25-12-2008, 00:20
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
|
|
קצת מהחוויות האחרונות שלי.
1. לפני כמה חודשים רכשתי הרדיסק Segate ST3500320AS חדש ומגניב, 32MB ושאר ירקות. לפני כחודש בדקתי אותו באקראי עם תוכנה כלשהי שדיווחה לי שיש בו סקטורים פגומים. פניתי ללוג'יק וביקשתי מהם לממש את אחריותי, רק עם בקשה אחת קטנה. אני רוצה קודם לקבל את ההרדיסק החדש כדי שאוכל לגבות את המידע שלי ורק אח"כ להחזיר את ההרדיסק התקול.
נעניתי שאין כל בעיה לעשות את זה. כל שיש לעשות זה לקנות הרדיסק חדש, להעתיק את המידע שלי, להחזיר את הישן ולקבל זיכוי מזומן במקום. וכך היה. קיבלתי דיסק חדש, העתקתי את הישן, בדקתי שהחדש תקין, החזרתי את הישן וקיבלתי את הכסף חזרה בלי אף שאלה נוספת (חוץ מבירור קצר של מה התקלה של הדיסק, כדי שיהיה מה לכתוב בטופס תקלה שהם שולחים ליבואן, כנראה.)
2. לפני כחודש וחצי קרס לוח האם שלי (Asus P5W DH Deluxe, איזה באסה הא?). למרות שלאחר כמה ימים הוא חזר לעבוד, אני החלטתי שנשבר לי והחלטתי להזמין חדש. עיינתי קצת במפרטים של לוחות וה Gigabyte EP45-DS3R. על הנייר, לוח נחמד. אחרי שהתקנתי אותו גיליתי משהו נחמד. דבר ראשון, אין שם שום פטנט דומה ל Q-Connector של אסוס שאני כל כך אוהב. דבר שני, אי אפשר לעשות Hibernate או Standby עם הלוח הזה. המחשב מתעורר מיד אחרי שהוא נכנס למצב S3. זה קקי רציני. מבחינתי אלה תכונות חיוניות שפוסלות לוח על הסף.
יצרתי קשר עם לוג'יק וביקשתי להחליף את הלוח. בחרתי ב Asus P5QL-E שנראה כלוח המשתלם ביותר. גם זול יותר ב-100 שקל וגם מציע הרבה פיצ'רים טובים יותר מאלה של הלוח הקודם שלי (שלא נדבר על העובדה שאפשר לעשות איתו Hibernate ו-Standby, ממש המצאת המאה). אגב כך ששגיא שיבח אותי על החלטתי, ביקשתי שישמרו לי את הלוח לכשיגיע לחנות. מספר ימים לאחר מכן עלה צורך בבית שלי לכרטיס רשת אלחוטי חדש, אז ביקשתי מהם שיזמינו עבורי גם את ה Edimax 7128g.
עכשיו, כנראה שהיתה בעיה כלשהי (ככה זה כשמדברים עם אנשים בטלפון במקום להזמין באינטרנט, למרות שהייתי חייב לעשות את זה בטלפון כי הייתי צריך מענה אנושי כדי להודיע שאני רוצה לממש את האחריות שלי...), אבל כשהגיע כרטיס הרשת אחרי כמה ימים, הסתבר שהם כבר מכרו את לוח האם שחיכה לי בחנות. הבנתי שהיתה שם אי הבנה כלשהי, והם הבהירו לי שהפעם הם לא יחכו עד שהלוח החדש יגיע מהספק אלא יסעו להביא אותו בעצמם, ואכן אחרי יומיים הלוח החדש כבר היה אצלהם וקיבלתי את שני הפריטים ביחד.
באותה הזדמנות, אחד החבר'ה שם רצה להודיע לי שלא להשתמש ב Q-Connector כי אנשים מחזירים לוחות בגלל שזה מקצר. לי זה היה נשמע קצת מוזר, הדבר הזה זה בסה"כ חתיכת פלסטיק שמאריכה את הג'מפרים על הלוח... הדרך היחידה שזה יכול לקצר זה אם נשפכה קצת נחושת על כל הפלסטיק, מה שלא ממש הגיוני, אז ויתרתי על העצה. הפיצ'ר הזה עושה את החיים יותר מדי קלים מכדי שאפשר יהיה לוותר עליו בכזו קלות.
כרגע המחשב יציב ביותר ואני מרוצה מאוד מהלוח הזה. ה EPU-6 של אסוס ממש נחמד. עד היום בעזרתו חסכתי כ-300 אלף מ"ג של CO2! איזה כיף?
נקודה מעניינת נוספת: כשהזמנתי את הלוח של ג'יגהבייט, הוא נשלח אלי לא בעזרת חברת שליחיות אלא על ידי אחד מהם. הם הסבירו לי שכשהלקוח נמצא באיזור קרוב אליהם, לפעמים הם עושים את זה. כנראה בגלל שזו היתה חבילה קטנה, רק לוח אם, אז לא היתה בעיה לעשות את זה. אני אהבתי