ארבעה עשורים אחרי שלקחה חלק בהכרעת מלחמת יום כיפור, נסגרה חטיבה 600 בטקס מרגש בלטרון. טנקי המגח (פטון) הוותיקים יימכרו לצבאות זרים או לסוחרי מתכות. המח"ט האחרון מגלה: "המילואימניקים לא רצו להשתחרר"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון בר שמתחילה ב "משוחרר! צה"ל נפרד מהמגח - הטנק שחצה את התעלה"
מגח 7 (המבוסס על M60 פטון) לא השתתף במלחמת יום כיפור ולא צלח את התעלה. הוא נכנס לשורות צה"ל הרבה שנים אחרי. הוא כן השתתף בלחימה בטרור בזמן האינתיפאדה השנייה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "[B]מגח 7[/B] (המבוסס על M60..."
הכתבה - בחובבנות הרגילה שמאפיינת את Ynet - מתייחסת לכל דורות המג"ח החל מ-M48 (מגח 1) ועד M60 (מגח 7ג) כמקשה אחת כוללת. בהתחשב במקור הכתבה, לא הייתי נעלב מזה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון בר שמתחילה ב "משוחרר! צה"ל נפרד מהמגח - הטנק שחצה את התעלה"
תודה למג"ח על שירות ביטחוני ארוך וחיוני
מעניין אם המג"ח יצא מהשירות טוטאלית גם ממחסני החלפים, הלוגיסטיקה וסככות הטיפולים של חיל החימוש.
מעניין אם יוציאו מהשירות גם רק"מ על בסיס התובה שלו, דוגמה: עקרב, טג"ש, חילוץ...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "תודה למג"ח על שירות ביטחוני..."
גם פו"מות, נגמ"שוטים וכו' נותרו בשירות פעיל הרבה אחרי שטנק השוט עצמו יצא ממנו... כלים מבוססי שרמן נותרו בשירות שנים אחרי שהטנק עצמו נעלם מהסד"כ הצה"לי... יש מקרים אחרים כמו ה MLRS שמבוסס על תובת ברדלי שמעולם לא הייתה בשירות צה"ל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "תודה למג"ח על שירות ביטחוני..."
איני יודע את הכמות, אבל לא כדאי להשאיר מג"חי טג"ש (חלפים ותחזוקה יקרה), לדעתי יש להתקין טג"שים על תובה של מרכבה (1, שיצאה משירות, או 2/3). אפשרי על שוט, שמשרת כבר בהנדסה כ"פומ"ה", אבל לא חושב שכדאי להשקיע בו.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "יש לך איזהשהוא מושג איזה..."
ציטוט:
ש לך הבנה בסיסית על סדר גודל העלויות הנדרשות להסבה כזאת?
לצערי לא, ולפי התגובה שלך אני מבין שזה לא ראלי כלכלית וחבל...
אחרי שהיה לי קרון חי"ח עם שניים וחצי חלפים לכל סוג רכב, כי התאים בקרון חולקו לכ 15 סוגי רכבים שונים (אני יכול לפרט), נהייתי חסיד של אחידות ככל שניתן.
כנראה שכל הכלים העתיקים ישארו לעוד הרבה זמן - מג"ח לטג"ש, שוט לפומ"ה, מרכבה 1-2-3-4 לטנקים, טירן לאכזרית, M109 על סוגיו לתומ"תים ועוד...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "[QUOTE]ש לך הבנה בסיסית על..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי avifresh
כנראה שכל הכלים העתיקים ישארו לעוד הרבה זמן - מג"ח לטג"ש, שוט לפומ"ה, מרכבה 1-2-3-4 לטנקים, טירן לאכזרית, M109 על סוגיו לתומ"תים ועוד...
אכזרית תצא לדעתי משימוש בכפוף לכמות הנמרים שייכנסו לשימוש, וכך גם הנקפדון והנמגחון (וזה בהנחה שבסופו של דבר ייצור הנמר אכן יימשך). אני מסוגל במעומעם גם לראות גרסת חה"ן של הנמר שתחליף את הפומ"ה, אם כי פה כבר יש בעייתיות מבחינת התקנת משגר הריצוף והוספת כף דחפור.
מג"ח טג"ש כנראה יישאר איתנו עוד שנים ארוכות למרות שגילו כבר ניכר מבחינה מבצעית, וזאת עקב חוסר תחליף. גם בצבא היבשה וחיל הנחתים של ארה"ב קיימת אותה בעיה, עיקר ס"כ הטג"שים הוא M60 AVLB שהוא כמעט אותו דגם כמו הכלי הצה"לי - היורש העתידי M104 Wolverine שמבוסס על טנק M1 יוצר בכמות קטנה של פחות מ-50 כלים (עשירית מהכמות שהצבא דרש), שמפוזרים במספר יחידות הנדסה נבחרות.
מרכבה 1 אמורה לצאת בתקופה הקרובה סופית מסד"כ צה"ל.
M109 על נגזרותיו כנראה נידון גם הוא להישאר איתנו עוד זמן רב, וחבל.
ובלי קשר לדירוג הטנקים, המג"ח נשאר בסדיר זמן רב יותר כיוון שהיו לא מעט מג"חי מילואים שהיה צורך להכשיר בשבילם לוחמים. אוגדות המילואים (המעטות) של מרכבה 1 יכלו להסתדר עם לוחמים שהוכשרו על מרכבה 2ב'/3.
לצערי האשכול הזה ושל בני נפתח אחרי זה של בני, מאחר וכאן כבר התפתח דיון אין אפשר טכנית לאחד אותו עם זה של בני. כדי למנוע כפילות אשכולות נאלצנו - בלב כבד - לנעול את זה של בני.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי עשהאלר שמתחילה ב "איפה אני יכול לברר לאן ישבצו אותי עכשיו?"
כל חיילי החטיבה קיבלו מעטפות עם שחרורם או שיבוצם במהלך ערב פירוק החטיבה.
על המעטפות נכתב שמם וכתובתם, ככל הנראה ע"מ לשלוח את המעטפות למי שלא נכח בלטרון.
לי יש כל מיני תמונות, אעלה אותן בימים הקרובים. יש גם כמה תמונות שאני שומר לדיווח על חומת מגן. אגב, מבחינת מדיניות הפורום - עכשיו, כשהטנק כבר יוצא רשמית משירות, אפשר להעלות גם תמונות שכוללות טיפולים ופירוק חלקים (כגון הוצאת מנוע, החלפת תותח וכו')?
לדעתי תמונות של החלפת חט"כים במגחים כבר פורסמו בעבר ע"י דו"צ, אז כנראה שזה בסדר
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "לי יש כל מיני תמונות, אעלה..."
פירוק תותח, מצד שני, נראה לי שעדיף שלא. אלא אם כמובן, מישהו יכול לומר בוודאות שמבחינת ב"מ אין עם זה בעיה - שכן בפירוק תותח צריך להוריד את מודול המיגון הקדמי של הצריח, וזה מגלה לא מעט דברים...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
חיפשתי קצת ברחבי הדיסקים, ומצאתי תמונות. לא את כל מה שצילמתי מצאתי, הרבה ממה שצילמתי בעידן הפילם לא נסרק ואת רוב מה שמצאתי לא אעלה כאן כדי לא לייגע - אבל עלתה כאן בקשה לתמונות של מגח 7, ומי אם לא אני יכול לספק תמונות כאלה?
התמונה הזו היא תמונת הטנק הישנה ביותר הקיימת אצלי בפורמט דיגיטלי, והיא גם התמונה היחידה כאן של טנק מבצעי. המקום הוא מוצב יקינטון, מערבית לזרעית, והתאריך הוא לפני מעט יותר מ-22 שנה - 29/4/92. ניתן לשים לב למדוכות הטעונות, לזרקור הקסנון על הצריח ולמחברי הנוכרי.
כל התמונות הבאות צולמו באימוני מילואים בצאלים.
מבט מתא הנהג - תמונה זו לא צולמה על ידי, אני תותחן. היא צולמה ע"י ז.ק., אולי ותיק נהגי הטנקים בצה"ל - האיש שגם בגיל 60 התעקש להמשיך להגיע למילואים, ואין לי ספק שלולא סגרו לו את החטיבה היה מוסיף להתעקש עוד שנים רבות. כשהיינו אומרים לו "מה אתה עושה פה, לך לנוח בבית, כבר תרמת מספיק" הוא היה עונה "מה השעה? ארבע אחה"צ? כן, בבית אבות מגישים עכשיו קומפוט".
