06-08-2009, 11:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.05
|
|
IQPC - מתחילים לזייף?
ראשית אומר שבשנתיים האחרונות זו היתה חנות ברירת המחדל שלי.. הייתי אחראי באופן ישיר ועקיף למאות מחשבים שנרכשו מהחנות הזו, ולעולם לא קרה מקרה דומה כפי שאפרט בהמשך. אני מקווה שזו היתה מעידה חד פעמית, אך מעתה אחשוב פעמיים לפני שאמליץ לרכוש בחנות הזו.
הסיפור הוא כזה: הזמנתי עבור חבר מחשב מהחנות, תוך בקשה לקבלו באמצעות משלוח בתוספת תשלום. למחרת התקשרו אליו מהחנות, ואמרו שהם קיבלו את ההזמנה ובערך תוך שבוע הוא יקבל את המחשב. כעבור שבוע וחצי, כשלא היתה שום פנייה מהחנות והמחשב לא הגיע, הוא התקשר אל החנות, שם נאמר לו שהם ניסו לתפוס אותו במייל, אך ככל הנראה המייל שלו נרשם לא נכון. הבעיה היא שאין את המעבד שרצינו במלאי, וצריך להרכיב עם מעבד אחר. לשאלתו, מדוע הם לא התקשרו כשהם ראו שהמייל לא תקין, נאמר כי הם לא עובדים עם טלפונים, אלא במייל בלבד. טוב, בחרנו מעבד אחר, והובטח שיעשה מאמץ להוציא את המחשב כמה שיותר מהר. כעבור יומיים, כשלא היתה שום פנייה מהחנות, שוב החבר התקשר אליהם, אז נאמר לו שיש בעיה עם הזכרונות, ושצריך להחליף אותם. זה היה ביום רביעי, כשנאמר לו במפורש שבכל מקרה, בשישי-שבת הוא יוכל לעבוד על המחשב ושהוא לא ידאג. בשישי בבוקר, שוב הוא התקשר אל החנות, אז נאמר לו, שאין מה לדאוג, שהמחשב כבר ברכב, והוא מקבל אותו עוד היום. הוא לא קיבל אותו. בשבת בערב הוא קיבל מייל עם התנצלות על כך שלא היתה אפשרות להביא לו את המחשב מסיבות משפחתיות, ושביום ראשון הוא יקבל את המחשב עם משלוח מהיר מיוחד כולל פיצוי קטן. ביום ראשון בבוקר, שוב טלפון לחנות שם נאמר לו שהמחשב אכן יצא היום במשלוח מהיר ויגיע היום. באותו יום בערב, כשהמחשב לא הגיע, שוב טלפון לחנות. יאיר, שטיפל בהזמנה לא היה פנוי לענות, והפקידה אמרה ששום מחשב לא יצא היום.
למחרת, שוב טלפון. נאמר לו שהמחשב יצא היום במשלוח, ויגיע אליו למחרת.
למחרת, טלפון לחנות, שם נאמר לו שהמחשב נמצא באביב שיגור. טלפון לאביב שיגור, אכן המחשב אצלם אך אין להם שליחים זמינים, והמחשב יתקבל רק מחר. למחרת אכן הגיע בשעה טובה המחשב, שבועיים וחצי לאחר ההזמנה, תוך הרבה משיכת זמן וחצאי אמיתות מצד החנות. דרך אגב, אביב שיגור ידועים כבעייתיים, בIQPC יודעים את זה ובעבר אף טענו שיש כוונה לעבוד עם חברה אחרת.
בקיצור, טעם מאוד מר מהרכישה הזו... כפי שאמרתי, מקווה שזו מעידה חד פעמית.