12-10-2007, 00:41
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
תמונות, זה מה שמפריע לך?
ככה זה כשספינה ניפגעת יש מראות כאלה, היו כבר מקרים גרועים יותר.
הספינה Stark חטפה שני טילי אקסוסט (רק אחד התפוצץ) ממיראז' F-1 עיראקי, נפגעה קשה יותר מהחנית אבל לא טבעה ויש צילומים מבעיתים של הנזק שלה - אבל לא עשו מזה עניין.
הנזק מהפגיעה זה לא חישוב מתימטי ליניארי של כמות חנ"פ מול גודל הנזק, יש מרכיבים רבים כמו זווית הפגיעה, מקום הפגיעה, מצב הים, סוג הטיל ואפילו ...מזל.
אף אחד לא שמח לראות את התמונות האלה ודי חבל שפורסמו, אבל כדאי לשים את הדברים בפרופורציות זה גם לא נורא, הרי לא ציפינו לאיזה עיגול קטן שחור שעושה מנגל ביום העצמאות.
אירוע אח"י חנית צרוב בזיכרון הקולקטיבי כטראומה משתי סיבות:
- מחדל מודיעיני/מבצעי של חיל הים
- וועדת החקירה והתוצאות שלה
אח"י חנית כיום היא פלא הנדסי צף - הספינה היחידה בעולם שניפגעה ובמקום לשקם ולשפץ אותה במספנות עם חלקים חדשים, הביאו "פועלי בניין" וטייחו אותה מקצה לקצה............זה מה שצריך להפריע!
4 חיילים נהרגו - במדינה מתוקנת האחראים היו ניזרקים לכלא, אבל במדינת הבננות שלנו הם קיבלו בעיטה.......למעלה!
אני מקווה שהאלוף אלי מרום יתפוס את החיל הזה חזק מהרגליים עם הראש למטה, ינער אותו טוב מהאבק ויטבול אותו במים (הסביבה הטבעית שלו), כך אנשים יתחילו לעבוד ולהיות עם האצבע על הדופק ולא תקועה במקום אחר (מפנטזים על תנאי "טוב לי בקבע").....
אני עוד מקווה שמותם של ארבעת הלוחמים יהווה נקודת מפנה ושהחיל הזה יחזור להיות קפיץ דרוך וקטלני נגד כל מי שקם עלינו, אחרי הכל כמה שהוא קטן יש בו את האמצעים הכי יקרים והכי קטלניים בצה"ל!
לזיכרם של:
- רס"ר דב שטרנשוס ז"ל
- סמ"ר טל אמגר ז"ל
- סמ"ר יניב הרשקוביץ ז"ל
- סמל שי אטיאס ז"ל
יהי זיכרם ברוך
נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 12-10-2007 בשעה 00:44.
|