לפני 3 ימים פרסם הגולש gariac את התמונות הבאות, שצולמו ע"י צלם אנונימי ב-5/10 צפון-מזרחית לבסיס אגם גרום ("איזור 51"). לדבריו, מנקודת הצילום היה לצלם שדה ראיה אל מסלולי בסיס מטווח טונופה (TTR) שהיה ביתם של המטוסים בחלק מתקופת שירותם והמטוס לא המריא משם - מה שבהכרח אומר שהמטוס המריא מבסיס גרום. מתוך האזנה לתדר קשר פתוח נראה שהמטוס ביצע טיסה נוספת יומיים לאחר מכן, למרות שלא נראה.
רשמית ה-F117 הוצא משירות פעיל בחודש מרץ 2008, אז נשלחו ארבעת המטוסים הפעילים האחרונים לאחסון בבסיס TTR. בהמשך פורסמה תמונה מזעזעת זו של אחד המטוסים בתהליך פירוק אלים למדי...
מזכיר מעט את התמונות שצולמו בתחילת שנות ה-80 באותו איזור של אותו המטוס טרם חשיפתו בפומבי.
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "מזכיר מעט את התמונות שצולמו..."
נכון, הרי "ציידי הפרויקטים השחורים" ו/או "ציידי העב"מים" עדיין עושים שם מארבים.
יש דיווח נוסף על כלי טיס עם זנב בצורת V שניראה ע"י צייד עב"מים במיזורי (ליד בסיס וויטמן). מקור
אגב, זה לא מפתיע.
המטוסים אמנם פרשו לפני כשנתיים וחצי אך מאוחסנים בבסיס טונופה כך שניתן להחזירם לשירות (כנפיים הוסרו, נעטפו בציפוי מיוחד, מערכות נישמרות וכו').
ייתכן ומהסיבה הזו יש מערכות שעוברות שידרוג, דבר הדורש בדיקה ע"י מטוס אחד או שניים שנישמרו במצב טיסה (זה ההסבר הכי הגיוני שניראה לי).
אשכול הפרישה כאן
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Fang]ייתכן ומהסיבה הזו..."
למה לשדרג מספר קטן של יחידות שנישארו שכבר לא בשירות ממילא?
יוצרו 59 מטוסים, חלק ניגרעו מכל מיני סיבות וע"פ הדיווחים מ 2008 נותרו כ 55 שניכנסו לאחסנה.
המטוסים אולי לא פעילים כרגע, אבל עדיין זה לא אומר שהם לא צריכים להיות מוכנים להכנסה לפעילות.
להבדיל ממטוסי הקרב האחרים שמאוחסנים בבסיס Davis Monthan אלה מטוסים מיוחדים שנישמרים בשיטות אחרות והצפי להכניסם לשימוש הוא הרבה יותר גבוה.
ולמה לשמור את זה בסוד?
אולי המילה "סוד" היא דרמטית מידי והדברים יותר פשוטים ממה שהם ניראים, שים לב שהפירסומים של LM על תהליכי שידרוג במערכות נשק פעילות (לדוגמה: טילי הטריידנט, ספינות ה LCS וכו') ותהליכי מו"פ של מערכות נשק חדשות (F-35, F-22 וכו') הם על הסכמים עם עלויות גדולות מאד (עשרות מיליוני דולרים ומעלה).
לי ניראה שכל התהליך הזה של תחזוקה ועידכון המערכות של המטוס נעשה בהיקפים קטנים שלא מצדיקים הודעות לתקשורת ובנוסף זוהי מערכת נשק מושבתת.
כמובן ובהחלט יכול להיות שאני טועה ובמפעל הבואשים ההיסטוריה חוזרת על עצמה ועוף החול עומד לקום לתחיה עם נוצות חדשות
אולי הוטס לבסיס אחר למטרת פירוק, ובאותה הזדמנות "צ'יפרו" טייס ותיק בטיסה אחרונה?
זה מזכיר לי שכשהייתי בסדיר בבהל"צ, הגיעה אלינו לבסיס להתאמן פלוגת השוט-קל האחרונה (לפחות כך הם טענו) שהיתה במילואים - חבר'ה נחמדים מאוד.
