21-11-2008, 20:03
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
העלאת כמה סוגיות מעניינות.
"עב"מים או חייזרים אין לי נטייה להאמין בזה" אני לא בא להשפיע עלייך או לנסות לשכנעך, אך
לדעתי אתה מקטין ראש בקטע הזה, כי הסבירות שאנחנו לבד ביקום (בהנחה שיש רק יקום אחד)
היא אפסית ולא הגיונית, מה גם שיש והיו תופעות היסטוריות "לא הגיוניות" שספק אם זה לא נעשה ע"י גורמים חוצניים...
בקשר לזהבי - לא לקחתי אותו כאינדיקטור, גם אני לא מכיר אותו אישית והוא רק בן אנוש כמוני וכמוך, הוא רשאי להאמין במה שהוא רוצה כמוני וכמוך, רק הבאתי דוגמא לסוג של אדם שדפוסי התנהגות ודיעות שלו הם בערך כמו של רוב האנשים שמאמינים בקונספירציות, אבל ברגע שאתה מפיל עליו "פצצה" כזו כמו שהמאזין שעלה לקו הפיל, הוא ישר נסוג.. זו תגובה פסיכולוגית טבעית ביותר ומובנת ביותר של אדם שאתה בא לנפץ לו את כל מה שהוא מאמין בו ונראה לו הגיוני!
זה כמו שתבוא לאדם דתי ותגיד לו שאין דבר כזה אלוהים, במקרה הטוב הוא יצחק עלייך, במקרה הרע תמצא את עצמך בבית חולים!
"בעצם כול מעבקי הכוח תמיד הם בן קבוצות אינטרסים מנוגדות והעם הפשוט הוא כמו הכבשים באחו.
או בוא נגיד ככה אם היינו בעמדת השפעה איך היינו פועלים?"
זו בדיוק הבעיה, שיש מאבקים בין אנשים עוצמתיים \ תאגידים ענקיים \ מדינות וכו' ואילו האנשים הפשוטים , התמימים והצנועים שבאמצע הם אלו שנפגעים! חשבת אי פעם מה זה מלחמה?
זה סיכסוך וניגוד אינטרסים בין 2 אנשים בלבד (2 מנהיגי מדינות) שמחליטים להוכיח לעולם מי צודק ומי יותר חזק (שים לב שעד פה זה נראה בדיוק כמו 2 ילדים שרבים מכות בגן) ואז אחד מהם מחליט לעשות משהו בנידון, הוא משגר טילים לעבר השני, אבל כולם מסביב יודעים שמנהיג א' לא עשה זאת כדי להרוד את מנהיג ב' ולגרום לעם שלו ללכת לפי האינטרסים שלו! לא! זה נעשה כדי להרוג חפים מפשע ואנשים תמימים במדינה של המנהיג שאותו הוא רואה כעויין! אז בוא תנסה להסביר למה האזרחים שבמדינה של המנהיג ה"עויין" צריכם לשלם בחייהם?
למה להרוס דבר כ"כ יפה שנרא "החיים" לך תדע כמה מדענים פוטנציאליים נהרגו, לך תדע כמה מנהיגים עתידיים נהרגו, לך תדע כמה אנשים משפיעים נהרגו.. זה בדיוק מה שקורה והמצחיק הוא שכולם יודעים את זה אבל זורמים עם זה!
אז באשר לשאלתך , אם היינו בעמדת השפעה איך הינו פועלים?
אמממ בוא נגיד ככה, כל אחד שנמצא בעמדת השפעה נחוש ומשוכנע שמה שהוא עושה זה הכי טוב והכי נכון, מנגד תמיד יהיו לו מתנגדים! אז אי אפשר לקבוע ע"פ העדפות של אדם אחד או קבוצת אנשים מה יהיה טוב לכל האוכלוסיה, ואם מדובר בסדר עולמי חדש שבו יהיה רק מנהיג אחד עלי אדמות שיחליט בצורה טוטליטרית מה טוב לעולם אז אנו בבעיה! כי גם אם הוא טוב לב ודואג באמת לאזרחים הפשוטים לך תדע מי יבוא אחריו, הרי כוח ועוצמה זה מה שמושך את האדם הממוצע, אז אם כל איזה אדם זדוני שנחוש להגיע לשלטון ולכבוש אותו כדי להוביל את העולם יעלה באמת להיות מנהיג אז אנחנו בבעיה! זו הסיבה שצריכים להיות גבולות, לא עיונות זו לזו אבל לכל מדינה תרבות משלה, מנהיגים משלה וחופש משלה, נכון אי אפשר למנוע לגמרי עוינות בין אדם לאדם וכך גם בין מדינה למדינה! כי עוינות וחילוקי דיעות זה משהו שגדל בצורה יחסית בין 2 קבוצות בהתאם לגודל וההיקף שלהם! אז מכות בין ילדים בגן עלול להגמר בשריטות קלות על הפרצוף, מכות בין 2 תיכוניסטים עלול להגמר בשברים או בדקירות, מכות בין שני חיילים של 2 מדינות שונות עלול להגמר בהרג, ו"מכות" בין 2 מדינות עלול להגמר באובדן עצום של נפשות חפות מפשע ב2 הצדדים!
אני אישית אם הייתי בעמדת מפתח לא יודע מה הייתי עושה, אבל עם ההכרות שלי עם טבע האדם ההרסני והידע שלי בפסיכולוגיה הייתי אומר בצורה היפוטתית שברגע שאין תחרותיות, ברגע שאין שאיפה לעוצמה כבר פתרנו חלק מהבעיות, גם תחשוב שאם לא היה דבר כזה כסף החברה שלנו הייתה יותר שלבה והומנית, הרי קח לדוגמא כוורת דבורים, אף אחת לא מקבלת שם שכר מהמלכה אך כולן פועלות וקורעות את התחת בשביל טובת הכלל מבלי לשאול שאלות ! מתקדמות בקצב מסחרר ובלי עימותים!
לעומת זאת בקרב בני האדם אני לא חושב שגם זה היה פתרון מעולה, כי ברגע שלא היה כסף לא היה תחרותיות, ובלי תחרותיות ספק אם האנושות הייתה מתפתחת, יש מצב שגם אחריי מיליון שנה על כדור הארץ האדם היה מסתובב עם סנדלים תנכיים וכירכרות עם סוסים.. אי אפשר לדעת,
מצד אחד אי אפשר לחות ללא חוקים ולאא רשויות כי זו אנרכיה, מצד שני גם כשיש רשויות וחוקים יש תמיד מי שיעשה משהו נגד זה וכך הפשיעה עולה וכך הרוע גובר וכך נוצרים תהפוכות ואנרכיות..
מי יודע אולי הסדר העולמי החדש ישתלם בכך שלא יהיו פשעים אבל שוב - זה תלוי אך ורק במי שיושב שם למעלה, אם הוא נהנה מהעוצמה שבידיו ומהשגרה אז מתישהו הוא יחשוב שלשלוט במיליארדי בני אדם זה משחק ולך תדע מה הוא יעשה משיעמום.. חח
|