08-04-2013, 10:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.06
|
|
ראשית, לכל מי שמספיד את כח השריון צריך להגיד דבר פשוט וברור: טנק הוא יתרון טקטי עצום בשדה קרב. מי שלא יסכים עם זה, כנראה שלא ראה בעיניו הפעלה של טנק בלחימה או שלא ראה ומתעקש לא להאמין.
כן, [נניח ש]ארה"ב מסיגה את אוגדות השיריון שלה מאירופה. אני מניח שזה קשור למציעות שהשתנתה שם מאז מלחמת העולם השנייה. עם זאת, בכל הפעלה צבאית בין אם אפגניסטן ועירק של האמריקאים ושל מדינות נאט"ו, המבצע הצרפתי באפריקה ועוד ועוד דוגמאות של כל צבאות המערב...והמזרח אם כבר, כולם מתמרנים עם נגמ"שים המשמשים להובלה, פינוי ולפעמים גם סיור של חי"ר ועם פלטפורמות משוריינות עם עדיפות מוחלטת בעוצמת האש ומיגון.
אני אומר הטנק לא מת. הטנק כבר כ-100 שנה בסביבה והטנק ישאר גם אחרי שאנחנו לא נהיה (אני יודע שהגילאים פה שונים, אבל תאמינו לי אני רחוק מלהיות "מהמבוגרים" בחבורה פה). הפלטפורמה מתעדכנת, החימוש, המיגון, המכאניקה, העזרים, הטקטיקה - וזה בסדר גמור.
גם אמצעי הנ"ט משתנים ומשתכללים. המוקשים, המכשולים ההנדסיים, טילי הנ"ט, משבשים למינהם...האמצעים הנ"ל תמיד היו ידועים והטקטיקה נשקלה בין היתר בהתחשב באמצעים שכאלה.
לסיכום, לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. גם לטנק. עם זאת, בעיניי הטנק הוא בגדר מעצים-על בכל פעילות קרקעית וכך הוא גם ישאר לעוד הרבה זמן.