10-08-2010, 15:19
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
דגים - אוהבים את הדייג?
הנה מנת דגים טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה.
למי שרוצה להנעים את הזמן - את המנה הכנתי תוך כדי שמיעת אחד השירים של ההרכב מטבוחה.
מצרכים:
פילה דג (השתמשתי בחבילה קנויה של פילה מרלוזה הפעם).
6 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קטן
2 שיני שום
פטרוזיליה
כוסברה
שמן לטיגון (קנולה)
מים
מלח
פלפל לבן
פפריקה אדומה
אז איך מכינים?
דבר ראשון דואגים לאווירה ושמים מוזיקה
מעבירים את הדגים לכלי ושוטפים אותם היטב היטב במים - ממש אחד אחד - ומשאירים בכלי לבינתיים.
לאחר מכן קולפים את תפוחי האדמה (אפשר להשתעשע איתם מעט). המלצה שלי למניעת בלאגן ולכלוך היא לקלוף את תפוחי האדמה מעל השקית של הסופר, ובסיום הקילוף פשוט משליכים לפח וחסל..
לאחר שקלפנו יש לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, ולשטוף במים, כמו כן יש לקצוץ את הבצל דק וגם את שיני השום.
טיפ להורדת הריח מהידיים: להשתמש בחצי לימון (עדיף שכבר סחוט), ולשפשף בעזרת החלק הפנימי את האצבעות. לאחר שטיפת הידיים יהיה להן ריח עדין של לימון
הכי טוב להשתמש בסיר רחב כדי שנוכל לשים בו שכבות גדולות יחסית.
נדליק את האש מתחת לסיר, ונוסיף מעט שמן ולאחר שיתחמם די הצורך נטגן בו את הבצל.
לאחר שהבצל מזהיב קלות נכניס גם את השום פנימה ומיד אחרי זה נתחיל בהכנסת שאר החומרים כדי למנוע מהשום והבצל להישרף:
את הדגים נכניס שתי וערב בשכבה על פני כל הסיר, נבזוק מעליהם מלח, פלפל לבן ופפריקה אדומה:
לאחר מכן נכניס גם את תפוחי האדמה בשכבה אחידה כמה שאפשר מעל הדגים, וגם עליהם נבזוק מלח ופפריקה אדומה, נקצוץ חופן קטן של פטרוזיליה וכוסברה ונשים מעל תפוחי האדמה.
לבסוף נוסיף כוס וחצי - שתיים של מים:
נביא לרתיחה ונחליש לאש בינונית ונכסה במכסה עם חור, אם אין במכסה חור אז נשאיר פתח קטן כדי שלא יגלוש ונשאיר למשך 20 דק'.
עד שהזמן יעבור אפשר בינתיים לרחוץ את הכלים, לטאטא את המטבח ולעשות ספונג'ה
חשוב מאוד: מכיוון שאנחנו לא רוצים לפגוע בדגים ולפרק אותם, לא מערבבים את הסיר עם כף או כל דבר אחר, אלא מנערים מעט את הסיר אחרי בישול של בערך 10 דק'.
לאחר כ20-25 דק', (כשהרצפה יבשה) ניתן לבדוק האם תפוחי האדמה רכים דיים שכן זהו הסמן שמורה שהמנה שלנו מוכנה.
נאכל בתאווה רבה לאחר שהדג יצטנן מעט (בכל זאת קיץ) בינתיים אפשר לערוך את השולחן ולהוציא בקבוק יין לבן.
הצעת הגשה - פיראט שתום עין:
בתיאבון!!!
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 10-08-2010 בשעה 15:25.
|