תראו מה צורף לגליון האחרון של הביטאון.
רענן, האם בפינה השמאלית העליונה זה העיצוב המחודש שלך לסמל אבירי הזנב הכתום? יפה. נראה מודרני יותר מהמקור.
המקור באתר מרחב אווירי:
לכל המעוניינים.. שרוצים לשלוח תגובות אנא לפנות לאיסיקיו 276466233 או להשאיר הודעה... והאם ישנם כאלה שמחפשים תמונות של חיל האוויר.. מכל מיני טייסות או סירטונים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סמלי טייסות - יפה שעבר את הצנזורה"
אינני גורם מוסמך בנושא, אך פרסומים כגון זה ואחרים, כמו גם אישור הצילום במסדרי כנפיים בשנים האחרונות, גורמים לי להאמין שמישהו אולי בעצם השקיע קצת מחשבה בנושא ואולי המדיניות בנושא השתנתה. אולי באמת סוף סוף הבינו שבעידן האינטרנט והצילום הדיגיטלי המאבק על זליגת מידע הוא למעשה חסר סיכוי (לפחות במדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית). שדה דב ביום העצמאות היה דוגמא מאלפת - למרות כל השלטים שאסרו צילום, מעולם לא ראיתי ריכוז כזה של מצלמות במקום אחד. היה ניסיון סמלי לבקש מהאנשים לא לצלם, אבל לא היה להם סיכוי ממשי, לכל בן אדם שני שם היתה מצלמה.
אולי במקום זאת החליטו לפתוח את הסכרים ולתת למידע לזרום החוצה בתקוה שהשטפון ימנע ממי שמחפש לאתר את המידע החשוב באמת.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "שינויים במדיניות הצנזורה?"
למנוע מאנשים לצלם ולהעלות תמונות זה באמת קשה.
אבל לקשר בין תמונות או סמלי טייסות למיקום היחידות זה כבר טיפ לא קטן למי שמנסה להרכיב את הפאזל של כל המידע הזה.
חבל לוותר מראש על שמירה על בטחון שדה.
נערך לאחרונה ע"י ISHPUZ בתאריך 05-07-2006 בשעה 11:17.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סמלי טייסות - יפה שעבר את הצנזורה"
לפני 30 שנה אם זה היה מופיע השב"כ היה עוצר אותך, וזה היה בגדר פרשה שמזעזעת את המדינה...
למה פתאום הבט"ש הולך וקטן?.
זה מזכיר לי שהייתה גל כתבה על ה-8200. בזמן אבא שלי בכלל היה אסור לאמר את השם הזה....
ב. ממתי מישהו שאינו אזרח ישראל ואינו נמצא בארץ כפוף לאיזשהו חוק של הצנזורה.
ג. האם אתה יודע מי בכלל כפוף ומחוייב לצנזורה? (רמז: אף אחד חוץ מחיילים!)
כשכתבתי שזה עבר צנזורה התכוונתי שהמסמך הזה הגיע לצנזורה וקיבל את האישור שלה.
תשתדל לחשוב ולברר לפני שאתה כותב בולשיט (תרתי-משמע).
ג. האם אתה יודע מי בכלל כפוף ומחוייב לצנזורה? (רמז: אף אחד חוץ מחיילים!)
כשכתבתי שזה עבר צנזורה התכוונתי שהמסמך הזה הגיע לצנזורה וקיבל את האישור שלה.
תשתדל לחשוב ולברר לפני שאתה כותב בולשיט (תרתי-משמע).
אזרח ישראלי החי בחו"ל כמוני וכותב על נושאים ביטחוניים אינו חייב להעביר צנזורה אך הוא מתבקש לעשות זאת.
