לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 23-09-2008, 18:25
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
רשימת הבצרונות ועדכונים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

לגבי רשימת הבצרונות באקסל, וקובץ הגוגל ארץ - מאז שהעליתי אותם לפני עשרה ימים לא שמעתי מאיש מכם. האם זה נפתח? האם זה יעיל? האם זה מה שגרם לשיתוק המוחלט של כולם? ההלם???

ואם כבר פתחתי (ותודה רבה לישראלה על טרחתו בענין העלאת הקבצים מתהום הנשייה, והסדר המופתי שהוא עושה בכל אשכולות הביצורים), אז:

בכל פעם שאני גומר את עיסוקי בירושלים ושב לתל אביב, ביודעי ששם, בשפלה, אני גם אצטרך לעבוד וגם אצטרך להזיע - אני מחפש תירוצים להתעכב עוד טיפונת בדרך. לפעמים זה גם כרוך בניגוב חומוס באבו ע'וש. אז אני עושה דוקטורט על הביצורים שם בסביבה. אני הרי חייב הסבר לעצמי למה אני שוב ושוב עוצר לידם... וזה אחרי שביקרתי בכל הביצורים, צילמתי את כולם, אחר כך שוב עצרתי וצילמתי בשעות אחרות, ואחר כך מדדתי ושירטטתי, ואחר כך השתהיתי בארכיונים של מעלה החמישה ושל קרית ענבים...

אז היום פתרתי עוד תעלומה. בארכיון התמונות הלאומי מצאתי צילומים של בצרונות בקרית ענבים, שצולמו ב-1938, עם קומה וחצי - על הגג היה מעקה עם שיניים. אבל - בקיבוץ עצמו מצאתי כמה בצרונות, שכולם הם דו קומתיים ועם גג שטוח.תהיתי לאן נעלמו הבצרונות "המקוריים" ומתי נבנו אלה שהחליפו אותם. די מהר בישרתי לכם על גילוי נוסף - לפחות באחד מהם מצאתי סימנים בולטים של תוספת, דהיינו הבצרון עצמו היה במקור בן קומה וחצי, אך רואים עליו שהשלימו את הקומה השנייה, ובנו לה גג שטוח. אפילו העליתי כאן תמונת תקריב של הגג עם מה שנראה היה לי כתוספת והשלמת הקומה.

אבל לא הייתי שקט עם זה. מה שהטריד אותי היה אופי התוספת. בעליל ראו ש"סתימת" הרווח בין השיניים איננה מתאימה לתיאוריה שלי. החרך האופקי שנותר, היכן שהיה רווח בין השיניים, היה רחב יותר מהסתימה של הרווח. זה לא הסתדר לי. ראו:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אתם רואים שהחרך, במשקופו העליון, מתחיל קצת להסגר - ורק אז יש סתימה? כלומר, היה שם משקוף עליון, כלומר זה לא רווח בין שיניים, כפי שהנחתי. אתם לא הערתם לי על זה, אבל רק הכרית, בלילה, שמעה את התיפחויותי.

אז היום עצרתי שם שוב. נחוש לפתור. עברתי את הגדר (אני הרי כבר מכיר את הפירצה), פילסתי דרך בין ענפי השקדיה שצמחה בדיוק בפתח הבצרון, ונכנסתי. בפעם השלישית, נדמה לי.

ובכן - לבצרון המקורי, שנבנה במאורעות וצולם ב-38', היה קיר בטון בעובי 15 ס"מ, ובאמת הוא היה בן קומה וחצי. ב-48' סגרו את הקומה, והוסיפו עוד 15 ס"מ בטון לכל הבצרון, אבל רק בחזיתות הפונות "לאויב". החזית שפונה לקיבוץ נותרה בת 15 ס"מ בלבד. אז מה שאתם רואים זה את הבטון המאוחר יותר, שניצק על כל המבנה, ולפיכך החרך הוא בעצם החרך של התוספת המאוחר. בתוך החדר רואים את החרך בקיר המקורי, והוא אכן מסותת בפטיש ואיזמל לצורך הרחבתו.

אז הנה השתלשלות הדברים: ב-36 בנו קומה וחצי, עם רווחים צרים בין שיני מעקה הגג. ב-48 השלימו את הגג, הרחיבו את הרווחים כדי שיהיה חלון נמוך אך רחב, סתמו בבטון את החלק העליון של הרווח, וציפו את כל החזית בשכבת בטון נוספת.

במבט חוקר על החלונות ניתן בקלות לראות את כל זה. אפשר גם לראות את תוספת העובי בפינה של החזית הפונה לקיבוץ.
ראו. הנה הפינה במבט כללי ובתקריב:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה חלון מבפנים. אתם יכולים להבחין בסיתות של הקיר הפנימי, להרחבת הרווח. בטון הוא חומר נוזלי, וכשיוצקים אותו לתבנית עץ הוא מקבל את צורת העץ. מה שאתם רואים כאן זה קיר בטון שהתקשה, ופשוט שברו אותו בגסות עם פטיש, על מנת להגדיל את החרך. לעומת זאת, במשקוף העליון אתם רואים היכן שהניחו קרש, מעל הרווח שבין השיניים, והתחתית של הקיר שנבנה בין השיניים הללו היא אכן יציקה. ראו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה חלון אחר מבחוץ, הפעם, אבל ניתן לראות שאת תוספת העיבוי עשו בחופזה ובידיים לא מקצועיות, ואף השאירו את מסגרת העץ שיצרה את החלון. זה לא אחד מהחרכים שהיו רווחים קודם, אלא "סתם" חלון, במפלס התחתון, שהיו צריכים לעבות את הקיר סביבו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וזה, רבותי, היה שיעור בארכיאולוגיה של בצרנות. מה יקרה כשתאזלנה לי הסיבות להמשיך ולחקור את ביצורי קרית ענבים/מעלה החמישה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 23-09-2008, 23:36
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
השמועה עליו מסתובבת כבר כמה זמן
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "נו "אדריכל"?...."

ובכל הפתקאות שאני מחזיק במכונית תמיד כתוב לי שצריך לחפש אותו, אבל ממש לא ידעתי איפה להתחיל. לפני כמה חודשים אפילו ביקשתי שהצפונים ידריכו אותי איך להגיע לשם, ואיש לא הגיב.
וואו, איזה מגדל מפואר.
ללא ספק מהתקופה המדוברת.
אגב - יש לי הגדרה שאני די אוהב ל"תקופה". אשמח לשמוע תגובות:
ביצורים שלא נבנו ע"י צה"ל.
נדמה לי שזה מכסה את כל מה שמעניין אותנו, ומשאיר את המגדלים והביצורים של צה"ל מחוץ לתמונה.
ועוד אגב - בשבת הפתוחה, בירושלים, ביקרתי במחנה שנלר בירושלים. אני, בניגוד לכמה מחברינו, מנוע מלהכנס לאתרי צבא ומשטרה, ורק בנסיבות מיוחדות כמו יום פתוח, אני יכול לעשות זאת. ראיתי כמה מבנים מעניינים מתחילת המאה העשרים, אבל לא יכולתי להתאפק מלצלם את הבצרון הצה"לי התקני הבא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ולצלם את אחד הטיילים היותר אנרגטיים. שימו לב לשלט.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 28-09-2008, 19:15
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
פרופסור אברהם בירן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

נפטר השבוע. מעבר לכל הזכויות שלו הן כארכיאולוג, איש ארגון ואיש חייל (ודיפלומט, ומרצה ועוד ועוד) - יש לו מעורבות מעניינת בנושא ביצורי המאורעות.
למדתי עליה כשקיבלתי שלשום בדואר את חוברת מס' 175 של אריאל, הכוללת את מאמרה של נילי גרייצר על בתי הבטחון בעמקי חרוד ובית שאן. ובעוד אני קורא את מאמרה (מעניין. לא הרבה יותר מזה), הופיעה בעתון הידיעה על פטירתו של פרופ' בירן.

נילי כותבת שבניית מגדל השלושה, ממזרח לניר דוד (תל עמל) התאפשרה תודות למעורבותו של בירן, שנקרא אז ברגמן.

אזכיר למי שכבר שכח - מגדל השלושה הוא מגדל תצפית והגנה המתנשא על גבעה (תל. פרטים בהמשך) ליד קיבוץ ניר דוד, שהיה מוקף שוורים פחדנים-אך-מאיימים-למראה כשביקרתי בו. הוא נבנה בעיצומם של המאורעות, ב-39', לאחר ששלושה נוטרים יצאו בבוקר לתפוש עמדת תצפית על התל, אך נתקלו במארב שחיכה להם, ונהרגו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ובכן, גב' גרייצר מספרת שאברהם ברגמן מונה להיות קצין המחוז מטעם הבריטים, בזמן המאורעות, לאחר לחץ של הסוכנות למינוי פקידים יהודיים באזורי התיישבות יהודים. לאחר הרצח של השלושה, דרשו המתיישבים היהודים להקים מגדל על תל-א-שוך, אבל הבריטים התנגדו בגלל חששם שהבניה תפגע בעתיקות.
ברגמן-בירן התערב, ובזכות היותו גם קצין מחוז וגם ד"ר לארכיאולוגיה נמצאה פשרה: הוא יערוך חפירת "הצלה" (עם רות עמירן) ואז ניתן יהיה להקים את המגדל. וכך היה.

ו"גערה" לבועז (בצחוק ובאהבה): אם הכרת את המאמר, למה לא ספרת לנו על כל העמדות המוזכרות בו? הרי עקבת אחר מסעותינו בבית אלפא, ובניר דוד, וכו' - מדוע לא סיפרת לנו על העמדות שנילי זיהתה ליד חפציבה?

אין ברירה. מישהו יצטרך להגיע לשם בחגים. מדובר על 4 עמדות שטרם ראינו:
בית הבטחון הישן של תל יוסף, מדרום לתל יוסף הישנה, עם עמדה פתוחה על גגו; בית הבטחון במחצבת חפציבה 239648/713868; בית הבטחון ממערב לחפציבה 239143/714381; ובית הבטחון הנטוי מול תל יוסף 236429/715583.

"בית בטחון" זה בדרך כלל מה שאני קורא לו בצרון.

שנה טובה לכולם

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 28-09-2008 בשעה 19:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 29-09-2008, 15:38
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
שער הגיא - המשאבות התחתונות (או מה ש"אדריכל" מכנה - "מסע צייד" שהפך ל"מסע כיבוש")..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

באשכול הקודם בסדרה ניסיתי להביא מספר תמונות של העמדות אשר ניצבות על גג מבנה המשאבות התחתונות שממוקם בדרך שער הגיא מימין לכביש כשמגיעים מכוון השפלה, על גג המבנה ניצבות שתי עמדות מעניינות כשהמערבית הנה עמדה מאסיבית הבנוייה בטון/לבנים ואילו המזרחית עשוייה מלוחות פלדה, שתי העמדות כאמור ממוקמות על גג מבנה המשאבות והן צופות לעבר הכביש העולה לירושלים, מדוע אחת עשוייה מאבן והשנייה מפלדה?.. על כך אין לי תשובה אך מה שאולי יכל להיות הוא שהעמדה העשוייה מלבנים היא אולי מקורית והנה חלק אינטגראלי מהמבנה ואילו העמדה מלוחות הפלדה נבנתה בשלב מאוחר יותר על ידי הבריטים היות והמציאות כפתה זאת עליהם...

מעניין.


בכל אופן, כבר באשכול הקודם נוכחתי לגלות שאם ברצוני לצלם את העמדות הללו יהיה עלי או לעשות זאת מבעד לצמחייה שמקיפה את המתחם ואז אני אהייה מוגבל מאוד מבחינת היכולת (מסתבר שבאופן הזה ניתן רק לצלם את עמדת הפלדה ולא את העמדה השנייה) או לחליפין, לעלות עד לשואבה ושם "לפרסס" תחת הגשר החדש ולחזור חזרה לכוון השפלה כשרק במקום אחד שנמצא קצת לפני האתר ניתן יהיה לעצור בשוליים שממולו ולצלם, הבעייה היא שמדובר בקטע כל כך קצר ושוליים כל כך צרים שהאופצייה לפספסו היא מאוד מאוד סבירה וכך לצערי גם קרה !!!.....

פעמיים נסעתי מהכניסה לשער הגיא עד לשואבה, חזרתי חזרה לכוון השפלה ופעמיים פשוט פספסתי את המקום אלא שככל שהצטברו הפספוסים כך גדלה אצלי תחושת ה"פרנציפ" !
לא, אני לא אוותר !!!

ובכן, בפעם השלישית שעשיתי את המהלך הצלחתי לעצור את הרכב במקום הנכון אך היות והשוליים שם היו כל כך צרים ויתרתי על האופצייה לרדת מהרכב והעדפתי לצלם מתוכו מה עוד שהיה לי בכך ייתרון של גובה...

וזה מה שיצא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מאכזב נכון?...

ובכן היות וכך החלטתי בו במקום שהפעם אני לא מוותר !...
לפרוייקט כל כך מפואר לא תספיק תמונה עלובה שכזו !...
החלטתי שאני יוצא למלחמה על המבנה הזה ואשיג תמונות של העמדות שבו גם אם אצטרך לטפס ברגל במעלה ההר ולצלם משם...

מעלה ההר??....
רגע רגע רגע... במעלה ההר כמעט מעל למבנה המשאבות יש הרי מקום שנקרא "חוות שער הגיא" לא?..
תמיד עוברים שם, רואים את השלט וממשיכים הלאה...

זה הזמן לבדוק את הנושא !

ובכן, שוב אני חוזר במורד שער הגיא לכוון השפלה ושוב "מתפרסס" בכניסה לכביש 38 ומתחיל לעלות בפעם השלישית עד שאני מגיע לפנייה הקטנה ימינה לעבר חוות שער הגיא, פונה ו...

יש !

להפתעתי ושמחתי אני מזהה פרצה גדולה למדי בגדר של מבנה המשאבות !
ממש "עקב אכילס" מבחינתו !!! ...

חמוש במצלמה ובתחושה של נצחון אני מחנה את הרכב ונכנס פנימה, לאחר צעידה של כמה עשרות מטרים בודדות אני ניצב מול העמדה המזרחית זו שעשוייה לוחות פלדה וכך היא נראית החמקמקה הזאת כשברקע מאחור נראית העמדה המערבית:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והנה היא ממש ממש מקרוב, שימו לב למסמרות ולמרווח שבין השפה התחתונה של הגג ללוחות הפלדה שנראה כי שימש לאוורור עבור השומרים האומללים שנאלצו לאייש את העמדה המתכתית בימי חמסין, מעניין הוא שלמרות שהאיזור היה שבע קרבות ומלחמות על העמדה לא נראים כל סימני פגיעות (כנראה שהיא לא שימשה כמטרה עבור הכוחות שלחמו שם) .....
אגב , כשאני חושב על כך, הרי ממש בסמוך למבנה הזה הותקפו השיירות, האם המבנה היה מאוייש?..
כיצד נהגו הבריטים שישבו שם בזמן הלחימה שהתרחשה ממש כמה מטרים מהם?...

מעניין !!!


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



אני ממשיך להקיף את המבנה והנה העמדה המאסיבית שניצבת בצדו המערבי של הגג:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה המבנה שאותו רואים מהכביש העולה לירושלים, על המבנה (שנראה כי שימש כמבנה מנהלה) נותרו שרידי הכתובת "ברוך ג'מילי פלמ"ח " אך למיטב ידיעתי אין מדובר בכתובת המקורית שנמצאת על מבנה המשאבות העליונות סמוך לשואבה (שלהן הקדשתי אשכול בפני עצמו שאעלה בהמשך)....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והיות וכבר אני במקום ולא נראה לי שאשוב לכאן בקרוב ניצלתי את ההזדמנות לצלם את מבנה המשאבות עצמו אשר לא נראה מהכביש בשום דרך ואת המשאבות עצמן שנמצאות בתוכו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


וגם אותו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


אפוף בתהילת מנצחים שבתי לרכב והחלטתי לעלות במעלה הכביש הצר לעבר חוות שער הגיא שהתגלתה כמקום יפהיפה אשר חלק גדול מבתיה נראים כמבנים בריטיים מהתקופה המדוברת...
ניצבת שם אפילו תיבת דואר המשוייכת לאותה תקופה אך לא היה ממש את מי לשאול ולברר פרטים (יכל להיות שמבנים אלו שימשו כמבני מגורים עבור עובדי האתר?...
"משום מה" לא התחשק לי באותו רגע לצאת מהרכב כדי לברר (למרות שהוא נראה די נחמד יש לכלבים נטייה מוזרה להתעצבן בגללי) ....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עוד נקודה מעניינת....

משם המשכתי לכוון שואבה כדי לנסות ולכבוש גם את מבנה המשאבות העליונות....

על כך באשכול הבא...

חג שמח.

לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 29-09-2008 בשעה 15:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 30-09-2008, 00:50
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
שער הגיא - המשאבות העליונות..... המשך סיפור הכיבוש....
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שער הגיא - המשאבות התחתונות (או מה ש"אדריכל" מכנה - "מסע צייד" שהפך ל"מסע כיבוש").."

כשסיימתי את הסייור והתיעוד של מבנה המשאבות התחתונות שמתי פעמי מזרחה לעבר היישוב שואבה בו נמצא מבנה המשאבות העליונות אשר גם הוא הוקם על ידי הבריטים, מן הכביש המבנה נראה כך כשמייד ניתן לשים לב לשתי העמדות הפנתיות שעל הגג (יש שלוש כאלה ואחת מאסיבית בדומה לזו שקיימת על גג מבנה המשאבות התחתונות)....

ואל תדאגו, עוד תראו את כווולן מקרוב קרוב...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


החנתי את רכבי בתחום היישוב שואבה בסמוך לגדר המקיפה את המבנה והתחלתי להקיף את המתחם בתקווה שאמצא פתח או פרצה כדי להכנס לתוכו, לשמחתי פגשתי בסמוך במספר פועלים שעל פניו נראו כעובדי גינון/אחזקה אשר לשאלתי "האם ניתן להכנס כדי לצלם קצת את המבנה ההסטורי"?... הנהנו במעין חוסר אכפתיות מצד אחד או ספק "מה הוא רוצה מאיתנו"?... מאידך...

הם הכווינו אותי לעבר שער המתקן הממוקם סמוך לכביש המהיר ומשם גם נכנסתי לחצר הגדולה וכך הוא נראה מקרוב ומכוון מזרח (שימו לב לשתי העמדות שעל הגג הפעם מזווית שונה).... :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לא יודע למה אבל יש משהו קצת מפחיד במבנים האלה......


והנה העמדה הצפון מערבית מקרוב:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



אני ממשיך להסתובב סביב המבנה ומגלה את המבנה המבוצר והמאסיבי שעל הגג ומשום מה בשלב זה התצורה הכללית והמוטיבים של כל המבנה הזה מתחילים להזכיר לי מאוד את המבנה של המשאבות התחתונות, סביר שלבריטים היה דגם אחיד או דומה של מבני משאבות...
מאוחר יותר גיליתי שכנראה על גג העמדה המבוצרת הזו היה מותקן גם זרקאור בעל יכולת צידוד אך על כך בהמשך....


