בהשראת מאיר כתבתי מדריך שמסביר שלב שלב את כל התהליך של יצירת מסגרת פעם אחת ולשמור את זה כאקשן שתוכלו להישתמש בו אחרי זה בכל תמונה! אז קודם כל לפני המסגרת צריכים להקטין את התמונה אז הנה המדריך הדרוש
1. הולכים ללשונית האקשנים (כמתואר בתמונה מטה).במידה ולא מופיעה לשונית אקשנים ליד ההיסטוריה, יש להציג לשונית זו ע"י:Windows -> Actions
אחרי הלחיצה אתם תראו את חלון ה"אקשן" (action) נפתח
2.אחרי שהוא נפתח תלחצו על "יצירת אקשן חדש" - "create new action"
אחרי שלחצתם על הלחצן של יצירת אקשן חדש יפתח לכן החלון הזה!
תבדקו שהנתונים תואמים לתמונה הזו ובמקום שצריך לרשום שם תרשמו "מסגרת" ולעצלנים שבנינו ביצירת אקשן חדש, מומלץ להקצות לו קיצור מקלדת. ב"funfcion key" תבחרו את הכפתור שאתם רוצים ותסמנו shift או CTRL (הכפתור שיתלווה ללחיצה חוץ מהF10 או מה שבחרתם)
אחרי שסיימת תלחצו על כפתור הrecord מה שאומר שמעכשיו כל פעולה שלכם מוקלטת ונשמרת
מסגור
3.לכו אל לשונית ה"image" ושם תלחצו על פעולת ה"canvas size"
לאחר שלחצתם על על כפתור ה"canvas size" יפתח לכם החלון הבא
לבעלי פותושופ 7 ומטה
[ובשביל לבחור צבע למסגרת בוחרים צבע על ידי לחיצה על המקום המסומן בתמונה (על הצבע התחתון מבין שני הצבעים)]
לבעלי פותושופ8 ומעלה [בוחרים את הצבע של המסגרת במקום המסומן באדום]
תבדקו שהנתונים תואמים לתמונות האלו ולאחר מכן תלחצו "OK"
נגיד ובחרתם לבן עכשיו צריכים מסגרת יותר עבה בשחור חוזרים על אותה הפעולה והפעם בוחרים צבע שחור (או מה שתירצו) ובמקום 2 פיקסלים רושמים 50 פיקסלים לרוחב ולאורך! וזהו סיימנו ליצור את המסגרת!
4.ועכשיו לעצור את ההקלטה של האקשן ולסיים אותו!
כדי להפסיק את ההקלטה ובכדי לסיים את האקשן שלנו נלחץ על כפתור ה"stop" שמופיע בחלון ה"action"
לאחר שלחצם על ה"stop" סיימתם את האקשן שלכם הוא מוכן לעשות מסגרת לכל תמונה שתגידו לו... אבל התמונה צריכה להעלות לפרש. בשלב זה אני מפנה אתכם למדריך של מתן נרקיס
כל הכבוד על ההשקעה וסבבה לי שזה בא בהשראתי חחחחחח
אבל אחי מסגרת שחורה 50PX ????????? השתגעת??? זה יראה כמו מודעת אבל חחח
אני עושה את המסגרת שלי על 30 וזה סבבה, עדין ולא גס מידי....