12-03-2010, 15:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.12.09
|
|
קודם כל אני לא מדבר על קצינים לוחמים- אני לא מבין בזה כלום.
אני מדבר על הרוב המוחלט של הקצינים שהם עורפיים\תומכ"ל, ושלא יורים עליהם כדרך קבע...
ההבדל בין קצין לנגד, אמור להיות שהאחד הוא דרג פיקודי, והשני מקצועי. ולמיטב הבנתי אין שום דבר פיקודי בקצין שלישות או בקל"ג או בעתודאי לצורך העיניין, ולכן אין שום סיבה שאת התפקידים האלה ימלאו קצינים.
הבעיה בלתת את כל התפקידים האלה לסגמים- סגנים, היא שהם משרתים שנה-שנתיים בתור קצינים וכל ההכשרה שלהם נמשכה כחצי שנה, ולכן חסר להם הבנה וניסיון מקצועי בתפקיד שלהם, ואין להם שום מושג איך לפקד על חיילים. ניהול ומנהיגות זה משהו שנלמד רק מניסיון. אז אחרי שנתיים בתפקיד, בדיוק אחרי שהם צברו את הניסיון הפיקודי, ונכנסו חזק לתפקיד בפן המקצועי- הם משתחררים, איזה יופי.
לא יצא לי לשרת בצבא זר, אבל יצא לי קצת להכיר, והיחס של קצינים לחיילים בצהל הוא נראה לי הכי גבוה, וקצינים בדרגות זותרות משרתים הכי מעט זמן. לעומת צבאות אחרים שבהם יש מעט קצינים, הרבה נגדים, ויש מה שקוראים אותו זה warrent officer - שזה מין סופר נגד, עם יותר סמכויות.
חוץ מזה איזה סיבה יש שקמ"ן, קשר"ג, קצ"י, קמב"צ לא יהיה סמל? הזמן שאתה מרוויח מהקבע של הסגמ, אתה תפצה מזה שהוא לא הולך לחצי שנה בבהד 1. קורס מקצועי, וברוכים הבאים.
נערך לאחרונה ע"י hellfrost בתאריך 12-03-2010 בשעה 15:18.
|