03-07-2007, 14:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
ההיגיון מאחורי ה-DAP
חטיבה/אגד 160 נזקק ליכולת התקפית גבוהה מזו של שה-AH-6 - הן מבחינת כוח אש והן מבחינת טווח פעולה ושהות. מאחר והכלי העיקרי של היחידה היה ועודנו הבלק-הוק הציע אחד הטייסים לנסות ולפתח גרדה חמושה של המסוק. הכוונה הייתה לא להתבסס רק על מקלעים להגנה עצמית כפי שכבר הותקנו במסוקים קיימים אלא לקחת מסוק מדגם L ולהפוך אותו למסק"ר. כל הסיפור הזה התנהל באמצע שנות ה-80. ה-DAP היה כשיר לטול חלק ב-Just Cause בפאנמה בדצמבר 1989 אך מסיבות שונות ומשונות הוחלט שלא להפעילו שם אלא לספח תחת פיקוד היחידה מסוק אפאצ'י. מטרת המסק"ר הייתה ליווי וחיפוי על מסוקי 160. השת"פ לא היה מוצלח מסיבות שונות, אך ביחידה הגיעו למסקנה שאכן יש צורך במסק"ר של ממש. בזמנו דובר על רכש של מספר מסוקי LHX, לימים הקומאנצ'י, כלומר ביחידה באמת חשבו על רכש מסק"ר ייעודי. אבל, מסיבות תקציביות ומבצעיות הוחלט להצטייד במסוקי DAP. ה-DAP, כפי שכבר נכתב קודם, הוא מסק"ר לכל דבר. החימוש העיקרי המקובל הוא שני תותחי M230 כשל האפאצ'י (על מתלים תחת הכנף ולא מתחת לחרטום כפי שמציעה "אלביט מערכות") ושתי כוורות רקטות 2.75 אינץ'. לרוב הרקטות חמושות ברש"ק פלשט M255. יחד עם זאת המסוק מסוגל לשאת טילי הלפייר וסטינגר (מגרסת ATAS). המסוק מצוייד במערכות ראיית לילה, ניווט וציון לייזר, כך שאין לו צורך בסיוע חיצוני להנחיית החימוש שלו.
ה-DAP אינו נועד לשמש כמסוק חמוש נושא חיילים, ובתא הנוסעים נמצאת התחמושת. יחד עם זאת, למיטב זכרוני, ואני אשתדל להעלות תמונות בהמשך, ניתן להשתמש ב-DAP גם לצורכי נשיאת ציוד/חיילים אך במקרה כזה או לא יישא כמעט חימוש, בוודאי לא חימוש עיקרי.
כרגע יש כמות קטנה מאוד של מסוקי DAP בידי צבא ארה"ב, והם מופעלים כמחלקה B של הגדוד הראשון בחטיבה 160, אם כי יש רעיון להגדיל את הסד"כ ולהציב מסוקים בגדוד נוסף.
לגבי הכוונות והרצונות של חיל-האוויר אני לא האיש הנכון לשאול אותו על כך. בעבר, כפי שנכתב הוצא לחיל-האוויר לרכוש גרסה חמושה של הבלק-הוק על-פני האפאצ'י. אבל, למיטב זכרוני, ואי מוכן להציץ בניירות שלי בנושא, הרעיון של הבלק-הוק החמוש כמסק"ר עיקרי לא נשקל מעולם ברצינות. המתלהבים העיקריים ממנו היו כוחות היבשה שרצו מאוד מסוק מתקדם יותר מהאנפה, אך גם הם, מן הסתם, לא רצו במצב שבו מסוקי התובלה שלהם ישמשו בעיקר למשימות תקיפה.
ביחס לתא מטען של האפאצ'י, הרי שהוא לא נועד לשאת לוחמים אלא, כנאמר קודם, ציוד אישי. יחד עם זאת זכור לי סיפור מהעבר הרחוק שבו הוטס בו בטעות חתול, שכיכב אחר כך בדו"ח מבק"א כ"FOD בפתן".
תמונה יפה של DAP באפגניסטן (מתוך militaryphotos.net):
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 03-07-2007 בשעה 14:44.
|