בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
חבר מתאריך: 15.02.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ערכתי שתי דקות לאחר הכתיבה כשהוספתי את הבטוי [זו כנראה]"
אחרי שראיתי שכתבת שמדובר באובלסיק לזכר המצרים אך לא ציינת איזה, כתבתי שצדקת חלקית ואח"כ ערכת וכתבת שזה בעד הלום ולכן אני ערכתי את התגובה שלי בהתאם. אתה כתבת על האובליסק במצפה יואב וזה בהחלט לא האובליסק בתמונה שהעלתי.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לפי האמונה העממית הוא ירוק כמובן גם לאורך וגם לרוחב. אבל תביט בו ותגיד:"
דווקא התנין הזה ירוק. וזה גובל בדמגוגיה. זה לא חוכמה להביא תמונה של תנין לא ירוק (מה זה היה? אפור?) ולטעון שהתנינים לא ירוקים...
דרך אגב, זה פורום א"י אז אולי תכתוב משהו על הצבע של התנינים בנחל תנינים...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "על התנינים שם איני יודע. עד שהגעתי למקום הם נמלטו בכדי להמנע מתשלום דמי כניסה לשמורה"
אפרופו צבעים: יודע למה לים סוף קוראים הים האדום?
אני לא יודע אם הסיבה שלי היא הסיבה האמיתית אבל מבחינתי המיתוס הולך ככה: לפני שנים רבות עשו מפה של האיזור ובמקום לכתוב the reed sea ( באנגלית reed זה סוף כמובן) הם כתבו רק עם e אחת וזה יצא red ומשם זה התחיל.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי DIDIN שמתחילה ב "התחלתם עם אובליסקים .... אז אגמור"
הטייסים התורכיים....
ולאן לעזאזל נעלם האשכול שפתחתי בעניין?...
האנדרטה לזכרם אשר מוצבת לא רחוק מקיבוץ עין גב וממקום התרסקותם דומה אף היא למושא אשכול מעניין זה!
הקיסרית של ה קייזר וילהלם ה II ואשתו הקיסרית.(סיפור מוכר למתעניינים). הרבותא היא האם זה באמת
גשר שנבנה (מהיסוד) לכבוד הביקור הנ"ל , או למעשה אמת מים (הנמוכה ?) שהובילה את המים מסכר נחל התנינים (דרך איזור הבריכות של היום) לקיסריה. שעליה נבנה הגשר המדובר.
המפות (המופיעות ברשת) כפי שהיציגו משתתפי ה "ויכוח" הינן סכמטיות ע"מ להסביר להדיוטות את הרעיון.
האם מישהו מכיר את תוואי האמה הנמוכה היוצאת מהסכר לכיוון גיסאר -אל -זרקא ונקודת ההשקה עם האמה הגבוהה שהגיעה מבית חנניה (ומזרחה)
בתודה
הצלם - אבישי טייכר ויקיפדוה והנה גם התאור בויקיפדיה:
המצבה נבנתה ע"י הבריטים, בנויה מלבנים בצורת אובליסק קטן ועליו טבלת שיש ובה כתובת מטושטשת בערבית ואנגלית. בערבית כתוב: "אין אל מלבד אללה ומוחמד הוא שליחו של אללה". באנגלית כתוב:
Seven soldiers of the indian army are buried here. One hundred and twelve men of the egyptian labour corps are buried near this spot
("שבעה חיילים של הצבא ההודי קבורים כאן. מאה ושנים עשר אנשים מגדודי העבודה המצרים קבורים ליד נקודה זו.") רשום בויקיםדיה בערך: תחנת הרכבת בנחל שורק. אגב. מצויין שם שיש מצבות כאלה במספר מקומות בארץ. לי ידוע על שלוש מצבות האם יש יותר, אם כן היכן?
בינתיים התברר לי שיש עוד "אח" רביעי למצבה - בטול כרם.
שמתי לב שישראלה היפהפיה רשם באשכול גם את מצבת האובליסק של דיר סניד (ע"י יד מרדכי)
נכון, זה ה"אח" השני, אגב המצבה בדיר סניד שופצה לפני כ20 שנים, כנראה ע"י ועדת ההנצחה הבריטית המכירה במקום כבית קברות צבאי בריטי: http://www.cwgc.org/search/cemetery...ry=72102&mode=1
התמונות הן של batam1 מפורום טיולים וידיעת הארץ בתפוז (2009)
The cemetery consists of a stone cairn on the edge of the old city walls. The cemetery is to the left of the entrance of the Lion's Gate. Proceed along the path for 100 metres and the Memorial is down some steps, on the left hand side.
This civil cemetery contains the graves of 198 unidentified men of the Egyptian Labour Corps who died during the First World War. A central memorial commemorates these men and 75 others buried in Jerusalem (Bab El Zahira, or 'Herod's Gate') and Jerusalem (Mamilla Omar) Muhammadan Cemeteries, west and north of the city respectively.
מצאתי במרשתת תמונה- גלויה של האובליסק המקורי לכבודם של הקיסר ואוגוסטה ויקטוריה בחיפה
הביקור של הקיסר ואשתו היה ב 25.10 1898
ויקיפדיה:... "בטקס רב רושם ב 25.10.1910 נחנך במרומי הכרמל האובליסק לכבוד הזוג הקיסרי.
הגרמנים נטעו גן סביב האובליסק וקראו למקום Kaiserplatz (קייזרפלאץ). מדי שנה ב- 26 באוקטובר, (עוד חודשיים אפשר יהייה לציין מאה שנה), הם נהגו לערוך במקום חגיגה לכבוד הקיסר - Kaiserfest (קייזרפסט).
במלחמת העולם הראשונה מוקמה ליד האובליסק עמדת תותחים. הבריטים העפילו בהר, כבשו את העמדה והרסו את האובליסק"... הערה: כנראה לא ממש הרסו עד היסוד אלא רק פגעו באובליסק.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי דובושכ שמתחילה ב "אובליסק אוגוסטה ויקטוריה המקורי"
האובליסק הראשון הוא אמנם האובליסק בחלקת הבהאים בכרמל צרפתי. ולא בגן הבהאים!
האנדרטה לזכר רונן לב ז"ל בפינת רחובות וולפסון מוריה.
האובליסק האחרון שהעלת הוא בעצם ע"ש הקיסר וילהלם - הקייזר, ולא אוגוסטה ויקטוריה שעל שמה הייתה החורשה שהיום ידועה בשם גן מניה.
שתי עמזות תותחים מוקמו קצת מרוחק מהאובליסק "של וילהלם", באיזור צומת רחובות דפנה יפה נוף של היום. האובליסק המקורי לא נהרס בהתקפה על התותחים, אלא ע"י חיילים ואנדליסטים יותר מאוחר. לאחר שנים שוחזר.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 21-08-2010 בשעה 18:55.
אין ספק שזה ה"אבא" של כל האובליסקים בישראל. והוא אכן היחיד שממש מקורי ומתאים לכל הגדרות האובליסקים כולל הבאתו ממצרים. מאות רבות של שנים הוא שכב על האדמה שבור לשלושה חלקים
ורק בשנים האחרונות "חובר" והועמד במבצע מיוחד במקומו. הנה הסיפור ב"מסע אחר" 119
כותב הכתבה? בנו של הארכיאולוג ד"ר יוסף פורת?
מהכתבה ניתן להבין שיש לו המון עדויות וצילומים מהשחזור, והייתי שמח לראותן.
אולי הוא יסכים להעלותן כאן?
או לפחות לגלות לנו אם הן פורסמו היכנשהו?
שלחתי לו מייל, ואני מקווה שהוא ייענה לבקשותי.
נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 21-08-2010 בשעה 19:18.
בסוף המאמר הוא כותב תודה: תודת המחבר לאביו, ד"ר יוסף פורת, ארכיאולוג ברשות העתיקות, על הייעוץ המקצועי.
עוד פרטים באתר תיירות קיסריה: האובליסק
האובליסק המרהיב מתמר לגובה של 10.5 מטרים. רוחבו נע בין 172 ס"מ (בבסיס) ל- 140 ס"מ (בחלק העליון). משקל האובליסק הכולל (לפני השלמות) כ- 84 טון. על פי הארכיאולוגים, הוצב האובליסק בשנת 300 לספירה ושרד את התקופה הביזנטית. לאחר מכן נפל ונשבר לשני חלקים.
מקור האובליסק במצרים, שם נחשב לאתר פולחני. הרומאים אימצו את האובליסק, והפכו אותו לקישוט נפוץ ואופייני במתקנים בהם נערכו מרוצי כרכרות.
ידוע כי הקיסר אוגוסטוס העביר שני אובליסקים ממצרים לרומא.
בקיסריה העתיקה ניצבו שני אובליסקים, משערים כי אחד מהם נבנה על ידי הורדוס והוצב
מדרום לנמל, השני כאמור הוצב מחדש עתה סמוך לאתר העתיקות. האובליסק הזקור נמצא מאחורי גן הפסלים, כ- 200 מ"ר מאחורי 'יקבי קיסריה'. ניתן להגיע לשביל העפר ברגל או ברכב שטח. פרויקט הצבתו מחדש החל ב-5/1999 והסתיים ב-8/2001. במימון הפרויקט, שעלותו כ- 150 אלף דולר, השתתפו משפחות סטול ופלדמן תושבי מרכז הארץ, רשות העתיקות, החברה הממשלתית לעתיקות והחברה לפיתוח קיסריה.
פרטים נוספים כאן
שני הקישורים הם אותו המאמר שהתפרסם במסע אחר. האם יש לך עוד צילומים של האובליסק הענק בקיסריה והצבתו במקומו ששלח לך יורם פורת?
בינתיים באשכול הזה התפרסמו הרבה צילומי אובליסקים בארץ. מעניין לדעתי להוסיף עוד צילומי אובליסקים בארץ ולנסות להשלים את רשימת כל האובליסקים בארץ.
בקיסריה יש עוד אובליסק חדש מהשנים האחרונות הנמצא מול הכניסה למוזיאון ראלי, הוא הוצב לזכרון ליהדות איטליה.
צר לי. יורם שלח לי רק את ההפניה לכתבה.
אבל אם אתה רוצה לאסוף אובליסקים - התחל מזה שתרשום בקהילה "שלנו", במנוע החיפוש, את המילה אובליסק. תגלה שם די הרבה, וחלקם מאד מענינים ולא מוכרים.
יש בארץ כ 30 שממש מתאימים להגדרת אובליסק ועוד כ 20 שהם דמויי אובליסקים ואפשר לצרף אותם לרשימה
אני מניח שבחיפוש נרחב ומדוקדק ימצאו עוד.
בבית הקברות טרומפלדור בת"א מספר מצבות בצורת אובליסק.
היכן צולמה מצבת אובליסק זאת?
ראשית, איני יודע איפה האובליסק המצרי שהוצג כאן
שנית, יש עוד כמה אובליסקים שעלו אך לא זוהו
שלישית, בתפוז בפורום אספנות העליתי חידה לפני כשנה
שבעקבותיה נוצר שרשור ובו עלו כמה אובליסקים.
הנה הקישור http://www.tapuz.co.il/Forums2008/V...ageId=134470195