03-03-2014, 05:50
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
הייתי אומר הפוך: אחרי שהוציאו פיגוע עם מטוסי נוסעים (9/11), חל"כ (אום שינריקיו), מטענים מוסתרים שהועברו ע"י צד שלישי תמים ומה לא- ברור שמתישהוא יהיה פיגוע עם טיסן כזה.. השאלה רק כמה נפוץ זה יהיה, וכמה כדאי להשקיע בהגנה מולו.
גילוי טיסנים כאלו אפשרי לא ע"י מכ"ם מרכזי חזק, אלא ע"י רשת של מכ"מים מתקדמים; אני מניח שהם קיימים במידה מסוימת בגלל חשש מחדירת גלשונים. גם במערכות מכ"מ לגילוי חדירה קרקעית אפשר להשתמש לגילוי מטרות כאלו, אך בסופו של דבר- בגבול כמו לבנון יידרשו עשרות מכ"מים חדשים, בעלות של עשרות מיליוני ש"ח, עם עלות אחזקה לא מבוטלת.
ומה תעשה אחרי שתגלה חדירה? הרי לא בכל ק"מ יש מוצב, ולא בכל מוצב יש עמדות מאג מאוישות בכל הכיוונים. אני מניח שהחיזבאללה יכולים לנתח את השטח ולשלוח 5 כלים כאלו ברצף, עם הנחיית GPS, דרך ערוץ, כך שיגיעו ליישוב קרוב לגדר מאחור בתוך דקות, בלי להתקרב לכוח צה"ל. האם זה מחייב לפרוס עכשיו כוחות ואמצעים בכל האזור?
עידו- הייתי משער שמערכת לייזר כפי שאתה מציע, משולבת עם מכ"ם קצר טווח וגם שבש GPS, תהיה יעילה באבטחת אירועים. אפשר לחשוב כמה קל היה לאחים צרנייב לשים את אחד מסירי הלחץ שלהם על מסוק,עם קואורדינטות GPS של המרתון, ולהסתלק מהמקום.
סקירה קצרה באדיבות CNN :
2002- בפשטיה על מחנה של ה- FARC בקולומביה נמצאו 9 טיסנים, אחד עם חומר נפץ
2004- ה- DHS בארה"ב מבקש ממוכרים ומדריכי טיסנים להתריע על רכישות חשודות
2006- מורה ממרילד, Ali Asad Chandia, מורשע בניסיון לרכוש טייס אוטומטי עבור קבוצת טרור פקיסטנית
2008- Christopher Paul מקולומבוס, אוהיו מודה בעיסקת טיעון בפעולות עבור אל-קאעידה. בין היתר- בדיקת כלים נשלטים מרחוק, כולל סירה ומסוק בגודל של כמטר וחצי.
2011- Rezwan Ferdaus, בוגר פיזיקה ממסצ'וסטס, רוכש 3 טיסני סילון ומרכיב אותם במוסך ששכר בשם בדוי. הוא מתכנן להטיס אותם לתוך הפנטגון, אך נעצר בעת שרכש חומר נפץ מסוכן ה- FBI, ונידון ל-17 שנות מאסר.
יוני 2013- משטרת גרמניה סורקת מספר אתרים בעקבות חשד ששני סטודנטים לאוירונאוטיקה מאוניברסיטת שטוטגארט ממוצא טוניסאי תכננו פעולת טרור עם טיסן מונחה GPS
|