מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
איראן מאשרת קיומם של אתרים מוקשחים תת קרקעיים הקיימים 15 שנים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "סרטון ראשון של מתקני השיגור התת קרקעיים באיראן."
“The silos are a part of the swift reaction unit of the [IRGC] missile brigade; missiles are stored vertically, ready to be launched against pre-determined targets,” Fars News Agency quoted the IRGC spokesman in charge of the drills, General Asghar Qelich-Khani, as saying on Monday.
Qelich-Khani said the country has been using domestically-built missile silos for fifteen years and added that the newer generation silos are operational from a launch control center located far from the launch pads.
The main advantage of missile silos is the reduced launch time as the weapons need not be moved or aligned prior to launch.
אם אינני טועה המשגר שהוצג בעבר נועד לשתי רקטות ולא לשלוש .....
משגר רקטות בסדר גודל שכזה ואף קטן יותר מהווה מטרה קלה לזיהוי לאחר ביצוע שיגור ולו עקב החתימה התרמית שלו, מכאן הדרך להשמדתו כבר לא ממש ארוכה...
הכפלת או במקרה הזה "השלשת" כמות הרקטות שמשגר בודד מסוגל לשאת ולשגר בהנחה ובשלב מאוחר יותר הוא יושמד מהווה מכפיל כח משמעותי...
מה שמסקרן אותי הוא מה קצב השיגור של משגר שכזה?
כמה זמן לוקח לשגר את כל שלושת הרקטות?....
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 28-06-2011 בשעה 16:57.
ניראה שזו באמת הפעם הראשונה שאיראן מציגה משגר תלת.
המשגר הכפול ניראה בפעם הראשונה בתרגיל הנביא הגדול 4 [קישור]
הרקטות ניראות אגב כ Naze'at 10, אולי אני טועה...
מתי מתחילים המטוסים וכלי שייט בהצגה? איפה "אבא עבדאללה בויז"?
למיטב ידיעתי המשגר שהוצג בנביא הגדול 4 הוא גם משגר משולש,אך נשא רק זוג רקטות ולא שלוש.
ואכן זוהי הנזאאת-למרות שאני סבור שהמשגר הוא אותו המשגר כמו של הזילזל. (תקנו אותי אם אני טועה).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "תרגיל "הנביא הגדול 6" באיראן"
הטיל שמוצג בסרטון לא נראה אמיתי.
נראה כאילו בנה אותו פחח סוג ג'....
מה משמעות כל הכבלים שנכנסים לתוך הסילו
דרך הדלת שהם פתחו ?
איך אפשר לסגור את הדלת ולשגר ???
הטיל שמוצג בסרטון לא נראה אמיתי.
נראה כאילו בנה אותו פחח סוג ג'....
מה משמעות כל הכבלים שנכנסים לתוך הסילו
דרך הדלת שהם פתחו ?
איך אפשר לסגור את הדלת ולשגר ???
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=gaviran]תהיתי איפה..."
אין לי יותר מידי נסיון בעריכת סרטים, אולם התגזיר הראשון שהבאת ממש נראה כאילו מדובר בזיוף של פיצוץ.
דבר ראשון, רואים את הרקע על רקע ה"פיצוץ",
דבר שני, לא רואים את האדמה שמתחת לאש מתפקעת ולו במקצת.
ועוד דבר,
בתור תותחן שראה המון פגזים מתעופפים להם בשטח מדברי\חולי וגם בולדרי,
בד"כ אחרי פיצוץ גדול (ובתמונה אמור להיות פיצוץ גדול בהרבה משל פגז תותחנים) גם הקרקע שמעבר לשטח הפיצוץ מזדעזעת ולכל הפחות רואים קצת חול ש'קופץ' לגובה של כעשר-עשרים ס"מ. גם זה חסר לי פה...
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=gaviran]תהיתי איפה..."
עושה רושם (בהנחה שהצילום אכן אמיתי) שבניגוד לוריאנטים ארוכי הטווח של הסקאד שהעיראקים ייצרו, השיהאב 3 שומר על יציבות כיוונית ולא מתפרק בכניסה לאטמוספירה.
