26-11-2011, 01:02
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
מפקד חיל האוויר: הטלטלה באזורנו יצרה מציאות אסטרטגית חדשה
http://www.idf.il/1133-13822-he/Dover.aspx
כך אמר האלוף עידו נחושתן בטקס סיום קורס מפעילי מערך הכטב"ם, שישובצו בטייסות כלי-הטיס הבלתי מאויישים בחיל-האוויר. "חשיבות המערך רק הולך ועולה", אמר
מערך הכטב"ם מתרחב: בטקס שנערך אתמול (ראשון) בבסיס חיל-האוויר פלמחים, הצטרפו מסיימי קורס מפעילי פנים למערך הכטב"ם. הדרגות נחשפו, סיכת המפעיל הוצמדה אל החזה, מטוסי קרב עברו בשמיים, ואפילו כטב"ם ה"שובל" ביצע תמרון מיוחד באוויר, בהצדעה להורים הגאים. "הכנפיים הן גם נקודות הזינוק לתחילת שירותכם המבצעי במערך הכטב"ם של חיל-האוויר, ואתם מצטרפים אליו בתקופה מיוחדת ורבת משמעות" אמר מפקד חיל-האוויר, האלוף עידו נחושתן. "הטלטלה האזורית מסביבנו היא מציאות אסטרטגית חדשה, אליה נדרש להסתגל במהירות. בתוך המים הסוערים נדרשים הגה יציב ועוצמה, כדי לשמור על מדינת ישראל כאי של יציבות ופריחה. אין ולא יהיה תחליף לעשייה היומיומית שלכם. חשיבותה רק עולה".
עבור אחד מהחניכים שיסיים היום את קורס מפעילי הכטב"ם, מעמד הקורס אינו זר בכלל. למעשה, במהלך שירותו הצבאי הוא עבר מעל לחמישה קורסים והספיק להחליף כומתה שלוש פעמים. סגן אלירן התגייס בשנת 2006 לקורס טיס והודח לאחר עשרה חודשים. הוא הגיע לחטיבת גולני, שם עבר מסלול שכלל קורס מ"כים, קורס קצינים ושירות כמפקד צוות. לאחר כשלוש שנים בחטיבה החומה, הוא החליט לנסות שוב את מזלו בקורס הטיס. "זאת הייתה החלטה לא קלה בכלל. אהבתי את החטיבה מאוד ויש לי ממנה רק זיכרונות טובים, אבל הבנתי שזו הזדמנות שאני לא רוצה להחמיץ", מספר אלירן, "להיות טייס היה החלום שלי מגיל קטן והייתי מרגיש פספוס אם לא הייתי משקיע את מאת האחוזים במטרה". את קורס טיס מס' 164 עבר במגמת מסוקים, עד אשר הופסקה השתתפותו בסיום השלב הראשוני. תאריך השחרור כבר עמד באופק ואלירן החל לדמיין את חייו כאזרח, עד שטלפון מחבר שכנע אותו להצטרף לקורס מפעילי כטב"ם. "בהתחלה חשבתי שזה בכלל לא מתאים לי, אבל עכשיו אחרי שנחשפתי יותר לתפקיד אני לא מתחרט בכלל. יש לי הרגשה שאם הייתי חוזר לחי"ר לא הייתי מממש את הפוטנציאל שלי", הוא משתף, "אני כבר מחכה להתחיל בעבודה, שכנראה תהיה לצד אותו החבר באותה הטייסת". למרות שהוא המשתתף המבוגר ביותר בקורס, שעמד לא פעם בנעלי המדריך, נראה שאלירן דווקא מקבל בברכה את מעמדו כחניך. "בתור מי שהיה מפקד זה דווקא כיף שאין חיילים מתחתיך, בלי אחריות כבדה מידי", הוא מחייך, "להיות בראש של חניך זה די נחמד".
לא רק חניכים צפויים לסיים את הקורס, גם שתי בנות יענדו בקרוב את כנפי המפעיל. "זאת כמות גדולה של בנות ביחס לקורסים קודמים", מציינת סג"ם עומר, אחת מהחניכות. "אנחנו לא מרגישות כמו מיעוט, אלא כמו חלק חשוב למערך הכטב"ם. לעומת קורס הטיס, בקורס מפעילי הכטב"ם מצטמצמים הפערים בין בנים לבנות כי האתגר הוא בעיקר מנטלי ופחות פיזי. התאהבתי במערך, יש בו אווירה מדהימה לצד תפקיד עם המון סיפוק. אני מקווה שבעתיד יצטרפו אלינו בנות נוספות".
|