לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-07-2005, 22:35
  rashal rashal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.05
אינטל ו AMD - מבט לעומק +שאלה

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב, שיחזיק מעמד זמן סביר לפני שהוא יקרוס תחת העומס של המנועים הגרפיים העתידיים.

אחרי ששברתי ת'ראש על כל מני חלקים שונים במחשב, נשאר רק דבר אחד שאפשר לשבור עליו את הראש - המעבד.

חיפשתי באינטרנט חלקיקי מידע שיעזרו לי להחליט אבל... כל ה'מאמרים' וה'ניסויים' שמצאתי היו biased לטובת מעבד זה או אחר, או שפשוט לא רלווטיים למשתמש כמוני.

מה זאת אומרת משתמש כמוני? גיימר רציני עם אנטיוירוס ברקע שמחפש יציבות.

עכשיו אני מבין שAMD יותר חזק בכל הנוגע לביצוע תוכניות יחידות, אבל בואו נסתכל על הדברים בצורה יותר רצינית, ההיפר טרדינג של אינטל בנוי בשביל ביצוע שתי פעולות בו-זמנית, ולשחק ברשת תוך כדי שהאנטיווירוס מופעל למשל נראה לי כמו מצב שבו אינטל אמור לנצח (תקנו אותי אם אני טועה). כמובן שלא נערך שום ניסוי כזה (לפחות אני לא מצאתי), אז איפה הפרקטיות לעזעזל?

אני מתלבט בין

Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit

Athlon™64 3000+ (S-939

מה נותן ביצועים יותר טובים במצבים כמו שתיארתי למעלה (הרצת משחק תוך כדי פעולת אנטיוירוס ברקע)? מה יותר יציב (אני משמש ב אינטל 800 מגהרץ שבינתיים מוכיח את עצמו כיציב לחלוטין במשך 5 שנים בזמן ש*כל* החברים שלי שיש להם מעבד AMD מתלוננים על בעיות למיניהן ומפרמטים כל שני וחמישי)?

אני אשמח לקבל את חוות דעתכם הרצינית. (ובבקשה לא תשובות של "X יותר טוב מ Y כי אלוהים גדול" , מצאתי כבר מספיק כאלה באינטרנט)

תודה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-07-2005, 22:58
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
חוץ מבעיות החום (הנדושות) כל מבחני הביצועים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rashal שמתחילה ב "אינטל ו AMD - מבט לעומק +שאלה"

והסקירות AMD טובים יותר, נקודה. בביצועים ובאמינות.

הדגם שהוצע לך, הלא הוא הפרסקוט, שאפילו חבר טוב שלי שמצודד באינטל, לא יודע למה, נחרד למשמע השם! לגבי ההיפר טרידינג יש לך אשכול בדף הזה (נפתח אתמול) תקרא שם את דיעות החברה'ס ותבין...

למשחקים - חד משמעית AMD.

ישן 04-07-2005, 23:56
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
אי אפשר לפרמט מעבד, אני יודע שלא לזה היתכוונת, אבל בכל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rashal שמתחילה ב "אינטל ו AMD - מבט לעומק +שאלה"

זאת כדי להעביר את הנקודה. רוב בעיות אי היציבות של מחשבים לא נגרמות בגלל המעבד באופן ישיר, היצרניות לא מוציאות לשוק מעבד שלא עובד, אין חיה כזאת. כמובן שאם המעבד צורך הרבה חשמל ופולט חום רב באופן יחסי למעבדים אחרים אז הוא בהחלט עלול להיות גורם שיגביר את הסיכוי לתקלות.

לא הבנתי מה כך כך הקשר בין אנטי ווירוס למשחקים, אולי אתה מיתכוון לקיר אש, בכל מקרה ה NF4 U יש קיר אש בחומרה שמסייע להוריד עומס מהמעבד בכל הקשור לקיר האש.

לוח 939 עם אתלון 64 ייתן פתרון טוב באופן מיידי ואפשרות לכפול ליבות אם תרצה בכך כאשר מחירו יהיה נמוך יותר ויהיו יותר משחקים שיינצלו ריבוי מעבדים.

ישן 05-07-2005, 13:12
  rahmiel2005 rahmiel2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.04
פיגוע תשובה להתלבטותך

הטכנולוגייה של ההיפר טרדינג היא טכנולוגיה שמפצלת כל פקודה ופקודה שמועברת למעבד ל2 חלקים קטנים יותר כך שהמעבד בעצם מטפל ב2 חלקים קטנים ולא בחלק אחד גדול. הדבר פעיל אך ורק בווינדוס אקס פי שכן הוא היחיד שתומך בטכנולוגייה הזו.
לא כל התוכניות בנויות על הטכנולוגיה הזו ולכן תוכנית שאינה בנויה על הטכנולוגיה הזו עוברת אמולוצייה כלומר המעבד של אינטל מפרק את פקודותיה (שמקומפלות בצורה הרגילה) לפקודות שמחולקות ל2 חלקים קטנים דבר שדורש יותר זמן עיבוד שכן יש צורך קודם כל בפירוק ואחר כך ביצוע.
בקיצור הטכנולוגיה הזו מועילה אך ורק בתוכנות שנכתבו מראש לחלוקה של כל פקודה ל2 והעברה שלה למעבד (כיום יש תוכנות כאלה בקושי פחות מ5% ) . אם הבנת אותי נכון אז הבנת שת'כלס זה לא משפר ביצועים בכלל ורוב התוכנות לא תומכות בכך. כמובן שיש אפשרות לביטול של ההיפר טרדינג בביוס. כיום בתור אחד שמחזיק פנטיום 4 במהירות של 3 ג'יגה הרץ אישית אני אומר לך שווה ללכת רק על amd אני את הטעות שלי עשיתי אבל אתה אל תטעה.
amd כיום הרבה פחות מתחממים ממעבדי אינטל , הרבה פחות צורכים חשמל והביצועים שלהם הרבה יותר גבוהים. שלא כמו אינטל שיצרה מנגנון היפר טרדינג מטומטם שאף אחד לא כותב עבורו תוכנות amd הלכה ישירות על 64 ביט דבר שבעתיד (גג עוד 2-3 שנים) יביא לשיפור ביצועים עצום. אז חבל על הבזבוז כסף שלך ועל קניית מעבד חרא שיתחמם לך , פשוט מאוד במחיר של מעבד אינטל תקנה amd שגם עובד יותר טוב, גם מתחמם פחות וגם חסכוני בחשמל.

אחרי תשובתי זו,הבחירה בין פנטיום 4 לבין amd נתונה לשיקולך!!!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:34

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר