בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "EAGLE DRIVER?! אני מקווה שאלו..."
את האמת? הכינוי eagledriver תמיד עורר אצלי קונוטציות לבזיירות.
ואם יש משהו מהעולם העתיק שדומה להטסת כטב"מ זה בזיירות - גילוי טרף וציד באמצעות עופות דורסים מאומנים.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "EAGLE DRIVER?! אני מקווה שאלו..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
EAGLEDRIVER?! אני מקווה שאלו אנשי צוות אוויר שבאו להתרשם, ושחה"א לא החל להסב טייסי בז למטיסי איתן.
למה לא? יש חיילות אויר שנותנים רק לאנשי צוות אויר להפעיל כטב"מ, ויש בזה הגיון.
לא שאני טוען שזה מה שהתמונה מבטאת.
צריך לזכור שצריך לשים את האנשים איפה שהם יביאו הכי הרבה תועלת, אם העולם עובר לכטב"מ ולאנשי צוות אויר יש מסיבות כאלו ואחרות את הכלים הכי טובים להשתמש בהם אז זה הגיוני לגמרי.
אני לא בטוח שזה באמת המצב, ואין לי דעה אישית לגבי מהו התהליך הנכון בהיבט הזה אבל זה לא דבר חסר הגיון ועובדה שחילות אויר אחרים עושים כך.
האם אין זה זיו פניו הגלויות של איש צוות אויר פעיל בתמונת הדבקת הסמל על 210? הרי ניתן לגלות מי צילם את התמונה הנ"ל (כחלק מסדרת התמונות) ולא העבירה לצנזורה לכסתו"ח מתבקש? או שהעבירה ולא קיבלה התייחסות ראויה? או שפשוט כבר אף אחד לא מתרגש מהנושא? :-)
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
יש אצ"א שמסתובבים במדים אפורים מכל מיני סיבות.
גם בטקס הפתיחה של אחת מטייסות הסופה היו כמה אצ"א סדירים עם המדים האלה.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "יש אצ"א שמסתובבים במדים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי גיל חזקיה
יש אצ"א שמסתובבים במדים אפורים מכל מיני סיבות.
גם בטקס הפתיחה של אחת מטייסות הסופה היו כמה אצ"א סדירים עם המדים האלה.
תראה, לא הייתי בכל מקום ובכל ארוע, והאם היה אי פעם ארוע כזה שצ"א בעידן הנוכחי הלך עם מדי א' אפור אני לכן לא יכול להיות בטוח ב 100%
אבל מעולם לא ראיתי זאת וזה לא אמור להיות ככה. סגנים צ"א בכלל לא מקבלים מדים כאלה.
אני מעריך שאתה מתבלבל.
לא מתבלבל.
פתח את ספר הטייסת של 119. (הכחול הריבועי)
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "לא מתבלבל.
פתח את ספר הטייסת..."
טייסת 119 נפתחה כטייסת סופהבשנת 2004. באותו מועד טרם סיים הקורס התלת הראשון את הכשרתו (סיימו לראשונה ביולי 2005) והנושא של מדים כחולים לסגן/בוגר הקורס טרם נכנס לתוקף אלא רק שנה לאחר מכן.
לכן התמונה שלך אינה מייצגת את המצב ולכן מה שכתבתי אינו שגוי.
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
טייסת 119 נפתחה כטייסת סופהבשנת 2004. באותו מועד טרם סיים הקורס התלת הראשון את הכשרתו (סיימו לראשונה ביולי 2005) והנושא של מדים כחולים לסגן/בוגר הקורס טרם נכנס לתוקף אלא רק שנה לאחר מכן.
לכן התמונה שלך אינה מייצגת את המצב ולכן מה שכתבתי אינו שגוי.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אין כזה דבר. זה בוודאות לא..."
שלא יהיה תקני,אבל עם תמונה אני לא מתווכח.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "זכור לי שחיל האוויר עדיין לא הודה בשימוש בכתב"מי תקיפה"
יש גם כלים אחרים שאפשר להתקין עליהם חימוש, או שמתקינים או שלא. זה לא הופך את הכטב"מ לכטב"ת תקיפה, וזה בטח לא סיבה לח"א להודות או לא להודות האם הוא משתמש או ישתמש בכטב"מ לשיגור חימוש.
טווח מאוד רחוק (בחשיפה הראשונה של הכטב"מ קראו לו "המל"ט שמגיע לאיראן")וביכולת לתקוף טילים כבדים בשלב ההרצה,זה מצביע על תפקידו האפשרי בזמן מלחמה עם איראן או סוריה,ובכלל איזה מטע"ד חוץ מפצצות מגיע למשקל של יותר מטון?
לצהיר שיש לנו יכולת לתקוף בכל נקודה בעולם ללא צורך בסיכון טייסים יכול להרתיע מאוד.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "לא זכור לי שפורסמה יכולת..."
ציטוט:
על פי דרישת האמריקנים, הוגבלה הבחינה לבדיקת יכולת המל"ט ליירט טילים בליסטיים אך ורק בשלב ההאצה, כאשר הטיל כבר יצא מהמשגר, אך טרם הגיע לחלל. מערכת הביטחון התנגדה להגבלות. לטענתה, יש לבחון פיתוח טכנולוגיה שתאפשר למל"ט לתקוף גם את המשגרים, טרם שיגור הטילים הבליסטיים.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "האיתן לדעתי הוא כלי הטייס שנראה טוב יותר על האדמה מאשר באוויר"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairbe5
רק כשהוא על האדמה ובעיקר כשעומד לידו בן אדם אפשר להעריך את הגודל של המפלצת הזאת.
זה נכון לכל מטוס בעולם.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "[QUOTE=yairbe5]רק כשהוא על..."
אני דווקא נוטה להסכים עם yairbe5.
כשרואים מטוס קרב באוויר אפשר לדעת אינטואיטיבית מה בערך הגודל שלו, ואפילו די לדייק ולהעריך שמיג 15 קטן מסוחוי 27 לפי גודל חופה וכו'. כנ"ל לגבי מטוסי נוסעים. לפי גודל החלונות ומספרם המוח יודע להשלים הערכה לא רעה של הגודל.
לעומת זאת, מאחר ואנחנו מכירים את הכטב"מים עוד מאז שקראו להם מזל"טים והם באמת היו זעירים, כשרואים איתן באוויר (לא שראיתי) קשה להעריך באמת את גודלו מאחר. בתמונות על הקרקע פתאום קולטים שמדובר בגוליבר לעומת כלים מאוד דומים חיצונית שראינו בעבר.
לדעתי צורה של איתן ודומים לו זועתית(במיוחד תצורת הזנב), נראה שברירי כמו צעצוה מגודל, למרות הגודל הוא לא מקרין יראה של כבוד, לאומת זאת לדוגמה מלט טורקי ניראה כלי טייס רציני ויפה, גם כן ה MQ-9 Reaper. כמובן זאת היא רק התיחסות אל החזות של פלטפורמה, היא לא נועדה לענג חזותית אלא לשאת ציוד אל מרחקים גבהים וזמן ממושך...
נערך לאחרונה ע"י Robinbad בתאריך 22-12-2010 בשעה 18:49.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי Robinbad שמתחילה ב "לדעתי צורה של איתן ודומים לו..."
?
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
היי.... אני עוקב בדביקות אחר הפורום בחודשים האחרונים וזאת התגובה הראשונה =]
אני עוד מעט מתגייס ואני מאוד מעוניין להגיע לתפקיד של מטיס פנים....
מישהו יודע איך מגיעים לשם???(האם מדובר על נפלים של קורס טייס/חובלים וכו')
אשמח לתשובה
נ.ב מצטער אם זה לא המקום...
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי murtk שמתחילה ב "היי.... אני עוקב בדביקות אחר..."
השם הנכון הוא "מפעיל פנים" (Operator), ללמדך שההטסה היא החלק הפחות חשוב בשגרת המשימות של הכלים.
נכון להיום מדובר על נפלי טיס בלבד. יש מספר תפקידים במערך שמגיעים אליהם דרך מערכי הבקרה והפיקוח.
ו.... זאת שאלה שנכון לשאול בפורום מתגייסים וסדירים...
ו.... זאת שאלה שנכון לחפש את התשובה בשבילה לפני כן...
"הנשר הלבן", הטייסת הראשונה של כלי הטיס הבלתי מאוישים, השתתפה ב"עמוד ענן", ב"צוק איתן" וגם בפעילות שוטפת – אך זו רק ההתחלה. המפקד, סא"ל א': "אנחנו בפתחו של עידן. מי שיישב במקומי עוד עשר שנים, יתעסק במערך שלם"
טייסת "הנשר הלבן" אשר חוגגת 5 שנים להקמתה, צפויה לגדול בקרוב: בשנה הבאה צפויים להיקלט מטוסי "איתן" נוספים לטייסת ועד סוף 2020 היא מתוכננת לשלש את גודלה. "כשנסתכל אחורה בעוד עשר שנים, מה שאנחנו עושים היום ייראה לנו כאילו היינו בתחילת הדרך"
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "במהלך 2016: תוכפל כמות מטוסי ה"איתן""
כתבה ישנה יותר מ 2015
רוב המשימות והיכולות של טייסת "הנשר הלבן" יישארו עלומות גם בעוד שנים רבות, אך אנשיה מספרים את מה שאפשר על היכולות הייחודיות של כלי–הטיס אותו הם מפעילים: "איתן" מתוצרת התעשייה האווירית, הכטב"ם הגדול ביותר בחיל–האוויר ומסבירים מדוע הוא כה חשוב לצה"ל ולמדינת ישראל