לאחר שהם סיימו להתאמן, הם פשוט הפשיטו לגמרי את כל הציוד מהטנקים, הסיעו אותם לכל מני גבעות בשטחי האש של בהל"צ, הגיעה משאית ריו עם מנוף, הוציאה לטנקים את החט"כ והשאירה אותם כך - בדיוק איפה שעמדו - בתור מטרות...
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם." -בנג'מין פרנקלין
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
יכול להיות שהמטוס לא טס כחלק מתכנית שדרוג או שמירת כשירות מבצעית של המערך שלו אלא כחלק מניסויים של מערך אחר. אם האמריקאים מפתחים אמצעי גילוי למטוסים בעלי שח"מ נמוך (ואני אתפלא אם הם לא עובדים על פרויקטים כאלו) אז הם בטח צריכים מטוסים שיטוסו מול המערכות, ורצוי מטוסים בעלי מגוון של טכנולוגיות להקטנת שח"מ, מיושנות כמו של ה F-117 ועדכניות יותר כמו של הראפטור.
Continuing today’s theme of weird stuff in the sky, check out this video of an F-117A Nighthawk stealth fighter ripping through desert airspace over a U.S. military installation. What’s interesting is that the cameraman claims it was shot in July, 2010, several years after the jets were retired and placed in protective storage at the Air Force’s remote Tonopah Test Range Airport in Nevada.
אני מכיר הייטב את היסטוריית הפיתוח המוקדם של הF117 וקצת פחות מכיר את ההיסטוריה המאוחרת יותר והשידרוגים בשנות ה-2000 עד היציאה משירות. האם בשלב כלשהו נעשו ניסויים בגרסה בלתי מאויישת של המטוס?
האם נאמר איפה צולמה התמונה?
אני נוטה לחשוב שבטונופה,אך גם המפעל בפאלמדייל הוא אפשרות סבירה.
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
הבלוג Black Horizon מדווח על מטוס אימון T-38 מבסיס הולומן המשמש בד"כ את טייסי F-22, כשהוא מציג לראווה זנב מעוטר בצללית של F-117. להשוואה, מצורפת התמונה האחרונה מאותו הפוסט עם דגש על הזנב הרגיל וצללית F-22.
הזנב הזה הוא לא חדש וקיים עוד מהתקופה שהמטוס היה בשירות. (באופן רשמי לפחות).
מעניין לראות אבל שבעבר המטוס שימש לאימונים על ה F-117,עבר ל F-22 וכעת נראה שחזר שוב ל F-117.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 07-01-2011 בשעה 18:43.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי MK82 שמתחילה ב "רגע. הם לא ידעו לפני שנתיים שיצתרכו מטוסים למטרות אימון ???"
1. זה סיפור כיסוי של משהו אחר, או ש
2. חיל אוויר גדול ומאורגן עשה את הבדיקות וההערכות, ומצא ששווה לו להוציא מערך משימוש מבצעי אבל להשאיר לפחות את חלקו זמין למקרה הצורך. כנראה שהצורך שוב תקף ולכן המטוסים הופעלו מחדש.
המסמך פורסם לפני 21 שנים - ינואר 1992 - ומתאר את פריסת כנף 37 לסעודיה, את הגיחות שבוצעו במהלך המלחמה ותוצאותיהן. אנקדוטות מעניינות:
1. כמות ומגוון המטרות שהותקפו על ידי ה F-117 לאורך המלחמה הוא בלתי נתפש - שדות תעופה, מפקדות, מבני ממשל, מעבדות מחקר, אתרי שיגור, צמתי תקשורת, טק"א, אנטנות קשר, מחסנים, בונקרים, דת"קים, גשרים מה לא.
2. ה F-117 ואור יקרות העירקי - אחד מיעדי התקיפה היותר אקזוטיים היו מתקני שאיבת והזרמת הנפט שהיו אמורים להציף את תעלות הנ"ט שחפרו לאורך הגבול עם כווית. מתקנים אלו הושמדו ב 15 לפברואר 1991, היום ה 31 למלחמה.
3. מזג האוויר גרוע הביא לביטול לא מעט גיחות, בעיקר בשלהי המלחמה
לוקהיד הציעה גרסת ימית ל F-117N כתחליף ל A-12 שבוטל בתום המלחמה הקרה, כאשר היא מנסה לרכב על גל ההצלחה של החמקן במלחמת המפרץ הראשונה. מתוך כתבה חדשה ומעניינת על פרויקטים מבטיחים כאלו ובהם ה F-107, ה F-108 ומקבילו ה F-12, הוולקרי האימתני, האוונג'ר, ה X-20 וה "קונקורד" של בואינג.
Following the A-12 debacle, there was another opportunity in which the Navy could have recovered from its technological tailspin. In 1993, Lockheed Martin proposed a carrier-based version of its immensely successful Air Force F-117A Nighthawk. The F-117N Seahawk was to be a carrier-based, low-observable, all-weather, strike aircraft Even though the F-117N was basically a new aircraft, Lockheed Martin considered the program to be low-risk because 50 percent of the existing tooling would be utilized.
F-117N was proposed as a complement to the McDonnell Douglas (now Boeing) F/A-18E/F Super Hornet. The F414 powered F-117N would double the 5,000 pound internal payload of the original F-117A, plus carry an additional 8,000 pounds of external payload. In addition, the combat radius was increased from 570 to 680 nautical miles. The wings would have a reduced sweep of 42 degrees from the 67 degrees of the F-117A. Other features included folding wings for carrier operations and a new canopy design based on F-22 technology. Although the proposal was highly regarded in many sectors, Navy budgetary constraints precluded acquisition of the F-117N. This is, perhaps, the saddest “might have been” of all.
On Mar. 27, 1999, the fourth night of Operation Allied Force over Serbia, an F-117 Nighthawk stealth fighter jet was shot down while returning to Aviano airbase, in northern Italy after bombing a target near Belgrade.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי Cabrio שמתחילה ב "מעניין שכותבים שהיה צורך מבצעי דחוף שהביא אותם לשימוש בסוריה ב 2017"
או שכל זה בדיה אחת גדולה שמישהו פיברק. F-117 זה לא F-16 או F-15 ואפילו לא F-22 או F-35 שאנחנו כבר רגילים לראות בהרבה מקומות.
אם נלך לפי הדיווח אז נוכחות של מטוס כזה בסעודיה/קטאר/איחוד האמירויות כבסיס יציאה היתה במוקדם או במאוחר איכשהוא דולפת.
עוד דבר לא פחות חשוב, החמקנות של המטוס מתבססת גם על שיטת צביעה בולעת קרינה הנקראת Iron Ball, דבר זה פורסם ולא בטוח כמה החמקנות הזו כבר יעילה כיום (כל זאת בהנחה שלא נעשו שינויים מודרניים במטוס). https://www.erpublication.org/publi...IJETR041555.pdf
הכתבה מתארת התרשמות של עד ראיה שצילם והאזין לקשר, לדבריו מטוס F-117A אחד ממתקן טונופה + רביעיית F-16 מבסיס נליס היו על תקן האוייב שתקף רפטורים, F-15 ואולי גם B-1B.
סה"כ בעידן בו לא רק ארה"ב מפתחת חמקני דור 5 הגיוני הדבר שהאפשרויות האלה יתורגלו.
לגבי הדוקטרינה הנקודתית שהאיש תיאר? אם הבנתי נכון אז רביעיית ה F-16 נכנסה ראשונה גלויה והעסיקה את הכוחות הכחולים ומייד מאחוריהם הגיע בגובה נמוך הנייטהוק החמקן ותקף.
אנחנו התרגלנו שהדוקטרינה של החמקנים היא שהם מגיעים ראשונים בלי שאף אחד ירגיש, תוקפים בהפתעה ורק אח"כ מגיעים כל השאר (כפי שהיה בעיראק).
מעניין מאד...
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "כתבה חדשה של ה Drive על ג'וב..."
מעניין מאוד.
למה "להיכנס מיד אחריהם"? זה הגיוני רק אם ה-F16 תוקפים או מעירים הגנת נ"מ.. נגד פטרול אוירי, הגיוני יותר שהפתיון יבוא צד אחד, והתוקף האמיתי מצד אחר.
