04-07-2005, 22:35
|
|
|
חבר מתאריך: 04.07.05
|
|
אינטל ו AMD - מבט לעומק +שאלה
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב, שיחזיק מעמד זמן סביר לפני שהוא יקרוס תחת העומס של המנועים הגרפיים העתידיים.
אחרי ששברתי ת'ראש על כל מני חלקים שונים במחשב, נשאר רק דבר אחד שאפשר לשבור עליו את הראש - המעבד.
חיפשתי באינטרנט חלקיקי מידע שיעזרו לי להחליט אבל... כל ה'מאמרים' וה'ניסויים' שמצאתי היו biased לטובת מעבד זה או אחר, או שפשוט לא רלווטיים למשתמש כמוני.
מה זאת אומרת משתמש כמוני? גיימר רציני עם אנטיוירוס ברקע שמחפש יציבות.
עכשיו אני מבין שAMD יותר חזק בכל הנוגע לביצוע תוכניות יחידות, אבל בואו נסתכל על הדברים בצורה יותר רצינית, ההיפר טרדינג של אינטל בנוי בשביל ביצוע שתי פעולות בו-זמנית, ולשחק ברשת תוך כדי שהאנטיווירוס מופעל למשל נראה לי כמו מצב שבו אינטל אמור לנצח (תקנו אותי אם אני טועה). כמובן שלא נערך שום ניסוי כזה (לפחות אני לא מצאתי), אז איפה הפרקטיות לעזעזל?
אני מתלבט בין
Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit
-ו
Athlon™64 3000+ (S-939
מה נותן ביצועים יותר טובים במצבים כמו שתיארתי למעלה (הרצת משחק תוך כדי פעולת אנטיוירוס ברקע)? מה יותר יציב (אני משמש ב אינטל 800 מגהרץ שבינתיים מוכיח את עצמו כיציב לחלוטין במשך 5 שנים בזמן ש*כל* החברים שלי שיש להם מעבד AMD מתלוננים על בעיות למיניהן ומפרמטים כל שני וחמישי)?
אני אשמח לקבל את חוות דעתכם הרצינית. (ובבקשה לא תשובות של "X יותר טוב מ Y כי אלוהים גדול" , מצאתי כבר מספיק כאלה באינטרנט)
תודה מראש
|