24-10-2009, 14:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אני לא יודע כמה חבל יש לי כדי לענות לך בפירוט, לכן אענה לך ללא פירוט. בקצרה: אין גרמניה אחרת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
השנאה שלך לכל דבר שקשור בגרמניה זאת עובדה ידועה, ואתה בהחלט מדגיש אותה פעם אחר פעם, אבל, את צריך להסתכל על הדברים בצורה הגיונית...
|
ההיגיון שלי פשוט: הנכווה ברותחין, נזהר בפושרין. לא סומך על גרמניה - אלא שונא אותה ממש. כל "סיוע" גרמני שישראל לוקחת גורם לי לכאב פיסי, אפילו יש לו תירוץ הגיוני כלשהו: חינם, חצי-חינם, מתנה וכד'... .
ציטוט:
ולראות שגרמניה זאת המדינה האירופית היחידה שתומכת בישראל ללא סייג ותרומתה עצומה לביטחון ישראל מאז השנים הראשונות של קום המדינה ועד היום, וזה כולל סיוע נדיב טכנלוגי ואחר בכדי לתמוך בצבא הישראלי והביטחון הישראלי.
|
הגזמה פראית.
הסיבות היחידה "לתרומה" הזו היא הסובסידיות הממשלתיות של גרמניה, או העובדה שתעשיות גרמניות מסויימות הן קבלני משנה למוצרים צבאיים אמריקאיים.
התרומות של גרמניה לטכנולוגיה הישראלית הן לא מיוחדות או יחודיות או יוצאות דופן לעומות התרומות של ישראל לטכנולוגיה הגרמנית.
גרמניה תרמה לישראל מאז קום המדינה? אתה מתכוון לנשק הצ'כי, שיוצר בצ'כוסלובקיה, הוסווה כעודפי ציוד נאצי ממלחה"ע 2 ונשלח לישראל באדיבות צ'כוסלובקיה באישורו של סטאלין? אתה מתכוון למטוסי המסרשמיט 109 "אביה" והרובים הצ'כים שהיו העתק של המאוסר 98 / G43 ??
גרמניה היא "פרו-ישראלית" בערבון מוגבל ורק בטווח הקצר. בטווח הארוך לגרמניה יש מדיניות הפוכה הכוללת יחסים חמים עם איראן, מכירת ידע וחומרי בניים לייצור נשק כימי בעירק וסוריה, חימוש מדינות ערב, הכרה וכנראה שת"פ עם אש"ף, הגנה חוקית מעשית לפושעי מלחמה נאצים (אי יכולת להעמידם לדין - בהיקף נרחב או גזרי דין קלים עד זניחים), מימון חתרנות פוליטית בארץ כגון תנועות הסרבנות או האנרכיסטים... גם המעורבות או המחדל של שירותי המודיעין הגרמנים בפיגוע הפיגועים: 9-11 טרם פורסם או נחקר די הצורך (תא הטרור העיקרי יצא מהמבורג). לאחר טבח ספורטאינו במינכן ושחרור רוצחיהם, אני מסוגל להאמין לכל אשמה כנגד גרמניה ומעורבותה ב-9-11.
ציטוט:
אגב, רוב הישראלים כן אוהדים את גרמניה ורואים בה בעלת ברית חשובה ביותר לישראל, ואת הקשר הזה צריך לטפח כמה שיותר...
|
למה? למה אתה חושב שזה חשוב ושיש לטפח את הקשר הזה?
האם זה הדדי? האם לגרמנים חשוב הקשר עם ישראל? יותר מאשר הקשר עם איראן, למשל?
מי טוען שגרמניה היא בעלת ברית, ועוד חשובה של ישראל? גרמניה עצמה?
ציטוט:
מי שמיטיל אימה על מזרח אירופים זה ההתעצמות של הצבא הרוסי שמדי פעם מנסה למתוח את השרירים שלו כדי להראות לכולם מי "הבריון של השכונה"...
|
הביריון הרוסי לא מפחיד אותי ולא מעניין אותי. אם יבלע את אירופה המזרחית אם לאו... זה לא מפריע לי בכלל. אדרבא, שיבוסם להם, לרוסים....
אין לאירופה שום הרתעה צבאית כנגד רוסיה, אם זו תחליט לזוז מערבה. עד כה הרתעה הצבאית הושגה רק באמצעות נשק גרעיני, או הבטחה למעורבות אמריקאית. אף אחד לא "ספר" את אירופה, אף פעם.
גרמניה איננה כח צבאי משמעותי מול רוסיה, וטוב שכך! לכן התפקיד של הצבא הגרמני או הסיוע הצבאי הגרמני למזרח אירופה הוא סימלי-דיפלומטי בלבד, כדי שפולין ורומניה יגיעו לתקנים הדרושים להצטרפות לנאט"ו ולהשגת חסות אמריקאית.
ציטוט:
נו גילגמיש, אבל זה לא תלוי בך, חיל הים הישראלי כנראה יודע יותר טוב ממך מה הוא צריך...
|
חיל הים הישראלי יודע לקחת מתנות חינם כשמציעים לו.
אתה חושב שחיל הים היה קונה את הצוללות הגרמניות ללא הסובסידיות הממשלתיות של גרמניה? אני די בטוח שלא! היינו קונים צוללות משבדיה, הולנד, בריטניה, צרפת, דרום קוריאה... וכנראה מייצרים חלק מהצוללת אם לא את כולה - בישראל.
|