במקור נכתב על ידי the_avanguard
לא נהגתי בחוסר כבוד ולא התיימרתי להבין יותר מאף אחד פה. אני מעריך את הניסיון שיש פה לכל המשתתפים בין אם הם צנחנים ובין אם הם אומרים שהם 'צנחנים' כדי שלא יבינו מאיזו יחידה הם באמת. כן ציפיתי, שוב, שלא יטיחו בי כינויים בפורום פומבי (קשקשן, צעיר ולא ראוי, כאמור).
שתי מילים - חוש הומור. אם אתה לא מבין שתמיד יהיו כאלה שיקראו לך "צעיר", אתה כנראה קצת מנותק מצה"ל שאני מכיר. אבא שלי אל"מ במיל. ועדיין כאשר הוא בפגישות מחזור עם החבר'ה שלו יהיה את זה שיקרא לו "צעיר" כי הוא התגייס יומיים לפניו. תתרגל. ואגב, אני שרתתי בחטיבת הצנחנים במשך מס' שנים, כלוחם וכמפקד, אז על תתנשא, ישנם עוד כמה צנחנים ביקום.
ולת'כלס:
1. לעימות עם הפלשתינאים יש השלכות דמוגרפיות אדירות, השלכות על ההרתעה מול טרור, השלכות על הכלכלה, השלכות ערכיות על דמותנו כחברה, השלכות על ירושלים בירתנו, השלכות על יחסינו בינינו לבין עצמנו (למשל מול המתיישבים) ואפשרות לאבדן הזהות ולמרי אזרחי. סכנות אלה גדולות יותר, בעיני, מאבדן הגולן. נכון, עימות מול הסורים יהיה לא פחות מורכב, יהיה כרוך בהרבה הרוגים, בפגיעה בעורף ובלחימה אינטנסיבית. אבל השלכותיו פחותות מאלו של העימות המתמשך בזירה הפלשתינית.
אתה מ"פ פלס"ר או מתמודד על רשות "קדימה" ? מי שואל אותך בכלל מה אתה חושב לגבי "דמותנו כחברה ...השלכות על יחסינו ביננו לבין עצמנו...." אתה חושב שאתה כותב כאן בפורום המלש"בים שלך ? אתה קשקשן, פוליטיקאי, והולך בדרכו הפתלתלה של גל הירש, אותו אני מכיר מזה שנים הרבה. יקירנו, תפסיק לדבר בסיסמאות נבובות, האיום הפלסטיני אינו מהווה איום אסטרטגי על קיומה של מדינת ישראל, האויב הסורי כן. אני יכול לגמור את הבעיה עם הפלסטיני בשבוע של מלחמה בשימוש בהרבה מאד אש וח"א. עם הסורי שיירה עלי סקדים עם רש"ק כימי על ת"א .... קצת פחות.
2. ללכת בקסבה של שכם בלילה, במ.פ.בלטה או מ.פ. ג'נין בלילה זה לא פחות מפחיד, מסוכן ומסובך מלהתקדם בסבך בסוג'וד, ב-1018 או באורן ישן.
בתור אחד שהלך בסימטאות כאלה עם שלושה לוחמים לידו, ולא עם גדוד + חטיבה בחיפוי, וגם הלך בלא מעט ואדיות והרים בלבנון ... צר לי, אולם לבנון מסובכת וקשה הרבה יותר, אתה זוכה להרבה הרבה פחות סיוע, ויודע מעט מאד לגבי מה מצפה לך.
3. הכפפה של צוותי יחמ"מ \ יחמ"ס לחטיבות מעוגנת בתכניות האופרטיביות. היא עובדה, לא משאלת לב.
גם ההחזרה של הציוד של פלוגתו של ביטיס מהחבר'ה הסדירים שמשתמשים בו מעוגן בפקודות האופרטיביות. נחש מה ? זה לא קורה. אני משמש היום כמפקד צוות ברמת אוגדה, סיימתי תרגיל אוגדה לפני חודש, ואני יכול להבטיח לך שאתה לא תקבל את כל מה ש"כתוב בתכניות האופרטיביות".
3. הותשתי מהדיון לגבי משמעות הסיור והמודיעין. גם ככה כמעט כל התיזות פרוסות בפורום. רק דבר אחד אוסיף: מי שקבע איך ייראה פלס"ר סדיר ומהם כשירויותיו יודע דבר או שניים על עבודת מודיעין וסיור.
אני לא נכנס לאירועים ספציפיים שהיו בלחימת הפלס"ר שלך בלבנון 2, אתה היית שם ועשית כמיטב יכולתך. טעויות קורות במלחמה ואני בטוח שלקחים הופקו. לעומת זאת, כיוון שאני מכיר לא מעט מהמח"טים הסדירים והמח"טים המרחביים (חלקם ממחזורים מתחתי) אני לא משוכנע שמה שאתה חושב על ידיעתם בתחום הסיור אכן תואם את המציאות.
|