12-01-2005, 02:41
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
תשובות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong11
א. המפק"צ של סיירת גולני באוטובוס הזה קיבל תדרוך לנסוע על ציר לא נכון או שהוא ניווט בעצמו והתברבר? הרי כל מי שיודע איפה הבסיס הזה יודע שלא ניתן להתברבר סתם כך בדרך אליו אל אם כן נסעת בכוונה דרך שטח A כדי לקצר... ואם אכן קיבל תדרוך, לא יכול היה עצמאית ללמוד את הציר יותר טוב בעזרת מפה ולראות שיש איתו בעיה? מה הוא רובוט? משהו לא הגיוני.
|
המפק"צ תודרך לא נכון, חד וחלק. מכאן הכל התחיל. בצורה שבה הדברים הוסברו לו, הוא לא ראה שום צורך לעבור על מפות - מי שתדרך אותו פישל בענק.
ציטוט:
ב. קצין + 4 מפקדים חמושים מצוות מסלול של סיירת גולני לא יכולים לגבור על ג'יפ של שו"פים? סיירת גולני? היו שנים בהם צירוף המילים סיירת גולני היו מספיקות כדי לעשות את המלאכה. נראה לי שמפקדי הסיירת שכבר מתים מתגלגלים בקברם ואלא שעוד לא, הולכים קצת יותר שפופים.
|
מורשת קרב לחוד ומצב בשטח לחוד. זה התחיל במחסום של שו"פים ומצב רגוע, והתדרדר די מהר להתקהלות רועשת.
ציטוט:
ג. קשר אלחוטי רציף עם הבסיס והחטמ"ר היה לו? הרי אין מקום בשומרון שהוא יותר מ 20 דקות נסיעה מבסיס ובו תגבורות משמעותיות, אלא אם כן אתה באמצע עיר ערבית. תמרח זמן, תעמיד פני טיפש, תשחק אותה בהלם אבל באותו זמן תסמן למש"ק לקרוא לעזרה או אפילו דרך סלולר של אחד החיילים.
|
לא היה קשר, וכנראה לא היה מצב להתקשר בסלולרי - הפרטים המדוייקים לא נאמרו לי. ושוב, זכור שהם עשו מה שאפשר כדי לצאת מהצרה הזאת בצורה דיפלומטית ומסודרת - במצב של נחיתות רצינית ולמעשה מוחלטת ביחס לסביבה, גם צוות מלא של שייטת מטכ"ל היה בצרות.
ציטוט:
ד. הוא חשש לחיי החיילים - הרי האוטובוס / טיולית שנוסע בקו שכזה בוודאי ממוגן בצורה כלשהי. עובדה שהירי המאוחר יותר על האוטובוס נגמר ללא נפגעים (באוטובוס לא ממוגן היו קורבנות)
|
הטיולית לא היתה ממוגנת ירי, רק נגד אבנים (חלונות פרספקס, סורגים). החיילים נשכבו על הרצפה, ובנס לא נפגעו - המפק"צ ישב ליד הנהג וחטף כדור מעל המרפק.
ציטוט:
ה. קור רוח ושיקול דעת - תאר לך שהשו"פים לא רק שהיו לוקחים להם את הנשקים אלא גם שניה לאחר מכן דווקא משסים בהם את ההמון מסביב כדי שיעשה בהם לינץ' סכינים המוני כמו בעירק. גם על זה הוא חשב שהורה למסור את הנשקים ללא מאבק? חס וחלילה עוד היו מוצאים אותם תלויים כמו תרנגולות שחוטות על עמודי חשמל בצומת קבטיה היה מביא המון כבוד לסיירת, לחטיבה ולמדינה.
|
שוב פעם: נחיתות בשטח, ורצון לצאת החוצה ללא נפגעים. מה בדיוק היו השיקולים המודקדקים שלו, תצטרך לשאול אותו בעצמך. זה רק נדמה לי, או שגם אתה החלטת שהוא אשם ויהי מה?!
ציטוט:
ו. לאור ההדחות שהיו במקרים הרבה פחות גרועים של אי חתירה למגע ונצחון, וודאי שלא הייתי מאפשר לקצין שכזה, שככל הנראה כשל הן בבחירת המסלול והן באופי התגובה לאירוע, לא שכן אחד המכהן בתפקיד הדרכתי ביחידה מובחרת, להמשיך בתפקידו. יש בזה מן הזילות בערך המפקד ובערך החתירה למגע.
|
בולשיט. צריך לא מעט אומץ להחליט החלטה כזו, שברור מה תוצאותיה. תעמוד אתה במקומו, במצב שמתדרדר מהר מאוד לסכנת חיים ללא גיבוי וללא שום יכולת תגובה שהיא - ואז נשמע אותך שר. למרות שאני מבין שיש לך ידע והבנה, אתה חוטא בשיפוט חד-צדדי ולא ממש הוגן. עובדתית, אותו מח"ט שערך משפט פומבי למפק"צ מעל דפי העיתונים והוציא אותו אפס מוחלט - הבין בדיעבד שהמצב בפועל היה מסובך במיוחד, והמפק"צ עשה מה שראה לנכון כדי להוציא את חייליו החוצה בחיים.