15-12-2010, 16:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,932
|
|
אני חושב שיש לנו מספיק כלי תקיפה מדויקים לא אוויריים להפעלה בקו המגע. נדמה לי שבהצעה להקים "חיל טילים", טמונה השלמה עם נטרול חלקי לפחות של ח''א עקב יכולות רק''ק אויב. דבר זה הוא מסוכן ביותר. לא ניתן לטעמי לקבל מציאות בה צה''ל מחזיק זרוע שתנוטרל בזמן בו היא אמורה לפעול. אם אכן זהו המצב, יש לבטל את הזרוע הזו. לדעתי המצב אינו כזה. אני חושב שכיום מוכח כי יש בהישג ידנו האמצעים למנוע נטרול בסיסי ח''א ע''י רק''ק אויב ולכן לא נכון להביא בחשבון מצב בו מתרחשת מלחמה מלאה ואין יכולת הפעלת ח''א משמעותית ללחימה.
טובת אזרחי ישראל מחייבת הפעלה מלאה של כל יכולות הצבא מרגע תחילת מלחמה על מנת להשיג שתי מטרות- הראשונה היא סיום מהיר ככל האפשר (בטווח של ימים, אך עד שלושה שבועות לכל היותר לדעתי האישית) של ספיגת ירי אויב על אזרחינו. המטרה שנייה היא ספיגת כמות פגיעות נמוכה ביותר באזרחינו בשלב בו הם תחת ירי, עוד אין לי ניסוח בשל למדד לעמידה ביעד זה.
אני מניח שלכולנו מובן כי הדרך להשיג מצב זה היא על ידי קיום מערכת התקפות יעילה על משגרי האויב (כוח אדם או הכלים עצמם) במקביל לרמה מסוימת של הגנה- מיגון פסיבי או מערכות הגנה יורות.
מכיוון שתמיד קיים שיקול המחיר, סביר בעיני כי חלק ממערכות יירוט רק''ק יגנו על נכסי התקיפה של הצבא ולא כולן רק על אזרחינו.
לי באופן אישי, כמשרת מילואים בתפקיד בקו המגע, ברור שה"מסלול" עליו אני "מנוי" כולל אפשרות שאני איהרג תמורת זה שאזרח שאינו אמור להיות חייל בקו המגע לא ייפגע, זאת כתלות בהפעלה נכונה שלי על ידי הפיקוד. אני מעדיף את זה כך מאשר לשבת עם משפחתי באיזשהו מרחב מוגן ולקוות שלא נגמרים המיירטים, כי הרי יש גבול כמה סוללות וכמה מיירטים אפשר להחזיק כל שנה כל השנה בלי שהם יגיעו למצב של מערך הכבאות, או מערכים קריטיים מסויימים בצבא- הנה דוגמה לא אקטואלית: לפני מלחמת יום כיפור מערך מובילי הטנקים נוון והוקטן כי כמה מפקדים רציניים ונחשבים חשבו שבכסף של המובילים עדיף לקנות עוד טנקים, הרי מובילים לא יורים, נכון?
אולי הדיון צריך להיות על איך נכון לנטרל את מערך הרק''ק המאיים לנטרל את בסיסי ח''א ולפגוע קשה באזרחינו?
השאלה מתחלקת לשניים- איום אחד הוא מטרות נקודה ממוגנות כמו משגרי רק''ק מוסווים של חיזבאללה בדרום לבנון. כאן הבעיה היא ייצור מטרות לעצמנו ולא דרך השמדתן. הרי כל משגר כזה, אם יש לנו את מיקומו המדויק, יכול להיות מושמד על ידי D9, חוליית מוהנדסים ת''פ כוח קרקעי, טנק או אולי אף מסק''ר. ע''י מטוס עם חימוש מדויק בוודאי.
האיום השני הוא מערך צבאי סדיר של צבא סוריה, המורכב מאגדים, גדודים, מחנות קבע והרבה חיילים לא מובחרים שניתן לראות בהם מאתר למודיעין אודות יכולות, תרגולות ותוכניות. דבר זה הינו מהותי ביותר משום שמול כוח כזה הבעיה תהיה פחות איתור המטרה ויותר אופן ביצוע הנטרול עקב יכולות מעטפת של כלל הצבא הסורי.
אם התרחיש יהיה התמודדות מול דיוויזיה מתמרנת המנסה לשחזר את הצלחת ההבקעה בגולן ב-73, אני מאוד בטוח שהתוצאה עלולה אמנם לעלות לנו באבידות מסוימות, אך לבטח לא מסכנת. הייתי אפילו מסתכן בגינוי כאן וכותב שהצילומים יהיו מרשימים מאוד.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|