זאת מנסיוני האישי - במידה ולא יעשה זאת הוא עלול לעמוד בפני משפט ברגע הראשון שבו יכנס לארץ ולחקירה של השב"כ. ראו הוזהרתם
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי modeler שמתחילה ב "כן, זהו הסמל החדש של טייסת" אבירי הזנב הכתום""
אם אני מבין נכון את הקו העיצובי שלך, ניסית להכניס לתוך הסמלים (זה ושל טייסת הנגב) את המערבולת שמסמלת את ההוריקן = סוּפה.
האם אני צודק?
האם היו עוד הצעות עיצוב שתוכל להציג כאן?
הטייסת הוציאה לי את המיץ, במיוחד לגבי עיצוב הזנב. הם כל פעם היו נעולים על דברים מסויימים ואז החליטו שהם רוצים לראות עוד דוגמאות. לגבי סמל הטייסת, הם החליטו שהם רוצים שהוא יהיה מבוסס על סמל הקורנסים וכך יהיה קל יותר להעביר את השינוי אצל הוותיקים של הטייסת ובמיוחד אצל תא"ל יוחנן לוקר שהיה מפקד הטייסת ומפקד בסיס חצרים. את הראש והכנפיים מתחתי כלפי מטה כך שיהיה פחות צר ועם יותר נוכחות וכפי שציינת ניסיתי לתת את תחושת הסופה ברקע הסמל. היו גרסאות שונות לצבעי הרקע שכללו שחור (כמוטיב בסמל מערך הסופה), אדום וכחול בשילובים שונים יחד עם הכתום או הצהוב. לבסוף נבחר הסמל עם רקע בכתום/ צהוב/ לבן. לדעתי הם עשו בחירה טובה בכל מה שקשור לצבעי הרקע.
לגבי עיצוב הזנב זה כבר סיפור אחר שהתחיל מעיצוב של אבירים עם סוסים, דרך פנתר שקופץ ועד להגדלה של סמל הטייסת. לבסוף החליטו ללכת על משהו מנימליסטי בכתום די בהיר (לטעמי היו צריכים לבחור בכתום כהה ורווי יותר אך זה היה מאוחר מידי מאחר וגף מבנה בבסיס הזמין צבע בכמות שתספיק לכל המטוסים...). מצ"ב חלק קטן מרעיונות שעלו.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי modeler שמתחילה ב "זה יהיה קשה לעלות את כל הרעיונות מאחר והיו הרבה."
אהבתי את כל הדוגמאות ובעיקר את האביר השני.
לפי מה שנראה רוב הדוגמאות נעשו בפוטו-שופ על תמונה אחת של סופה.
למה לא בחרו בסוף זנב עם ציור ובחרו רק בפס צבע כתום ?
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי modeler שמתחילה ב "זה יהיה קשה לעלות את כל הרעיונות מאחר והיו הרבה."
סמל כזה הוא לא לרעת המטוס ויושביו? הרי כתום הוא צבע די בולט בנוף הארצישראלי, והוא גם לא משתלב עם סכימת ההסוואה של המטוס. את אותה השאלה אני טוען גם כלפי סמל הזנב של טייסת "הנגב" (בנוגע לצבע הכחול). הרי הגיוני שלטייסי אויב יהיה יותר קל לזהות את המטוס בקרב אויר, כשיש כתם כתום ברקע.
סמל כזה הוא לא לרעת המטוס ויושביו? הרי כתום הוא צבע די בולט בנוף הארצישראלי, והוא גם לא משתלב עם סכימת ההסוואה של המטוס. את אותה השאלה אני טוען גם כלפי סמל הזנב של טייסת "הנגב" (בנוגע לצבע הכחול). הרי הגיוני שלטייסי אויב יהיה יותר קל לזהות את המטוס בקרב אויר, כשיש כתם כתום ברקע.
לא נראה לי בעיתי.
1.מדובר בכמות זעומה של צבע. לא נראה לי שמשנה מהותית את יכולת הזיהוי של המטוס. חוצמזה-אני בטוח שהנושא נבחן ונבדק בטרם אושר.
2.שדה הקרב השתנה. הסיכוי לקרב אויר יום צמוד , נמוך יותר מהסיכוי לקרב אויר לילה ו/או BVR .
3.בכל מקרה - זה לא שצבעת חיצים זוהרים לאורך המטוס , כפי שהיה נהוג בארה"ב עד לא מזמן...
4.הציורים יפים בעיניי וללא ספק תורמים ליחודיות הטייסת ולגאוות היחידה.
עברנו ל-8XX ?
בוא נראה:
0XX זה נץ דו"מ וברק 1 דו"מ;
1XX, 2XX זה נץ חד מושבי;
3XX זה ברק 1 חד מושבי;
4XX - סופות עד כה;
5XX - ברק 2 חד מושבי;
6XX - ברק 2 דו"מ;
7XX - נץ 2 (עודפי חא"א);
9XX נץ 2 דו"מ (כנ"ל).
בסדרת ה-4XX יש 100 מספרים. נכון, לא מספיק ל-102 מטוסים אבל 119/253 לפחות כבר במספרים, אז יש מקום.
למה עברו ל-8XX אם כן?
אזי 808 הוא 408 במקור (הסופה השנייה, תרומת טייסת "הנגב"), ונראה ש-887 הוא 487 במקור.
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 05-07-2006 בשעה 19:45.
התמונות של ציורי הזנב (בסופה שבטיסה) נעשו בפוטושופ (או תכנת ציור אחרת), גם המספר הספציפי שונה (תוריד את כל התמונות תריץ שקופיות ותראה).
אם תכנס לאתר F-16.net הם עשו שם ספירה של כל המטוסים לפני שנשלחו לארץ - אכן יש כבר מספר סופות מסדרה 8XX (וזאת עפ"י מקורות זרים).
נערך לאחרונה ע"י mr_doron בתאריך 05-07-2006 בשעה 20:19.
סיבה: הבהרות
יקבלו מטוסים מסדרה 800. מטוסים אלה הם מהעיסקה השניה של הסופות ולכן הוחלט לסמנם בסידרה נפרדת. שלושת המטוסים הראשונים שהתקבלו בטייסת כתומי הזנב הינם 803, 808 ו-107 (!). בטייסות הסופה ברמון הגיעו מטוסים במיספרים מ-403 עד 499. אגב בטייסת העטלף משרתים מטוסים מספר 499 ו-492 כמו מטוסי הצילום המיוחדים שהיו בטייסת בתקופת הקורנס. מצ"ב תמונות של שלושת המטוסים הראשונים, זמן קצר לאחר הגעתם וכן מטוס 499 של טייסת העטלף.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי modeler שמתחילה ב "שתי הטייסות החדשות (כתומי הזנב והטייסת הרביעית)"
האם הסימון השונה של 803 ו-808 ניתן בארץ ? לפחות ע"פ הבטאון, המטוסים הראשונים מגיעים מהטיסות הקיימות. באם כן, האם אלו אכן 403 ו-408 ?
ולגבי ט.119 - אם יש 499 ו-492 יש 498 ? (אם כבר, אז כבר ...)
האם יש שינוי לגבי הטייסת הרביעית ? זה לא ט.201 ?
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי iaf-man שמתחילה ב "חבל באמת,הכתום שנבחר הוא די מסכן"
זו היתה גם הבחירה שלי - לו יכולתי לבחור.
חבל שלבחור שם למטוס נתנו לציבור הרחב אבל לבחור ציור זנב לא. יכלו לעשות את זה בקטן יותר - למשל קוראי הביטאון או חיילי ח"א, מה שבטוח היה נבחר ציור כלשהו ולא סתם פס צבע.
אגב שמתם לב שכיום ישנם שני F-16 בחייל עם המספר 107, היחיד שיש בו חפיפה של מספרים.
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "יש כתבה מעניינת על סמלי הטייסות בבטאון ח"א החדש, כולל על תהליך העיצוב"
וחשיפה של סמל הזנב החדש של מטוסי טייסת "הסילון הראשונה".
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook