23-12-2008, 17:40
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
תמונות ראשונות מתערוכת אגודת בוני הדגמים בישראל - כבד מאוד (אבל מומלץ).....
גם השנה החלטתי לבקר בתצוגה/תערוכה אשר יוזמת ומקיימת אגודת בוני הדגמים בארץ מזה מספר שנים בתקופת החנוכה, השנה כבעבר נערכה (ולמעשה עדיין נערכת... ) התצוגה בבית חיל האויר שבהרצליה (במקור למיטב זכרוני היא היתה נערכת בקניון שבעת הכוכבים הסמוך).
נכנסתי לאולם המבואה הגדול והמרשים של בית חיל האויר בו מוצביםבאורך קבע שני דגמים גדולים של "סופה" ו"רעם" (כשהפעם גיליתי שהצטרף אליהם גם "יסעור" בסכימת הצביעה הישנה)....
והחלטתי שזו תהייה תמונה יפה כדי לפתוח בה את האשכול עם התמקדות בתצורת החימוש הנאה שנושאת ה"סופה"....
יורדים במעלית הסמוכה לקומה 1- וכבר בכניסה ניתן היה להבחין שהשנה מדובר באירוע גדול ומרשים מבעבר וזאת על פי כמות האנשים, כמות דוכני המכירה שבכניסה לאולם ובהמשך... ע"פ כמות ואיכות הדגמים אשר הוצגו במקום !
שורת דוכני המכירה ממוקמת ממש בסמוך לכניסה אל אולם התצוגה ועליהם מוצעים למכירה מגוון עצום של דגמים שונים ומשונים חלקם נפוצים יותר וחלקם נדירים להשגה, פרט לדגמים ניתן למצא גם לא מעט חומר כתוב/ספרים/חוברות (של מי לעזאזל היה הדוכן בו הוצע למכירה הספר של רם עברון - התעשיות הבטחוניות בישראל?... הפסדת קונה חביבי) !!!!!
וכן, לא מעט ציוד עזר כגון צבעים וסמלים למכביר.....
אולם התצוגה הראשי:
האולם בו מוצגים הדגמים הוא גדול ומואר ובהחלט מהווה מקום מכובד לתצוגה מעין זו, סידור שולחנות התצוגה מאפשר מעבר נוח ומונע צפיפות יתר אך עצתי להבא היא לדאוג לקצר קצת את המפות עליהם מונחים הדגמים היות והחשש הוא שיהיה מי שייתקל בקצה מפה המונח על הרצפה ויסחוב אחריו טייסת שלמה לאבדון.....
במקרה שכזה אני לא מקנא לא בו ולא בבעל הדוכן החרב...
מראה כללי של אולם התצוגה ומספר תמונות "מפה ומשם"...
והמוצגים עצמם...
אך ראשית מספר הבהרות !
1. אינני צלם מקצועי !
תוסיפו לכך את החשש ממגע עם הפריטים בעת צילום מקרוב ואת העובדה שאני משתמש
במצלמה פשוטה יחסית ותוכלו להבין מדוע חלק מהתמונות יצא מעט מאכזב....
2. אני מתנצל מראש על כך שלא צילמתי גם את שמות בוני הדגמים שתיעדתי אך הדבר היה
גורם לכך שהייתי מעלה את התמונות הללו אולי בתחילת חודש טבת.....
3. בהודעה הנוכחית אני מתמקד אך ורק בכלי טייס של חיל האויר הישראלי !
כלי טייס זרים וכלי שייט/רק"ם יופיעו בהמשך.....
4. מדי שנה אני פשוט נפעם מחדש מרמת הביצוע, כשר הדמיון, כשר האילתור והמיומנות
המדהימים של בוני הדגמים הללו !!!
אני פשוט מוצא את עצמי עומד לא פעם מול דגם זה או אחר ונדהם !
אני מקווה שהתמונות הללו יוכלו להעביר לפחות חלק מהתחושה......
נו?... אפשר להתחיל כבר???.....
כבר בסמוך לכניסה לאולם נתקלתי בדיורמה בה נראית רביעיית מטוסי F 15 של חיל האויר אשר על פניו נראה כי הם בדרכם או במהלך תקיפה של מתקני הגרעין באיראן...
הדיורמה כוללת נסיון מעניין להמחיש שחרור של נורים ושיגור טילי אויר אויר כשברקע מפת אתרי הגרעין האיראניים ותצלום של הכור בבושהאר, נסיון מעניין ומאוד אקטואלי !
צילמתי את הדיורמה עצמה וכן את החימוש שנשא אחד המטוסים תחת כנפיו עם התמקדות על הכיתוב הנחמד שעל הפצ"ח...