עכשיו לשלוש תמונות עצובות, דווקא לא של מגחי 7 (אם כי הן כנראה תסמלנה את מה שעומד לקרות עכשיו גם ל-7): באחד האימונים האחרונים שלי הופתעתי לגלות לא הרחק ממשטח הטנקים מגרש גרוטאות. לא ברור לי מה הכלים עושים שם - עד כמה שידוע לי לא משתמשים בהם כמטרות, וגם חלקי חילוף לא נראה שיש טעם לקחת מהם - אבל התמונות העצובות האלה מראות היטב כיצד חולפת לה תהילת עולם, גם של הטנק שחצה את התעלה.
ומהמתים אל החיים, במרחק 200 מטר מהם. רציתם מגח 7? קבלו בשפע!
והנה לכם מגח של ערב.
ומגחים של לילה. התמונה מוארת באור ירח, האורות ברקע הם של העיר באר-שבע.
הטנק שחצה את התעלה... היה גם הטנק שידע לירות ולפגוע.
עכשיו לשלוש תמונות עצובות, דווקא לא של מגחי 7 (אם כי הן כנראה תסמלנה את מה שעומד לקרות עכשיו גם ל-7): באחד האימונים האחרונים שלי הופתעתי לגלות לא הרחק ממשטח הטנקים מגרש גרוטאות. לא ברור לי מה הכלים עושים שם - עד כמה שידוע לי לא משתמשים בהם כמטרות, וגם חלקי חילוף לא נראה שיש טעם לקחת מהם - אבל התמונות העצובות האלה מראות היטב כיצד חולפת לה תהילת עולם, גם של הטנק שחצה את התעלה.
אני די בטוח שזה מגרש לאימוני חילוץ גרירה והתהפכות, אני יודע שלפני עשור השתמשו במגרש של אלייקים גם בזחלם ישן. אני דוקא לא עצוב - עדיף להשתמש באותם טנקים עתיקים לאימונים שיום אחד אולי יצילו בריאות ואפילו חיים של מישהו, מאשר לראות אותם הופכים לסכיני גילוח.
ברור שתמיד רציתי שריון, דפקו אותי בבקו"ם
הפעם הבאה שטיפסתי על ה6ב היתה כעבור 11 שנים, כמה קילומטרים דרום מזרחית לשם - תרגיל של גבעתי באום דרג' בהשתתפות הסוללה המחזורית שלי ושלושה צוותים מחטיבה 401. ותודה לקצין שלהם שהעביר לנו סקירה על הכלי.
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 10-05-2014 בשעה 19:47.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי itamars2 שמתחילה ב "למה לא עושים להם הסבה?
כל..."
אתה צעיר ולא מכיר - במגח לא נגעו רק שידרגו אותו, אולם יש קו שלם של נגמ"שים כבדים שמבוססים על המקביל שלו (צנטוריון שקיבל את הכינוי שוט): הראשון היה נגמשו"ט, אחריו בא נגמ"חון ולבסוף נקפדו"ן הממוגן במיוחד.
ועדיין הכלים האלה מובססים על טנק מאוד ישן ש"עשה את שלו", יש גבול כמה אפשר לתחזק כלים זקנים ושחוטים.
לפני עשור או יותר נעשה ניסיון לייצר נגמ"ש מג"חון, מעבר לאבטיפוס בודד שבתמונה לא יצא מהפרוייקט שום דבר מעשי.
לצערי אני מכיר ואפילו מקרוב,
אני חשבתי על פתרון חלקי שיותר טוב מהקיים היום באילוצי תקציב, ככל הנראה מהשיקולים ההנדסיים שהעלו באשכול באמת לטווח ארוך זה לא ישתלם.
שישקיעו את הכסף בהשרשת תפיסת הפעלה נכונה יותר לנגמשים הקיימים ורכש חדש.
תוסיף לזה את המוטות פיתול הבעייתיים, אני שירתתי בגדוד 9 על מג"ח 6ב, והיה לנו גם מחלקה של טנקים מיגון דור ד' (מג"ח קו סגול), והמוטות פיטול וגם הגלגלי הינעה פשוט לא עמדו בתוספת המיגון.
שלא לדבר שבלי התוספת מיגון רק עם המיגון הראקטיבי, אסור לעצור או להחנות את הטנק על סלע או בליטת קרקע, כי ברגע ששומעים את הקרנקקקק של מוט פיתול נשבר, הסיוט מתחיל, ונשרף לך היום.
כל מגחניק הוא גם לוחם וגם חימושניק.
אחחח אני מתגעגע לטנק הזה!!