30-09-2006, 23:31
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
מה אני רוצה ומה אני מוכן לתת תמורת זה..
נשיאנו האהוב והנערץ בשאר אסד,
אני מזכיר לך שהמטרה העליונה, הראשונה והיחידה שלך היא לשמור על שלטונך בסוריה.
השלטון יהיה מאוים בשני מקרים:
א. אם ארה"ב תרצה, הם יכבשו את סוריה תוך חודש (אנחנו קטנים מעיראק של 2003 אבל אין עלינו אמברגו צבאי- אנחנו סתם עניים..).
ב. אם ישראל תשפיל אותנו יותר מדי ותשחק את היחידות הנאמנות לנו בצבא (חה"א, הקומנדו ומשמר הרפובליקה?), אולי ~70% הסונים באוכלוסיה ובצבא יזכרו שאנחנו העלאוים לא ממש מוסלמים בעיניהם ויפילו אותנו. להזכירך, זו הסיבה שכבר יותר מ- 30 שנה אנחנו לא מתגרים בישראל בשום אופן ישיר, והגבול שלנו עם רמת הגולן הכבושה בידי הישות הציונית שקט יותר מ-"גבולות השלום" של הישות.
פעולות אחרות, כמו תקיפה אוירית של מתקני צבא ותשתית, תקיפה ישראלית בגולן וכו' לא יפריעו לך במיוחד- העם יתאחד סביבך כמו סביב סדאם ב- 91'-2003.
מנגד, אפשר בהחלט לנצל את המצב המיוחד שנוצר לקדם את עניין הגולן, דבר שיחזק את מעמדך הפנימי. זכור, אנו דורשים שהמו"מ יתחיל בקווי ה-4 ביוני 67' והישראלים מתעקשים על הגבול הבינ"ל.
א. סכנת הפלישה האמריקאית תנוטרל אם נציג מראית עין של אי- שליטה. הדבר האחרון שארה"ב רוצה הוא לשלוט בביצה נוספת במזה"ת. לכן רצוי לביים מספר פיגועים, ובמקביל לתקוף (באופן חשאי) את ארגוני האופוזיציה. הפיגועים יכולים להיות מכוונים לכוח האו"מ או למתקנים אמריקאים, אך לא לישראלים משום שזה יחזק את נכונותם להילחם בנו.
ב. הדבר האחרון שישראל רוצה עכשיו זה מלחמה מלאה. מצד שני, הם לא צפויים: חוטפים להם 3 חיילים ומקבלים שבויים, חוטפים שניים ומקבלים מלחמה. נראה שברגע שפורצת מלחמה, דעת הקהל של היישות תומכת בה מקיר לקיר. מכיוון שצבאנו לא יכול להכריע את ישראל גם במתקפת פתע, גם אם נכבוש שטח ניכר יש סיכון משמעותי להתקפת נגד ישראלית שכאמור תסכן את שילטוננו. לכן הצעד הטוב ביותר מבחינתנו הוא:
- לפרוס דיויזיית קומנדו בנקודות היערכות לתקיפה בקרבת הגולן
- להכריז על תמרון חריג בהיקפו של הצבא בקרבת הגבול
- אחרי שישראל תכריז על גיוס מילואים מוגבל ותציג טנקים מתאמנים בגולן (יענו, כשתשומת הלב של הישות תפנה אלינו), תופיע בטלויזיה ותתבע "חידוש המ"מ מהנקודה בה הופסק". אני מניח שהלחץ הציבורי והפוליטי בישות יעשה את שלו, ומראיינים שמאלנים יתחילו לשאול "האם באמת כדאי להילחם בגלל כמה מטרים לאורך הכינרת".
- וכך תוכל להתפאר כי השגת יותר מאביך, נאסראללה, סאדאת וחוסיין- לקחת מהישות שטחים מעבר לגבול הבינ"ל.
|