27-12-2012, 22:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני בסוף חושב שלהיות איש צוות אויר עם כל המילואים שאתה עושה בשנה זה הרבה יותר נעים והרבה פחות קושי ושחיקה מאשר להיות נהג ריו סולר ועוד כאלו מין תפקידים במילואים.
אני הרבה יותר מחזיק ממילואימניקים כאלה שמתייצבים מאשר מאנשי צוות אויר שבסופו של דבר עוסקים בדבר שהוא עיסוק המייצר סיפוק והנאה בצד הקושי הפיזי או התפעולי שיש בו.
אנשי הדרגים שבלעדיהם כל הקרביים הנוצצים ועטורי התהילה לא יזוזו אפילו מחדר התדריכים ועד לדת''ק או ממשטח הטנקים בימ''ח ועד לש''ג הם הגיבורים האמיתיים של השנים האלו, שבהם כולנו חיים, מתפרנסים ומגדלים ילדים.
מזימון לזימון, אנשים עם עבודה לא תמיד נוצצת, ומשכורת לא כל כך טובה, עם מעסיק שמאיים בפיטורים וגם ממש לעתים, עם ילדים, משכנתא וקשיי חיים. איזה עומס ואיזה קושי כבר יש למי שמגיע למילואים לעשות דבר שמלהיב אותו, אהוב עליו ועוד יש לו אפילו קצת יוקרה לקינוח?
לא ברור לי איך זה שחיל האויר צריך יחסי ציבור כדי למשוך מתגייסים איכותיים. ברור לי מאוד למה חיל השריון, מג''ב והתותחנים צריכים. או בצוללות.
אבל נו, שיצליחו כולם. יש לי כמה נציגים שם בקורסים השונים בבית הספר, אני מאחל לכולם הצלחה שלמה ושאראה אותם זורקים כובעים.
כל הכבוד לבנות שעדיין לטעמי שייכות לראש החץ של השינוי החברתי. ולמאבטחים נאחל שלא ישכחו להסתכל גם על הקרקע בתוך כל המפגן...
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|