20-04-2009, 20:56
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
נצחון צבאי, האם הוא נגזרת טכנולוגית
מודה ומתוודה, אני מבין הרבה פחות מרוב האנשים כאן בפורום.
אינני יודע לזהות את רוב הכלים, ואני לא מכיר את המילה האחרונה בשוק האמל"ח.
אבל נראה לי, שאתם מנתחים את עוצמת הצבא כנזגרת טכנולוגית. למיטב הבנתי, יש עוד מספר לא מבוטל של גורמים הקובעים את העוצמה הצבאית, מתוך הבנה שעוצמה = ניצחון.(וכמו רוב הדברים בחיים, הנצחון הוא מה שנחשב בסוף).
הנחישות כפי שהזכירו מעליי, היא אחד מהם.האידאולגיה הדתית והמוכנות לספוג אבדות בצבא האירני כנראה מאוד גדולה.
בתחילת הפלישה הנאצית לברה"מ, כשהכל הלך עפ"י תוכנית. סטאלין הסביר למפקדי הצבא שיש 3 גנרלים\פארמטרים שהגרמנים לא לקחו בחשבון. המרחב, הכמות , והחורף.
הצבא הרוסי מאז ומעולם העדיף לוותר על עליונות טכנולוגית תמורת עליונות כמותית.
הגרמנים היו מצויידים טוב הרבה יותר מהרוסים, ובסופו של דבר הם הובסו.
יכול להיות שמבחינה טכנולוגית המערב עולה בכל פארמטר על הצבא האירני. אבל הבוץ האירני, יכול להיות הרבה יותר מידי עמוק בשביל כל צבא מערבי.
נניח שהם לא קרובים לפצצה גרעינית.. אבל, אני אהיה מאוד מופתע לגלות שאין להם יכולת כימית. (מדובר באופציה זולה ופשוטה)
כך שבמקרה של מלחמה, חה"א האמריקאי ישמיד כל חלקה טובה, אבל בעת הכניסה הקרקעית השילוב של טילי נ"ט + מחבלים מתאבדים + חל"כ ושאר מירעין יגרמו לצבא התוקף לסגת.
חישבו על מצב שבו האיראנים הכינו בנק של טרוריסטים, כך שברגע שנאט"ו תוקפת, מתחילים פיגועים נגד מטרות אזרחיות במדינות החברות, למיטב ידיעתי הכלים להתמודד נגד "טרור מדינה" (מטוסים אזרחיים נופלים ברחבי ארופה וארה"ב) הם מוגבלים מאוד.
בעניי החוסן או החולשה של אירן, היא נגזרת של אחוז התמיכה האמיתי של האזרחים בממשלה, במידה ויש תמיכה גדולה וסולדאריות אמיתית. (שלא כמו בעיראק שם המצב היה שאם היית כורדי, שיעי, כל דבר שהוא לא סוני מתכרית ) הרי שהפלת המשטר באמצעים צבאיים היא מוגבלת, ואם מדובר ברוב מדוכא, שרק מקווה להשתחרר מעול הדיקטטורה הרי שיש סיכוי.
ולגבי אופציה צבאית ישראלית, אני מקווה שאף אחד לא משלה את עצמו שלישראל יש יכולת אמיתית לנהל מלחמה כוללת עם מדינה שנמצאת אלפי קילומטרים ממנה. אנני יודע (וגם אתם לא) מה היכולות הישראליות לגבי פעולה בודדת. אבל אם הטנק, התומ"ת, הרוס"ר או אמצעי ההסוואה הישראלים עדיפים, זה כמעט חסר משמעות.
|