בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי xnir שמתחילה ב "מסדר כנפיים - 2005 - האשכול חזר :)"
ד"א, שימו לב שהרעם ללא ה CFT, בהחלט נדיר.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
אבל לא חייבים למלא את ה CFT בדלק, ושהם ריקים הם לא מוסיפים הרבה משקל למטוס, ואילו לפרק אותם לוקח שעה-שעתיים עם צוות מיומן (לפחות במקרה של הסופה), כך שזה נדיר לראות רעם ללא ה CFT בכלל (כמו שסביר להניח שמעולם לא תראה סטרייק איגל אמריקאי בלעדיהם, גם בתצוגות).
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
אבל לא חייבים למלא את ה CFT בדלק, ושהם ריקים הם לא מוסיפים הרבה משקל למטוס, ואילו לפרק אותם לוקח שעה-שעתיים עם צוות מיומן (לפחות במקרה של הסופה), כך שזה נדיר לראות רעם ללא ה CFT בכלל (כמו שסביר להניח שמעולם לא תראה סטרייק איגל אמריקאי בלעדיהם, גם בתצוגות).
לפרק לוקח פחות מ10 דקות להרכיב חזרה שעה פלוס..
ופה העסק פשוט יותר מסופה בגלל מבנה המטוס המיכלים וכיון הגישה
בכל אופן הם לא טסים איתם באופן קבוע, תלוי במשימה וגם יכול להיות שהורידו במיוחד למופע, אומנם הם יכולים להיות ריקים אבל הם עדיין מייצרים דראג (לא שזה כל כך קריטי למופע "הפשוט" שקיבלנו
במיוחד שהמטוס בקונפיגורציה "נקייה" כמו זו...
אבל אני מניח שאנו רק טוחנים מים...
שלא תחשוב שאני חולק עליך, אבל אם אכן הוסרו - מדוע לא נצבעו?
ובכלל - מה ההיגיון בלהסיר אותם?
ועוד משהו (שניים בעצם) - התמונות מדהימות! התקשיתי לנשום עד כה, ולכן עכשיו, עם קצת אויר - אני מכריז בזאת!!!
ועוד קטנה - מיכלי ה-CFT נמצאים תחת מרכז הכנף - כלומר באזור שאמור לייצר הכי הרבה עילוי. אז נכון שהם יוצרים מעט התנגדות - אבל באוירובטיקה - כדאי גם לייצר כמה שיותר עילוי...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מדהים ! מדהים ! מדהים !!!..."
מה משמעותו של הפס האדום שצבוע מתחת לגחונו של ה"ראם" המתדלק?
ראיתי אותו לא פעם כבר בעבר ומשמעותו עדיין לא ברורה לי...
אלא אם הנושא רגיש.....
תודה.
לבני.
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
חבר מתאריך: 26.01.02
ניר אתה גדול !
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי xnir שמתחילה ב "מסדר כנפיים - 2005 - האשכול חזר :)"
נכון שהתמונות שלך הינן פשוט נפלאות..
אבל , לא כל אחד יודע לחלוק כמוך ..
לא כל כל אחד "חותם" בצינעה בשולי התמונה ע"מ שהצופה יהנה מכל התמונה..
לא כל אחד מפנה גם לאתר הפרטי המוכיח שלחלוק פירושו "ואהבת לרעך כמוך"
נכון שהתמונות שלך הינן פשוט נפלאות..
אבל , לא כל אחד יודע לחלוק כמוך ..
לא כל כל אחד "חותם" בצינעה בשולי התמונה ע"מ שהצופה יהנה מכל התמונה..
לא כל אחד מפנה גם לאתר הפרטי המוכיח שלחלוק פירושו "ואהבת לרעך כמוך"
תודה לך , באמת
מיכאל
התמונות שלי ממסדר הכנפיים כבר פורסמו באתרים אחרים, אפילו אחרי הקרדיט על התמונה.
אם ארית - בתחתית הדף ישנו COUNTER של STATCOUNTER שיודע לספק אינפורמציה לגבי הגולש שנכנס לאתר (למשל מיקום (ארץ, עיר, תוכנת הגלישה, האם הוא "מבקר חוזר" מה הרזולוציה בה הוא צופה בדף וכו').
אחד הפרמטרים המתקבלים הוא הדף ממנו הגיע הגולש אל האתר בו מוצב ה-COUNTER. כך גיליתי שישנו פורום ברוסית, שאימץ כבר חלק מן התמונות שלי, למרות שנתן גם לינק למקור....
תמונת יפיפיות מהטובות שראיתי! אבל אתם יודעים, אני אוהב גם לקלקל שמחות...
מהי המטרה של המפגן האוירי הזה מלבד היופי והאסטטיות?
מצעד צה"ל בוטל כבר לפני שלושים שנה מסיבות תקציביות מדוע חיל האויר ממשיך לחיות על פלנטה אחרת ולשפוך כל כך הרבה כסף על היופי הזה?
כמה עולה מפגן כזה? שעות הטיסה, הדלק, הנורים, התחמושת ביטול הזמן מאימונים או מעשייה אחרת וכו'.
כמה שכפצים קרמיים ניתן היה לקנות במחיר המפגן?
איזו תרופה היה ניתן להוסיף לסל התרופות במחירו?
לחייל שמבזבז מליארדים (שרובם אמריקאים) אין כל רגישות לצבא ולחברה והמפגן הזה הוא דוגמה מנכרת עינים לכך (אך לא את עיני שר הבטחון כמובן).
אז אחסוך ממכם את התגובה שגם במפגן יש אלמנט של אימון, הנה אמרתי זאת בעצמי. אבל, אין לנו כסף לאלמנט של אימון שינצלו כל גרוש לאימון של ממש.
ומעבר לכל זה, כאשר מצמצמים בשעות חינוך בבתי הספר ומחליטים מי יחייה ומי ימות בסל התרופות קיים גם האלמנט של מראית עין לא משנה מהי העלות האמיתית.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "תמונת יפיפיות מהטובות שראיתי! אבל אתם יודעים, אני אוהב גם לקלקל שמחות..."
כל דבר שראית במפגן הזה בא מכיסו של משלם המיסים האמריקאי, לא הישראלי.
אז שכפצים אפשר היה לקנות (לא שזה פחות חשוב) אבל לממן תרופות או מורים במקום- אי אפשר.
העלות של קניית המטוסים אכן משולמת על ידי האמריקאים אך עלויות התפעול רובן ישראליות.
דלק למשל מהווה חלק ניכר מעלות הטיסה ראה את הכתבה עם אל"מ יעקובי , עלויות אחזקה כל X שעות וכדומה כולן משולמות בשקלים יקרים.
הטיעון שלך נאמר בנושא קניית מטוסים ואינו רלוונטי כאן.
חבל להתווכח על הטפל בעיקר אם לא בטוחים בעובדות.
קרא את הכתבה על יעקובי עד כמה החיסכון בשעות טיסה ובדלק הוא חשוב והצב מול זה את המפגן.
ומעבר לכך כמו שאמרתי עניין מראית העין חשוב לא פחות.
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
חבר מתאריך: 17.10.04
קטנוניות....
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "חבל להתווכח על הטפל בעיקר אם..."
מה ההבדל אם משליכים את פצצות האימונים בחצרים או במטווח 80?
בסוף, אחרי הכל, תגלה שזה מסתכם בהופעת הצוות האווירובטי ומטוסי המוזיאון. כל השאר הם פשוט תירגולים באופי שונה....
ובאותה מטבע - ראיתי גם תרגילים ומפגנים של חיילות אחרים - למשל של הנדסה, תותחנים ושריון. זה "מיותר" לא פחות, ובאותה מטבע - גם את טקס הזיכרון של הדקר אפשר להמשיך ולקיים הבר הרצל ולא באתר בטביעה.... אבל מצד שני, לכל דבר כזה יש גם ערך מוסף חינוכי ומוראלי.
אני זוכר שפעם שאלו את רל"א - איך זה שמשביתים טייסות בגלל היעדר תקציב, וממשיכים להפעיל יחידה כמו גדנ"ע אוויר?
התשובה שלו היתה:"תחשבו כמה אנשים אני מצליח לקרב אל חיל האויר ולשרות איכותי בצה"ל - במחיר של שעתיים טיסה של פנטום (שזה התקציב השנתי של גדנ"ע אויר, באותם הימים...)...
צודק, אנחנו צריכים להמשיך ולכתוב בעפרונות, ולנסוע בטרמפים
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "תמונת יפיפיות מהטובות שראיתי! אבל אתם יודעים, אני אוהב גם לקלקל שמחות..."
מדינה ריבונית חזקה שבאה להפגים עוצמות, ראוי לה שתבצע מעת לעת גם "אירועים" שכאלה
יש כך אמירה ברורה וחד משמעית
ולגופו של עניין מדינת ישראל מוציאה הרבה מאוןד כסף גם דרך מעב"ט וגם בדרכים נוספות, כדי להגיע אנחנו כן לעד......
ההוצאה זניחה מאוד, ומחושבת ומתוכננת שנה מראש ואף יותר וד"ל
עריכה: תמונות ליגה לאומית.....כל הכבוד
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "צודק, אנחנו צריכים להמשיך ולכתוב בעפרונות, ולנסוע בטרמפים"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שונרא1
מדינה ריבונית חזקה שבאה להפגים עוצמות, ראוי לה שתבצע מעת לעת גם "אירועים" שכאלה
יש כך אמירה ברורה וחד משמעית
ולגופו של עניין מדינת ישראל מוציאה הרבה מאוןד כסף גם דרך מעב"ט וגם בדרכים נוספות, כדי להגיע אנחנו כן לעד......
ההוצאה זניחה מאוד, ומחושבת ומתוכננת שנה מראש ואף יותר וד"ל
עריכה: תמונות ליגה לאומית.....כל הכבוד
למי שלא יודע, ישנו מושג שנקרא "לב לאמא" (שיא הדמעות של הטקס) שלרוב חותם את המופע האוירי.
ועוד -
הכנפיים שהחניכים מקבלים במסדר, הן "כנפי דמה" שקצת אחרי סוף המסדר (אחרי שהאורחים מתפזרים) חוזרות לצרלי (הרס"ר).
את הכנפיים האמיתיות, החניכים מקבלים מאמא בטקס שנקרא "כנפיים לאמא".
הטקס עצמו מתקיים אחרי המסדר (כשכל האורחים התפזרו) כשרק המשפחות הקרובות נשארות (הורים ואחים/אחיות).
כל הבוגרים מתכנסים באולם ומפקד הקורס מקריא קטע קרצר (הומוריסטי עוקצני וכסחני במיוחד) שמאפיין את החניך. כל חניך שמזהה את עצמו או שמי מבני המשפחה מזהה אותו, ניגש עם אמא למפקד הקורס שעומד במרכז האולם, אמא מקבלת זר פרחים שאליו מוצמדות הכנפיים ואלו הכנפיים האמיתיות שאותן החניכים עונדים על המדים.
ת'כלס, זה האמאמא של כל מסדרי הדמעות.
ומשהו על הטקס של השנה - השנה חולקו לחניכים מספר קטן במיוחד של הזמנות וזאת עקב מספר עצום של הזמנות שחולקו לכל מיני פרוטקציונרים ומקורבים.
לדעתי? תעודת עניות לביס"ט ולחיל האויר. הפרוטקציונרים והמאפיונרים יותר חשובים מהמשפחות הקרובות?
ומשהו על הטקס של השנה - השנה חולקו לחניכים מספר קטן במיוחד של הזמנות וזאת עקב מספר עצום של הזמנות שחולקו לכל מיני פרוטקציונרים ומקורבים.
לדעתי? תעודת עניות לביס"ט ולחיל האויר. הפרוטקציונרים והמאפיונרים יותר חשובים מהמשפחות הקרובות?
ואתה כותב את זה כי אתה משפחה?
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 19-07-2005 בשעה 00:42.
אכן, אני משפחה (קרובה מאוד) של אחד החניכים ממגמת קרב שסיים את הקורס. וכן, הייתי בטקס.
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי xnir שמתחילה ב "[QUOTE]ומשהו על הטקס של השנה..."
אבל עוד רבים שרצו להגיע נאלצו להתפשר על החזרה הגנרלית (טקס חשיפת דרגות).
בשנים קודמות, לכל חניך הוקצבו 50 כרטיסים לכל טקס (2 טקסים). השנה, לקורס הנוכחי (זה שסיים), הוקצבו 17 כרטיסים לכל חניך לכל טקס.
מאידך "יציע האח"מים" היה עמוס וגדוש...
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
חבר מתאריך: 17.10.04
זה לא חוק ברזל....
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי Interpack שמתחילה ב "אכן, אני משפחה (קרובה מאוד) של אחד החניכים ממגמת קרב שסיים את הקורס. וכן, הייתי בטקס."
לפני שנתיים למשל טקס חשיפת הדרגות "שוריין" לנגדי ח"א והנוכחות שם של משפחות היתה דלה עוד יותר...
ולעולם תהיה בעייה של היצע וביקוש, ומה לעשות שאחרי ששנה שעברה לא היה מסדר, והשנה הופיעו המון מטוסים בפעם הראשונה (סנונית, נחשון, שרף, סופה, חופית) - אז שהנספחים הצבאיים לא יגיעו?
תחשוב על זה כפיצוי על זה שמכריחים אותם להגיע לטקס הדלקת המשואות בהר הרצל - וורסיה מקומית לפריזר (ולא משנה כמה מעילים וסוודרים תביא - לשבת בטריבונה על ראש ההר ברוח מקפיאה - זה לא תענוג גדול).
""" מפקד בית הספר לטיסה העניק זר פרחים לאשת הרוצח, ברוך גולדשטיין"""
עכשיו ברצינות, כמה התקשורת ניפחה את העניין... מזלנו שכל אחד נמדד לפי כישוריו ויכולותיו...
בהצלחה לי' ולבוגרים!
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי oferz שמתחילה ב "תמונות יפהפיות - פשוט נפלא !!!"
עשיתם מפגש פורום בחצרים? חחח...
איך אני יכול להשיג כרטיסים למסדר 151? (במסדר151 אני הייתי יכול להיות חלק מה"תפאורה" בתור מכינצ'יק אם הייתי עובר את הגיבוש......) ...
הספקתי להכיר את תצלומיך בעבר אולם ברצוני להוסיף ולפרגן...ברשותך.
במידה ותסכים העלה אותך ל"גלרית הגולשים" של "מרחב אוירי".
המשך לשלוח לנו תצלומיך המקסימים.
הספקתי להכיר את תצלומיך בעבר אולם ברצוני להוסיף ולפרגן...ברשותך.
במידה ותסכים העלה אותך ל"גלרית הגולשים" של "מרחב אוירי".
המשך לשלוח לנו תצלומיך המקסימים.
המסוק שבתמונה הוא דווקא עטלף... שים לב לציור על מייצב הכיוון.(ל"ת)
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי Ronen_a שמתחילה ב "מסוק ה"דולפין" - יש מסוק ממש..."