מעניין שבשני הקטעים שרואים את הטיל, הוא נראה די שלם.
לשיהב 3 יש לידיעתי RV שנפרד מהגוף (ואתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה).
האם זה סתם נראה מריחה בגלל מהירות הטיסה?
האם ה-RV לא הופרד בכוונה כדי לא לחשוף ביצועים?
או שאולי בגלל תקלה?
או אולי זה מפוברק?
Speaking about the latest military equipment and achievements displayed by the IRGC in the recent missile drills, Commander of the IRGC Aerospace Force Brigadier General Amir Ali Hajizadeh said, "In addition to (underground) missile launching silos, the Qadir radar system which covers areas (maximum) 1,100km in distance and 300km in altitude was put into operation for the first time," announced.
"The Qadir radar system has been designed and built to identify aerial targets, radar-evading aircrafts, cruise missiles and ballistic missiles as well as low-altitude satellites," Hajizadeh added.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "תרגיל "הנביא הגדול 6" באיראן"
תאורים כמו תפאורה לסרט סוג ב' זה לא משהו שהייתי דווקא אומר בפורום הזה..
אם יש פה מישהו שמבין בטילים, שייתן חוו"ד מקצועי שיסביר למה זה נראה מאולתר או לא אמיתי.
אגב, לפעמים לצורך ניסויים עוקפים את המערכת התשתיתיות ועושים "אלתורים". פשוט מחברים מערכות ניסוי במקום את המערכת המבצעית (או אמצעי מטריה כאלה ואחרים). זה יכול להסביר כבלים כאלו ואחרים..
הייתי שמח להסבר למה זה נראה כאילו פחח סוג ג' ייצר, בסוף זה זה גליל מפח וכנפונים...סוג של פחחות ,אולי לא סוג ג'.
קיצור הייתי שמח לניתוח הנדסי קצת יותר מעמיק ופחות הצהרות לועגות (אחרי הכל אולי כדאי לקחת את החברה האלה קצת ברצינות בכ"ז, למרות יכולות הפוטושופ שלהם...).
erangh1.
אני לא בא להגיד שאין להם טילים, ברור שיש להם וכנראה שיש להם טילים בליסטים גם...
מה שאני מציין זה שהסיילו הזה נראה משהו באמת לא אמיתי והטיל שבתוכו כמעט בטוח שלא אמיתי.
אתה יודע מה, אני מקווה שאני טועה ובאמת הטילים של האירינים נראים ככה.
תראה את התמונה הזאת שהוצאתי מהסרטון .
שים לב לאיכות החומר והתפרים הבולטים של חתיכות פח. יש שם אפילו חלקים שמודבקים
עם משהו שנראה כמו סרט הדבקה...
האם הדבר הזה נראה לך יכל באמת להיות משוגר לאוויר ולהמשיך לטוס עד
להגעה ליעד ????
לי נראה שפשוט מדובר בדמה, אני לא באמת מאמין שהם יכולים להרשות לעצמם
לשים את הטלים במתקן קבוע שכנראה יושמד במכה הראשונה של מתקפה נגדם.
הטילים האמיתים שלהם מוסלקים מתחת לאדמה על משגרים ניידים מוסווים שבזמן
פעולה פשוט יסעו מרחק קצר למקום השיגור ומשם יופעלו.
כל הסיפור של הסילו זה לתת למערב עיסוק ומטרות מעניינות .
עוד כמה דברים קטנים.
הדלתות של הסילו שכאילו נפתחות בסרטון בדקה 2:33 לפני השיגור אם ממש לא הדלתות של
הסילו הזה לפחות. אולי אלה בכלל דלתות של משהו אחר לגמרי.
יש גם מבט מתוך "הסילו" דקה 3:08 שבו נראה כאילו הדלתות נפתחות לשיגור, שים
לב שרק דלת אחת נפתחת ...