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


אני מחליט להכנס למבנה עצמו (שהיה פתוח) ומטייל לי בין החדרים (אין שם יותר מדי)...
תראו את הדלת היפה הזו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והנה החלל המרכזי של אולם המשאבות שכבר לא נמצאות שם...
שימו לב לכיתוב שעל גבי קורת הפלדה שם מצויין כי הייצרן הנו מהעיר מאנצ'סטר :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



ואז אני מתחיל לחפש איך עולים לגג כשבאחד החדרים אני מוצא את הסולם המיוחל ועולה בו והנה הוא כפי שהוא נראה מהגג כלפי מטה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


אני ניגש לעבר העמדות הפנתיות ומגלה שכך הן נראות "מהצד ההפוך" כשהתמונה צולמה בכוונה מכוון העמדה לעבר כביש ירושליים ת"א (הגבעה שמימין היא הגבעה עליה ניצבת האנדרטה לפורצי הדרך לירושלים)...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ואז אני ניגש לחקור את העמדה המבוטנת והמבוצרת, הכניסה אליה היא דרך פתח צר וכך היא נראית מבפנים (שימו לב לכמות הלשלשת שעל הרצפה מה שגרם לי כאחד שמאוד רגיש לעניין לזרז את העניינים כדי לצאת משם במצב סביר)....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



אחד הדברים שמשך את תשומת ליבי היה מוט המתכת הזה שנעוץ בתקרה וניתן לכוונון מה שמאוד הזכיר לי מתקנים דומים ששימשו לצידוד של זרקאור כפי שכבר נתקלנו בכמה מהמקומות.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



והמראה שמתגלה משניים מחרכי הירי אחד לכוון הכביש המהיר והשני.... בטח תזהו מייד.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


וגם כאן מצאתי דבר מה שמעלה שאלה !
על קיר של מבנה סמוך עדיין נראית הכתובת הזו:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


"חי"ש ת"א פלוגה ט' (?) "

מה דעתכם?...
יכל להיות שפרט לכתובת המוכרת שהותיר במקום ברוך ג'מילי קיימת באתר גם כתובת נוספת מאותה תקופה שלא ממש ידועה לציבור?...

אשמח לדעת !


וכאן מסתיים למעשה מסע הכיבוש של ציר שער הגיא כשאני מאמין שבכך סיימנו למפות את הדרך החל מאיזור החאן ותחנת המשטרה/מכס שבקצהו המערבי (אשכול נפרד ומעניין על המבנה שבכניסה לשער הגיא כבר נפתח כאן על ידי בעבר) , דרך המשאבות התחתונות והעליונות ועד לאיזור מוצא.......

ונותרנו כעת עם כמה שאלות פתוחות:

1. מה היה הסטאטוס של העובדים והמתקנים הללו בעת שהתחוללו קרבות על הציר?
2. למה שימשו המבנים שבמעלה ההר מעל למשאבות התחתונות (היכן ששוכנת היום חוות שער הגיא)?
3. האם פרט לשמו של ברוך ג'מילי קיימת עוד כתובת על קיר המבנה של המשאבות העליונות אשר פחות מוכרת לציבור?
4. ובכלל, היכן נמצאת הכתובת המקורית של ברוך ג'מילי?.. על מבנה המשאבות העליונות או התחתונות או שגם וגם?....


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




בברכת חג שמח ושנה טובה.


לבני.



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 30-09-2008 בשעה 00:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 30-09-2008, 09:54
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שער הגיא - המשאבות העליונות..... המשך סיפור הכיבוש...."

קו ירקון ירושלים נבנה ע"י הבריטים ב1934. תחנות שאיבה בולטות היו באפק, בעמק איילון מערבית ללטרון, בשער הגיא ובשואבה והקו הסתיים ברוממה. הקו פסק לפעול כאשר הלגיון פוצץ את תחנת לטרון.

שרידי מפעל המים המנדטורי "ירקון- ירושלים" מפעל זה הוקם בשנת 1935, והמים הועברו בקו צינורות, שהונח ממעיינות הירקון ועד ירושלים. בדרך "נדחפו" המים במעלה ההר על-ידי תחנות שאיבה בראש העין, ממערב ללטרון בעמק איילון, בשער הגיא ובשואבה. בזמן הקרבות על הדרך שטרם עזיבת הבריטים - המשיכו האנגלים להפעיל את הקו והערבים לא פגעו בו http://www.cet.ac.il/history/jerusalem/golani1.htm השאיבה נפסקה רק ב7/5 במלחמת השחרור, עת כבש הלגיון הירדני את לטרון ופרק את הצנור /פוצץ את תחנת השאיבה שמערבית לה [קיימת סתירה בין המקורות]..

והנה סיכום בנושא שכתבה מדריכת טיולים בשם גב' מרים בן חיים:http://64.233.183.104/search?q=cach...clnk&cd=4&gl=il
בתחילת שנות ה-30 של המאה ה-20 החליטה ממשלת המנדט על פתרון מרחיק-לכת: הנחת קו מים בקוטר גדול יחסית למקובל בימים ההם - 45 ס"מ. מקור המים היה רחוק אך בטוח: מעיינות ראש-העין (מוצא נהר הירקון). תוך שנתיים (1934-1936) הונח קו באורך של 62 ק"מ, נבנתה מערכת שלמה שכללה מתקני שאיבה וטיפול באיכות המים, והוקמו 4 "בתי-משאבות" במקומות: ראש העין (ראס אל עין), לטרון (אל קובאב), שער הגיא (באב אל וואד) ושואבה (סריס). בשכונת רוממה בירושלים נבנתה בריכת אגירה גדולה, שממנה סופקו המים לבתי העיר. ב-7 בינואר 1936 לחץ הנציב העליון, סר ארתור ווקופ, על מתג ההפעלה, ומים רבים הועלו לירושלים, לגובה של 800 מטר מעל לפני הים.
קו ראש-העין [font='Arial','sans-serif']–[/font] ירושלים היה מפעל מודרני וייחודי בארץ. הקו סיפק לירושלים עד 4 מיליון מ"ק מים בשנה (למעלה מ-10,000 מ"ק ליממה), ופתר את בעיות המים של העיר באותה עת. בשנות הארבעים החלה ממשלת המנדט לתכנן את הרחבת הקו כדי לתת מענה לצרכים עתידיים. תכנית זו לא יצאה לפועל, בשל סיום שלטון המנדט ופרוץ מלחמת העצמאות.

במהומות הדמים של שנות ה-30 ("המרד הערבי") פגעו כנופיות ערביות מדי פעם בקו ראש-העין-ירושלים, והממשל הבריטי מיהר לתקנו. בתחילת מלחמת העצמאות עוד פעל הקו, אך באביב 1948 השתלטו הערבים על תחנת המוצא בראש-העין ועל תחנת השאיבה בלטרון, פירקו קטע מהצינור באזור לטרון, וב-7 במאי חדלו המים לזרום לירושלים. עד ניתוקו קיבלה האוכלוסייה היהודית בעיר קיבלה את רוב מימיה מקו זה בעוד הבריטים והאוכלוסייה הערבית נזקקו רק ל-15% מהמים שסיפק הקו, כי את רוב המים הם קיבלו מוואדי קלט, מבריכות שלמה ומבורות המים בעיר ובחצר מסגד עומר. מתווך האו"ם במזרח התיכון, הרוזן ברנדוט משבדיה, הבטיח לחדש את זרימת המים אך לא הצליח. המשאבות בראש העין היו בידי הצבא העיראקי ואילו בלטרון החזיק במתקן השאיבה הלגיון הערבי העבר-ירדני. בלילה של ה-12 באוגוסט 1948, כשירושלים זקוקה לכל טיפת מים, פוצצו חיילים ירדנים את תחנת השאיבה בלטרון והוציאוהָ מכלל שימוש. למרות שצה"ל כבש את ראש-העין ואת תחנת המוצא של הקו, לא הועיל הדבר לירושלים. הרס התחנה בלטרון והחזקת האזור כולו בידי הלגיון, מנעו כל אפשרות לחדש את פעילות הקו. צריך היה למצוא פתרון אחר.

במהלך ההפוגה הראשונה (11 ביוני – 9 ביולי 1948) עלו ב"דרך בורמה" שיירות של אספקה, ציוד ונשק לירושלים. מצב המים בירושלים החמיר, ונותרה רזרבת מים ל-30 יום לכל היותר. מכיוון ש"דרך בורמה" זה אך נחנכה, הוצע לנצל את התוואי להנחת קו מים. הרעיון היה להתחבר לאותו חלק מקו המים המנדטורי שהיה בידינו – הקטע שבין שער הגיא לרוממה. מקור המים הקרוב היה בחולדה, לשם הגיע קו מים שהניחה "מקורות" בשנת 1947 מקידוחים באזור רחובות ובאזור נען. הוחלט להאריך את הקו ולקבוע בו תחנות שאיבה, להעביר מחולדה צינור ב"דרך בורמה" עד שער הגיא, ושם להתחבר לצינור של המפעל המנדטורי.

בתחילת יולי, במהלך ההפוגה הראשונה, החלה "מקורות" להניח קו חלופי מחולדה. תוך פחות מחודשיים, בתנאים קשים ולעתים תחת אש ירדנית, הונח קו מים לאורכה של "דרך בורמה", נבנו "בתי-שאיבה" והוקמה בריכה. רגע לפני שהתייבשו בורות המים בירושלים, ביום שבו פוצצה תחנת השאיבה המנדטורית בלטרון, הגיעו מי "מקורות" הראשונים מחולדה אל שער הגיא, וזרמו במעלה ההרים לירושלים הנצורה. כמות המים שזרמה בצינורות הייתה קטנה (בין 100-120 מ"ק לשעה) אך התרומה למורל הייתה עצומה. הקו נקרא "קו השילוח", על-שם מפעל המים העתיק

ובאתר 'מקורות': "בשנת 1936 הוקם "הקו הראשון לירושלים" על-ידי ממשלת המנדט הבריטי. קו המים הזרים כ-4 מיליון מ"ק מים בשנה מראש העין לירושלים, אך סבל מחבלות רבות מצד הערבים. הקו פעל עד אביב 1948, אז השתלטו הערבים על תחנת המוצא בראש העין ועל תחנת השאיבה בלטרון, ופירקו קטע מהצינור באזור לטרון, ועקב כך פסקה אספקת המים לעיר. לוי אשכול, מנהל "מקורות" ועוזר שר הביטחון באותם הימים, הטיל על צוותי החברה "משימה לאומית" רבת משמעות: הנחת קו מים לבירה הנצורה. במבצע נועז ורב תושייה הצליחה "מקורות" במהלך מלחמת העצמאות להניח צינורות, להקים בתי שאיבה ובריכה ולהניח קו מים לאורך תוואי "דרך בורמה" – "קו השילוח", אשר נקרא על שם מפעל המים העתיק שהציל את ירושלים בימי המלך חזקיהו בתקופת בית ראשון. "מקורות" שאבה מבארות באזור רחובות מים שהוזרמו לחולדה, ומשם ב"קו השילוח" אל שער הגיא וירושלים"




לענין 'ברוך ג'מילי- הכתובת עליה נכתב השיר ושתוחזקה ע"י האיש הייתה בתחנת שער הגיא והייתה מצופה בזפת ובגוון שחור.היא נמחקה באופן רשמי ב1984. למרות הכיתוב 'פלמ"ח' הרי שג'מילי היה במקור איש גבעתי שהצטרף לאנשי הראל מלווי השיירות, נפצע ורק אז שב והוצב לשמש בשמירה על התחנה. הגיוני כי כוחות הפלמ"ח הכשירים לא שימשו ל'משמר' לאחר ההפוגה הראשונה.ניסיתי לאתר ברשת תמונה של הכתובת המקורית לצורך השוואת סגנון הכתובת אך להפתעתי לא מצאתי תמוענת סטילס מעבר ל
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:Md2SRjWfC8ycyM:http://www.yael-badihi.com/index_files/image7155.jpg]
. בתחילת השיר 'ברוך ג'מילי' ביוטיוב ניתן לצפות היטב בכתובת המקורית הנראית מעט שונה מזו שצילמת

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

לאחר פרסום השיר הידוע - החלו רבים ולא כל כך טובים למרוח את ארצנו בכיתוב 'ברוך ג'מילי' - אז לך תדע...

פלוגה ט' ת"א של החי"ש שייכת לגדוד 51 של גבעתי והשתתפה בקרבות באיזור תל א ריש וגם בלווי שיירות לירושלים [glsh אייכה?].

['מוניות ארדיכל מי שומע? משאבה מבוצרת מתחת לאדמה בחולדה. מי פנוי באיזור?]

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 30-09-2008 בשעה 10:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 30-09-2008, 14:41
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
מרתק !...
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "קו ירקון ירושלים נבנה ע"י..."

אמנם סטינו קצת מהנושא העיקרי של האשכול אך מה לעשות שיחד עם התיעוד עולות גם שאלות?....
מקווה ש"אדריכל" סולח לי על כך...

בכל אופן - בעניין מפעל המים, אין מה להוסיף ! לדעתי המאמר מכסה את הנושא לחלוטין !
עם זאת עדיין אני סקרן לדעת כיצד נהגו הבריטים בשעה שממש ליד המבנים הללו התחוללו קרבות עקובים מדם?..
הם הסתגרו במבנים ולא התערבו?
הם אפשרו פינוי של נפגעים לתוך המבנים הללו?

מסקרן....

לגבי הכתובת שהתגלתה במתחם המשאבות של שואבה/סריס, נראה לי שגילינו "על הדרך" עוד פנינה מעניינת....
מעין ד"ש מימים שעברו ואינם עוד.....

וכשאני מביט בתמונה (המרתקת לטעמי) של המשאבות התחתונות אני מגלה שעל הפינה הצפ' מזרחית של הגג ניצבה לה עוד עמדה שהיום לא קיימת !!!


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yael-badihi.com/index_files/image7155.jpg]

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 30-09-2008 בשעה 16:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 30-09-2008, 22:31
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
מקסים, מרתק ורלבנטי
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מרתק !..."

אני חושב שהסטיות הללו מתיעוד שיטתי של ביצורי המאורעות הן שעושות את העסק למעניין. מוזר, כי לפני שבועיים נלקחתי לסיור ברוממה, ושם עמדנו והתבוננו במאגר, התחנה הסופית של קו המים הבריטי לירושלים.
צמוד למאגר ניצב מגדל המים של רוממה, שעלה לכאן כבר כמה פעמים. הטענה ההיסטורית, שטרם הוכחה, היא שברוממה היו 2 עמדות - על מגדל המים, ועל המפעל של תנובה. ככל שהסתובבתי סביב שני המבנים הללו, לא מצאתי עדות לכך. וכמאמר טלי - זה לא אומר שאין, זה רק אומר שלא ראיתי.
ממש לפני כמה ימים אישרה הועדה לתשתיות לאומיות את התכנית להנחת קו המים החמישי לירושלים. מעניין אם הספירה הזו, שמסתיימת ב-5, התחילה בקו עליו דיווח ישראלה. ואם הקו מחולדה נכלל גם הוא בספירה.
ולענין ברוך ג'מילי - אם הוא באמת הוצב שם לשמור, משמע שכוחותינו אכן שמרו שם. מה שמוסיף עוד נדבך לתאוריה שלי שדווקא עמדת המתכת היא תרומה של הפלמ"ח. הרי הם היו מוקפים ברכב משוריין של השיירות, ונראה לי שאם הם מצאו צורך להקים עמדה נוספת, החומר הקל והזמין ביותר עבורם היו לוחות פלדה ממוסמרים, כפי ששיריינו את השיירות.
עמדות הבטון הן ללא ספק בריטיות. זה מתאים לכל עמדה בריטית שמצאנו עד כה, ובמיוחד בהתחשב בלוחות המתכת בחלונות.
תודה לבני וישראלה. מרתק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 01-10-2008, 18:58
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
בצרונות מקצועיים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

אני מתייחס להודעות הנוגעות לבצרון שנמצא ב-"במחצבת הק"מ ה- 4.5 בכניסה הצפונית לנשר".
אנא הסבירו לי איפה זה.
ובהתייחס לאותו בצרון, ולתגובת BBZ המשווה אותו לעמדה בשפיים: ליד מעלה החמישה יש מין אזור תעשייה קטנטן שבבעלות הקיבוץ. הגישה אליו היא דווקא מהדרך לנטף. כמאה מטר אחרי שפונים לכיוון נטף, מהכביש למעלה החמישה, יש מזלג. ימינה זה לאזור התעשייה, ושמאלה זה לנטף. ממש שם, שולט על המזלג הזה בצרון נורא-הוד, גדול מאד ומרשים להפליא. כבר העליתי בעבר את תמונותיו, אך הנה עוד אחת לתזכורת:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הוא נבנה ע"י חברה פרטית, בשם החוצבים, שהיה להם זכיון לחצוב שם. כשפרצו המאורעות הם חששו שיתנכלו לציוד שלהם ולעובדים, והציבו שם שומרים. לאט לאט נוצר צורך בהרבה שומרים, שהיו צריכים להשאר בשטח ולאייש כמה משמרות, והפכו את הבצרון שלהם ממש לבית הארחה לשומרים, הכולל לינה. כך הוא קיבל את מימדיו הענקיים.

מצאנו עד כה 4 מחצבות מבוצרות (שפיה, ק"מ 4.5, מעלה החמישה ומגדל צדק). אני יודע שיש עוד כמה, וכאמור - שמעתי על בצרון במחצבה מדרום לחפציבה.מה שמעניין זה ההבדל בין כל המחצבות האחרות לבין מגדל צדק: שם האחראי על השמירה היה יצחק שדה, שהאמין ביציאה לשטח, ואכן שם בקושי מצאתי עמדות, ובטח לא מרשימות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 01-10-2008, 19:39
  עמית מהשרון עמית מהשרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.08
הודעות: 56
מחצבת הק"מ ה- 4.5
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "בצרונות מקצועיים"

מדובר על מחצבה ענקית בגיא מתחת לטכניון, בתפר בין שכונת נווה שאנן בחיפה ושכונת בן-דור בנשר.
אם אתה בא מכיוון צומת הקריות, לכיוון נשר, כחצי ק"מ אחרי צומת הקריות יש מעין סובה בצד ימין (מערב) של הכביש. מהסובה יוצא כביש משובש שמגיע אחרי כ- 300 מ' קרוב מאד לעמדת השמירה.
מדרום לעמדה נמצא מפעל של אבן וסיד (הנראה נטוש) ואחריו בסיס צבאי קטן, ולכן הגישה המומלצת היא רק כמו שתיארתי.

ניתן גם לצפות על העמדה מלמעלה, מפיתולי רחוב מעלה הגיבורים בנשר. התצפית ברגל אבל יש מקומות לחניית רכבים לאורך הרחוב והליכה קצרה של עשרות מטרים לנקודות שולטות על המחצבה ולצפות בזהירות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 01-10-2008, 23:02
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
חיפוש בארכיון התצלומים הלאומי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

למה ולא אקליד 'עמדה' - חשבתי לעצמי?

ומה קיבלתי?

[1] שומר וכלבו - ליד כפר סבא [1938]



http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&070998&AGUARDWITHHISDOG,NEARTHEVANTAGEPOSITIONIN KFARSABA.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4622.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46220056.gifZ*Z2KW:עמדהZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000000Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

חבורת שומרים בכפר סבא ליד שקי חול המסודרים כעמדה מורמת / מלונה משוכללת [1938]



http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&070996&AJOINTPHOTOOFGUARDS,RESIDENTSOFKFARSABA, TAKENNEARTHEVANTAGEPOSITION.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4622.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46220055.gifZ*Z2KW:עמדהZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000000Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

[3] כפ"ס 1938


http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&071018&RESIDENTSOFKFARSABAGUARDINGTHEVANTAGE POSITION.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4622.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46220059.gifZ*Z2KW:עמדהZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000000Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


[4] וגם 'עמדת אדלר' ו'אלונים' שכבר ביקרו אצלנו



[5] ומ1948 עמדה בעין חרוד


http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&001048&„HAGANA„MEMBERSONGUARDDUTYATKIBBUTZEIN HAROD.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4622.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46220005.gifZ*Z2KW:עמדהZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000000Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

[6] ואיני מכיר את הספור שמאחרי מקום זה - אומנם מ1948 ובכל זאת:

http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&000505&THEKIRYATIBRIGADEFORWARDPOSITION,COMMANDPOST 219,NEARTHETOMBSOFTHEMACCABEES,WHERE33FIG HTERSFELLINBATTLEINSEPTEMBER1948.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4622.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46220001.gifZ*Z2KW:עמדהZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000000Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&
THE KIRYATI BRIGADE FORWARD POSITION, COMMAND POST
219, NEAR THE TOMBS OF THE MACCABEES, WHERE 33 FIGHTERS FELL
IN BATTLE IN SEPTEMBER 1948

[7] ותמונות מחלון השנים 36-39

MEMBERS OF THE JEWISH SETTLEMENT POLICE SERVING AS
GUARDS NEAR HADERA FOR THE PALESTINE RAILWAY DETACHMENT.



[8]
JEWISH SETTLEMENT POLICE GUARDING THE WATCH TOWER
AT KIBBUTZ ALONIM.



[8]
"HAGANA" GUARDS IN THEIR POST IN THE HEFER VALLEY.




[9]
"HAGANA" MEMBERS ON GUARD AT THE YARMUK STREAM
NEAR NAHARAYIM.



[10]
POLICEMEN GUARDING THEIR FORTIFIED POST AT KIBBUTZ
EIN HASHOFET.



[11]
POLICEMEN GUARDING THEIR POST AT KIBBUTZ EIN
HASHOFET IN THE EPHRAIM HILLS.


[12]

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 02-10-2008 בשעה 10:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 01-10-2008, 23:26
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
התמונות מובאות כקישור ולא כתמונה.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "חיפוש בארכיון התצלומים הלאומי."

"TOWER & STOCKADE". IN THE PHOTO, KIBBUTZ EIN
HASHOFET IN THE EPHRAIM HILLS.


http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002257&„TOWERˆSTOCKADE„.INTHEPHOTO,KIBBUTZEIN HASHOFETINTHEEPHRAIMHILLS.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500046.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


THE WATCH TOWER AT KIBBUTZ HANITA IN THE WESTERN
GALILEE.




A MEMEBR OF KIBBUTZ KFAR MENACHEM STANDING GUARD
UNDER THE WATCH TOWER.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002334&AMEMEBROFKIBBUTZKFARMENACHEMSTANDINGGUARD UNDERTHEWATCHTOWER.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500049.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

2335
THE WATCH TOWER AT KIBBUTZ KFAR MENACHEM.


http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002335&THEWATCHTOWERATKIBBUTZKFARMENACHEM.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500050.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


TWO MEMBERS OF KIBBUTZ TIRAT ZVI SERVING IN THE
JEWISH SETTLEMENT POLICE FORCE.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002394&TWOMEMBERSOFKIBBUTZTIRATZVISERVINGINTHE JEWISHSETTLEMENTPOLICEFORCE.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500053.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


A MEMBER OF THE JEWISH SETTLEMENT POLICE STANDING
GUARD AT THE WATCH TOWER IN KIBBUTZ TEL AMAL (NIR DAVID).




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002422&AMEMBEROFTHEJEWISHSETTLEMENTPOLICESTANDING GUARDATTHEWATCHTOWERINKIBBUTZTELAMAL(NIR DAVID).&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500055.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


MEMBERS OF THE JEWISH SETTLEMENT POLICE FORCE
STANDING GUARD AT THE WATCH TOWER IN KIBBUTZ TEL AMAL (NIR
DAVID).



http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002423&MEMBERSOFTHEJEWISHSETTLEMENTPOLICEFORCE STANDINGGUARDATTHEWATCHTOWERINKIBBUTZTELA MAL(NIRDAVID).&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500056.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


THE SON OF A SETTLER BRINGING A JUG OF WATER TO A
J.S.P. POLICEMAN ON GUARD OUTSIDE THE OLD ARAB BUILDING AT
KIBBUTZ BEIT OREN ON MOUNT CARMEL.



http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002523&THESONOFASETTLERBRINGINGAJUGOFWATERTOA J.S.P.POLICEMANONGUARDOUTSIDETHEOLDARABBUI LDINGATKIBBUTZBEITORENONMOUNTCARMEL.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500058.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


A FIELD HUT USED BY THE GUARD IN THE ORANGE
GROVE OF KIBBUTZ GIVAT BRENER.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002730&AFIELDHUTUSEDBYTHEGUARDINTHEORANGE GROVEOFKIBBUTZGIVATBRENER.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500059.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


A SUMMER HUT PUT UP BY THE WORKERS IN THE ORANGE
GROVE OF KIBBUTZ GIVAT BRENER.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&002731&ASUMMERHUTPUTUPBYTHEWORKERSINTHEORANGE GROVEOFKIBBUTZGIVATBRENER.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500060.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

3096
THE GUARDED ENTRANCE TO KIBBUTZ "SDEH ELIYAHU".



http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&003096&THEGUARDEDENTRANCETOKIBBUTZ„SDEHELIYAHU„.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4650.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/46500065.gifZ*Z2KW:שומרZ*Z101111150001111110111000 000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 02-10-2008 בשעה 10:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 02-10-2008, 00:06
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "התמונות מובאות כקישור ולא כתמונה."

A GUARD AT THE ENTRANCE TO KIBBUTZ EIN HAHORESH IN
THE HEFER VALLEY.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&000868&AGUARDATTHEENTRANCETOKIBBUTZEINHAHORESHIN THEHEFERVALLEY.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4742.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/47420002.gifZ*Z2KW:שמירהZ*Z10111115000111111011100 0000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


THE PUMPING STATION OF KIBBUTZ MASSADA ON THE
YARMUK STREAM.




http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&004958&THEPUMPINGSTATIONOFKIBBUTZMASSADAONTHE YARMUKSTREAM.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4742.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/47420084.gifZ*Z2KW:שמירהZ*Z10111115000111111011100 0000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&



71017
RESIDENTS OF KFAR SABA GUARDING THE VANTAGE
POSITION.


http://147.237.72.31/scripts/topsrch/topapi.dll?Issues&H1&1&071017&RESIDENTSOFKFARSABAGUARDINGTHEVANTAGE POSITION.&d:\\web\\wwwroot\\topsrch\\datafile\\wwwi4742.ansZ *Zfile:///d:/web/wwwroot/topsrch/datafile/47420091.gifZ*Z2KW:שמירהZ*Z10111115000111111011100 0000000000000000000000081/1/19361030/12/1939Z*ZZZ&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&0&99&99&33&33&99&99&33&33&99&99&99&99&99&99&


JOINT PHOTO OF "GAFIRIM" NEAR THE POLICE POST
IN KFAR SABA.




ומשהו מעניין. מיד לאחר החיפוש הוירטואלי החלטי לחפש תמונות של מגדלי מים ישנים. הנחתי כי החל מ1936 נבנו מגדלים אלו מראש כנקודות ביצור והגנה. אומנם יש רק מעט תמונות שכאלו בארכיון - אך מפתיע לראות כי גם כאשר ייעדו מיגדלים לאיתות כמו בנהלל עדיין לא הכינו אותם ממשית ליעוד צבאי.

במחשבה שניה - אפילו מגדלי המים של יד מרדכי, נגבה ובארי לא הנבו מראש עם מעקה מגן וחרכי ירי.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 02-10-2008 בשעה 10:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 01-10-2008, 23:22
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
ראש פינה - אחוזת שולמית.....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

ניצלנו את השבת היפה לצורך נסיעה לצפון הרחוק האהוב עלינו כל כך...
התכנון היה לעשות טיול בצפת העתיקה, משם להגיע בשעה 13:00 למסעדת הבשרים המעולה שבחוות בת יער ולאחר מכן לרדת לטיול קצר בראש פינה...

תכנונים לחוד ומציאות לחוד...
לאחר שפספסתי פנייה באיזור צמת אלונים מצאנו עצמינו מאריכים את הדרך בכחצי שעה מה שאילץ אותנו לוותר כבר על הטיול בצפת ולהגיע ישר לבת יער, מסיימים לאכול ואז מי יכל להגיד לילדים לא כשהם רוצים לרכב על סוסים?... נו באמת...
לכו תסבירו להם שזו עונת הצייד ו"אדריכל" רעב......

וכך עבר לו הזמן עד שלקראת 16:00 התחלנו לנוע לכוון ראש פינה...

בירידה לכוון המושבה היפה העיניים כבר התחילו לחפש...
והנה זה בא !...
על גג מבנה גבוה בואכה ראש פינה מכוון הירידה מצפת קלטו עיני עמדה נאה למראה...

לאחר כשלוש מאות מטר החנינו את הרכבים ושם שחררתי את המשפויח'ה לכוון בית הקפה כשאני צועד לכוון ההפוך...

המבנה המדובר התגלה כ"אחוזת שולמית" שהיא מלון ומסעדה אנינת טעם...
מדובר במבנה שמבחינה טופוגרפית הוא שולט על כל העמק עליו פרושה ראש פינה והנה היא העמדה המדוברת שלטעמי היא העמדה עם הנוף ההכי יפה שיכל להיות !..... :


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לא היה קל לצלם אותה עקב מיקומה ביחס לכביש והיה צורך לטפס במעלה ההר כדי לתפוס אותה בזוית סבירה.


בכל אופן - זו הסנונית הראשונה שמגיעה מאיזור ראש פינה שעדיין לא מופה על ידינו...



לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 02-10-2008 בשעה 22:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 01-10-2008, 23:36
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

באחת השבתות האחרונות החלטנו סיון ואני, לשלב ביקור בקיבוץ גבת עם ציד בצרונות בעמק.
מכיוון שידענו כי הבצרונות בגבת תועדו, נכנסנו לרמת דוד:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מרמת דוד המשנו למושב בית שערים, חיפשנו וחיפשנו אך ללא הועיל. לבסוף מצאנו את המשופם המקומי, שסיפר על עמדה ארעית שהייתה על גג הפעוטון ולא קיימת יותר....

משם - לרמת ישי. אין דובים ואין ביצרונות.

כשתחילתו של יאוש מתגנבת אלינו, החלטנו לתת צ'אנס אחרון ולבדוק את כפר יהושוע. שם נמצא המבנה הבא:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

האם ייתכן ומדובר בבית ביטחון שחרכי הירי שלו נאטמו בצורה גרועה והתווסף לו גג משופע?

המשכנו את הסיבוב, וממש לפני שהתייאשנו סופית הגענו אל מגדל תצפית וזרקור שנבנה בתרפ"ט:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 04-10-2008, 22:55
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
דרום תל אביב - שני מבנים הדורשים בירור מעמיק....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

היום (שבת) בבקר ניצלתי את הזמן הפנוי עד לארוחת הצהריים המשפחתית כדי להדרים תל אביבה ולהנציח שני מבנים אשר למען האמת אינני יודע אם הם שייכים לנושא אך ללא ספק הם ניצבו שם בתקופה המדוברת....

שיפטו בעצמיכם.


ראשית אציין כי שני המבנים ממוקמים ממש במקום בו עברה עד למלחמת השחרור החזית שבין תל אביב לשכונות הערביות שעטפו את יפו מצפון ועד לאיזור של אבו כביר...

המבנה הראשון ממוקם ברח' קיבוץ גלויות לא רחוק מהצומת עם רחוב הרצל (מערבית לצומת, על המדרכה הצפונית כמעט מול מועדון ה"בארבי" הידוע)...

מדובר במה שנותר מהקומה השנייה של הבניין אשר מה שמושך את העין היא כמות פגיעות כדורי הנק"ל שנראת על גבי הקירות החיצוניים !


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

על פניו נראה כי היה נסיון לאטום חלק מהפגיעות אך מי שניסה זאת התייאש במהלך הנסיון...
אינני יודע מה ההסטוריה של המבנה הזה דווקא אך קרבתו ומיקומו ביחס לקו החזית יכל לרמוז בהחלט כי הוא שימש כעמדה קדמית של הכוחות היהודיים אל מול השטח הערבי.
אגב - אם אינני טועה ועל סמך מראה עיני אני חושב שמרבית הפגיעות הן מכדורים שנורו מכוון כללי של הצומת עם רחוב הרצל/הגבעה החשופה כיום שנושקת לכביש שנסלל כשהוא מורם מהקרקע עקב חשש להמצאות בית קברות תחתיו הווה אומר כוון דרום מזרח....

המבנה השני ממוקם מרחק של כחמש דקות הליכה משם לכוון בית הספר לטבע שנמצא ברחוב הרצל (המספרים שם הם סביב ה 160 )....

מדובר במבנה שנמצא ממש סמוך לחניון של בית הספר לטבע על המדרכה המזרחית של רחוב הרצל שמה שמשך את תשומת ליבי היה מעקה הגג שלו שנראה כך:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


שימו לב לחרכים שלאורך החלק התחתון שלו כשלפחות חרך אחד גבוה יותר נמצא משמאל (או שמא פשוט חסרה שם לבנה)?...

אינני יודע אם מדובר בעיצוב כזה או בשיטת ניקוז עבור מי הגשמים ואני משאיר זאת לשיפוטכם !

צריך לזכור כי מדובר במבנה שממוקם ממש על קו החזית (אינני יודע אם הוא כבר שייך היה לצד הערבי או היהודי מה שיכל היה לסייע לפתרון התעלומה וכן יש לקחת בחשבון שבשנת 94 נמצא בסמוך אליו סליק גדול מאוד מתקופת טרום המדינה שכלל מנהרה תת קרקעית ומספר חדרים) !

ניסיתי לראות אם בעלי הבית נמצאים במקום כדי לשאול אותם שאלות על ההסטוריה של המבנה אך לצערי לא נתקלתי באיש והיות ומדובר היה בשבת בבקר העדפתי שלא להקיש על הדלת......
אם אינני טועה מידע קודם במקום מתגוררים אנשים מבוגרים.....


לשיקולכם/טיפולכם...


לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 04-10-2008, 23:17
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
אני חושב שאיזור 'קיבוץ גלויות' היה כבר בצד הערבי. לפחות ב1921
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "דרום תל אביב - שני מבנים הדורשים בירור מעמיק...."

http://www.articles.co.il/article/4...3 %D7%95%D7%9D

לא עניתי לך על השאלה אבל לפחות מצאתי באתר 'הארץ' תמונה של הבית בו נרצח חיים ברנר. משום מה כונה גם בית זה 'האדום'.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P290306/g.0.2903.80.1.9.jpg]
בכל הנוגע לשאלות על תל אביב והיסטוריה אדינקס הוא הכתובת האולטימטיבית. עכשיו רק צריך למצוא את המנורה ולשפשף עד שיצא...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 05-10-2008, 00:45
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
החרכים בחלק התחתון
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "זה מעניין..."

הם ללא ספק לצרכי ניקוז הגג לעת גשם (היה פעם דבר כזה...). לפני כמה חדשים העלה כאן מישהו (צר לי, אינני זוכר מי) את בריכת המיים באליכין, שם שכחו לעשות חרכים לניקוז, והתוצאה היתה הרת אסון - חומת הבטון שהוקמה שם, ללא ספק לצרכי בטחון, הפכה להיות בריכה בפני עצמה.

החרך העליון יכול להיות מענייננו.

והנה דילמה פילוסופית: יונה יהב, ראש העיר של איריר, נקט מדיניות של שיקום מיידי ומוחלט של כל אתרי הנפילות בימי מלחמת אולמרט. כמה שעות לאחר כל נפילה הוא השתדל שבשטח לא תיוותר שום עדות לכך. שהחיים ימשיכו לזרום, בלי להאט ובודאי שבלי לעצור. כולם, כולל אנוכי, שיבחו אותו על כך.

והנה אנחנו מסתובבים ברחובות דרום תל אביב, ומשתאים שאחרי 60 או 70 שנה אנחנו לא מוצאים זכר לקרבות שהיו שם. האם אנחנו היינו רוצים שתהיינה עדויות? אם היינו מוצאים עדות כזו - אני מניח שהיינו מאד שמחים. גם אני. אבל מה זה אומר עלינו?

כי אם אני צודק בכל הנחות היסוד שלי (יונה צדק. היינו שמחים. וכו') זה אומר שבטווח הקצר היינו רוצים שהעדויות תימחקנה, אך היינו מאד רוצים שהן תשובנה לאחר, נגיד, 10 שנים - ואז תישארנה לנצח. לא?

ואם עדיין נותר לכם כוח לתהיות הפלספניות שלי: חורי הכדורים.

הספינקס הגדול, בגיזה, מחורר בכדורים וזה מכעיס אותנו (אותי, בכל אופן). בשער ציון המצב היה דומה, אבל משפצים אותו. ליד השער תלויות התכניות של אדריכל השיפוץ, וממה שהבנתי - הוא מתכוון להחליף חלק גדול מהאבנים, ולשמר חלק קטן מחורי היריות. אולי אפילו לירות בעצמו באבנים החדשות, למען ההיסטוריה. זה בסדר? אנחנו רוצים את חורי היריות? את כולם? בכל מקום שהיו קרבות, או רק באתרים בני 400 שנה?

וואלא, אני לא יודע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 05-10-2008, 13:38
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
אני אחרי חצות - הולך לישון. לעומת זאת מצב רוחי תהייתי בשאר היממה...
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ראיתי והתפעלתי"

לגבי תהייתך בעניני שימור / שקום / שחזור / מחזור וכו'.
דעתי הינה כי 'הכל תלוי בטיב המילוי'. כלומר הכל צריך להיות מנותב ל'מה מחפשים במקום'.

בזמן אמת - איש מאתנו אינו רוצה להזכר במלחמות או בתוצאותיהן וצדק יהב בתקנו מיד את כל נזקי הטילים.

בחיי היום יום - מחפש המשוטט הממוצע ברחוב הרצל / קבוץ גלויות [זה שאינו קשור לפורום הסטוריה וידיעת א"י] בדים זולים וססגוניים, חנות עודפי נעליים וכו' ואינו מעוניין או צריך להיות מאותגר בבצרונות או בפצעי ירי שעל הקירות. ההתאמה לשיגרה וליעוד בשילוב אסטטיקה - הם הצריכים להוביל. אין מקום לשרידי קרב בלב תל אביב ואף לא במקומות שאינם משמעותיים הסטורית בירושליים. זאת, בדיוק כפי שאין מקום לככר אתרים או לקונסטרוקציית הפלדה שמונחת בככר רבין וטרם זוהתה ע"י גנבי המתכת.

אבל לבא לשער ציון אין צריך להתייחס כאילו 'סתם' חלף ברחוב בדרכו לרכישת שולחן ארמני. רבים מן היהודים הבאים בשער ציון נכנסים 'כדי לעלות לרגל' לעיר העתיקה והם חולפים דרך שער ציון כבדרך מכונת זמן. פצעי הירי הם - חלק מן הזמן. פצעי הירי בשער זה הם גם סמל לפצע שהיה פעור במשך שני עשורים בלב רבים שהביטו ברובע ולא יכלו לבוא אליו. החריצים שבשער ציון הם לא סתם שריטות בבטון. סדקים אלו חשובים אף יותר מן השער בו נחרצו והם מסמלים ומעלים כיסופים, אובדן ושיבה. בהחלט ראוי לשומרם כל זמן שאין מדובר בטרוף מערכות אסטטי. יש מספיק שיפוצי טיח שניתן לבצע בחומת הוד סולטנותו הבלתי מרשימה לכשעצמה בטרם נפנה לסתום את פצעי הירי בשער ציון כבשער האריות. דווקא סתימת חריצים אלו - היא המעשה המתריס שכן סותמם לא עשה באקראי זאת כחלק מעבודות שפריץ לכל אורך החומות...

שיקום ביהכנ"ס החורבה הינו הדוגמא ההפוכה שם החורבן האסטתי גבר על סיפורו של המקום והצדיק את בנייתו מחדש.

הרס מכוון של אובייקט או זכרון שלא למטרת קידמה הכרחית ושחזור מתוכנן שלו מעידים [בעיני לפחות] כי גם לאדריכלים יש חוש הומור.

לסכום - זכרונות, הרהורים, פחד, כיסופים, צער וכו' - יכולים להיות חלק מקירות מבנה ואף להעפיל על הלבנים בחשיבותם. מעטים המקומות בהם זכה המבנה לתבלין יקר שכזה וטעות תהיה להסירו. אם 'זה' לא ממש מפריע ואם יש כאלו ש'זה' מרגש אותם - השאר זאת.

באשכול אנדרטאות ר"ג צרפתי את צלום החריטה שבצע בנו של אלחנני בהיותו ילד. האם צריכה לאוץ כעת העיריה ולתקן את המרצפות? מובן שלא. אם הייתה הכתובת במקום בולט וצורם - הייתה התשובה מתהפכת.

בכל אופן - אערוך משאל בקרב הגורמים היותר אסטטיים ופחות נוסטלגיים שבמשפחתי ואשוב עם התוצאות.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 05-10-2008 בשעה 14:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 05-10-2008, 20:57
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

שלל השבת! ואיזה שלל.....

אל הציד ציפנו הפעם גם את אמא שלנו - עוד זוג עיניים אף פעם לא מזיק. המשכנו את הסקר בעמק.

התחלנו עם החוב הישן בקיבוץ אלונים - לדעתי מצאנו בית אחד מתוך השלושה. את השניים האחרים לא הצלחנו למצוא, וגם הפעם הקיבוץ היה שומם:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם נסענו לקיבוץ שריד:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המשכנו על הכביש ההיקפי של הקיבוץ, ונתקלנו בעמדה הבאה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המשכנו למרכז הישן של הקיבוץ, שם ראינו את מגדל הסילו, שם, על פי השלט היה סליק:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לידו - מגדל המים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מקיבוץ שריד נסענו לכפר ברוך. מייד בכניסה ראינו את המבנה הבא באחד המשקים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם המשנו לנסוע במושב וראינו מבני בטון על חחלק מהבתים. כששאלנו הסתבר שאלו מאגרי מים פרטיים מתקופת המנדט.....
מצאנו את המשופם המקומי בחצר המשק שלו, והוא סיפר לנו על עמדה אחת שהשתמרה במשק הררי:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וגם כאן יש מגדל מים:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מכפר ברוך המשכנו לגניגר. כאן לא היה משופם מקומי, אבל כן היה מקומי על קלנועית עם שתי נכדותיו, שסיפר לנו על שלוש עמדות שהשתמרו.
אחת בצמוד לבית הערבי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

על בית המגורים הביטחוני:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ועל מגדל המים הישן ששופץ, ונמצא בצמוד לבריכה (ולולא האינסטינקטים של סיון לנסיעה בדרכי עפר לא היינו מוצאות אותו):

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בנוסף, בכניסה לקיבוץ - האורווה שהיה בה סליק:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ומה שנראה כמו בית ביטחון:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 05-10-2008, 21:13
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
סיור בדרום מזרח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

לבני - אני מציע שלא תקרא. זה לא יעשה לך טוב.
ישראלה - תודה על תגובתך לתהיות הלילה שלי. כרגיל, אתה צודק. אשתדל להמנע מלכתוב בשעות האלה.
ועכשיו לקורותי היום.

התחלתי בכך שנסעתי לפגישה בבאר שבע, ובאמצע הדרך גיליתי שהזיזו את השעון. ישר האטתי, אבל עדיין נותרה לי שלושת-רבעי שעה לשרוף. כיון שבסיורי האחרון באזור דיווחתי שראיתי בשובל בית בטחון אך לא צילמתי אותו, החלטתי להכנס. אמרתי לעצמי שבאותה הזדמנות אצלם גם את משטרת הרוכבים, אותו מבנה מיקי-מאוס בריטי (? - האמנם? אני לא יודע עליו כלום) שגם לא יש שתי אזניים, אבל פחות מצחיקות מאלה של בית הבטחון. אז הנה בית הבטחון של שובל:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה משטרת הרוכבים, עם החלונות הבריטים הטיפוסים - אבן ופלדה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הגעתי לפגישה בבאר שבע בזמן. היא הסתיימה בצהריים, וההתחייבות הבאה שלי היתה רק בחמש, בירושלים. החלטתי לנסוע דרך ים המלח. כן, לבני (אתה בכל זאת קורא?) - עברתי בסדום. הנה כמה תמונות מהמחנה הותיק והמתפורר:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה בית הבטחון, או מה שנשאר ממנו, עם יותר פרטים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קצת הלאה גיליתי את עמדת הפרוז'קטור. נהדרת. מ-48'. בהמשך אסביר איך אני יודע:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה קצת תמונות מבפנים. שימו לב לכיפת הפרוז'קטור המשוכללת ולחלונות המהודרים. בחיי - הדר והשקעה כאלה עוד לא ראיתי באף ביצור. עבודת מתכת מדהימה, מורכבת ושמורה נהדר. הנה הם (וקופסת החשמל, עבור זה שלא קורא):

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אבל - די מהר התחלתי לשים לב לחריטות העדינות של השומרים המשועממים שעמדו כאן, באביב 1949. פלמ"חניקים עם אולרים, שניסו לחרוט את שמותיהם על הפלדה של החרכים.

אחד מהם חרט את המזכרת שלו על חלון אנכי, שהמסגר שהכין אותו כבר הלחים עליו את מפת א"י: שימו לב, ארץ ישראל השלמה, אך ללא "זו גם כן" (עבר הירדן, למאותגרים). וכתוב גם, ע"י הרתכת - 1948. כך שאנחנו יודעים שמי שבנה את החלונות עשה זאת ב-48', והפלמ"חניק שחרט את שמו עשה זאת ב-49', ואף טרח לציין זאת.

על החופה, מעל החדר, המתקן המורכב והמסובך של הפרוז'קטור, מצאתי עוד כמה חריטות. הנה הן כולן:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם המשכתי צפונה, ובדרך עצרתי במצדה. הו, אהובתי. ב-73' הייתי בסוף השרות הסדיר. חייל רומנטי ורגשני. שני חברים ממש טובים שלי נהרגו - אחד במוצב בתעלה, לאחר שסרב להכנע למצרים שכבשו את המוצב שלו, והשני בחווה הסינית, אליה הגיע כדי לחפש את הגדוד שלו. לא קראו לו בכלל.

נורא כעסתי. שניהם מתו בגלל מחוייבות עודפת לאידיאלים שלהם, וללא תועלת. לילה גשום אחד, בטרמפים, נסעתי עם מדים ורובה למצדה. הגעתי לשם בלילה. הייתי לבד. עליתי לאט לאט אל ההר, והזדכיתי על שבועת האמונים שלי.

אחר כך זה עבר לי. הנה מצדה, ובית הכנסת הפשוט והיפה שם, ועורב מפחיד ששוב הזכיר לי את הטירוף הרגעי שאחז בי באותו לילה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #57  
ישן 06-10-2008, 23:07
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
כן כן... לא היה לי ספק שזה יגיע ולקח לי יום שלם לאסוף את השברים ולהתעשת !...
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "סיור בדרום מזרח"

בחיי, כבר למעלה מחודש אני מציץ בזהירות בכל הודעה חדשה שנפתחת באשכול הביצורים ומקווה שלא למצא את המילים "מפעל האשלג בסדום" .......

מה לא ניסיתי כדי להסיח את דעתכם ולמשוך עוד קצת זמן עד שאזדמן בעצמי לאתר...
התחננתי להפוך למנהל...
העלתי כל מני הודעות ותמונות של בתים אדומים בתל אביב....

אבל בסוף ...גורנישט !
הפור נפל.....
וכדי להעצים את הכאב עוד צילמת במיוחד עבורי את ארון החשמל.....

נו טוףףף...
לפחות אני אתנחם בעובדה שיש לי עוד לפחות שני אתרים ודאיים שנמצאים אצלי על הכוונת....

ללא ספק אחד האתרים היפים שהונצחו עד כה בפרוייקט !
וה"מזכרות" שהותירו שם אותם פלמח"ניקים... פשוט נפלא !
(אני רק מקווה שעכשיו לא תפתח כאן לדיון פילוסופי הסוגיה בדבר "חשיבות הגרפיטי בראי ההסטוריה - בעד או נגד").....


ואני חושב שהאשכול הנוכחי הולך ומסתמן כאחד מהיותר מעניינים/מוצלחים/יפים שנפתחו מאז תחילת הפעילות....
ותכל'ס, כשאני חושב על כך אז יש לנו כאן גם שני הישגים בכלל לא קטנים !

באשכול הנוכחי הונצחה העמדה העמוקה ביותר בעולם (סדום) והעמדה עם הנוף ההכי יפה בעולם (ראש פינה)...

לא ככה?...


אז לאחר שסיימתי לבכות במשך כיממה אני חייב להודות שהיעד האחרון שנכבש הוא אחד היפים בהם נתקלתי עד כה במסע הצייד הזה ואין לי ספק שבהזדמנות הראשונה שאזדמן למקום אני אעצור ואקדיש קצת זמן לבקר בו בעצמי !

תודה גדולה !

לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 07-10-2008, 08:40
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
לבני - איזה פרגון נחמד ומלא הומור
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כן כן... לא היה לי ספק שזה יגיע ולקח לי יום שלם לאסוף את השברים ולהתעשת !..."

תודה. ולאחיות - יישר כוחכן. כישורי הצייד שלכן משתכללים והשלל נעשה עשיר וטוב. אני ממשיך לעדכן את הסיכות בגוגל ארץ, וכמות הסיכות התכולות (אתרים שאחרים מצאו, ואני טרם ראיתי) כבר הרבה יותר גדול ממספרן של הסיכות הצהובות. כל הכבוד.

חזרה ללבני (המנהל, לא?) - מצ"ב כמה תמונות נוספות מסדום, גדולות ומפורטות יותר, למען תשזפנה עיניכם.אגב - היות שישראלה לא עשה זאת (והייתי ב-ט-ו-ח שהוא כן) - הרצתי את השמות בגרפיטי דרך מנועי החיפוש. ניסיתי באתר הפלמ"ח, וסתם בגוגל. כלום. יעקב הוניגמן הוא הבעלים של אפנת הוניגמן, אבל הגיל לא מתאים. זה לא אותו יעקב הוניגמן. י.ה. של האופנה השתלט לחלוטין על מנוע החיפוש. ירוחם מפלוגת חי"ש - כלום. אריה מנדלסון - כלום. לא מצאתי שום דבר בכלל על פעילות של הפלמ"ח במרץ-אפריל-מאי של 49' בסדום.

להערכתי - הם כבר היו חיילי צה"ל, אבל ליבם היה עדיין עם הפלמ"ח. הם היו מגוייסים מאוחרים לפלמ"ח, ולפיכך גם שמותיהם לא הגיעו לרשימת אנשי הפלמ"ח.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 12-10-2008, 19:28
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
עמק יזראל - אחוזת ברק "מצודת מחנה ישראל".....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

כשלושה קילומטר מערבית לקיבוץ דברת הוקם לפני כעשור היישוב הקהילתי "אחוזת ברק" (שבהתחלה נקרא "אחוזת דברת"), מדובר באיזור המזרחי של עמק יזראל כמעט למרגלותיו של הר תבור, בשטח החקלאי שבין הקיבוץ לאחוזה עומד לו נישא ורם מבנה שלטעמי ניתן להגדירו כמבנה בטחון, את המבנה הזה מצאתי כבר לפני זמן רב אך גם כאן כמו במקרים אחרים משום מה תמיד נמצאה סיבה לא לעצור למספר דקות ולצלמו....

את המבנה המרשים בהחלט ניתן לראות משמאל לכביש המוביל מכוון עפולה לכוון כפר תבור ממש במרכז השטחים הפתוחים שמאחורי תחנת הדלק שבכניסה לקיבוץ דברת ואחוזת ברק.

הפעם ניצלתי את הטיול המשפחתי בכל זאת לצורך עצירה וסטייה מהדרך לטובת הנצחת המבנה היפה הזה שמסתבר כי מאחוריו עומד סיפור מעניין למדי וכך הוא נראה מהכניסה לשטח החקלאי בו הוא ניצב כשמיד ניתן להבחין כי הוא ממוקם בנקודה גבוהה יחסית ששולטת בצורה מצויינת על כל המרחב סביבו, התמונה הראשונה צולמה מדרום לצפון כשברקע העיר נצרת...

ואיני יודע למה אבל לדעתי יש במבנה הזה משהו קצת מפחיד או ליתר דיוק... מאיים ....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תצלום הכניסה ומגדל התצפית :


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



והתמקדות במגדל התצפית מזוית אחרת:



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


היות ושאר הנוכחים עדיין העסיקו את עצמם בשלב הזה ניצלתי את הדבר כדי להכנס פנימה ולצלם קצת את החלל הפנימי כשהתמונה הראשונה צולמה מבעד לחלון שנמצא בקומה השנייה (מעל קומת הכניסה - מדובר בחלון המאורך, הצר והיחידי שבקיר המזרחי ומימין לפינה המעוגלת אשר מופיעה שתי תמונות למעלה) מהחלון נשקפים בתי קיבוץ דברת כשברקע להם הר תבור במלא הדרו:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והנה הסולמות המובילים לעבר מגדל התצפית וקומת הגג:



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והנה סיפורו המעניין של המבנה (אשר מסתבר שיש לו גם שם רשמי ) !.....


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


על פניו נראה כי המבנה שמור למדי ולמעט מספר לא קטן של ציורי גרפיטי ולכלוך מצבו יחסית סביר וניתן לשיקום, היות ובתוכו הוקמו מספר מחיצות וקירות מאוחרים יותר וכן נמצאו מספר אריחי קרמיקה על המרצפות המקוריות נראה לי שבשלב מאוחר יחסית נעשה בו שימוש כל שהוא...
על המבנה מותקן שלט בו כתוב כי הוא מיועד לשימור.....


ללא ספק מבנה מעניין ויפה !


נ.ב - "ישראלה", כנראה שזה לא המבנה שאת תמונותיו העלית באחת ההודעות הקודמות.....

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 12-10-2008 בשעה 19:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 12-10-2008, 20:02
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
עמק יזראל - קיבוץ מזרע......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 7"

לא יכל להיות שבקיבוץ כל כך וותיק לא יתגלו ממצאים !

ניצלתי את היותי בסביבה כדי לתת גיחה קצרה גם לקיבוץ מזרע אשר למיטב ידיעתי בתחומו נשמרו לא מעט מהמבנים המקוריים וההסטוריים מימי ראשיתו וכן גם גם הוקם מוזיאון המוקדש לנושא...
מיד לאחר שנכנסתי בשער הקיבוץ פניתי ימינה (צפונה) לכוון החצר המשוחזרת ומייד הבחנתי במגדל מים המשתייך לקטגוריה של מגדלי המים היחודיים והיפיפיים:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מייד כשראיתיו אמרתי לעצמי שלא יכל להיו שמגדל כל כך יפה וכל כך ישן לא שימש בשלב זה או אחר כעמדת שמירה או לפחות לתצפית, מה שמשך את עיני היה המתקן שנראה על גגו (פרט לחנוכייה)...
ניגשתי לכוונו ומיד מצאתי את השילוט המספר את סיפורו של המגדל, סיפורה של החנוכייה ואת מה שביניהם....
אכן הוא שימש כעמדת זרקאור ובכך כבודי האבוד גם ניצל .....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



במהלך סיור רגלי קצר באיזור המוזיאון והחצר היפה שסמוכה אליו (בה מונח קטע ממסילת רכבת העמק) מצאתי אותה !
היא התחבאה לה מפני ללא הצלחה תחת עץ גדול שניצב בפינה הצפון מזרחית של החצר....
עמדה נאה למראה עם גג מחודד (שלא אתפלא אם הוא הוסף בשלב מאוחר יותר ... "אדריכל"? )...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ניסיתי לאתר עמדות נוספות במקום אך ללא הצלחה (וזה לא אומר שאין )...
מה שכן הוא שעל פניו נראה לי שהמוזיאון המקומי והחצר היפה מצריכים ביקור מעמיק בפני עצמו ע"ע המוזיאון שבקיבוץ יפעת....

ושיהיה חג שמח לכולנו !

לבני.

נ.ב - טלי, מצטער על דריסת הרגל הגסה בשטח שיפוטך אבל אנחנו שואפים לשלמות לא?.....

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 12-10-2008 בשעה 20:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:41

הדף נוצר ב 0.19 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר