בלוקהיד מרטין מודאגים מהירידה בכמות ההזמנות, הצפי הוא שאם לא תהיה הזמנה רצינית קו הייצור של המטוס האגדי יושבת ב 2013 כמעט אחרי 4 עשורים. בייצור כעת כ 54 מטוסים אחרונים.
ארה"ב מנסה לקדם עיסקאות עם עיראק, עומאן, טייוואן ואולי עוד כמה.. כתבה
טבלאות הזמנות וייצור מהאתר F-16.net (עוד מידע סטטיסטי כאן)
אז אם קו הייצור של הרפטור ייסגר ב 2012, קו ההיצור של ה F-16 ייסגר ב 2013 וה F-35 יבוטל, איזה מטוס קרב לוקהיד מרטין תייצר ומה היא תעשה עם אלפי העובדים שלה? הנה עוד סיבה מאד משמעותית למה פרויקט ה F-35 ימשיך ובגדול....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
אז אם קו הייצור של הרפטור ייסגר ב 2012, קו ההיצור של ה F-16 ייסגר ב 2013 וה F-35 יבוטל, איזה מטוס קרב לוקהיד מרטין תייצר ומה היא תעשה עם אלפי העובדים שלה?
גם פס הייצור של F-15 בסכנת סגירה. אולם צפוי שההזמנות באסיה ימנעו את סגירת הייצור של F-16 ו-F-15 בשנים הקרובות.
ציטוט:
הנה עוד סיבה מאד משמעותית למה פרויקט ה F-35 ימשיך ובגדול....
אתה צודק, אולם רק לגבי גרסאת ה-CTOL. ל-F-35C יש חלופה בדמותם של "סופר הורנט" ו-X-47B העתידי, והגרסאת ה-STOVL ניתנת להקרבה.
בדיוק.
מאחר והוא החלופה היחידה לעצמו, והרבה מאוד דברים תלויים בהשלמתו בכוחות המזוינים של ארה"ב וגם מחוץ לארה"ב (נומ"טים של בריטניה), אני לא מאמין שהוא יבוטל. מאחר ואמרנו שגם F-35A לא יבוטל, אז אם כבר משהו יבוטל, זה רק F-35C.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "בדיוק.
מאחר והוא החלופה..."
גם לא.
הכל מאבקי כוח וכסף, המארינס שם משקל מאד גדול וגרם לכך שתקופת המבחן תסתיים בחודש הבא.
אין סיכוי שהמארינס וחיהא"א יהיו עם F-35 והצי יישאר עם F-18, אין סיכוי כזה!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "גם לא.
הכל מאבקי כוח וכסף,..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
גם לא.
הכל מאבקי כוח וכסף, המארינס שם משקל מאד גדול וגרם לכך שתקופת המבחן תסתיים בחודש הבא.
אין סיכוי שהמארינס וחיהא"א יהיו עם F-35 והצי יישאר עם F-18, אין סיכוי כזה!
במיוחד כי ה Navy הוא המפקד גם של מטוסי הקרב של ה Marines..תמיד הMarines הם אחרונים בשרשרת המזון של מטוסי הקרב..
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "יפה, אז כלום לא יבוטל.
אם..."
ה-"האמר המעופף" הוא כמובן פרויקט פיתוח של DARPA, ועלותו לא תתקרב לעלות F35 יחיד לפני שתוכח היתכנות בסיסית שלו.
ראיתי לא מזמן גרף מדהים (שלצערי איני מוצא כרגע..)שמראה את 25 התוכניות היקרות ביותר של הפנטגון כרגע, מבחינת עלות מחזור חיים כוללת- F35 נמצא בראש, ובמידה ניכרת: הוא גדול כמו 3 התוכניות הבאות אחריו ביחד. באווירה הנוכחית ברור שהתוכנית תספוג צמצומים במספר ההזמנות, מה שמשאיר לפנטגון שתי ברירות גרועות: לקנות הרבה מטוסים, ולצמצם הוצאות אחרות (זרועות אוויר חזקות, עם מערכים אחרים מנוונים)- או לצמצם הזמנות (מה שיעלה את מחיר היחידה, ויחייב שדרוגים יקרים לסד"כ הקיים והוותיק, שבכל מיקרה לא יגיע לביצועי F35. כלומר סה"כ, חלופה לא-זולה שנותנת ביצועים בינוניים). מהזווית הזו, אולי עדיף לבטל חלק מהתוכנית כשעוד אפשר לחסוך עלויות פיתוח.
אני באמת לא מבין מה היתרון המבצעי הגדול של F35B. ברור שאפשר להפעילו מנושאות מסוקים וממנחתים קדמיים, דבר חשוב מאוד למדינות שזה כל מה שיש להן, אבל כמה זה חשוב לארה"ב שכבר מחזיקה 11 נושאות מטוסים "אמיתיות"+ יכולות תדלוק אווירי אדירות? הרי בכל פעולה רצינית תישלח נושאת מטוסים גדולה, שנותנת תפוקה כמו ~10 נושאות מסוקים מבחינת גיחות. הפעולה גם תידרוש מטוסי ל"א ובקרה, שממילא לא קיימים על נושאות המסוקים. אפילו באפגניסטאן לא ראינו פעילות בהיקף יוצא-דפן של ה- AV8B, שלכאורה היה אידיאלי לזירה זו (יכולת פעולה ממנחתים קדמיים עם תשתית מינימלית, נתח גדול ממאוד של גיחות סיוע קרוב שזו מומחיותו).
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "ה-"האמר המעופף" הוא כמובן..."
אפשר להזכיר גם שהמארינס מתכוונים לרכוש, חוץ מה- F35B גם:
- מסוקי תובלה כבדים CH53K
- מסוקי תובלה כללית UH-1Y
- מסק"ר AH-1Z
- V22 (שמחיר אחזקתם מאמיר)
- רק"מ אמפיבי במקום ה- EFV שבוטל
אלו סכומים גדולים שמזמינים קיצוץ.
ה NAVY יחתוך את כל זה לפני שהוא יסכים לחתוך F-35C אחד, זאת הערכה שלי..
אולי הגזמתי עם האחד..אבל, בקיצור, הדברים הללו יפגעו הרבה לפני שיפגעו ה F-35C לפחות כל עוד זה תלוי ב NAVY
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "UH-1Y ו AH-1Z כבר קוצצו, לא?"
הצי/מארינס הציעו לדחות ואפילו במידה ואין ברירה לבטל את הפרויקטים האלה לטובת דגם B כתשובה להצעת שני סנטורים מהחודש שעבר לקצץ את הדגם הזה.
לגבי נחיצות הדגם B למארינס, אמנם זה ניראה כך כפי שקרן אור פירט, אבל אנחנו ממש לא מכירים את קשת המטלות והאמצעים מנגד שלהם.
סגן מפקד המארינס אמר בשבוע שעבר שהמארינס ללא המטוס הזה יהיה "גוף חלול" והם ממש לא מתכוונים להיות כך.
לא מאמין שיקצצו להם אף פרויקט, אולי ימתחו את הזמנים אבל לא יקצצו.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "ה-"האמר המעופף" הוא כמובן..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ראיתי לא מזמן גרף מדהים (שלצערי איני מוצא כרגע..)שמראה את 25 התוכניות היקרות ביותר של הפנטגון כרגע, מבחינת עלות מחזור חיים כוללת- F35 נמצא בראש, ובמידה ניכרת: הוא גדול כמו 3 התוכניות הבאות אחריו ביחד.
זה נשמע מעניין מאוד. אם הוא יצוץ שוב אשמח מאוד אם תביא את הגרף.
_____________________________________
(קרדיט למרשי)
אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס
אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "בדיוק.
מאחר והוא החלופה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Taurus84
בדיוק.
מאחר והוא החלופה היחידה לעצמו, והרבה מאוד דברים תלויים בהשלמתו בכוחות המזוינים של ארה"ב וגם מחוץ לארה"ב (נומ"טים של בריטניה), אני לא מאמין שהוא יבוטל. מאחר ואמרנו שגם F-35A לא יבוטל, אז אם כבר משהו יבוטל, זה רק F-35C.
קודם כל F-35B אמור להוות תחליף ל"הרייר" ולא לעצמו. תפקידו של "הרייר" הוא מטוס תקיפה\סיוע קרוב של הכוחות האמפיביים האמריקאיים, ובזה הוא דומה ל-A-10 של התעופה הצבאית האמריקאית. עיקר עבודתו הייתה בהפעלה מבסיסים קדמיים ולא מהנחתות (תצורת ה-S/VTOL איפשרה הפעלה ממסלולי המראה\נחיתה קצרים). "הרייר" היה מטוס פשוט (אפשר אפילו להגיד פרימיטיבי) בהשוואה למטוסי קרב של USAF או USN. מצד שני, F-35B הוא יקר (יותר יקר משאר הגרסאות) ומסורבל לפתח; הוא מתוחכם מדי כדי לשמש מטוס תקיפה\סיוע קרוב לכוחות המרינס והפעלתו מבסיסים קדמיים תהיה בעייתית; הוא יוצר במספרים קטנים בהרבה משאר הגרסאות ואין לו הזמנות מחוץ לארה"ב (כנראה שכחת שהבריטים החליטו לרכוש F-35C במקום ה-B).
אם לחזור לאנלוגיה של התעופה הצבאית ותעופת הנחתים, אז הרכיב הקרבי של התעופה הצבאית של USA משמש בראש ובראשונה לסיוע קרוב של כוחות הצבא, ו-USAF משמש בעיקר למשימות אחרות. אותו הדבר נכון לגבי USMC ו-USN - הרכיב בקרבי של תעופת הנחתים עוסק קודם כל בסיוע קרוב של יחידות המארינס ותעופת הצי עוסקת בעיקר במשימות האחרות. לתת למארינס F-35B במקום "הרייר" זה כמו לתת לצבא F-35A במקום A-10. אבסורד.
הסיבה שהנחתים מתעקשים לשמר את F-35B היא לא ממש תמוהה - הם לא רוצים לעבד תוכנית מאג'ורית כזאת עם תקציב גדול, ובאופן טבעי הם לא רוצים להיות תלוים יותר מדי בתעופת הצי (כפי שבצבא לא היו רוצים להיות תלוים בחיל האוויר לסיוע קרוב אווירי). אולם גם הנסיבות האובייקטיביות הם לרעת המארינס, וגם אין להם "משקל פוליטי" או מעמד כדי להילחם בחיל הים ובטח לא בחיל האוויר. הם החוליה החלשה מכל הבחינות הללו.
לכן אם יקום הצורך להקריב גרסה כלשהי, גרסאת B תהיה הראשונה. השניה תהיה גרסאת C.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Taurus84]בדיוק.
מאחר..."
הטיעון לא נכון. באוירית הנחתים יש יותר טייסות של F-18 מאשר טייסות הארייר. הרצון של חיל הנחתים ב F35 הוא ברור מאוד: ההארייר הוא מטוס נכה, והסיבה היחידה לשימושו היא כי אין אופציה אחרת. עם הארייר, הנחתים תלויים לפעילותם בסיוע קרוב של נושאות מטוסים, עד להגעת טייסות ה F-18. אם יש אפשרות להשיג פלטפורמה טובה יותר לפעולה ממנחתים מאולתרים וספינות נחיתה, שיכולה לבצע גם משימות א"א, בעלת טווח פעולה גדול יותר, זה יהיה טפשי להשאר עם פלטפורמה דפוקה ומיושנת.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
מה שמחזיר אותנו לשאלה המבצעית, שכבר העליתי: באיזה מתאר סביר יופעל כוח משימה של המארינס עצמאית, תוך התבססות בעיקר על F-35B שלו, בלי מטוסי נושאות-המטוסים או מטוסי חה"אא שיגיעו עם תדלוק אוירי? בניגוד לסנטוריון אני דווקא סבור שהרבה מדינות בינוניות, שאין להן יכולת תדלוק גדולה ונושאות-מטוסים ענקיות, יתעניינו ב- F35B, אבל לארה"ב הוא לא נותן הרבה.
להבנתי, אויב שיידרוש מטוס דור-5 יידרוש גם יכולות מודיעין, בקרה, ל"א וכו' שממילא לא קיימות על ספינות הנחיתה של המארינס. ה- F-35B יתרום רק למבצעים כמו הפלת קדאפי (רצון אמריקאי לשמור על מעמד מישני בלחימה), לוחמה נגד פיראטים (אי אפשר לשלוח נומ"ט ברציפות) וכו'. הרצון של המארינס בעצמאות ברור, אבל הנכונות של הפנטגון- שמדבר הרבה שנים על jointness ושם הרבה מיליארדי דולארים על הנושא- לתקצב עצמאות זאת בעשרות מיליארדים תמוהה.
מה שמחזיר אותנו לשאלה המבצעית, שכבר העליתי: באיזה מתאר סביר יופעל כוח משימה של המארינס עצמאית, תוך התבססות בעיקר על F-35B שלו, בלי מטוסי נושאות-המטוסים או מטוסי חה"אא שיגיעו עם תדלוק אוירי?
בשום מתאר. F-35B לא נועד לאפשר הפעלה עצמאית (כלומר בלי תמיכת הצי או חיל האוויר בשום שלב) אלא להקנות סיוע אווירי קרוב אורגני לנחתים. כל מבצע רציני ובטח מלחמה גדולה תתחיל משליחת המפציצים האסטרטגיים, צוללות וקבוצות נומ"ט לאיזור האימות.
ציטוט:
בניגוד לסנטוריון אני דווקא סבור שהרבה מדינות בינוניות, שאין להן יכולת תדלוק גדולה ונושאות-מטוסים ענקיות, יתעניינו ב- F35B, אבל לארה"ב הוא לא נותן הרבה.
אין הרבה מדינות כאלה. אולי ספרד, יפן, עוד כמה וזהו. אבל אני דיברתי על ההזמנות הקיימות ל-F-35B, ועדיין אין כאלה מחוץ לארה"ב, בניגוד להזמנות של גרסאות A ו-C.
הטיעון לא נכון. באוירית הנחתים יש יותר טייסות של F-18 מאשר טייסות הארייר.
למעשה אתה רק מחזק את הטיעון שלי. את הטייסות על F-18 ניתן לצייד ב-F-35C בלי ירידה ביכולת של אותן הטייסות.
ציטוט:
הרצון של חיל הנחתים ב F35 הוא ברור מאוד: ההארייר הוא מטוס נכה, והסיבה היחידה לשימושו היא כי אין אופציה אחרת. עם הארייר, הנחתים תלויים לפעילותם בסיוע קרוב של נושאות מטוסים, עד להגעת טייסות ה F-18. אם יש אפשרות להשיג פלטפורמה טובה יותר לפעולה ממנחתים מאולתרים וספינות נחיתה, שיכולה לבצע גם משימות א"א, בעלת טווח פעולה גדול יותר, זה יהיה טפשי להשאר עם פלטפורמה דפוקה ומיושנת.
לדעתי זה לא נכון. "הרייר" (יחד עם מסקר"ים) משמש בעיקר לסיוע אווירי קרוב "אורגני" של הנחתים. בעיקר מבסיסים קדמיים. מכאן זעקת הדרג הבחיר של USMC שעומדים לאבד, כך נראה, את היכולת הזאת. תעופת הצי ו-F-18 זאת חיי אחרת, במסגרת אחרת (CVBG ולא ATF).
לנחתים לא צריך להיות שום עניין בטווח טיסה גדול כשלעצמו או ביכולת א"א - הצורך שלהם הוא בסיוע קרוב, כלומר יכולת פעולה מבסיסים קדמיים\מסלולי המראה מאולתרים או קצרים לטובת הכוחות הקרקעים בשטח. שאר המשימות מוטלות על תעופת הצי.
ואגב, להבנתי הנחתים דווקה מרוצים מה"הרייר", למרות הבעיות והחסרונות שלו. בשום מקום לא ראיתי שחסרה להם יכולת א"א מלאה או הטווח לא היה מספיק.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]הטיעון לא נכון...."
אתה שוב מבלבל סיבה ומסובב - הסיבה שהנחתים תלויים בצי היא העובדה שכבר ב-82 הראו שח"א פרימיטיבי יחסית, ובתנאים קשים, יכול לתמודד בצורה טובה עם כוח אוירי מבוסס הארייר. לו היה מדובר במטוס קרב טוב יותר, ניתן היה לשלוח קבוצות קרב אמפיביות ללא ליווי, במגוון גדול יותר של מתארים.
אם מדובר היה במשימות סיוע קרוב בלבד ניתן היה להשאר עם ה F18 שעושה את כל מה שההרייר עושה משדה תעופה, וטוב יותר. *הסיבה שהארייר עושה סיוע קרוב בלבד, היא בגלל שהוא לא מתאים לעשות דברים אחרים! לו היו לו יכולת של F35, לא היתה צריכה נושאת המטוסים להקצות משימת CAP לנחתות, או לשדה הנחיתה.
קרן אור - חיל הנחתים הוא המחזיק הבלעדי של יכולת Forced entry בכוחות המזויינים של ארה"ב (וכן, יש כאן פוליטיקה), וההשקעה היא ביכולת מושלמת ככל האפשר.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה שוב מבלבל סיבה ומסובב -..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
אתה שוב מבלבל סיבה ומסובב - הסיבה שהנחתים תלויים בצי היא העובדה שכבר ב-82 הראו שח"א פרימיטיבי יחסית, ובתנאים קשים, יכול לתמודד בצורה טובה עם כוח אוירי מבוסס הארייר. לו היה מדובר במטוס קרב טוב יותר, ניתן היה לשלוח קבוצות קרב אמפיביות ללא ליווי, במגוון גדול יותר של מתארים.
אני רואה פגם במתודולוגיה שלך. אתה מביא את הצי הבריטי כדוגמה, ולא שם להבדל העצום שקיים בינו לבין הצי האמריקאי. בצי האמריקאי מטוסיי "הרייר" מעולם לא היו ממונים על הגנ"א, כאשר במלחמת פולקלנד זאת הייתה המשימה הראשית של מטוסי ה"הרייר" הבריטיים. "הרייר" האמריקאי, למרות שפותח מהבריטי, הוא מטוס תקיפה (סיוע קרוב), ומכן גם שמו - AV-8. להגיד שבפולקלד "הרייר" בריטי הראה חסרונות בתור מטוס הגנ"א ולכן הנחתים האמריקאיים אמורים להחליף את ה-AV-8 שלהם במטוס קרב - חסר כל משמעות.
ולא, לא יהיה ניתן לשלוח קבוצת קרב אמפיבית לבדה, כאשר נדרשת הפעלה משמעותית של מטוסי קרב. הנחתות האמריקאיות (LHD וכד') אינן "שדה תעופה צף" כמו הנומט"ים ה"נורמליים". מטרתם, מבחינת כלי טייס על הסיפון, היא בעיקר הובלה ולא לחימה. לאחר הגעת הנחתת לאיזור, כלי טייס עוברים לבסיסים קדמיים, משם הם מופעלים. בכלל, קבוצת קרב אמפיבית אינה כוח לוחם של ממש אלא אמצעי הובלת כוח הנחיתה אל היעד שלו. הכוח הלוחם בים היא קבוצת הקרב של נומ"ט.
ציטוט:
אם מדובר היה במשימות סיוע קרוב בלבד ניתן היה להשאר עם ה F18 שעושה את כל מה שההרייר עושה משדה תעופה, וטוב יותר. *הסיבה שהארייר עושה סיוע קרוב בלבד, היא בגלל שהוא לא מתאים לעשות דברים אחרים! לו היו לו יכולת של F35, לא היתה צריכה נושאת המטוסים להקצות משימת CAP לנחתות, או לשדה הנחיתה.
"הורנט" וה"סופר-הורנט" הם מטוסי קרב\תקיפה (למעשה הם מטוסי קרב רב-משימתי שהחליפו מטוסי יירוט ותקיפת קרקע יעודיים) ולא מטוסי סיוע קרוב יעודיים כמו ה-AV-8 האמריקאיים. הם לא ניתנים להובלה בנחתת, משום שאין להם אפשרות לנחות ולהמריא ממנה. הם לא יכולים לפעול ממסלולי המראה מאולתרים באותה המידה ש"הרייר" יכול. אלו מטוסים הרבה יותר גדולים, כבדים ומשוכללים. יש סיבה שצבא ארה"ב מחזיק A-10 בתור מטוס סיוע קרוב ולא F-16, למשל, למרות שהאחרון בעל ביצועים טובים יותר, ויכול לקחת על עצמו את המשימות שמבוצעות ע"י חיל האוויר האמריקאי (כמו משימות הגנ"א\יירוט ו-CAP).
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]אתה שוב מבלבל..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אני רואה פגם במתודולוגיה שלך. אתה מביא את הצי הבריטי כדוגמה, ולא שם להבדל העצום שקיים בינו לבין הצי האמריקאי. בצי האמריקאי מטוסיי "הרייר" מעולם לא היו ממונים על הגנ"א, כאשר במלחמת פולקלנד זאת הייתה המשימה הראשית של מטוסי ה"הרייר" הבריטיים. "הרייר" האמריקאי, למרות שפותח מהבריטי, הוא מטוס תקיפה (סיוע קרוב), ומכן גם שמו - AV-8. להגיד שבפולקלד "הרייר" בריטי הראה חסרונות בתור מטוס הגנ"א ולכן הנחתים האמריקאיים אמורים להחליף את ה-AV-8 שלהם במטוס קרב - חסר כל משמעות.
לא מסכים. לטעון שמשימת הגנה אוירית להאריירים האמריקאים היא לא חלק מהרפרטואר היא טעות. האמריקאים התקינו ראדאר ושינו מספיק בשביל לאפשר ירי אמראאם מהמטוסים. הצורך ליכולת הגנה אוירית קיים והוא חריף. לנחתים יש צורך במטוסים שיודעים לעשות הכל מבלי להדרש לשדה תעופה סטנדרטי, זה חלק בסיסי מהכשירות שלהם.
ולא, לא יהיה ניתן לשלוח קבוצת קרב אמפיבית לבדה, כאשר נדרשת הפעלה משמעותית של מטוסי קרב. הנחתות האמריקאיות (LHD וכד') אינן "שדה תעופה צף" כמו הנומט"ים ה"נורמליים". מטרתם, מבחינת כלי טייס על הסיפון, היא בעיקר הובלה ולא לחימה. לאחר הגעת הנחתת לאיזור, כלי טייס עוברים לבסיסים קדמיים, משם הם מופעלים. בכלל, קבוצת קרב אמפיבית אינה כוח לוחם של ממש אלא אמצעי הובלת כוח הנחיתה אל היעד שלו. הכוח הלוחם בים היא קבוצת הקרב של נומ"ט. ועוד איך כן. לא רק שהאמריקאים כבר עושים את זה, זה חלק מהכשירות של חיל הנחתים - הוא הגורם היחיד בכוחות המזויינים האמריקאים שנדרש לכשירות חדירה בכוח מלאה - בניגוד ליחידות צנחנים או חי"ר קל.זו הסיבה שהחיל בנוי למעשה כצבא עצמאי לכל דבר. הנחתות הן כלי סער! לא תובלה. תפקידן הוא להפעיל את המסוקים והמטוסים הנדרשים בשביל לבצע השתלטות על חוף בכוח ותחת התנגדות. המצב היום בו חיל הים נדרש לספק סיוע קרוב והגנה אוירית בחוף, נוסף על אמנעה והגנה אוירית גזרתית, אומר שיש צורך ביותר נושאות מטוסים פר חוף נחיתה. זה מצב שהוא אינו תקין, ופער ביכולת של החיל לשמר את הכשירות שלו.
"הורנט" וה"סופר-הורנט" הם מטוסי קרב\תקיפה (למעשה הם מטוסי קרב רב-משימתי שהחליפו מטוסי יירוט ותקיפת קרקע יעודיים) ולא מטוסי סיוע קרוב יעודיים כמו ה-AV-8 האמריקאיים. הם לא ניתנים להובלה בנחתת, משום שאין להם אפשרות לנחות ולהמריא ממנה. הם לא יכולים לפעול ממסלולי המראה מאולתרים באותה המידה ש"הרייר" יכול. אלו מטוסים הרבה יותר גדולים, כבדים ומשוכללים. יש סיבה שצבא ארה"ב מחזיק A-10 בתור מטוס סיוע קרוב ולא F-16, למשל, למרות שהאחרון בעל ביצועים טובים יותר, ויכול לקחת על עצמו את המשימות שמבוצעות ע"י חיל האוויר האמריקאי (כמו משימות הגנ"א\יירוט ו-CAP).
נכון, וזו הבעיה, לא הפתרון. הבעיה היא שלנחתים אין מטוס שיכול לבצע את מה שה-18 יכול, עם יכולת הנ"א. זו בדיוק הבעיה - אין להם ברירה אחרת. אז בלית ברירה הם משתמשים בכלים האלה, שמכריחים אותם להכוין את התכניות האופרטיביות בכיבוש חוף נחיתה למציאת שדה תעופה קרוב. בכך הם מאבדים גמישות, ולא משיגים אותה - זה בערך כמו לומר שצה"ל צריך זלדות למשימותיו בגלל שהוא משתמש בעיקר בהן...
להמשיל את חיל הנחתים לצבא ארה"ב מצביע על חוסר ההבנה שלך בין הגדרת הכשירות של צבא היבשה (שנדרש לפעול יחד עם ח"א בשדה הקרב) לבין חיל הנחתים (שנדרש לעצמאות מוחלטת בכשירות כניסה בכוח).
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Taurus84]בדיוק.
מאחר..."
כנראה שכחת שהבריטים החליטו לרכוש F-35C במקום ה-B
הבריטים עדיין לא החליטו דבר, הם רוכשים מארה"ב דגם B אחד (ירד מקו הייצור בחודש שעבר וסומן כ BK-1) ודגם C אחד שנימצא על קווי הייצור. מטוס שלישי שהוחלט על רכישתו יהיה כניראה מדגם C אבל גם יתכן שבסוף זה יהיה דגם B הכל תלוי בהתקדמות ההחלטה לגבי הדגם.
הם מתכננים לבצע בדיקות ורק אז יחליטו מה יהיה להם B או C, בחודש שעבר דגם C ביצע המראה ראשונה ממעוט אלקטרומגטי (EMALS), תוצאות הבדיקות הועברו לבריטים על מנת שיוכלו לתכנן התאמת מעוט כזה בנומ"ט שלהם, עוד נידבך בהחלטה אם לרכוש את דגם C.
מי שעוד פוטנציאליות לדגם B הן איטליה, ספרד והודו
הנחתים שואפים לעצמאות כיחידת סער עם יכולת תקיפה עמוקה ומשמעותית ולכן הם מתעקשים על דגם B בספינות האמפיביות שלהם (נומ"טים קטנים מדגם LHA), כפי שכבר נאמר כאן הם ממש לא רוצים עוד מטוס סיוע קרוב אלא עצמאות מלאה - יכולת סער, השתלטות ותקיפה עמוקה ומתוחכמת שתשתק כל ניסיון להפריע להם וכל זאת ללא עזרה של אף גורם אחר.
שים לב לנתון מאד מעניין שדי מסביר את העניין, הם מפעילים מטוסי הורנט מנומ"טים CVN של הצי שמיועדים לתת להם מטריה אווירית רחבה מאד ויכולת תקיפה עמוקה (מה שההארייר לא מסוגל).
העניין הוא שהם עדיין תלויים בנומ"טים של הצי, לכן הם לא מעוניינים בסופר-הורנט כמו שהם גם לא מעוניינים בדגם C כי זה לא פותר להם את התלות אלא רק משדרג את הטכנולוגיה שלה.
דגם B הוא היחיד שיגרום להם להתנתק סופית המנומ"טים של הצי, למעשה לדעתם דגם B הוא האלמנט שמעניק להם את כל היכולות שהם צריכים בדמות יכולות התקיפה של ההורנט שלהם אבל עם יכולות STOVL וכל זה מהספינות שלהם!
נשמע מאבקי כוח ויוקרה? אולי, אבל ההיסטוריה שלהם הוכיחה שהם צודקים ועם זה אי אפשר להתווכח
אגב, זו רשימה מעניינת שקרן אור עשה וגם נכונה - בחזון הזה שלהם כל האלמנטים בה נחוצים
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
אפשר להזכיר גם שהמארינס מתכוונים לרכוש, חוץ מה- F35B גם:
- מסוקי תובלה כבדים CH53K
- מסוקי תובלה כללית UH-1Y
- מסק"ר AH-1Z
- V22 (שמחיר אחזקתם מאמיר)
- רק"מ אמפיבי במקום ה- EFV שבוטל
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]כנראה שכחת שהבריטים החליטו..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
כנראה שכחת שהבריטים החליטו לרכוש F-35C במקום ה-B
הבריטים עדיין לא החליטו דבר, הם רוכשים מארה"ב דגם B אחד (ירד מקו הייצור בחודש שעבר וסומן כ BK-1) ודגם C אחד שנימצא על קווי הייצור. מטוס שלישי שהוחלט על רכישתו יהיה כניראה מדגם C אבל גם יתכן שבסוף זה יהיה דגם B הכל תלוי בהתקדמות ההחלטה לגבי הדגם.
הם מתכננים לבצע בדיקות ורק אז יחליטו מה יהיה להם B או C, בחודש שעבר דגם C ביצע המראה ראשונה ממעוט אלקטרומגטי (EMALS), תוצאות הבדיקות הועברו לבריטים על מנת שיוכלו לתכנן התאמת מעוט כזה בנומ"ט שלהם, עוד נידבך בהחלטה אם לרכוש את דגם C.
Lockheed Martin officials are "evaluating" the impact of the United Kingdom's decision to nix its planned buy of 138 F-35B short takeoff and vertical landing versions of the F-35 Joint Strike Fighter in favor of the F-35C carrier variant.
The UK has ordered its fleet of 3 F35 test planes, but contract details were worked out by Labour, and the order was made for 3 F35B. Britain is thus now paying £389m to buy 3 F-35B jump jets even though last year’s defence review ruled that the Armed Forces did not need vertical take-off and landing fighters. Negotiations are reportedly ongoing to change at least the third plane from a B to a C variant, but LM is resisting the MOD attempts at renegotiating the contract. Lockheed Martin has not been happy at all of the UK’s change of mind, which has been seen as a hard blow to the trouble-plagued F35B programme. The only comfort is that the F35Bs will still offer valuable indications of performances of the common avionics system, and the roughly 70% commonality between variants should ensure to the UK that plenty of useful tests can be done, despite all. A RN team is also already present on the US Navy Air Base Patuxent River, near Washington, where the first F35C is being evaluated and tested. The CF-1 F35C has been recently hooked to the catapult used on Nimitz carriers, and live launches from an aircraft carrier of the US Navy are planned for 2013.
ציטוט:
מי שעוד פוטנציאליות לדגם B הן איטליה, ספרד והודו
הייתי מחליף את הודו ביפן.
ציטוט:
הנחתים שואפים לעצמאות כיחידת סער עם יכולת תקיפה עמוקה ומשמעותית ולכן הם מתעקשים על דגם B בספינות האמפיביות שלהם (נומ"טים קטנים מדגם LHA), כפי שכבר נאמר כאן הם ממש לא רוצים עוד מטוס סיוע קרוב אלא עצמאות מלאה - יכולת סער, השתלטות ותקיפה עמוקה ומתוחכמת שתשתק כל ניסיון להפריע להם וכל זאת ללא עזרה של אף גורם אחר.
שים לב לנתון מאד מעניין שדי מסביר את העניין, הם מפעילים מטוסי הורנט מנומ"טים CVN של הצי שמיועדים לתת להם מטריה אווירית רחבה מאד ויכולת תקיפה עמוקה (מה שההארייר לא מסוגל).
העניין הוא שהם עדיין תלויים בנומ"טים של הצי, לכן הם לא מעוניינים בסופר-הורנט כמו שהם גם לא מעוניינים בדגם C כי זה לא פותר להם את התלות אלא רק משדרג את הטכנולוגיה שלה.
דגם B הוא היחיד שיגרום להם להתנתק סופית המנומ"טים של הצי, למעשה לדעתם דגם B הוא האלמנט שמעניק להם את כל היכולות שהם צריכים בדמות יכולות התקיפה של ההורנט שלהם אבל עם יכולות STOVL וכל זה מהספינות שלהם!
אני מבין שהנחתים רוצים דגם STOVL. אפשר למצוא לו שימושים גם מעבר להפצצה - ביטיס, למשל, מציע לקחת מהצי גם את משימות הא"א. השאלה היא עד כמה היכולת הזאת באמת נדרשת, ומהי רמת הקריטיות בראייה כללית, במצב של צימצום הכוח והתקציב. לדעתי, גם עם נחתות LHD מלאות F-35B, לא תושג יכולת לחימה עצמאית לגמרי. תקיפת ארוכת טווח מן האוויר זהו רק רכיב אחד מהרבים, הדרושים בשביל זה.
ציטוט:
נשמע מאבקי כוח ויוקרה? אולי, אבל ההיסטוריה שלהם הוכיחה שהם צודקים ועם זה אי אפשר להתווכח
אגב, זו רשימה מעניינת שקרן אור עשה וגם נכונה - בחזון הזה שלהם כל האלמנטים בה נחוצים
מבחן התוצאה יהיה לא עד כמה כל דבר חשוב בפני עצמו, אלא עד כמה הוא חשוב ביחס לדברים האחרים. לכן במנהלת הצי הוזמנו מחקרים כדי לבדוק תוצאות אפשריות של ביטול אחת או שתי הגרסאות (B ו-)C. חבל שכנראה לא נזכה לראות את המחקרים הללו.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Fang]אז אם קו הייצור..."
ל-F-15 מתוכננים עוד שנים רבות בחא"א, למטוסים מתוכננים שידרוגים רבים שיאריכו את חייו גם ל-20 שנה הקרובות וגם יותר, כך שהפס יצור שלהם אולי יצומצם אבל בוודאי לא יסגר.
אשר ל-F-35 אני אישית לא מבין את הצורך של המארינס במטוס סיוע קרוב במחיר של 150 מיליון דולר. הארייר יהיה מספיק טוב, ואם כי גם ה"זולו" בסכנת ביטול, אני מקווה שהוא לא יבוטל ויספק את הסיוע הנדרש. סיוע נוסף הם יכולים לקבל מתותחי 155 מ"מ שצריך להתקין על ספינות סיוע למיניהן כגון "פרי" וספינות נוספות שלא צריך להוציא משימוש כל כך מהר.
אשר לצי כדאי שימשיכו לשמור על ה-F-18 מפני שגם אם ה-F-35C לא יבוטל הלו"ז בוודאי ישונה.