ובכלל, למה להחזיק מטוס בן ~40, שרשמית בכלל לא בשירות, ולא לשאול אחד מ-~150 ה-F35 שכבר בשירות?..
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מעניין מאוד.
למה "להיכנס מיד..."
מלבד שייכות לנליס לא פורסמה זהות ה F-16, אז נעשה ניחוש שהם שייכים לטייסת האגרסור 64.
המטוסים האלה מלבד צבעי האוייב נושאים גם מגוון רחב של שבשים ואמצעי ל''א.
דווקא תו'ל מעניין, מעסיקים את ההגנ''א ואת מטוסי היירוט של הכוח הכחול במקום אחד ומאפשרים לחמקן גישה בטוחה לתקיפה שקטה ממקום אחר.
לגבי אגרסור דור 5? במאי 2019 חיהא''א החזיר לפעילות את טייסת האגרסור 65 שהודממה לפני 5 שנים, היא תתחיל להצטייד בקרוב ב F-35A.
הגיוני שה F-117 התחיל בייצור התו''לים עד שיגיע הבחור החדש.
אגב, מעניין אם נראה את ה F-117 ממשיך את המומנטום הזה אפילו אצל ATAC...
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מעניין מאוד.
למה "להיכנס מיד..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ובכלל, למה להחזיק מטוס בן ~40, שרשמית בכלל לא בשירות, ולא לשאול אחד מ-~150 ה-F35 שכבר בשירות?..
יתכן שיוצאים מנקודת הנחה שבטווח הנראה לעין, לסינים\רוסים יש טכנולוגית חמקנות דור 1 (F-117)
ולכן פחות רלוונטי להשתמש במדמה אויב עם חמקנות דור 2 (F35, F22, B2).
יתרון יחסי של F-117 בהשוואה ל F-35 היא מערכת מובנת להקטנת חתימת חום.
עם זאת, בשונה מרוסיה\סין\אירופה שאצלם מטוסי יירוט מצוידים Built-in באמצעי גלוי טרמי,
בארה"ב (וגם אצלנו) התו"ל פחות מסתמך על כך בקרבות אוויר.
יש כמובן אפשרות להתקנת תרמיל חיישנים על נקודת נשיאה חיצונית, אך בד"כ לא כסטנדרט.
אגב, יוצא דופן. F-16 בלוק 60 של איחוד האמירויות, וכן ניסיון בעבר ביפן להתקנה ב F-15J שבשלב זה לא הפך סדרתי.
יתכן שיוצאים מנקודת הנחה שבטווח הנראה לעין, לסינים\רוסים יש טכנולוגית חמקנות דור 1 (F-117)
ולכן פחות רלוונטי להשתמש במדמה אויב עם חמקנות דור 2 (F35, F22, B2).
לא יודע לגבי זה, תרגול ביום אוייב יותר מורכב מאימון א"א (אתה תהיה אדום, אתה תהיה כחול ויאללה תתחילו לשחק).
בגלל זה יש טייסות אדומות כמו 115 שלנו ו 94,95 של חיהא"א, מאחר ו 95 בשלבי הקמה ועדיין לא קיבלה את ה F-35A שלה אז מין הסתם לא רואים אותם ואולי באמת ה F-117A משמש כממלא מקום גם מהסיבה הזו.
כך או כך, חילות אוויר לא ממהרות לחשוף את סודות החמקנות גם בפני גורמים מאותו חיל או מאותו צד.
ראה בתמונות שבקישור את מטוסי ה F-35 של ישראל ואיטליה בתרגיל בלו פלאג האחרון, במצב לא חמקני http://www.jetwashaviationphotos.co...-flag-2019.html
בניגוד למטוסים אחרים שנתרמים או מוצבים באתרים ציבוריים, F-117 מס' 803 המכונה "Unexpected Guest" נדרש לעבור תהליך הכנה מורכב ויסודי במיוחד. בקיץ האחרון הובא המטוס - אחד מתוך תריסר מטוסים מדגם זה שהוצאו משימוש והוגדרו לתצוגה עתידית באתרים ציבוריים - גוף בנפרד וכנפיים והגאי כיוון בנפרד, למפעל 42 של לוקהיד בקליפורניה. בתהליך שנמשך חודשיים הוסר מהמטוס הצבע המיוחד וחלקים מסווגים או שמישים במשקל כולל של כמעט 2,300 ק"ג, ולאחר מכן המטוס נצבע מחדש והותקנו בו חלקים בלמ"ס במקום אלה שהוסרו. רק לאחר סיום התהליך וחתימה על האישור הבטחוני הסופי, המטוס הועלה על מוביל ונשלח ליעדו הסופי.
ידעתם שלמטוס יש יכולת א"א? מייג'ור רוברט דונלדסון טייס נייטהוק בגמלאות לאחרונה סיפר על כך בריאיון.
מתברר שאחד מתפקידיו היה להתגנב אל מטוסי ה AWACS הסובייטים ולחסל אותם.
הוא תוכנן לשאת את רוב טילי הא"א והא"ק של חיהא"א.
עוד מספר דונלדסון על הליך ההכשרה על המטוס, בתחילת הדרך רק טייסים עם ותק וניסיון במטוסי קרב נבחרו למסלול ההכשרה של כחודש (חלקו על סימולטור וחלקו באוויר).
החניכים מטעמי בטיחות טסו רק ביום, יכולת לילה נרכשה בהמשך. https://www.fighterpilotpodcast.com...-117-nighthawk/
לראשונה מזה למעלה מעשור תועד המטוס ממריא ממה שנחשב לאחד מבסיסי האימון המרכזיים לטייסי קרב. בעבר הצהירו האמריקאים על הוצאתו משירות אך מאז מופיע כל כמה זמן תיעוד מסתורי שלו. הצילום הנוכחי מעיד שהוא חי, בועט ומדמה חמקני אויב בתרגילים
נשאיר את ה A-10? לא! נוציא אותו
נוציא את ה F-117? לא! נחזיר אותו
נוציא את ה F-22? לא! נשאיר אותו, טוב רק חלק מהסד"כ
נוציא את ה KC-135? נתחיל עם ה KC-10 היותר מתקדם
נכניס את ה F-15EX? כן אבל רגע משהו לא בסדר, אז לא כמו שתכננו אבל אופס....בינתיים התחלתנו להיפטר מה F-15C/D
נוציא את הסופר הורנט בשביל ה F-35C? כן אבל לאט עם זה, אז נקנה עוד הרבה סופר הורנט וגם נשדרג את הקיימים
נוציא את ההארייר בשביל ה F-35B? כן, אבל בינתיים נקנה את ההארייר של בריטניה
נרכוש עוד ועוד כטב"מים? כן אבל לאט עם זה, צריך מטוסים מאויישים אע"פ שחסרים טייסים
נכניס את ה NGAD? כן, אבל הוא עוד לא מוכן וצריך בשבילו הרבה תקציב, אז יאללה נוציא אחרים שעדיין פעילים
וכולם בקלחת הזו: אנשי צבא, פוליטיקאים, לוביסטים, תעשיות ביטחוניות, ראשי ערים, אנשי שימור הסביבה....מוכרי דונאטס
יש מדינות שחיות בשלום עם מה שיש (פנטום אמרנו?) ומתפתחות לאט ובטוח בלי להשתגע
לא אומר שצריך להוריד הילוך, אבל התזזיתיות שלהם מביכה
כנראה שככה זה בקפיטליזם..
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האמריקאים לא אפויים - כל הזמן רבים עם עצמם"
מסכים עם מה שכתבת על הזגזוגים האמריקאים אבל, רק בשביל להיות הוגנים, ההריירים שנרכשו מבריטניה נרכשו כחלפים להריירים האמריקאי ולא בגלל שמישהו בפנטגון החליט להגדיל את צי ההריירים המקומי (ואם כבר הזכרת את הבריטים אז מה בדבר בניית שתי נושאות מטוסים ענקיות תוך כדי חיסול אויריית הצי ועל הדרך זיגזוגים בין CATOBAR לSTOVL ובין דגם הA והB של הF-35 ככה שהשגעון לא מיוחד לאמריקאים).
_____________________________________
Reality is that which, when you don't believe in it, doesn't go away.
Peter Viereck, 1916-2006