מאמר זה נכתב בעקבות ההערות שהתקבלו למאמר קודם (המבנה המשולב ביחידות השריון). המאמר מתייחס למסגרת פלוגתית אבל ניתן להרחבה לכל מסגרת שהיא.
מטרות השינוי:
1. הגדלת עוצמת האש של פלוגת השריון על מנת לאפשר לה להתמודד עם מגוון של איומים כולל טילי נ"ט.
2. בניית מבנה מודולרי ליחידות השריון שיאפשרו הרכבת כוחות שונים בהתאם למשימות השונות.
הגדלת עוצמת האש.
שיטה:
הוספת מחלקות טנקי מקלעים ומחלקה מסייעת ברמת הפלוגה.
טנק מקלעים.
בטנק יותקנו כלי הנשק הבאים:
1. תותח 35 מ"מ ומקלע מקביל.
2. מקל"ר 40 מ"מ ומקלע מיניגן 7.62 מ"מ.
3. טילי נ"ט שמשוגרים אנכית.
תותח ה-35 מ"מ יהיה מותקן ע"ג נמר בצריח חיצוני או חודר. אפשרות נוספת היא התקנתו במרכבה סימן-1 במקום התותח
המקל"ר והמיניגן יותקנו ע"ג צריח נפרד עם אפשרות הגבהה עד ל- 90 מעלות, במטרה לירות לגגות בתים או כנגד פצמ"רים וטילי נ"ט שתוקפים מלמעלה.
טילי הנ"ט שישוגרו אנכית יותקנו בחלקו האחורי של הטנק וישמשו לפגיעה בטנקי אויב ומסוקים.
מחלקה מסייעת.
הכלים במחלקה יותקנו על גבי נמרים ויהנו מאותה רמת מיגון וניידות כמו המרכבה.
מרגמת ה- 120מ"מ תותקן על גבי צריח סובב עם טעינה אוטומטית.
ברכב הנ"ט יותקנו טילים בעלי שיגור אנכי. ניהוג הטילים יעשה ע"י מערכת מכ"מ שתאפשר שיגור מספר רב של טילים כנגד מספר רב של מטרות בו זמנית.
הגנה בפני טילי נ"ט. לטווח הקצר ה"טרופי" מציע פתרון אבל אני מקווה שבעתיד הקרוב שיגור החימוש יהיה חכם יותר. אשר לטווח הארוך כאן צריך להעזר במכ"ם של ה"טרופי", במקל"ר, במיניגן ובמערכת מיחשוב מתאימה שתותקן בכל רק"מ. בכל מחלקה יתפקד מחשב אחד בתפקיד ה"מנהל" והוא יחלק את הירי כנגד טילי הנ"ט כך שכנגד כל טיל תופעל מערכת ירי אחת וזאת על מנת לפגוע בכל הטילים.
המבנה המודולרי.
טנקי המרכבה וטנקי המקלעים יופעלו במסגרת מחלקות כאשר בכל מחלקה 4 רכבים. מרגמות ורכב נ"ט יופעלו במסגרת מחלקות עם 2 כלים בכל אחת. כאשר הגדוד יוצא לפעילות כלשהי, המג"ד יבחר את המ"פ המתאים ויצוות אליו לדוגמא: 3 מחלקות טנקי מקלעים, מחלקה אחת של טנקים ומחלקה מסייעת. לפעילות אחרת המג"ד יבחר מ"פ אחר ויצוות אליו שני מחלקות טנקים, מחלקה אחת של טנקי מקלעים ושני מחלקות מסייעות. בחירת המפקדים והטנקים תהיה מסד"כ הגדוד ולא בהכרח מפלוגה זו או אחרת.
גמישות זו במבנה הכח, עוצמת האש וגיוונה, תאפשר הרכבת כוחות נכונה לכל מצב. טנק מודיעין
טנק מקלעים זה שיופעל ע"י הסמ"פ יתחבר ע"י מערכת קשר דיגיטליות לרשת מידע שתופעל ע"י האוגדה ויקבל נתוני מודיעין בגזרתו. הטנק יעביר מידע זה לשאר הכוחות בפלוגה ויאפשר לכל הפלוגה להתעדכן לגבי המצב בשטח. בטנק יושב מפקד המסייעת שיפעיל את הכלים שלו מרחוק בשיטת "רואה ויורה".
כוחות חי"ר.
כוחות חי"ר ינועו ע"ג נגמ"שים יחד עם טנקי המקלעים שיהיו חלק אורגני של החי"ר. הרכב הכוחות והחלוקה בין טנקי סיוע לנגמ"שים יקבע ע"י המג"ד באותה שיטה כמו בשריון.