בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "זה שם המשפחה לפני שעיברתו"
האח השלישי - ברוך היה מפקד סיירת גולני, נודע בכינוי רב-סגן גורודיש; ערב קבלת רס"ן טירטר חייל כאשר הוא מחייב אותו לשאת את הרובה (FN) בשיניו לפח הזבל. ובמקום לקבל רס"ן "גולח" לסגן.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "כל התמונות מאותו הגדוד ומאותו הזמן?"
שאלת טלסקופים - העובדה שקוטר התותח של חלק מהטנקים האלו השתנה במהלך הזמן, לא מבטלת למעשה את השימוש בטלסקופ בתור בקש חירום?
זה גם מותיר אותי לתהות למה בעצם ביטלו את הטלסקופים כאמצעי כינון בחירום. בסופו של דבר , ממה שהבנתי וממה שיצא לי לראות נראה לי עדיף להשתמש בטלסקופ מאשר להתחיל לסובב כל מני צלבי טווחים למינהם, מה גם שעם הצמצום לשני סוגי פגזים בכלל כל העסק נעשה פשוט.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "טנקים בצמ"פ , חטיבה 14 , בסיני 1968"
מזכיר נשכחות... עשיתי צמ"פ באותו איזור (קצת מערבה) עם השוטים של גדוד 77 ארבע שנים מאוחר יותר. היינו הולכים להתקלח אצל המג"חניקים ברפידים. אתה כנראה אחד האחרונים שהכירו את הA2, ספר עליו קצת..
תותח 90 מ"מ, מנוע בנזין, מה עוד?
זכור לי שלתותחן היה מיכל שמן הידראולי דליק במיוחד ממש בין הרגליים.
למדנו את זה בנ"ט כאיזור רגיש במיוחד בין הצריח לתובה לפגיעה עם הטיל שכן לימדו אותנו שהשמן הזה נדלק בקלות וגם בעצם מנטרל את כח האש של הטנק , שלא לדבר על התחמשות שתדלק אחר כך. [ ].
המ" פ של פלוגת טנקי פאטון איי 3 , היחידה במלחמת ששת הימים היה רס"ן עין גיל ( אנגל) ז"ל
מקיבוץ עין הכובש. הוא נהרג בתאונת דרכים בצומת בילו, בדרכו לחטיבה 600 לימ"ח בשדה תימן. היה אמור להיות סמג"ד גדוד 410.קצין שיריון מצטיין, יהא זיכרו ברוך. טנקי הפטון איי .3 הוכיחו את יעילותם הרבה במלחמה , וצה"ל שידרג את כל דגמי האיי 2 לאיי 3 עם מנוע דיזל ותותח 105 מ"מ.
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "ואני רואה שזה מתפתח גם לאשכול הסטורי על ראשוני הפטונים.."
הקדמה: מחזור נובמבר 1966 היה למעשה מחזור הטנקיסטים עם הנסיון הקרבי הרב ביותר בצה"ל , להזכירכם בשנת1966 הייתה בצה"ל רק חטיבת שריון סדירה אחת חטיבה 7 , שכללה את הגדודים 79 פטונים, 82 שוטים וגדוד 9 חרמ"ש ,בנוסף הייתה חטיבה חצי סדירה חטיבה 14 עם גדוד 52 שהיו מצויידים בטנקי שרמן. מדוע הטנקסטים של מחזור נובמבר 66 היו בעלי הנסיון הקרבי ביותר בצה"ל? זאת משום שבתקופה של כ6 שנים 1967 1973 הם נלחמו בשלושת המלחמות הקשות / משמעותיות ביותר בתולדות צה"ל מלחמת ששת הימים , ההתשה ומלחמת יום הכיפורים. למי שלא יודע מחזור 1966 הן הטנקסטים של 82 והן הטנקסטים של 79 יצאו למלחמת ששת הימים מיד לאחר סיום מקצועות ללא צמ"פ - הצמ"פ שלהם היה המלחמה ... הגדוד כלל את פלוגה א' בפיקוד גלעד אבירם שבמלחמת ההתשה היה בחלק מהזמן מג"ד 184 במלחמת יום הכיפורים היה קצין אג"מ 162 מח"ט שיריון ורמ"ט פיקוד דרום.
פלוגה ב' הפלוגה המבצעית של הגדוד עם הטנקים הכי מלוקקים בעולם שכל טנק כונה וגם נרשם עליו שמה של נערה ברברה , בטי וכ"ו בפיקוד קהלני שנפצע קשה ביום הראשון של המלחמה בג'יראדי ואת הקריירה שלו לאחר מכן כולם יודעים ,סגנו דניאל צפוני נהרג במלחמה.
ופלוגה ג' בפיקוד בנצי כרמלי שנפצע קשה בפאתי בני סוהילה ליד חאן יונס והחליף אותו סגנו עובד מעוז שבמלחמת ההתשה היה סמג"ד 46 בחטיבה 401 ובמלחמת ששת הימים מג"ד גדוד 407 בחטיבה 600 החטיבה היחידה בצה"ל יחד עם גדוד סיור 87 אוגדה 143 שהיו מצוידים בטנקי M60A1 הטנקים המשוכללים ביותר במלחמת יום הכיפורים. במידה ומחברים את ימי הלחימה של ששת הימים , ההתשה ומלחמת יום הכיפורים - מה שאני מכנה בסלנג שלי" שעות טנק קרביות "ניתן להבין מדוע המחזור הזה " זכה" להישג המפוקפק המחזור הקרבי ביותר בתולדות צה"ל ובעיקר של חיל השריון.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי דני קריאף שמתחילה ב "לדוד ידידי אתה טועה- רק לחטיבה 600 ולגדס"ר 87/143 היו M60"
כשאני הייתי במקצועות (סוף 71 תחילת 72) ראיתי M-60 במשטח ודיברתי עם הקק"שניקים שתפעלו אותם. אני זוכר את המקלעים שלהם שהיו שונים משלנו. הדבר היה כאמור הרבה לפני אימון ההקמה של 600 , כך שיכול להיות שקק"ש אחד או שנים נערכו על הטנקים ואח"כ הם הועברו ל600 . את הקקשניקים במלחמה ראיתי והיה להם מגח 3 .
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "יפה
כמה דברים שכבר לא רואים..."
לעופר שלום רב.
התמונה שבו נראה טנק הפטון עם ברגי הבלטנים צולמה לא בששת הימים , לא בהתשה וגם לא במלחמת יום הכיפורים אלא זמן רב לאחר מכן .
לפי הערכתי הסובייקטיבית התמונה צולמה לאחר הסכם השלום עם מצרים וסמוך לפינוי סיני.
תקן אותי במידה ואני טועה , מה שכן יש סתירה בן התצלום לבן ה0.3 בצריחון המפקד משום שלאחר המלחמה כמעט כל הטנקים היו כבר מצויידים במ.א.ג. שריון..
דני קריאף
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי צביקה_ק שמתחילה ב "גם ב 1982 המג"ח שלי היה מצוייד ב 03 ולא מא"ג"
חייב לומר שאפילו באימון מתקדם שלי, השתתפו פטונים עם תותחי 90 מ"מ ו 0.3 ...
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -