25-11-2004, 11:24
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
מדריך : יצירת מסגרת בפוטושופ לעצלנים
רובכם ודאי מכירים את המדריך המצויין שכתב בעבר גלעד בנושא מסגור תמונות בפוטושופ.
למרות זאת, אני רואה שחלקכם מאוד מתקשים ביצירה של מסגרות לתמונות על פי הדרך הארוכה שהוסברה במדריך.
אני רוצה לשתף אתכם בדרך המהירה ליצירה של מסגרת לכל תמונה שצילמתם ואתם רוצים לפרסם כאן בפורום או בכל מקום אחר. אני משתמש בדרך זו למסגור לעתים קרובות והדבר חוסך לי זמן והוא כלל אינו מסובך.
מסגרת מוסיפה המון אופי לתמונה והופכת אותה למיוחדת ומושקעת יותר (אז כדאי להשקיע קצת).
ניתן להשתמש בפוטושופ בכל גרסה שהיא (ללא צורך בשכבות).
הפעולות ליצירת מסגרת לתמונה:
1) פותחים את קובץ התמונה המקורי בתוך הפוטושופ.
2) גודל התמונה המקורי גדול מאוד. כשאנו רוצים לפרסם תמונות שצילמנו באינטרנט במלואן, על מנת שיוכלו להראות במסכי מחשב, נהוג להקטין את גודל התמונה ל-800X600 פיקסלים (800 רוחב ו600 אורך)
לכן ניגש בתפריט העליון ל"Image"' ולאחר מכן נבחר באפשרות "Image Size"
3) כשנפתח חלון גודל התמונה, לא נשנה לגודל הסופי של התמונה 800X600, אלא לגודל ידוע וקטן יותר.
אני משנה באופן קבוע את גודל התמונה ל 700X525.
באופן זה, אנחנו משאירים מקום למסגרת אותה ניצור בשלבים הבאים.
4) כעת, משקטנה התמונה, נבחר את צבע המסגרת אותה נרצה ליצור (צבע רקע, המסומן בחץ בתמונה).
צבע זה יהיה צבע המסגרת. ניתן לבחור כל צבע שמתחשק ומתאים לתמונה.
5) הפעולה הבאה היא למעשה יצירת המסגרת. בפעולה זו, אנחנו מגדילים למעשה את "בד הציור" (הCanvas) ובשטח זה, כרקע, תופיע המסגרת בצבע הרצוי.
לשם כך, נבחר בתפריט העליון שוב ב"Image" ולאחר מכן נבחר באפשרות "Canvas Size"
6) משנפתח החלון המתאר את גודל בד הציור (שכרגע הוא בגודל התמונה - 700X525), נוכל "לשחק" עם גודל המסגרת עד מספרים שמשלימים את גודל התמונה לגודל של 800X600, למשל עד 100 פיקסלים לרוחב, ועד 75 פיקסלים לאורך). לרוב אני משנה את ערכי המספרים בצורה שווה, כדי לתת מסגרת בעובי שווה הן באורך והן ברוחב) - בדוגמה למשל, אני מוסיף לגודל התמונה 40 פיקסלים לרוחב ו-40 פיקסלים לאורך.
7) והנה התוצאה הסופית.
כל שנותר הוא להוסיף חתימה (על המסגרת, או בצדי התמונה) ולשמור את התמונה.
ניתן לחזור על הפעולה כמה פעמים, עד שמגיעים לגודל מקסימלי של 800X600, ניתן לשנות את צבע הרקע בכל פעם, וכך ליצור מסגרת מכמה צבעים, בכמה גדלים... ככל העולה על הדמיון.
למשל:
מקווה שחלקכם ישתמשו בדרך זו, משום שלדעתי מסגרת מוסיפה לתמונה ודרך זו ליצירת מסגרת מהירה וקלה.
בהצלחה!
|