21-03-2009, 23:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.09.07
|
|
מוזיאונים צבאיים באוסטרליה וניו זילנד
שלום לכולם , אחרי שחזרתי מחו"ל הנה כמה תמונות שצילמתי במוזיאוני חילות האויר של אוסטרליה וניו זילנד. אם נפלו אצלי טעויות או שהחסרתי משהו כולם מוזמנים לתקן אותי ולהשלים.
נתחיל עם הניו זילנדים.
תותחי נ"מ 20 ו-40 מ"מ וסוגי תחמושת שונים לתותחים הנ"ל.
מכשיר למדידת כוון ומרחק למטוסים שהיה בשימוש לפני עידן המכ"ם.
אקדחי לוגר ו-וולטר , מסמכים , כנפי טיס ומדליה גרמניים מתקופת מלחמת העולם השנייה.
מנועים שונים - השלישי הוא המנוע של מטוס הקורסאייר , אחריו הוא הרולס רויס מרלין המפורסם ששימש בספיטפייר. אני לא זוכר באילו מטוסים הורכבו השניים הראשונים אז כולם מוזמנים להשלים.
מטוס "הוריקן" בסכימת צביעה של ה - NZRAF , הסיפור מאחורי המטוס הספציפי הזה די מענין. בהתחלה הוא שירת טייסי קרב ניו זילנדים בקרב על בריטניה ואח"כ הועבר לרוסים ביחד עם עוד מטוסים. המטוס הספציפי הזה הופל בקרב אויר עם מטוסים גרמנים ונפל היישר לתוך ביצה שבה הוא נשמר עד התפרקות ברה"מ. ב - 1994 הוציאו אותו , שיפצו אותו והמטוס היום במצב טיסה ועורך מופעי ראווה ביום העצמאות של ניו זילנד.
סימולטור לאימון טייסים משנות ה - 30.
מטוס "טייגר מות" בסמלי NZRAF.
מטוס ומפייר עם סימני NZRAF.
מטוס פוליקרפוב בסמלי חיל האויר של ברה"מ.
ערכת מילוט לטייס שכוללת מפות , מצפן , ערכת ע"ר ומילון גרמני - אנגלי.
רקטות אויר - קרקע.
כנפי טיס , מדליות ,LOG BOOK ועוד...
פגיונות וגביעים שנלקחו שלל מהגרמנים.
קסדת טיסה עם מסיכת חמצן , ספרי הדרכה לפרחי טיס , סרבל טיסה של פרחי טיס.
פעמון הזנקה , קסדה ושעון מלחמה מימי הקרב על בריטניה.
תוכנית הטיסה ופקודת המבצע לחלק האווירי של הפלישה לנורמנדי.
מדי "א"...
כמה שריוניות שלא זיהיתי ולנדרובר עם כטב"מ מדגם "שטוקה" על הגג...
מיג 21 דו מושבי שנרכש מפולין לצורך ביום אויב.
ה"יואי" הותיק עם סמלי ה - RNZAF.
ספיטפייר , קורסאייר ומוסטנג.
ג'יפ וויליס הותיק.
מפציץ מדגם "קנברה".
מפציץ (לא בטוח אבל אני חושב שזה היה B -24).
דקוטה ששימשה להובלת אח"מים ובין היתר הטיסה גם את מלכת אנגליה בביקורה בניו זילנד.
סקייהוק של ה - RNZAF , הסקייהוק היה מטוס הקרב האחרון של חיל האויר הניו זילנדי וכולם הוצאו משירות לפני 7 שנים. מאז אין לחיל האויר הניו זילנדי מטוסי קרב ואין גם תוכניות לקנות כאלה...
הכניסה למוזיאון - נקי , מטופח ומכובד , כמו שמוזיאון כזה אמור להראות...
ולסיום החלק הניו זילנדי הנה תמונה שממחישה יותר מהכל את המשבר הכלכלי העולמי שמכה גם בניו זילנד...
את החלק של חיל האויר האוסטרלי אוסיף מחר.