תרשה לי להוסיף מספר שורות לדברים שכתבת.
הגורם שיכול להיות "מכפיל כח" בחיל היבשה שלנו, הם כוחות החי"ר. בלי כוחות חי"ר מצויידים היטב, המלחמה עם החמאס/חיזבאללה תימשך 100 שנים ולא תגיע לסיומה. הדרך לסיים את המלחמות היא אך ורק ע"י עוצמה צבאית, ואותה ניתן להשיג ע"י הפיכת חטיבות החי"ר לחיל הדומיננטי בצבא היבשה.
לענ"ד, הסיבה לעובדה שלא ניתנה פקודה לצבא לסיים את המלחמה האחרונה ולהשתלט על איזורי השיגור, מפקדות ולהשמיד את החמאס, הוא החשש של ראש הממשלה שאין לצבא היבשה שלנו את העוצמה הנדרשת ללחימה מאסיבית בתוך עזה, ולכן העדיף לפעול במעגל החיצוני וללא להסתבך בלחימה שתעלה בנפגעים רבים לכוחותינו.
לכן הלחימה האחרונה בעזה נקראה מבצע ולא מלחמה.
מה שצריך לעשות הוא לרכוש רכבים חדשים ולצייד בהם 5 חטיבות חי"ר מילואים, ולאמן אותם בכיבוש עזה. הרכבים החדשים ימלאו את שורות הגדודים, ואילו ברמת החטיבה נשאיר את הזלדות. כאשר הנמר יתחיל להכנס לחטיבות המילואים, הם יחליפו את הרכבים בגדוד, והרכבים שיצאו מהגדוד יחליפו את הזלדות בחטיבה.
לדעתי הלא מיקצועית רצוי להשתמש ברכבים אופניים שהם עמידים יותר בפני מטעני גחון בגלל גובהם היחסי ומבנה ה-V הכפול בגחון. לרכבים האופניים החדשים עם הגלגלים הגדולים יש עבירות טובה מאד וראו את המחשבות לגבי "רקיע".
אין שום אפשרות לייצר את כמות הרכבים הזו בארץ או בארה"ב. ישנם 2 ארצות בלבד שמסוגלות לספק את הכמות הזו מהר, בזול ובתנאי אשראי נוחים, והארצות הם סין ורוסיה. את עוצמת התעשיה הצבאית הסינית ראינו בתערוכה האחרונה, ואת עוצמת התעשיה הרוסית ניראה בעוד 5 חודשים במצעד השנתי במוסקבה. אני יודע שלא כולם מקבלים את דעתי אבל זו המציאות וכדאי שנכיר בה.כדאי שישראל תבחן היטב את מה שרוסיה תציג מפני שיתכן שפרוייקט "רקיע" מגיע מרוסיה.
הפריט היחידי שצריך לפתח הוא הגנה אקטיבית לנגמ"ש. זו צריכה להיות מערכת שתיתן מענה לירי של מספר טילים/רקטות בו זמנית ומכל העברים. שילוב המיירט של "מעיל רוח" ומספר רב של משגרים כמו ב"ארינה" יהיה הפיתרון המתאים.
צריך לרכוש כ-1,000 שילדות של נגמ"שים במשקל של כ-25 טון ומנוע של 600 כ"ס שיותאמו למספר סוגי רכב:
1. נגמ"שי חי"ר נושאי תותח בקוטר 23 או 30 מ"מ עם צוות של (3+7) סה"כ 10 לוחמים.
2. נגמ"שי סיוע נושאי תותח 57 מ"מ.
3. תומ"תים נושאי תותח 122/32 מ"מ.
כל הרכבים האלו ינועו על רכבים אופניים עם 8 גלגלים.
מחלקת חי"ר תמנה 4 נגמ"שי חי"ר ונגמ"ש סיוע. (סה"כ 5 נגמ"שים).
פלוגת חי"ר תמנה 3 מחלקות חי"ר (15 נגמ"שים), מחלקת תומ"תים (6 כלים), ופלג"ד (3 נגמ"שים)
גדוד חי"ר ימנה 3 פלוגות חי"ר (54 נגמ"שים), פלוגת תומ"תים (18 כלים), מפג"ד (6 נגמ"שים) ורכבים נוספים.
הנגמ"שים ירכשו כשילדות בלבד אבל מוכנים לנסיעה. בארץ יבוצעו, בין השאר, ההתאמות הבאות: הוספת מיגון אקטיבי והתקנת אביזרים פנימיים לכל רכב בהתאם לתפקידו (נגמ"ש, רכב סיוע, תומ"ת)