07-11-2011, 11:19
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי murtk
לעניות דעתי כל טיל א"א שמסוגל ליירט מטוס מסוג גל ליירט טיל ק"א
|
לא. א' ישנם טילי א"א שנועדו ליירט מטרות גדולות ולא מתמרנות (למשל טילי "פניקס" או AA-9). ב', גילוי, רכישה ונעילה על טיל א"א קשה יותר מאשר על כלי טייס גדול יותר. וג', פגיעה יעילה בטיל א"א או ק"א דורשת רש"ק ומרעום קרבה מתאימים - חלק מהרשק"ים הקיימים אנים יעילים נגד מטורת כמו טילים, מפני שתוכננו לפעולה אופטימלית נגד כלי טייס.
ציטוט:
מבחינת יכולת זיהוי אני לא חושב שיש בעיה הטיל עצמו יוצר חתימה מאוד ברורה בנוסף
לכך הוא יוצר רשף דיי גדול זאת אומרת שהוא מקל מאוד על טיל בעל רב"ת תת-אדום , עד כמה שאני יודע לא מתבצע ניסיון לצמצם את פליטת החום (ת'כלס גם אין סיבה)
|
אתה מדבר על הנחיית הטיל, אבל לפני שמשגרים את הטיל צריך לגלות את המטרה, לחשב את פתרון הירי לעברה, ולהנחית טיל מיירט עד השלב שבוא הוא יוכלת להתביית באופן עצמאי (אם אנחנו מדברים על טילי "שגר-ושכח"). הגילוי הוא בעייתי, מפני שלטילים בד"כ מימדים הרבה יותר קטנים מאפשר לכלי טייס, ולכן גם החותמות המכמי"ות שלהם הרדה יותר קטנות. אז המכ"ם, שהוא האמצעי הגילוי העיקרי במטוסי קרב מודרניים, יהיה פחות יעיל נגד מטרות כמו טילים, אלא אם כן מדובר במכ"ם "חזק".
במקרה שמדובר במערכות אלקטרו-אופטיות כדוגמת IRST, אז המערכות הללו מצריכות מד-טווח לייזר או מכ"ם על מנת לקבל את כל הפרמטרים הדרושים של המטרה ליצירת פתרון ירי. בנוסף, הרשף החם של טיל בעל מנוע רקטי ייתכן שלא יתרום בכלל לגילוי המטרה, זאת מפני שבמערכות IRST ורשק"ים מעדיפים לעשות שימוש בחיישנים הפועלים בטווח הרחוק של התחום הא"א (8-12 מיקרון), לפחות בזמן האחרון. זאת אומרת שמערכות גילוי והנחייה מותאמים יותר לגילוי גוף חם (כתוצאה מהשתקפות השמש, חימום קינטי בזרם אוויר וכד') מאשר זרם סילון חם.
בנוסף, למרות שהרשף של טיל בעל מנוע רקטי הוא חם יותר משל מנועי סילון של מטוס קרב (במיוחד בלי הפעלת מבערים אחוריים), כמות החום הכללית שיותר הטיל היא קטנה יותר מכמות החום שיוצר מטוס קרב, מה שלדעתי יגרום לצמצום טווח הגילוי של הטיל.
ציטוט:
המכשול היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא מהירות,מישהו יודע מהי מהירות היציאה מהאטמוספירה של טיל
בליסטי?ומה לגבי החזרה?
|
בהתחלה דיברת על טילי א"א וק"א ועכשיו עברת לטילים בליסטיים? אלו דברים מאוד שונים זה מזה.