01-02-2013, 01:09
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
בכלל, מה הרעיון לשלוח קוף לחלל? על מה הגאווה? בשנות ה-50' המאפיינים הפיזיים לא היו ידועים, והיה צריך ללמוד אותם לפני שיגור אדם לחלל. היום, אני מניח שיש מפרטים מקובלים ל- Life Support systemsבסביבה חללית המופיעים בספרי לימוד בנושא. אז איזה ערך מחקרי והנדסי יש לכך? שלא לדבר על כך שהקופיף היה כניראה כמה דקות בחלל- מעשית, זה לא הישג מרשים יותר מלסגור אותו בקפסולה אטומה על פני כדוה"א. כלומר, לא הישג כלל.
למה לשלוח קוף ולא מטעד מדעי, שיש סיכוי זעיר שיועלי במשהו למישהו?
אגב- כבר היה אירני בחלל. אפילו אישה.
מה השלב הבא? לשלוח קוף לצלול עם ציוד סקובה אירני? לעבוד עם לייזרים עם משקפי מגן אירניים? להראות שקוף יכול להפעיל תנור מיקרו אירני ולשרוד?
|
אם אני הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שמדובר על עוד פרק בתוכנית החלל המדעית שלהם, שכוללת לפחות חלק משיגורי "קאבושגר". הייתי מניח שתוכנית כזו משנית עד זניחה ביחס לתוכנית המרכזית לצרכים הביטחוניים בהיבטי משאבים, אבל עדיין משמשת את אחת המטרות החשובות לא פחות בעיני מקבלי ההחלטות באיראן - הצגת יכולת מדעית-טכנולוגית של האומה האיראנית - בעיקר לציבור האיראני ולמדינות האזור. האסטרונאוטית ממוצא איראני שטסה באופן פרטי, לא משמשת את המטרה הזו ועל כן לא רלוונטית. אאל"ט עוד לפני שלוש שנים הם שיגרו קפסולה עם חרקים ומכרסמים, הראו תמונות של קופים מתאמנים, ובפעם האחרונה (קאבושגר-4 אם זכרוני אינו מטעני) שיגרו בובה של קוף, אז השלב ההגיוני הבא הוא אכן שיגור של קוף.
אז למה לעשות את השיגור השבוע, ובצורה כה "דלה" (לא טיסה אורביטלית, וככל הנראה אי החזרת הקוף בחיים)? אולי כי דרשו 'מלמעלה' "הישג" לקראת שבוע החלל - ולעזאזל עם כל השאר (פרקטיקה לא בלתי אפשרית במשטרים מסוימים).
אבל זה רק ניחוש.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power. The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable. We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner
נערך לאחרונה ע"י SkyMarshal בתאריך 01-02-2013 בשעה 01:12.
|