אז להגיד למח"י ולמש"ט 3 שהם טעו?
אם היית יושב בחנית ב-82 היית אומר למי שצריך שהם טועים? אני בטוח שכן, וגם אני.
היה לנו את הדיון הזה באשכול הקודם, כפי שאתה רואה הדרישה היא לקורבטה ולא לספינת בט"ש (FAC). לא צריך סיני, יש לנו שלדג ודבורה 3 שהם כלים מצויינים, אבל תפקידם הוא בט"ש במים הירוקים (קרוב לחוף) ולא משימות הגנה על מתקני הגז במים הכחולים (רחוק מהחוף).
אנו מדברים באשכול הזה על הגנת איזורי הנפט, לצורך זה הייתי בונה הגנה רב שכבתית.
1. הגנה שמושתת על האסדה/אסדות וזה כולל מערכת הגנה בפני טילים/רקטות שנורים מהחוף ומהים, והגנה היקפית ע"י מקלעים, מק"כים כנגד צוללנים שמתקרבים לאסדה.
2. הגנה באיזור הקרוב שגם היא בעיקר כנגד אנשי צפרדע, ספינות גומי וכו'. ההגנה הזו תתבצע ע"י ספינות שלדג.
3. הגנה היקפית בטווחים ארוכים יותר, והגנה זו תתבצע ע"י FAC כדוגמת TYPE 022.
אז למה קורבטה? כי כפי שנאמר כאן ובאשכול הקודם, הדרישה היא לכלי וורסטילי שידע לתת מענה לכל סוגי האיומים (שטח, ימי, תת ימי ואוויר).
הגודל כן קובע, צריך טילי ים-ים, ים-אוויר, נוקמני, יכולת נצ"ל, ל"א, מודיעין, מגורים נאותים לצוות מאחר ומדובר בהפלגות ארוכות, יכולת הובלת קומנדו, מסוק, יכולת שהיה ארוכה ללא תדלוק והספקה, יכולת התמודדות טובה יותר עם ים גבוה, מכ"מ שידע ללגלות מרחוק כל דבר ולכל כיוון ועוד'.
פי התגובה שלך אתה מתייחס לאבטחת מתקני הגז כאל דבר של מה בכך אשר ספינה קלה מתאימה לו, ממש לא! זהו נכס אסטרטגי כלכלי של המדינה המיועד להכניס לא מעט כסף לקופת המדינה, לא צריך להזכיר לך כמה ויכוחים יש על תקציבים לכל מיני גופים ללא הרף.
מה שאתה מתאר זה הרבה יותר מהגנה על מיתקני הקידוח, זה כבר שידרוג רציני לשייטת הסטילים שלנו ואני בהחלט בעד, אבל צריך לקרוא לילד בשמו, חיל הים מנסה להוציא את הכסף לא מתקציבו אלא מתקציב מיוחד שייועד להגנת מתקני הקידוח, וזה סיפור אחר.
לשייטת 3 יש עוד משימות, נכון לעכשיו גם אבטחת מתקני הגז נופלת על הסד"כ הקיים וזה מגביל אותה. לא במקרה כעת הסטי"לים סער 5 בתהליך שדרוג, אח"י להב היא כיום הסטי"ל הכי מתקדם בחיה"י, אח"י אילת בהתקנה ואחריה אח"י חנית. אח"כ יחל שדרוג הסטי"לים מדגם סער 4.5 כל אחת בתורה.
שמח לשמוע.