והקטע של הטיל שיוצא מתחת לאדמה, דקה 2:55 אני עדיין מנסה להיזכר
מאיזה סרט לקחו את הקטע
הזה.
נערך לאחרונה ע"י MK82 בתאריך 30-06-2011 בשעה 09:27.
צילום היציאה של הטיל מה"סילו" הוא בבירור משהו שלא קשור. הטיל בקטע מצולם ממריא דרך חור בתקרה כיפתית ומצולם מרחוק.
די מזכיר לי את בסיס השיגורים של בלומפלד בג'יימס בונד "אתה חי רק פעמיים"
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "צילום היציאה של הטיל מה"סילו"..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
צילום היציאה של הטיל מה"סילו" הוא בבירור משהו שלא קשור. הטיל בקטע מצולם ממריא דרך חור בתקרה כיפתית ומצולם מרחוק.
די מזכיר לי את בסיס השיגורים של בלומפלד בג'יימס בונד "אתה חי רק פעמיים"
שים לב לאיכות החומר והתפרים הבולטים של חתיכות פח. יש שם אפילו חלקים שמודבקים
עם משהו שנראה כמו סרט הדבקה...
גימור של טילים איראניים שונים, כולל משגרי הלוויינים, רחוק מאוד מלהיות דומה למקובל במדינות אחרות. ברגים בולטים, צביעה לא אחידה, עיוותים וכיפופי פח נראו בעבר על טילי אמת ששוגרו.
באשר לסרט ההדבקה: הוא אוטם דלתות גישה שונות בטיל. לא משהו חריג, נראה בעבר על מגוון טילים ששוגרו, לרבות סג'יל.
האם הדבר הזה נראה לך יכל באמת להיות משוגר לאוויר ולהמשיך לטוס עד
להגעה ליעד ????
אפשרי בהחלט. האם הגימור ואיכות ההרכבה יפגעו בביצועים המיטביים? סביר מאוד.
לי נראה שפשוט מדובר בדמה, אני לא באמת מאמין שהם יכולים להרשות לעצמם
לשים את הטלים במתקן קבוע שכנראה יושמד במכה הראשונה של מתקפה נגדם.
איננו יודעים מהי האסטרטגיה האירנית ביחס לממגורות השיגור - ייתכן ומדובר ברצון להשיג יכולת תקיפת פתע , ובמצב זה שרידות הטילים למטח הראשון גבוהה מאוד לדעתי, גם אם לא מדובר בסילו מתוחכם, ואף כאשר מיקומו ידוע.
הטילים האמיתים שלהם מוסלקים מתחת לאדמה על משגרים ניידים מוסווים שבזמן
פעולה פשוט יסעו מרחק קצר למקום השיגור ומשם יופעלו.
מניין הקביעה הזו? היש מקור אמין וגלוי המאושש אותה?
כל הסיפור של הסילו זה לתת למערב עיסוק ומטרות מעניינות . לדעתך....
אגב,
לא רוצה להשמע חלילה מזלזל באיראנים כי תמיד חשוב שלא לזלזל באויב,
אך לאור הביצועים שהפגינו הם בשנה האחרונה על אדמת סוריה אל מול צה"ל,
כשניסו לזרוק רקטות טפשות שלא פגעו בכלום (או יורטו בעת מעופם),
לא מתרשם אנכי יותר מדי מיכולותיהם אל מול צבא מערבי מודרני, במיוחד מדוגמתו של צה"ל.
נוסף על כך, מיטב הנ"מ של ארצות ערב ורוסיה אשר נוסה אל מול חיל האויר הישראלי
ב- 2018/19 במטרה לעצור אותו, לא עשה רושם, ואם זה מה שהאירנים מסוגלים לו....
כנראה שאנו יכולים בנתיים להיות רגועים.
נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 03-03-2019 בשעה 16:19.
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "התכוונת שנות ה- 70
אגב,
לא..."
הם נלחמו מול ח"א, לא צה"ל. זה הבדל חשוב.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -