09-01-2009, 11:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "זה לא כל כך ביזארי... יש לכך משמעות תקשורתית ודמוקרטית אמיתית"
מי החליט שתפקיד העיתונות הוא להיות אובייקטיבית? או לספר אמת? או לא לנקוט עמדה? או למתוח ביקורת?
נראה לי שאת המהפכות העיתונאיות הגדולות באמת עשו בעלי עמדה ודיעה, וכם כאלה שלא בחלו בהסתרת פרטים שלא תומכים בגישה שלהם. זה לא אומר שהם התנהגו באופן ראוי, אבל לפחות הם עשו משהו.
כלי תקשורת נועד לספק את תאוות הציבור למידע מכל סוג ומין. כל עוד יש מגוון רחב של כלי תקשורת ודיעות, לא מעניין אותי האם כולם אובייקטיביים ודוברי אמת צרופה. הציבור ישפוט.. אני, לדוגמה, קורא הארץ, מעריב, ידיעות, ישאל היום, BBC ו-CNN, וצופה בעוצי 10 ו-2 (לא באופן קבוע כמובן, רק מוכן לקרוא/לצפות בכל אחד מאלה), ובכולם מעורבות דיעות אישיות, אנחנו בני אנוש.
מצד שני, ברגע שהתקשורת כולה או רובה הקובע מגוייסת/מתגייסת למטרה מסויימת, היא חוטאת בפוליטיקה טהורה, לפעמים עד כדי פאשיזם.. ע"ע התייחסות התקשורת לבנימין נתניהו בשנות כהונתו כראש הממשלה, או התייחסות חלק ניכ מכלי התקשורת לשרון, ויש גם דוגמאות "צבאיות" יותר.
אבל בין זה לבין מעיל עור מדגם צבאי אין ולא כלום. אם הוא היה לובש כאפיה, לדוגמה, הייתי מניח שהוא מביע את תמיכתו הברורה בצד מסויים. אבל מעיל טייסים? מי מזהה אותו בכלל?
וכתב שהולך עם שכפ"צ וקסדה לא מעיד על עצמו שהוא חלק מהמערכה? ע"ע כתבי אל ג'זירה, שעומדים בפתח בית חולים עם הציוד הנ"ל, אבל גם צלמים ישראליים כגון זיו קורן (לא ראיתי אותו בעימות הזה).
|