ל-F-15 מתוכננים עוד שנים רבות בחא"א, למטוסים מתוכננים שידרוגים רבים שיאריכו את חייו גם ל-20 שנה הקרובות וגם יותר, כך שהפס יצור שלהם אולי יצומצם אבל בוודאי לא יסגר.
אשר ל-F-35 אני אישית לא מבין את הצורך של המארינס במטוס סיוע קרוב במחיר של 150 מיליון דולר. הארייר יהיה מספיק טוב, ואם כי גם ה"זולו" בסכנת ביטול, אני מקווה שהוא לא יבוטל ויספק את הסיוע הנדרש. סיוע נוסף הם יכולים לקבל מתותחי 155 מ"מ שצריך להתקין על ספינות סיוע למיניהן כגון "פרי" וספינות נוספות שלא צריך להוציא משימוש כל כך מהר.
אשר לצי כדאי שימשיכו לשמור על ה-F-18 מפני שגם אם ה-F-35C לא יבוטל הלו"ז בוודאי ישונה.
אני לא בטוח שפס הייצור של ה K וה SG הוא אותו פס שידרוג של ה E (תוכנית RMP) או פס שידרוג של ה C האמריקאים.
בכל מקרה לבואינג יש גם את הסופר-הורנט עם צבר הזמנות (רובם לצי) לעוד הרבה זמן, מי שיכולה למצוא את עצמה בבעיה זו לוקהיד מרטין, לכן המטוס היחיד שאקטואלי כרגע לקווי הייצור שלה זה ה F-35.
ל-F-15 מתוכננים עוד שנים רבות בחא"א, למטוסים מתוכננים שידרוגים רבים שיאריכו את חייו גם ל-20 שנה הקרובות וגם יותר, כך שהפס יצור שלהם אולי יצומצם אבל בוודאי לא יסגר.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=AJ-47]ל-F-15 מתוכננים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אין קשר בין הדברים. לא משדרגים מטוסים על פס ייצור.
צודק.
זאת בדיוק הבעיה ש-F-35B הוא לא באמת מטוס סיוע קרוב, אלא מטוס קרב רב-משימתי מתקדם. זה לא תחליף ל-"הרייר".
אני לא בטוח ש-"הרייר" היה טוב. אבל לפחות הוא התאים למלאכה.
וזו כוונתי ה-F-35B לא נחוץ לענ"ד למארינס ומסק"רי ה"זולו" יתאימו יותר . מה גם שעדיין יהיו מטוסי F-35C ומטוסי F-18E/F
אני חושב שתותח 155 מ"מ מתוכנן להתקנה על משחתות ה-Zumwalt בלבד.
זה נכון, אבל יכול להיות שמלבד שתי המשחתות, שלפחות אחת נמצאת בייצור, היצור של כל השאר ידחה או יבוטל לעשור הקרוב. ואם נתקין אותם על אוניות אחרות זה בהחלט יכול לעזור בפרט שיש לתותחים אלו טווח של כ-150 ק"מ.
זה כבר קרה - חלק מההזמנות שהיו מתוכננות ללכת ל-F-35C הלכו ל-F/A-18E.]
מטוסים אלו הם במקום, או שהם באו כתוספת ל=F-35C עקב העיכוב בייצור המטוסים?
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]
אין קשר בין..."
ציטוט:
אני חושב שתותח 155 מ"מ מתוכנן להתקנה על משחתות ה-Zumwalt בלבד.
זה נכון, אבל יכול להיות שמלבד שתי המשחתות, שלפחות אחת נמצאת בייצור, היצור של כל השאר ידחה או יבוטל לעשור הקרוב. ואם נתקין אותם על אוניות אחרות זה בהחלט יכול לעזור בפרט שיש לתותחים אלו טווח של כ-150 ק"מ.
להבנתי נכון לעכשיו ההזמנה היא לשלוש משחתות מטיפוס "זומוולט". בקרוב אמור לצאת הדו"ח של GAO שיבדוק את המחירים של DDG-51 Flight III שאמורות היו להחליף את DDG-1000 עקב העלויות הנמוכות יותר של הראשונות, לכאורה. לאחר יציאת הדו"ח, יקבע כנראה גם העתיד של התוכנית DDG-1000.
ציטוט:
זה כבר קרה - חלק מההזמנות שהיו מתוכננות ללכת ל-F-35C הלכו ל-F/A-18E.
מטוסים אלו הם במקום, או שהם באו כתוספת ל=F-35C עקב העיכוב בייצור המטוסים?
The Pentagon last year requested $1.9 billion for 22 additional non-stealthy F-18E/Fs and $2.6 billion more for 28 in fiscal 2012 from Chicago-based Boeing. Some of this money came from a pool of $12 billion in F-35 funds that the Pentagon last year cut or transferred, citing the need for additional testing of its top weapons program.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=AJ-47]ל-F-15 מתוכננים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אין קשר בין הדברים. לא משדרגים מטוסים על פס ייצור.
זאת בדיוק הבעיה ש-F-35B הוא לא באמת מטוס סיוע קרוב, אלא מטוס קרב רב-משימתי מתקדם. זה לא תחליף ל-"הרייר".
אני לא בטוח ש-"הרייר" היה טוב. אבל לפחות הוא התאים למלאכה.
אני חושב שתותח 155 מ"מ מתוכנן להתקנה על משחתות ה-Zumwalt בלבד.
זה כבר קרה - חלק מההזמנות שהיו מתוכננות ללכת ל-F-35C הלכו ל-F/A-18E.
שניה,
למה הוא לא תחליף להרייר? לטעמי הוא יכול לעשות כל מה שהרייר עושה ועוד הרבה הרבה יותר...אלא אם אני מפספס כאן איזה קאט'צ שאתה מכיר ואני לא...אשמח להבין.
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]אין קשר בין..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
שניה,
למה הוא לא תחליף להרייר? לטעמי הוא יכול לעשות כל מה שהרייר עושה ועוד הרבה הרבה יותר...אלא אם אני מפספס כאן איזה קאט'צ שאתה מכיר ואני לא...אשמח להבין.
אתה מדבר על יכולות ואני מדבר על עלות\תועלת. כפי ש-F-35 בעיניי הוא לא תחליף ל-A-10, כך גם הוא לא תחליף ל-A/V-8B. שעת טיסה של F-35 משתווה, למיטב הבנתי, לשעת טיסה של F-15; הוא דורש תחזוקה ולוגיסטיקה יקרה ומסורבלת בהרבה; מחירו גדול פי כמה וכמה ממחיר מטוס סיוע קרוב יעודי והוא דורש מסלולי המראה ונחיתה ברמה אחרת.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
לוקהיד מרטין חשפה היום בתערוכת סינגפור את הדגם החדש F-16v
השינויים הם בעיקר באוויוניקה ובממשק הטייס - מערכת תקשורת דיגיטלית שתדע "לדבר" עם מטוסי דור 5, מכ"מ AESA, מחשב משימה משודרג, קוקפיט משודרג ומערכות ל"א חדשות.
המנועים יהיו הדגמים האחרונים של P&W ו GE: ה F100-PW-229EEP וה F110-GE-132 בהתאמה
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "עד כמה השינויים האלו מהותיים למטוסים שלנו?"
לוקהיד מרטין מציעה קיט שידרוג לרמת V לכל מפעילות ה F-16.
כמה זה רלוונטי לנו? לא בטוח שזה מציאותי משתי סיבות עיקריות:
* תקציב - זה שדרוג לא זול
* האלמנטים המשודרגים - למעט המכ"מ, רוב האוויוניקה שחיה"א התקין במטוסים היא מתוצרת הארץ, בקיט השידרוג האלמנטים מתוצרת ארה"ב.
טייואן הראשונה שתשדרג את מטוסי ה F-16A/B (בלוק 20) שלה לרמת V.
העיסקה לשידרוג 145 ע"ס כ 1.85 מיליארד דולר/ כתבה
ב 2006 טייואן הגישה בקשה להספקת 66 מטוסים מבלוק 52 אך נענתה בשלילה.
לאחרונה הם עידכנו את הכמות ל 24 מטוסים מתוך תקווה שארה"ב תאשר את ההזמנה.
חיל האוויר הטיוואני קירקע את כל מטוסי המיראז' 2000-5 שלו בעקבות תאונה בצרפת.
אתמול התרסק מטוס מיראז' 2000-5 צרפתי בצרפת המוטס ע"י טייס טייואני, הטייס פלט את עצמו מאוחר מידי ונהרג.
חיה"א הצרפתי פתח בחקירה, אזור התאונה נחסם! כתבה
תיכף נחמיה יתחבר ויסביר על שעות מבנה שעוד נותרו ומאמצים מחלישים כתוצאה מעבודת המבנה בשל הפרשי חום, גובה ועומס G במהלך חיי המטוס.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
שדרוג בלוק 20 (ובלוק 20 דווקא), הוא בעל תוחלת והגיון, עד גבול מסוים.
יש שדרוג מבני מפורסם שנקרא MLU ומאריך אפקטיבית את החיים של המטוס (בסך הכל המטוס מתוכנן לכ-8,000 שעות גוף, אבל עובדתית הם סובלים מהתעייפות גבוהה יותר), ואין שום סיבה שלא לשדרג את האוויוניקה ויכולת נשיאת החימוש על הדרך.
שדרוג דומה הוצע על ידי התעשיה האווירית כבר לפני שנים רבות.
עד כמה זה שווה לשדרג כאלה מטוסים (בלוק 20) לבלוק V?
המטוסים עדיין חזקים מבחינת המבנה בשביל לעמוד במשקל הנוסף?
למה אתה חושב שיש משקל נוסף, אולי ההיפך?
הקיט הזה נולד על מנת לשדרג את מטוסי בלוק 10/15/20/30/40/50 - השינויים הם באוויוניקה וממשק הטייס.
שידרוג מנועי המטוסים לא כלול בעיסקה, טייוואן תוכל לשדרג גם את מנועי ה F100-PW-220 של המטוסים שלה למנועים החזקים יותר (F100-PW-229EEP) על מבנה בן כ 15 שנה (אני מניח שאז גם המבנה יעבור בדיקה ומקצה שיפורים בהתאם), החישוביים ההנדסיים נילקחים בחשבון.
אגב, מבין 4500 מטוסי ה F-16 בעולם, אלה יהיו המטוסים הכי מתקדמים.
עלות השידרוג היא כ 13 מיליון דולר למטוס, במחירים של היום זה יותר מהמטוס עצמו.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "וכמובן, נראה שלטאיוון אין..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
וכמובן, נראה שלטאיוון אין הרבה ברירות, בגלל המצב המדיני המיוחד שלהם. ייתכן ועדיף להם לזרוק כ-2 מיליארד דולר על שנות שירות מועטות, מלהישאר בלי כלום.
לא בטוח שזו התפשרות, בסופו של תהליך הם יחזיקו ב 145 מטוסי F-16 מאד מתקדמים אשר יוכלו לשרת אותם שנים רבות עד כניסת דור 5.
זה גם מעניין מאד, דוגמה טובה לאן הולכת תפיסת הלוחמה האווירית/קרקעית העתידית.
הם העדיפו להשקיע ביכולות אוויוניקה הכי מתקדמות שיש ע"ח ביצועים, ז"א בשורה תחתונה מכ"מ מתקדם יזהה את המטרות ממרחק רב מאד, טילי ה 120D ישמידו אותם וחליפת ל"א מתוחכמת תשמור על המטוס מול מטוסים נחותים אוויונית אבל כניראה טובים יותר בתרגילי קוברה (גם זה לא בטוח).
לבנג'ו, קיט ה V נחשב חמתקדם יותר ממטוסי בלוק E/F בגלל מרכיבי אוויוניקה מהעידן האחרון לעומת טכנולוגיה בת לפחות 10 שנים.
נכון שבמטוסי איחוד האמירויות יש את מכ"מ ה APG-80 אבל במטוסי טייוואן יותקנו שידרוגי ה SABR של נורת'רופ או RACR של ריית'און (ייערך מכרז ביניהם) המאד מתקדמים וכניראה חליפת הל"א ALQ-213
שווה לחיל האוויר לעשות את מבחינה תקציבית?
ועד כמה הפער ההין הסופות שלנו לבלוק V משמעותי?
חיה''א כבר עושה את זה, מטוסי הברק נימצאים בתהליך שדרוג אוויוניקה במסגרת פרויקט ברק 2020
כפי שנאמר כבר, קיט V לא רלוונטי בחלקו למטוסי ישראל מאחר ומותקנות בהם מערכות מתוצרת הארץ , לא ידוע בינתיים על מכ''מ SABR (הלוואי, יש לו תכונות של מכ''מ ה F-35) למטוסי ישראל או המנוע 229EEP, ניראה שהמגבלה העיקרית היא תקציב.
אבל נא לא לטעות, ברק 2020 זה מטוס רב יכולת ובודאי שהסופה.
לבנג'ו, מטוסי טייוואן לא יזכו לשדרוג מנועים ול CFT
שדרוג=תוספת משקל. תמיד תמיד תמיד
למה?
א. כי בדרך כלל לא עושים שינויים שיכולים לחסוך משקל (למשל: החלפת החיווט מצמות גדולות למשהו אלקטרוני).
ב. כי גם אם עושים דברים שחוסכים משקל, מיד מנצלים את המשקל הזה לתוספות, שתמיד יישקלו יותר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
שבע שנים אחרי שפתחנו את האשכול הזה וניראה שה F-16 חי ובועט ולא מתכוון ללכת לשום מקום.
בספטמבר 2017 המטוס F-16C בלוק 52 מס' 1636 של חיל האוויר העיראקי היה האחרון שירד מקו הייצור בטקסס ולמעשה חתם 44 שנים בהן יוצרו 3640 מטוסי F-16 במתקן זה.
לוקהיד החליטה להפנות את כל המשאבים של המתקן בטקסס לטובת ה F-35 ולפתוח במקביל קו ייצור/שדרוג קטן של ה F-16V במתקן שלהם בגרינוויל, ד.קרולינה שעובר שידרוג בימים אלה לטובת העניין.
והנה מגיעות הזמנות וצפי להזמנות:
- ביוני 2018 בחריין הזמינה 16 מטוסי F-16V בלוק 70/72 חדשים
- בשבוע שעבר סלובקיה הזמינה 14 מטוסי F-16V בלוק 70/72 חדשים
- בולגריה הודיעה שה F-16V הוא המועדף עליה ומתכננת לרכוש 14 מטוסים חדשים
- טייוואן שוויתרה על ה F-35 משדרגת לפחות 72 מטוסים לרמת F-16V (רוב העבודות ב AIDC טייוואן)
- יוון מעוניינת לשדרג 85 מטוסים לרמת V (חלק מהעבודות ייעשו ביוון)
- קולומביה מעוניינת ב 18 מטוסים יד שניה שיעברו השבחה (ייתכן וחלק מהמערכות יהיו תוצרת ישראל)
- אינדונזיה ששידרגה לאחרונה 24 מטוסים שלה לבלוק 52 מתעניינת בשדרוג שאר המטוסים לרמת V
- ד.קוריאה וסינגפור גם מתעניינות בשדרג מטוסיהן (אם זה יקרה סיכוי רב שהשדרוג יהיה בטיוואן)
מתקן LM בגרינוויל (Greenville)
אוגוסט 2018 מפעל AIDC בטייוואן: טיסת הבכורה של ה F-16V הראשון בעולם ע"י טייס LM, חיל האוויר של טיוואן קיבל באוקטובר האחרון את ארבעת המטוסים הראשונים מדגם V
כדאי לשים לב ל-2 אפשרויות השדרוג של דגם V:
אפשרות ראשונה היא שדרוג אוויוני (ואולי עוד אי אלו דברים) למטוסים קיימים מבלוקים קודמים.
כך עושה טיוואן, כך תעשה יוון ובעצם כל מי שרוצה לשדרג את המטוס ולחסוך בעלויות של מטוס חדש.
אפשרות שנייה היא קניית מטוס חדש, ישר מהניילונים, וכאן מדובר כבר בבלוק 70\72, דומה לדגם של האמירויות (דגמי E\F) אך עם מכ"מ מערך מופע חדש יותר מדגם AN\APG-83 ושיפורי אוויוניקה נוספים.
נכון מאד - חידדת את הנקודה!
למעשה המטוסים של בחריין יהיו הבלוק 70/72 (תלוי במנוע שיבחרו) הראשונים בעולם, לוקהיד מרטין טוענת שזה יהיה מטוס דור 4 הכי מתקדם.
אגב, ה V הוא קיט השבחה מודולרי למטוסים קיימים, לקוחה שתרצה תוכל להחליף גם את המנועים למתקדמים יותר של P&W או GE, אבל לרוב גם אין כדאיות כלכלית וגם ההשבחה האוויונית ו/או מבנית היא הנדרשת יותר.
וואוו, פיילון משולש לנשיאת טילי א"א? פעם ראשונה שנראה על F-16.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
סלובקיה מזמינה 14 מטוסי F-16V Block 70/72.
כולל מכ"מ - Northrop Grumman AN/APG-83 active electronically scanned array (AESA) radar.
וכל שאר ה"תופינים" של ה Block החדש.
מיועדים להחליף 12 מטוסי MiG-29 (שע"פ הדיווח רק 2-3 מהם כשירים לתפעול מבצעי..)
מקור: https://www.janes.com/article/90215...ighter-contract
העתיד נמצא היום ב-F-35, אבל עבור לקוחות שלא יכולים להרשות לעצמם מטוס מהליגה שלו וצריכים צי גדול של מטוסי קרב עם ביצועים מוכחיים וטכנולוגיה מתקדמת ה-F-16V הוא פיתרון טוב מאוד ועדיין מקנה להם עדיפות על רוב מטוסי הקרב שנמצאים כיום בשירות.
לוקהיד מרטין - חוזה בשווי 62 מיליארד דולר לאספקת מטוסי F-16
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
ציטוט:
חברת לוקהיד מרטין זכתה בחוזה בשווי 62 מיליארד דולר לאספקת מספר גדול של מטוסי קרב מדגם F-16 לכמה לקוחות זרים בעשר השנים הבאות.
זו ההזמנה הגדולה ביותר של מטוסי קרב מדגם זה.
ציטוט:
החלק הראשון של ההזמנה כולל 90 מטוסים שייוצרו במפעלי לוקהיד מרטין בגרנוויל, קרולינה הדרומית, ובפורט וורת', טקסס, עד ה-31 בדצמבר 2026.
על פי ידיעה באתר World Defense, לא זוהו הלקוחות בהודעה הרשמית שהוציא הפנטגון, אולם ההנחה היא שהעסקה כוללת 66 מיטוסים לטאיוואן,
שמונה מטוסים לבולגריה ו-13 מטוסים לסלובקיה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
היום אחה"צ בבסיס Tanagra מטוס ה F-16v היווני הראשון מתוך 84 ביצע טיסת בכורה ע"י טייס ניסוי אמריקאי של לוקהיד מרטין.
המטוס מס' סריאלי 005 מדגם F-16C בלוק 52 הגיע ליוון לפני כ 12 שנים, ב 01/2020 נכנס להשבחת בלוק 72 בתעשייה האווירית ביוון (HAI) והיום ביצע טיסת בכורה.
מתוכנן לבצע עוד כמה טיסות ניסוי וב 05.02.21 מתוכנן לעבור ללוקהיד מרטין בארה"ב יחד עם עוד שלושה מטוסים אחרים כמוהו שעד אז גם יבצעו טיסות בכורה להשלמת ההשבחה ואח"כ מסירה לחיל האוויר היווני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
כתבה בעיתון מקולומביה על מכרז להחלפת מטוסי הכפיר [קישור ]
ע"פ הכתבה ארבעה כלי טיס מתחרים:
- גריפן E
- טייפון
- ראפאל
- F-16
אין ציון של כמות, דגמים, לו"ז או אפילו שם של המכרז, מטוס הקרב היחיד של קולומביה הוא הכפיר המשודרג, יש להם כ 20 מטוסים כאלה.
עוד נתון מעניין, יש להם KC-767 שהוסב למתדלק ע"י התע"א לפני כעשור, ז"א יש להם זרוע ארוכה.
האיזכור האחרון של קולומביה בנושא ה F-16 היה לפני כשלוש שנים, עלתה ידיעה שהם מעוניינים ב 18 מטוסי F-16 יד שניה להחלפת הכפיר.
זה פתח אפשרות להספקת מטוסים גם מישראל ע"פ השת"פ ההיסטורי ביננו לבינם.
אבל, אם במכרז הנוכחי הגריפן E משתתף אז ברור שיש כאן רמה טכנולוגית גבוהה יותר אשר יכולים להתחרות בה רק דגמים חדשים ומשודרגים כמו הטייפון החדש (Tranche 3), ה F-16V והראפאל F4.2
מעניין..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
במקביל לפלירטוטים מול הרוסים.. בקשה טורקית לרכש 40 מטוסי F-16 חדשים, בלוק 70\72.
כמוכן ערכות השבחה ל 80 מטוסים נוספים.
נראה שארדואן סיים את הטיהורים בח"א התורכי ונמצא בעיצומו של תהליך הכשרת צ"א שיהיה נאמן למשנתו..
הסיבה הרשמית לבקשה היא כמובן החברות בנאט"ו.
יהיה מעניין בקונגרס האמריקאי.
מדובר בעיסקה של כ 4.21 מיליארד דולר אשר תכלול בין השאר:
- 12 מטוסים מדגם C
- 4 מטוסים מדגם D
- 21 מנועי P&W או GE מהדגמים הכי מתקדמים לבחירה (16 מותקנים ו 5 ספייר)
- 21 יח' מכ"מ AESA מסוג AN/APG-83 (16 מותקנים ו 5 ספייר)
- קסדות חכמות JHMCS
- פודי טיווח סנייפר
- חימוש הכולל פצצות חכמות JDAM ולייזר
- מערכת מחשוב מודרנית הכוללת מחשב משימה דור שלישי (MMC 7000AH)
גובה הסיוע הביטחוני (FMF) של ארה"ב לירדן עומד על כ 425 מיליון דולר בשנה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
לפני מספר ימים חיהא"א הודיע על תוכנית השבחת 608 מטוסי F-16 בעלות 6.3 מיליארד דולר
התוכנית אשר קיבלה את השם PoBIT (ר"ת של Post Block Integration Team) תכלול כ 22 שינויים שונים (חלקם מקיט ההשבחה F-16V ללקוחות הבינלאומיים) אשר יאריכו את חיי המטוסים עד לשנת 2040 לפחות וישימו אותם בקו ראשון של הטכנולוגיה העכשווית.
מדובר על מטוסי C/D מבלוק 40/42 ו 50/52 אשר עברו בעבר השבחה ראשונית (CCIP) שתהיה הבסיס להשבחה הנוכחית.
כל מה שישן יותר לא יכול להיות מושבח, גם אין כדאיות כלכלית.
מה תכלול בין היתר ההשבחה?
- מכ"מ AESA מסוג AN/APG-83 SABR (כבר התחילו עם התקנת המכ"מ בחלק מהמטוסים)
- מחשב משימה חדש חזק ומהיר יותר (חומרה ותוכנה)
- חליפת תקשורת 16 חדשה אשר תאפשר העברת/קבלת נתונים מוצפנים עם כלים אחרים בזמן אמת
- חליפת ל"א חדשה
- השבחת ממשק הטייס באמצעות הוספת מסך גדול במרכז
- במקומות אחרים קראתי על חיזוק והשבחת המבנה https://www.ainonline.com/aviation-...upgrade-program
מעניין.
בהינתן מאסה של F-22, F-35, ,F-15ex- מה המקום למטוסים המושבחים?
היתרון היחיד הוא הזמינות והמחיר-
אם הם הולכים לתפוס כוננות יירוט בכל מיני חורים,
ולהיות מטוסי קו שני במלחמה,
האם לא די בשיפורי תקשורת ומבנה?
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מעניין.
בהינתן מאסה של F-22,..."
מטוסים ברמה טכנולוגית כזו מיועדים לקו הראשון, השאלה איפה?
תסתכל על מצבת מערך הקרב נכון ל 2021, את רוב פעילות חיהא"א בכל מיני פינות בעולם עושים מטוסי הטייסות המבצעיות של חיהא"א.
למעט פריסות ה ANG וה AFRC מגנים על הבית
הלחימה באוקראינה והאיום העולה מכיוון סין רק מחדדים את המגמה הזו https://www.airforcemag.com/article...anac-equipment/
אלה מספרים טוטאליים, בימי רגיעה כ 50-60 אחוז מהם זמינים, בימי לחימה מין הסתם יהיה יותר
אגב, המבט על הגיל הממוצע של 1,005 מתוך 1,424 מטוסים ברשימה זו נותן תמונה די מעניינת על גיל הסד"כ. בהתחשב בצורך במספר מינימלי של מטוסים ואי-היכולת להחליף את הסד"כ הקיים במטוסים חדשים מודרניים (בשל העלות) הרי השבחה היא הפתרון היחידי שמתקבל על הדעת, בייחוד אם הA-10 באמת יוצא לגמלאות.
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אגב, המבט על הגיל הממוצע של..."
לגמרי, בהשבחה הזו בעלות של כ 10 מיליון דולר למטוס הם מקבלים עוד 608 מטוסי קרב כמו חדשים - חזקים, זריזים ומעודכנים בטכנולוגיה הכי עכשווית על מנת למלא את המשימות בבית ובחוץ.
תהליך ההתייעלות של ה F-15 על כל סוגיו כבר בשלב גבוה, כך גם עם הרפטור, אז מערך ה F-16 נשאר האחרון להתייעל.
ולמה? כי תהליך הצטיידות בכל מטוסי ה F-35A שחיהא"א רוצה ייקח לפחות 20 שנה, עד אז צריך להיות מוכנים עם מה שיש.
בהזמנת ה F-35 האחרונה (ב 2019 לקבוצות Lot 12-13-14) הפנטגון סגר את הדיל הכי נמוך שאפשר, 77.9 מיליון דולר לדגם A.
בהזמנה הבאה שצפויה בשנה הבאה (Lot 15-16-17) מחיר המטוס יעלה לכיוון ה 80 מיליון בגלל גל עליות המחירים.
כל היחסים של הפנטגון מול הקונגרס זה תחרות משיכת חבל, הפנטגון רוצה להפריש כמה שיותר מטוסים ואמצעים ישנים לגימלאות ומצד שני להגביר את קצב ההצטיידות בחדשים.
הקונגרס מווסת גם את הפרישה וגם את ההצטיידות לאורך יותר זמן.
הדוגמה הכי טובה היא אכן ה A-10 שעליו יש ממש סאגה שלמה.
בשנת העבודה הנוכחית הקונגרס אישר לחיהא"א להוציא מהשירות רק 201 כלי טיס מכל הסוגים, מתוכם 132 מטוסי קרב (37xA-10,48xF-15,47xF-16). חיהא"א רצה להוציא הרבה יותר.
המטוסים האלה ישנים ורובם לא מהמערך המבצעי אלא אימונים, ניסויים וכד'
מצד שני אישרו לחיהא"א רק 48 מטוסי F-35A, בעבר הקונגרס תמיד הוסיף ברגע האחרון עוד כמה מטוסים בודדים לכל הזמנה וכנראה שהמגמה הזו תימשך.
ההתייעלות של חיהא"א היא לא רק בהוצאת מטוסים אלא גם בסגירת יחידות, עם ה A-10 לדוגמה עד סוף שנה הבאה הם יישארו עם 7 טייסות במקום 9 כיום.
ודבר אחרון זה אנשים, מטוסים תמיד יש ואפילו יש תקציבי שדרוג ופיתוח, הבעיה שאין נהירה גדולה לשירות הצבאי כמו פעם.
במקרה של מלחמה גדולה הם יצטרכו להביא מהבית הרבה לשעברים (צ"א, צ"ק) לאייש את הכלים והמטוסים.
המלחמה באוקראינה והמתיחות מול סין מנערים את כל הרדומים למיניהם שחשבו שמלחמות עברו מהעולם וכל היחסים עם רוסיה וסין זה לא יותר מהפגנת כוח.
זה קורה וכנראה גם יקרה אז צריך נשק קטלני ומתוחכם ואנשים
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "לגמרי, בהשבחה הזו בעלות של כ..."
אני דווקא מסיק מהמלחמה באוקראינה שחה"א הרוסי קטן, מיושן ולא יעיל; שחהא"א יכול להשיג מולו עליונות אווירית בקלות; ושבשנים הקרובות לרוסיה לא יהיו משאבים לשנות זאת, בגלל סנקציות.
כלומר- שהפמחימת רוסיה- אוקראינה מחזקת את הסדר האמריקאי.
אני מניח שמאות ה-F16 המשודרגים יסיימו את חייהם המוארכים ב-2050, בגיל שישים, בלי שייכנסו לשום קרב אויר מתקדם או תקיפה באמ"ט שיידרשו את המכ"מ והל"א החדשים.
אני דווקא מסיק מהמלחמה באוקראינה שחה"א הרוסי קטן, מיושן ולא יעיל; שחהא"א יכול להשיג מולו עליונות אווירית בקלות; ושבשנים הקרובות לרוסיה לא יהיו משאבים לשנות זאת, בגלל סנקציות. כלומר- שהפמחימת רוסיה- אוקראינה מחזקת את הסדר האמריקאי.
או שהאמריקאים ילמדו את הבעייתיות שיש בחיל האוויר מיושן
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
אני מניח שמאות ה-F16 המשודרגים יסיימו את חייהם המוארכים ב-2050, בגיל שישים, בלי שייכנסו לשום קרב אויר מתקדם או תקיפה באמ"ט שיידרשו את המכ"מ והל"א החדשים.
כמה שאני מקווה שאתה צודק אני לא אופטימי. מאז ומעולם הסיבות העיקריות לכניסה למלחמות היו תסיסה פנימית ולחץ כלכלי. אם כבר אז דווקא במצב הנוכחי של העולם, מול אי וודאות, אי שקט נרחב באוכלוסיות בכל העולם מצב כלכלי שהולך ומורע מיום ליום, אני שואל את עצמי אם חלק מהמטוסים האלה בכלל יגיעו ליום השידרוג לפני שייקראו לפעילות מבצעית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
טוב, הנהלת הפורום כנראה עדיין קצת מנומנמת לכן השאלה בכותרת עדין שם..
בכל זאת קו הייצור ממשיך לקבל הזמנות חדשות..
האחרונה, הזמנת 8 מטוסים Block 70 F-16V עבור ח"א הירדני.
זאת בהמשך לאישור עקרוני שקיבלו ל 16 מטוסים מדגם זה - 12 חד מושבי + 4 דו מושביים.
כולל כמובן מכ"מ מתקדם APG-83 SABR AESA וחבילת חימוש המופיעה בכתבה.
ניתן להניח במימון נדיב של סעודיה או מדינות המפרץ.
היחסים בין המדינות היום הם פונקציה של משחקי האינטרסים היום הרבה יותר מאשר של ההתרחשויות לפני מאה שנה.
בשנים האחרונות סעודיה מעבירה לירדן תמיכה שנתית (צנועה אמנם, של חמישים מיליון דולר) לתקציב הממלכה. עם זאת, הועלו טענות לפיהן סעודיה היתה מעורבת בנסיון ההפיכה נגד המלך עבדאללה - סעודיה, כמובן, הביעה תמיכה מלאה במלך ובפעולותיו להחזרת היציבות.
להבנתי היחסים בין ירדן וסעודיה אינם טובים.
איבן סעוד, אבא של מלך סעודיה, גירש את חוסיין בן עלי, סבי-סבו של מלך ירדן, מחיג׳אז.
אתה מדבר על הסטוריה מלפני קרוב ל100 שנה. נסיון לא-מוצלח של סבי-סבו להכריז על עצמו ח'אליף...
אז לפני 90 שנה - היחסים לא היו טובים,
ב70 השנה האחרונות - היחסים בין המדינות דווקא טובים.
חיהא"א: סיימנו השבחת 72 מטוסי F-16 של המשמר הלאומי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
במהלך התוכנית שניפרסה לאורך 5 שנים הותקנו מערכות מכ"מ AESA מסוג SABR של NG
מכ"מ חזק מחייב מערכת מחשוב מתאימה, החומרה והתוכנה של המטוסים קיבלו עדכון מתאים וכעת למטוסים יש יכולת נשיאת טילי AIM-120D ופצצות LJDAM (הנחיית לייזר)
כמו כן על מנת להוריד את חתימת המכ"מ שלהם המטוסים קיבלו את הציפוי החמקני של ה F-35 במסגרת תוכנית Have Glass V https://www.af.mil/News/Article-Dis...on-of-airpower/
F-16C מושבח של המשמר הלאומי טקסס, אפשר לראות את הגוון הכהה שהחליף את שני גווני האפור מהעידן הקודם
אחרי שקו הייצור כבר נסגר: הביקוש המחודש למטוסי 16-F
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
בזמן שאוקראינה מבקשת לקבל את הדגם הישן שלו, זוכה מטוס ה-16-F לביקוש מחודש. לא דבר מובן מאליו בעידן של מטוסי קרב חמקנים ולאחר שקווי הייצור שלו כבר עמדו להיסגר. אבל אז המפתחים של היצרנית פיתחו דגם חדש ומתקדם כשבין העומדים בתור לקבל אותו אפשר למצוא את חיל האוויר של ירדן, מרוקו ובחריין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
זוג מטוסי F-16 Block 70 הועברו השבוע לסלובקיה מתוך הזמנה של 14 מטוסים.
ובכך הופכת למפעילה הראשונה של הבלוק המתקדם באירופה.
כמוכן, במרץ 23 נמסר משלוח ראשון של Block 70 לבחריין (ככל הנראה מוצבים בארה"ב להכשרת צוותים). https://galaxiamilitar.es/lockheed-...-f-16-block-70/
ביידן אישר לטורקיה לרכוש מטוסי F-16 ב-20 מיליארד דולר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האם קו הייצור של ה F-16 בארה"ב לקראת סגירה?"
האמריקאים ימכרו לטורקים F-16 ב-20 מיליארד דולר בתמורה לקבלת שבדיה לנאט"ו
ציטוט:
אנקרה אישרה את הצטרפותה של שבדיה לנאט"ו, לאחר עיכוב שנמשך כ-20 חודשים • 48 שעות לאחר מכן, מדווח כי ביידן עדכן כי בכוונתו לאשר מכירת מטוסי F-16 לטורקיה • ובתקשורת הטורקית כבר הספיקו למצוא "אשם" לעיכוב צירוף שבדיה לנאט"ו שאינו ארדואן