|
14-07-2007, 17:12
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
|
|
אני לא באמת מבין מה הנקודה שלך, פרט לגילויי הערצה לאימפריית הפח שהזיקה לנתיניה יותר ממה שכל אוייב הצליח אי פעם. מומלץ להתעמק גם במקורות שאינם רוסיים, ושאין להם את השילוב המופלא בין תסביך נחיתות מחד וגאווה לאומית מאידך.
א) במהלך ההיסטוריה, רוסיה נפלשה שוב ושוב, והצליחה לקום על רגליה בחזרה בזכות שימוש בזבזני להחריד בחיי אדם ובסיוע מזג האוויר. שבדים, צרפתים, גרמנים - כל אלו התקדמו יפה מאוד לתוך ההינטרלנד הרוסי רק כדי להיתקע שם במלחמת שחיקה אכזרית. הלקח שמקבלי ההחלטות הרוסים למדו היה די פשוט - רוסיה זקוקה לרצועת הגנה שתפריד בינה לבין אירופה, וכך אכן היה לאחר מלחמת העולם השנייה.
ב) הבעייה בצ'צ'ניה נפתרה לפני עשור? טוב לדעת באמת. אמנם הרוסים הרגו לא מעט צ'צ'נים, אבל כל כמה שנים מאז אותו ניצחון לפני עשור, אנחנו שומעים שהבעייה עדיין שם. יתר על כן, הצבא הרוסי הסדיר, כפי שציינתי, הוכיח יכולת די עלובה, ובהיקף לא מבוטל הוחלף ע"י שכירים של משרד הפנים.
זה שארה"ב "כשלה" במדינות זרות (בקוריאה הם הצליחו לחזור לנקודת ההתחלה, ובויאטנם הם כל כך נכשלו עד שהיום ויאטנם מתרפסת בפני משקיעים מערביים, כולל אמריקאים. לעומת זאת מה עוד קרה לסובייטים ביחד עם הכשלון באפגניסטן? רמז - זה קשור לעובדה שאין יותר סובייטים) לא אומר שרוסיה הצליחה באיזשהו מקום. נו, מצד שני אם צ'צניה היא "הצלחה" בדמיון הלאומי הרוסי, אז אפשר לראות הצלחות גם בעוד מקומות.
ג) אה, הטי-72 "הושחת בכוונה" לפני שנמכר לעיראקים? טוב לדעת. לי זה נשמע כמו תירוצים נוסח רדיו ארמניה. יתר על כן, היה בעיראק גם קו יצור מקומי, תחת המותג "אסאד באביל" (האריה מבבל) - האם גם שם הוא הושחת-מראש, או שמא מכרו לעיראקים תוכניות הפוכות?
מה שכן, זה נכון שטי-72 היה מיושן יחסית לטנקים שהוא נלחם נגדם במלחמת המפרץ, מה שאי אפשר כל כך להגיד על הטי-62 שהובסו ע"י שרמנים במלחמת יוה"כ (נכון, עם תותח צרפתי בקוטר של 105 מ"מ, אבל לא כזה שמשתווה לתותח ה105 מ"מ מדגם L7 בביצועיו, והתובה הייתה פחות-או-יותר של אותו שרמן ישן וחביב). האם בטי-80 או באחיו המיועד בעיקר ליצוא לעניים עם השם המושך-יותר טי-90 שיפרו חלק ניכר מהבעיות? בוודאי שכן, אלא שהללו לא נבחנו עדיין בשדה הקרב, אלא בשדות ניסויים בהם התשובה משתנה בהתאם למה שניסו להציג מראש...
ד) בנוגע לקרינה הרדיואקטיבית: מוזר, האם רק הטען יושפע מקרינה ואילו המפקד, התותחן והנהג לא? התשובה הזו היא הטיפשית ביותר ששמעתי עד כה בתור סיבה "למה טעינה אוטומטית". הסיבה האמיתית היא הרבה יותר פשוטה: בלי טען, אפשר לבנות צריח קטן יותר, עם צללית נמוכה יותר (וכאן אנחנו נכנסים למסורת הסובייטית של התאמת האנשים לטנק במקום להיפך, והטענה לפיה, לכאורה, מגוייסים לחיל השריון הרוסי אנשים נמוכים בלבד) ובכך לצמצם את החשיפה שלו בעמדת אש. דא-עקא, שהסתבר שהשיקולי הנמכת הצריח לא תרמו בסופו של דבר לצמצום החשיפה כפי שציפו - זוויות ההנמכה של התותח התגלו כנמוכות-משהו, מה שדרש, בסופו של דבר, את העמדת הטנק בזווית בה התובה נוטה קדימה והן חלק מכיפת הצריח והן קדמת התובה נחשפות מלמעלה. (ראיתי פעם צילום ושרטוט שמסבירים את זה ממש יפה, וחבל שאין לי אותם כאן).
ה) מנין לך שלא הייתי אזרח בברית המועצות? אחת הבעיות באינטרנט היא שלא ניתן לדעת אם מי אתה מדבר. אני מעדיף לצאת מנקודת הנחה שהעומד מולי מתמצא היטב בנושא בו הוא בחר לדון, אלא אם כן הוא טורח להוכיח לי שהוא אינו מבין בו דבר וחצי דבר, אבל את זה אפשר לגלות רק אחרי זמן מה.
ו) ההשוואה על בסיס המלחמה בעיראק היא ההשוואה הזמינה הקיימת, וזאת מכיוון שהצבא האדום, אותו נמר של נייר, לא התמודד מעולם מול צבא אמיתי מאז 1945, וגם נגד גרילאים חצי-חמושים הוא לא הוכח כמוצלח במיוחד, בסופו של דבר.
ז) לפי הסטטיסטיקות שאני קראתי, רוסיה מאבדת מידי שנה כעשרת אלפים מאזרחיה היותר-משכילים לטובת ארה"ב, גרמניה, הולנד, ישראל ואוסטרליה. זאת לא מגמה חדשה.
|
|