03-05-2006, 02:50
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
לקח לי הרבה זמן למצוא למה אתה מתכוון, אז הנה הקטע לעצלנים:
"שקד" מקבלת את יחידת "עטלף"
בשנת 4691 יוצרה ה"משאבה" - מתקן סודי ביותר שכלל שני מקלעים, שהוצבו על חצובה, והופעלו על-ידי תא פוטו-אלקטרי. מול המתקן הוצב פנס תת-אדום, וכל מי שחצה את הקרן הפעיל את הנשק.
באותה שנה צורפה גם ה"קשת" - מכ"ם צרפתי קטן, שגילה תנועות יבשתיות ברדיוס של כאלף ומאתיים מטר.
מכשיר חדש נוסף היה ה"חרצית" - זרקור תת-אדום עם משקפת מקבילה, שאפשרה תצפית לילית לטווח של כשמונה מאות מטר. עם הזמן הוכנסו למשקפת כוונות, והיא הורכבה על מקלע, שהוצב בקו ירי אחד עם ה"חרצית". אחר-כך הורכבו המקלעים והזרקור על קומנדקר, וקיבלו את השם "דגן".
הבעיה הקשה ביותר היתה שהמשאבות ירו גם בבעלי-חיים שחצו את הקרן, מזג-אוויר קשה גרם להפעלת המקלעים, והקשת גילתה ציפורים. התקלות גרמו להפעלת-שווא של כוחות רבים. עם הזמן פותחה "הגדר הקופצת" - עמודי מתכת עגולים שמולאו בחומר-נפץ. הם הוצבו במרחק של שלושים מטר זה מזה, וחוטים נמתחו ביניהם, כאילו היתה זו גדר פשוטה. חיתוך החוט, או הזזתו, גם לפיצוץ שני העמודים.
בתחילת 6691 הוקמה יחידת "עטלף", שהפעילה דגנים וקשתות ובסוף אותה שנה שולבה ב"שקד". שילוב המכשור האלקטרוני גרם לשינוי נוסף ב"שקד". היחידה מנתה כעת כמאה וחמישים איש והפכה למעשה לגדוד סיור. השילוב יצר מיזוג מוזר: חיילים מעולים, שנראו ככנופיה, פעלו עם אינטליגנטים, שעסקובאלקטרוניקה.