בהמשך ניצבה תצוגה של צוות אוויר מטייסת הפטישים אשר נראו כאילו שבו זה עתה מגיחה...
רמת הדיוק והפירוט פשוט מדהימה, כל אבזם, כל פאוץ' כל כיס....
נהדר !
בתצוגה הוצגו לא מעט דגמי נייר/קרטון ומשנה לשנה אני מגלה שה"נישה" הזו של שיטת בנייה הולכת ותופסת תאוצה כאן בארץ.
אני אישית לא ממש מחבב את השיטה הזו אך ללא ספק בוני הדגמים אשר מתמקצעים בשיטה הנ"ל מגיעים לרמות דיוק וגימור מצויינות כפי שניתן לראות בשלושת הדגמים הבאים של ה"סקייהוק" וה F 16 הישראליים וה"מיג 21" הפולני שברקע:
ניסיתי לצלם את הקוקפיטים של דגמי הקרטון אשר נראו מפורטים מאוד אך לצערי התוצאה מעט מאכזבת...
בתמונות נראה קוקפיט של פאנטום ושל המיג 21 , שניהם שייכים כאמור לדגמי קרטון/נייר:
אחד הדגמים הנדירים להשגה אשר עד כה נבנה כהסבה של דגם קיים הוא של מטוס ה"קוקיה" של חיל האויר, דגם יפה נוסף הוא של "מטאור" ישראלי בו ניתן להבחין בקוקפיט ובמכלול המנוע הפתוח לצרכי תיקון/בדיקה....
וקוקפיט נהדר של "מוסטנג":
אחד המיצגים המדהימים השנה היה של כל דגמי המסוקים ששירתו אי פעם בחיל האויר !
מישהו כנראה לקח על עצמו פרוייקט שכזה...
מדובר על עשרות רבות של דגמים החל מה"הילר" הקטנטן והצהבהב ועד הדגם המשודרג ביותר של ה"יסעור" !
עשרות של מסוקים המוצבים ע"פ שנות השירות ועל פי כל סכימות הצביעה בהם הם הופיעו אי פעם !
מיצג מרשים ומדהים !
ניתן לתמונות לדבר....
ועכשיו לאחד המוצגים המדהימים שראיתי השנה !
מה שמופיע בתמונה הוא דגם של "צפע" ....
עד כאן הכל טוב ויפה אלא שה"צפע" הזה פשוט ע נ ק י !...
אינני יודע מה בדיוק קנה המידה שלו אך אני לא חושב שאגזים אם לדעתי הוא כ 1/10 !
(ולמי שלא ממש יודע קנ"מ ממוצע לדגם הוא 1/72 או 1/48 )...
ארכו של הדגם המדובר הוא כ 1.80 ולפי מה שהבנתי מדובר בכלל בדגם בעל יכולת טיסה או למעשה סוג של טיסן !
מדהים !!!
התמקדתי במספר פרטים כדי להמחיש את רמת הדיוק והירידה לפרטי פרטים כשמה שגרם לי בסופו של דבר לשמוט את הלסת הוא לגלות שלוחות המחוונים שבתא הצוות מוארים בתאורה ירקרקה מה שהקנה לדגם הזה מראה שמבחינתי קרוב ככל האפשר למציאות !
לא ייאמן !
אינני יודע מי אחראי לדגם הזה ומאיפה לו הרעיונות אך לא נותר אלא להסיר את הכובע בפניו !
כל הכבוד.
ליד הדגם הענק של ה"צפע" ניצב לו דגם נוסף של "אלואט" אשר גם הוא בעל מימדים חריגים ורמת פירוט נפלאה, שימו לב לתמסורות של להבי הרוטור:
בסמוך לשני הענקים הוצג דגם של "אנפה" בסכימת שלושת הצבעים אשר מה שהרשים אותי במיוחד היה הפירוט של תא הנוסעים/צוות, לחשוב שמדובר כאן בחלקים שגדלם הוא ממספר מילימטרים בודדים ועד סנטימטרים בודדים...
תראו את הדבר היפה הזה:
שימו לב למפה שאוחז הנווט שיושב בקוקפיט הזה...
אני לא אתפלא אם באמצעות זכוכית מגדלת אגלה שמצויינים עליה גם יישובים וצירים... בחיי !
וקצת דרקונים לסיום...
עד כאן הפרק של חיל האויר הישראלי...
אני בטוח שלתמונות שהבאתי יצטרפו תמונות נוספות ובאיכות גדולה (לפחות על סמך העדשות המפלצתיות שראיתי היום) ...
אין לי אלא להודות שוב לבוני הדגמים שהציגו לדעתי רמה בין לאומית !
כבוד !!!
|