31-08-2005, 21:29
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
מעבר רגלים בשד"ם. דקר, סנדלי חבלה, סכין פלסים וכו'
מתוך אשכול במערכת הישנה שחבל שילך לאיבוד:
מהם שורות הנקודות שנשארו מאחוריו? למה הם ברוחב אחיד?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי זעמן
פריצה שקטה או מילוט משטח ממוקש.
דוקרים (סכין או דקר) את האדמה בכדי לאתר מוקשים.
ברגע שהסכין תתקל במרקם שונה האזור יסומן ויעקף.
רוחב הדקירה והאיתור כרוחב הגוף ויותר ובמרווח של 3-5 ס"מ.
ה"שביל" יסומן בסס"ל לשאר הכוח.
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jake Artom
פלסים מפנים שביל/דרך ע"י גילוי ופינוי מוקשים.
את המוקש ניתן למצוא ע"י מגמ"ק (אם יש בו מספיק ברזל) או ע"י החדרת דקר כלשהו לאדמה.באם אין דקר או שיש צורך בזחילה ניתן להשתמש בסכין ע"מ לדקר. בצה"ל משתמשים בד"כ בסכין פלסים או בסכין קלץ'.בתמונה: חיילים אמריקאים מתאמנים בפילוס דרך.
זחילה אכן גורמת למשקל הגוף להתפרש אך מוקשי נ"ט דורשים בד"כ למשקל של 300-400 ק"ג ע"מ להפעילם ולעומת זאת מוקש נ"א דורש משקל פעוט של 200גר' ומעלה.דוגרי גם תהילים פורטה מורכבים על סנדלים אמפיביים בצבע ורוד זוהר ומשקפי אבק בעובי של חכם חנוכה לא ממש מועילים למניעת המנגנון מלהתפוצץ.
|
^דקר חבלנים, למעלה מקופל (החלק מתחתון נכנס לתוך העליון). אין לי עדיין תמונה של דקר מתקפל.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
לגבי "ברזל" במוקשים
ע"פ אמנת ז'נבה - חל איסור לייצר מוקשים אשר לא ניתן לגלותם במגמ"ק !
בסה"כ עם התפתחות הטכנולוגייה והחומרים המרוכבים ניתן לייצר מיקוש אל מתכתי אך גם במוקשים החדישים אשר עשויים מפלסטיק דוגמת המוקשים האיטלקיים דואגים היצרנים לכלול מס' רכיבים מתכתיים לצורך מתן אפשרות לגילוי במגמ"ק.
מספיק שהנוקר של מנגנון המוקש (שהוא אחד החלקים הקטנים שבו !) יהיה עשוי ממתכת בכדי לגלותו במגמ"ק בעל רגישות גבוהה. ואז כל חוט ברזל שבקרקע מצפצף...
מה שיצרני המוקשים עושים זה באמת סוג של התחכמות, רכיבי המתכת שבמוקשים כ"כ קטנים שצריך מגמ"ק בעל רגישות גבוהה ואז באמת כל מסמר שקבור באדמה בעומק של 30 ס"מ גורם לו להשתגע...
ככה לא חורגים מאמנת ז'נבה ובמקביל מקשים על האוייב
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
לוחמי יחס"פ בתרגיל פינוי פצוע בשד"מ, בסוף שנות ה-80.עקרון הפעולה של סנדלי חבלה הוא, לפזר את משקל הלוחם על-פני שטח רחב. מוקשים רבים מופעלים רק כאשר מופעל עליהם לחץ במשקל אדם, וסנדלי החבלה באים למנוע זאת. כמובן, שמוקשים המופעלים ע"י תזוזה/רעש/תיל ממעיד וכו' אינם מושפעים מסנדלי חבלה.
הסנדלים עצמם בנויים לוח-עץ אליו מחוברים מלמטה קוביות חומר ספוגי/מוקצף, ומלמעלה רתמת סנדל המתלבשת על נעליים צבאיות רגילות (ללא צורך להסירן)
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי solisto
אלה הם סנדלים מהדור הישן
היום הסנדלים הן מתנפחות (מה שאומר שישנה אפשרות לפנצ'ר).
לגבי הדקר, זהו דקר חבלנים דור א', היום קיים דקר מתקפל שאינו מתעקם בקלות כמו הדקר הישן, ולגבי הזחילה, הוא מדקא את דרכו באמצעות סכין פלסים, יוצר "שביל 60" (שביל ברוחב 60 סנטימטר). הזחילה היא מיקרית ואין קשר לחלוקת לחץ.
|
תמונות נוספות של דיקורים, מוקשים ואמצעים יועלו על ידי בהמשך, כולם מוזמנים להצטרף