20-08-2008, 19:07
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אש תותחים שמתחילה ב "סוריה במגעים להצבת טילים רוסים בשטחה. באיזה טילים מדובר"
ברצוני לחלוק עם חברי הפורום קטע מראיון עם נשיא אסד שפורסם היום בעיתון הרוסי "קומרסנט" (קישור לטקסט המלא, ברוסית). התרגום להלן - שלי. הרעיון נערך ע"י מיכאיל זיגאר.
[...]
"קומרסאנט": בשבוע שעבר פורסם באמצעי תקשורת העולמיים כי רוסיה יכולה להגיב על הצבת מערכות אמריקאיות נגד-טילים באירופה, דרך סוריה, ונאמר כי רוסיה מתכוונת לפרוס את טילי האיסקנדר [SS-26 -S.M.] באזור קלנינגראד ובסוריה. עד כמה זה אפשרי?
הנשיא אסד: לפני מספר שנים סוריה העלתה את השאלה לגבי קניית איסקנדרים. אבל בזמנו זה לא היה קשור למערכות נגד-טילים. רוסיה הציעה לנו מספר מערכות אמל"ח שהיינו יכולים לקנות, ובין היתר עלה נושא האיסקנדרים [במקור אין התייחסות לגבי השאלה מי העלה את הנושא הספציפי הזה-SM]. אבל בקונטקסט שאתה מדבר עליו, אף אחד לא פנה אלינו עם הצעות כאלו. עמדתנו היא שאנו מוכנים לשתף פעולה עם רוסיה בכל דרך שתחזק את בטחונה. ולגבי הפרטים, צריך לחכות עד המו"מ עם גורמים רוסיים רשמיים. אני חושב, שרוסיה באמת צריכה לחשוב אילו צעדים היא צריכה לנקוט אם היא תהיה מוקפת [במערכות נגד-טילים- S.M.].
"קומרסאנט": האם אני מבין נכון שלא קיבלתם הצעה כזו, אבל אם הייתם מקבלים הייתם בודקים אותה בשמחה?
הנשיא אסד: עקרונית-כן. עוד לא חשבנו על זה. לא קיבלנו הצעה כזו. בכל מקרה - פרויקטים כאלו צריכים להיבדק ע"י מומחים צבאיים. כאשר תתקבל החלטה אנו נודיע על כך באופן גלוי.
"קומרסאנט": ומה לגבי החוזה הישן על קניית איסקנדרים ע"י סוריה - האם העסקה הזו תבוצע בסופו של דבר?
הנשיא אסד: לא, אין לנו שום התחייבויות קונקרטיות, וגם לא בצענו מגעים בנושא זה.
"קומרסאנט": אבל [בפגישה] בסוצ'י תדונו על רכש חדש של אמל"ח?
הנשיא אסד: כמובן, שיתוף פעולה צבאי-טכני זו שאלה עיקרית. רכש אמל"ח הינו [נושא] חשוב מאוד. אבל מדי פעם יש כל מיני מכשולים. לעיתים קרובות - ביורוקרטיים, לפעמים עיקובים בגלל הייצור. קורים גם בעיות כלכליות. לפי דעתי אנו צריכים לפעול יותר מהר. בנוסף לכך, על רוסיה פועל ללא הרף לחץ מצד ארה"ב וישראל. אבל אני חושב שברוסיה וגם בכל העולם כבר יודעים על מעורבתם של יועצים ישראליים בגרוזיה. ואם בעבר ברוסיה היו אנשים שחשבו כי כוחות אלו יכולים להיות ידידותיים, אז עכשיו, לדעתי, אין אנשים כאלו. לכן אני מניח שזה כבר לא יפריע לשיתוף פעולה צבאי-טכני בינינו.
[...]
"קומרסאנט":אילו כוחות פוליטיים הינם בעלי ברית של סוריה? מי יבוא לעזרתכם אם תהיו בצרות?
הנשיא אסד: מבחינה צבאית אין לנו בעלי ברית. לסוריה אין ברית להגנה הדדית עם שום מדינה. במקרה של פתיחת מלחמה רק אנחנו נלחם. אבל חשובה גם התמיכה הפוליטית, ויש לנו לא מעט חברים. אלו הם רוסיה, מדינות "הקונפדרציה האיסלאמית", מדינות ערב, מדינות באפריקה ובאמריקה הלטינית.
"קומרסאנט": הינך במיוחד לא מדגיש את איראן? לא מדובר בן-ברית מיוחד עבורכם?
הנשיא אסד: כמובן שאיראן היא בת-בריתנו. פשוט הכללתי אותה בתוך מדינות של "הקונפדרציה האיסלאמית". היחסים שלנו עם איראן חזקים, קרובים, ואסטרטגיים. אבל מדובר בשיתוף פעולה בתקופת שלום. אם תתחיל מלחמה - אלו יהיו תנאים אחרים לגמרי. גם עם רוסיה אנו משתפים פעולה בצורה רחבה. אבל אם תתחיל מלחמה, אנו נלחם לבד.
[..]
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power. The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable. We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner
|