לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-09-2006, 11:49
  gm4450 gm4450 אינו מחובר  
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
 
חבר מתאריך: 26.01.02
הודעות: 1,389
נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי

נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי



בעקבות הלחימה האחרונה בלבנון, הורגש הצורך המיידי בנגמ"ש אחיד כבד לכוחות החי"ר ההנדסה ואחרים בלחימה במתאר הררי רווי נ"ט. הנגמ"שים הנמצאים היום בשירות הינם נגמ"ש סטנדרטי המתבסס על הנגמ"ש האמריקאי המיושן ממשפחת ה-M113 על מגבלותיו הרבות, ומגוון רחב ביותר של נגמ"שים כבדים שיפורטו בהמשך. אין ספק שבנית ארסנלים של נגמ"שים מול איומי הבט"ש מחד ומול הצורך להשתמש בנגמ"שים בקרב המשולב, יצרו מערך נרחב מידי של קונפיגורציות שחלקן היה בט"ש יעודי וחלקן האחר שימוש בפלטפורמה מגוונת בקו הלחימה השני של הקרב המשולב.



נגמ"שי M113

נגמ"שים אלה שנרכשו באמצעות כספי הסיוע מארה"ב במהלך 35 השנים האחרונות, מהווים את עיקרו של צי נושאי הגייסות והינם בשימוש מאד רחב הן במגוון והן בכמות. הנגמ"ש העשוי מגוף אלומיניום איננו ממוגן כלל כנגד נשק בעל קוטר גדול מנשק קל (במקרים רבים, אף ניתן לחדור את גוף הנגמ"ש בכדורי נק"ל סטנדרטיים), שלא לדבר על איומי נשק נ"ט ומטעני צד וגחון. כפלטפורמה ליישומים שונים ומגוונים, מהווה הנגמ"ש האמין והנוח ליעודים כמו לוחמים, מרגמה, וולקן (חובט/מחבט),צ'אפרל, חט"פ (חוליה טכנית), מח"ג (פיטר נושא מנוף), מוגף, פינוי רפואי, פיקוד,ויעודים נוספים. כבר מהלחימה בשטחים במה שנקרא "העימות המוגבל" , ניתן היה להבין שאכן מדובר בפלטפורמת הובלה נוחה, אך חסרת הגנה לחלוטין. גם הסבת התצורה האוטומטיבית לדגם A3 לא תרמה באופן משמעותי ליכולות הוספת מיגון הולם המתאים לאיומים הקיימים הן בעימות המוגבל והן במתארי נ"ט רוויים כמו בלחימה האחרונה. טוב הדבר שצה"ל לא עשה שימוש בנגמ"שים אלה בלחימה האחרונה , ובכך בעצם הצביע על סתימת הגולל על אפשרויות השימוש בנגמ"ש כזה בקו עימות קדמי מכל סוג. גם השימוש במתארי בט"ש מוטלים בספק למרות אלתורי תצורה מעניינים שהיו מתאימים אולי אך ורק נגד איומי נק"ל בשטחים, כמו הקסמן ודומיו.

לסיכום ניתן לאמור שנגמ"ש זה על מגוון דגמיו והשימוש בהם, ימשיך לשמש כפלטפורמה ייעודית בקו שני בדרג המסייע ובדרג תומך הלחימה, אך בשום פנים ואופן בדרג המסתער.



נגמ"שים כבדים בשימוש צה"ל.

פרוייקט X3 שיועד להסבת מערך טנקי הטירן (מבוסס הטנק הרוסי T55) לתצורת הסמובר, איפשר לחברת "נימדע" להציע לצה"ל תצורה של נגמ"ש כבד שיאפשר שימוש בחטיבת מנוע מערבית ביחד עם מסדרון אחורי לעליה ופריקה של חי"ר במישור האחורי של הנגמ"ש. הנגמ"ש שכונה אכזרית נבנה בכמות מספקת לצורך יצירת ארסנל של פלטפורמה לחי"ר ממוכן בקרב המשולב. האכזרית משמשת עד היום כפלטפורמה איכותית (שאינה חסרת מגרעות) ובתצורה סטנדרטית חסרת אלתורים המצוידת בעמדות ירי רבות הכוללות גם עמדת ירי נשלטת לתפעול ביום ובלילה.

נגמ"ש כבד סטנדרטי אחר הינו הפומ"ה (פורץ מכשולים הנדסי), המבוסס גם הוא על פלטפורמת טנק זמינה. הפומ"ה תוכנן כנגמ"ש כבד לכוחות ההנדסה במטרה לעבור מנגמ"ש ההנדסה מבוסס ה-M113 חסר היכולת לשאת למשוך או לדחוף אמצעי סער, תוך התנתקות מהצורך לשעבד טנקים ממערך השריון לשמש כפלטפורמה נותנת שירותי סער לכוחות ההנדסה. נגמ"ש הפומ"ה הפך לכלי העיקרי הוורסטילי של כוחות ההנדסה כשעליו מותקנים אמצעי סער כמו נוכרי לפריצת שד"מים, "ריצוף", דחפור וכן יכולת גרירה ודחיפה של גשרים לדילוג מעל תעלות נ"ט. אמנם, בוצעו כמה שיפורים בנגמ"ש מבוסס טנק השוט-קל, לצורכי בט"ש אולם לא מדובר שקפיצה משמעותית בתצורה שעיקרה הינו שיפור ההגנה במתאר העימות המוגבל. גם בפומה כמו באכזרית, קיימות עמדות נשק רבות הכוללות מרגמה 60 מ"מ ועמדת ירי נשלטת , אך חסרונו נובע בעיקר מהיעדר פתח העמסה ופריקה בדופן האחורית כתוצאה מהימצאות חטיבת הכוח המסיבית במיקום זה.

נגמ"שים כבדים נוספים פותחו ע"ג תובת טנק השוט-קל עמו הנגמ"שוט, נגמחון ואחרים , שעיקר ייעודם היה תפעול ברצועת הביטחון בדרום לבנון עד לנסיגה בשנת 2000 , והמשך שימוש שוטף ברצועת עזה תוך ביצוע שיפורי מיגון והתאמות ייעודיות. גם בכלים אלה כדוגמת הפומ"ה, מישור הפריקה האחורי לא קיים , דבר המצריך כניסה ויציאה חשופים למדי.

כסיכום לנושא זה ניתן להבחין בריבוי דגמי פלטפורמה רבים מידי (לא מניתי את כולם), וחוסר אחידות בדגמים כתוצאה מאלתור מול איומים משתנים ושימוש בפלטפורמות קיימות של טנקים, דבר המוזיל באופן ברור את עלות ההצטיידות. התאמתם של נגמ"שים כבדים אלה ללחימה האחרונה מוטל בספק מול האיומים החדשים ובהתחשב בתורת הלחימה המתבקשת, שלא לדבר על הקשיים הלוגיסטיים בתפעול מגוון כל כך רחב של פלטפורמות בסיס ותצורות.



נגמ"ש כבד – משפחת כלים

מנהלת פיתוח טנק המרכבה לא שקטה על שמריה בעידן האחרון ובנתה אבי טיפוס של נגמ"שי קונצפט מבוססי תובת מרכבה כמו הנמ"ר לשימוש כללי, נמר האחזקה והנמרה לחי"ר. בעצם הפיתוח של כלים אלה שהוצגו לראשי מערכת הביטחון הוצג לדעתי מכלול יתרונות שאף כולל את לקחי המלחמה האחרונה .

-יצירת פלטפורמה ורסטילית אחודה שממנה אפשר לדלג בהיבט מודולרי לכל תצורה , תוך בחינת יכולת

היישום.

-שימוש בפלטפורמה מבוססת תובת טנק תוך שימור האחידות בהיבט האחזקה והתפעול.

-הנגמ"ש הכבד יהיה בעל יכולות ניידות כשל טנק ואף יותר, מנוע מלפנים ומסדרון העמסה /פריקה אחורי.

-שימור יכולות תעשייה מקומיות.

-שימוש בכספי סיוע לרכש חטיבת הכוח.

-יכולת נשיאת מעטפת מיגון רציף והיקפי המתאימה לאיומי חודרנים מתקדמים.



לא מדובר בהמצאה מהפכנית שכן צבאות רבים בעולם ותעשיות רק"ם מתקדמות מציעים קונצפט של משפחת נגמ"שים כדבר ברור מאליו. אמנם האמריקאי נכשלו בכוונותיהם לבנות משפחת כלים ע"ב הברדלי (שכלל גם את ה-MLRS), אך מאידך, מפתחים הגרמנים את משפחת ה-PUMA הכוללת מגוון רחב של יישומים ע"ג פלטפורמה זחלית מתקדמת מתוצרת חברת KRAUSS-MAFFEI WEGMANN (http://www.kmweg.de/frame.php?page=17).



אין לי ספק, שהפניית המשאבים שלא אושרו עד היום, וחבל, לבניית נגמ"ש כבד אחיד לצבא היבשה, יאפשרו שימוש מושכל ובטוח בכלי מבוסס תובת טנק על כל היתרונות החסרים כ"כ לצבא היבשה.

אם ישכילו מקבלי ההחלטות בראש מערכת הביטחון להמשיך לפתח ולבנות טנק ישראלי כמו גם נגמ"ש כבד מבוסס טנק , הם יאפשרו בכך לצבא היבשה להצטייד בפלטפורמות משוריינות מתאימות לדרג המסתער, תוך הישענות על הגניוס היהודי, כדברי טליק, התעשייה הישראלית ויכולת הפיתוח הדינאמי המתאימה את הפלטפורמה לעימות הבא , יהיה זה מוגבל או לא.

אולי נצליח לראות נגמ"שי נמר מבוססי תובת מרכבה, כנגמש"י לוחמים, הנדסה ותומכי לחימה.



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 14-09-2006, 13:17
  avifresh avifresh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.04
הודעות: 2,535
כיוון שהחימוש המתקדם תוקף מלמעלה, לא יעזור כל מיגון קדמי/צדדי
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי D62RPY שמתחילה ב "למיטב ידיעתי כל מערכת יכולה להתמודד מול מספר איומים בו זמנית."

(מלבד אולי, מיגון אקטיבי)

לכן הפתרון רק נגמ"ש אחוד נמ"ר (גם להנדסה וכו')

ובמקביל למכור את אלפי הברדלסים ולעשות קופה לא קטנה (מלבד השארת כמות מסויימת לכלים כדוגמת המחבט/צמ"שים וכו')

כל יום שעובר עולה הרבה כסף באחזקת אלפי הכלים שכנראה לא יהיה בהם שימוש (ראה המלחמה האחרונה).

נשאלת השאלה (מלבד התקציב כמובן) מי ייצר את אלפי הנגמשים הדרושים? אנחנו לא מסוגלים לייצר מאות בשנה ולכן צריך להעביר חלק מקווי הייצור לארה"ב ולייצר ע"ח המימון האמריקאי (כך פותרים גם את בעיית התקציב)
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י avifresh בתאריך 14-09-2006 בשעה 13:32. סיבה: תוספת
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 14-09-2006, 13:26
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gm4450
הנגמ"ש העשוי מגוף אלומיניום איננו ממוגן כלל כנגד נשק בעל קוטר גדול מנשק קל (במקרים רבים, אף ניתן לחדור את גוף הנגמ"ש בכדורי נק"ל סטנדרטיים),



אני בהחלט אשמח לנגמשים ממוגנים יותר לחיר אבל לא צריך להגזים בחולשות של ה M113A1 הוא עמיד לחלוטין לנק"ל מכל סוג שהוא כולל מקלעים. בהחלט לא עמיד ל 0.5 ודומיו. מניסיון - קליעי הנקל נתקעים בדופן אבל לא חודרים אותו.
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 14-09-2006, 14:09
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "כן, יוסי"

אני חושב שדעתי מוכרת וידועה, הבעתי אותה כבר כמה פעמים ובכמה במות.
  1. הזלדות גמרו את תפקידן ככלי לחימה (ראוי לציין שגם חלק מהכלים שמופיעים במאמר שלך כבר הוצאו משירות).
  2. במתאר רווי נ"ט יש לנוע ברגל או בנגמ"כ. לא בנגמ"ש.
  3. נגמ"כים יכולים להיות: אכזריות, פומות או נגמשוטים למינהם (נגמחון ונקפדון). לכל אחד מהנ"ל יש את החסרונות שלו ככלי לחימה.
  4. ניתן לייצר נגמ"כ מבוסס מרכבה (נמ"ר) במהירות, בזול ועל בסיס כלים קיימים (יש המון).
  5. לנמ"ר יתרונות עצומים מבחינת מיגון, אחזקה, אחידות וכו'.
  6. אבל, אני סבור, שלא מספיק לייצר נגמ"כ לוחם, אלא יש לפתח עבורו גם תו"ל. חבל שיהיה כלי עם כל-כך הרבה יתרונות שלא ינוצלו.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 22-09-2006, 01:39
  -I_E- -I_E- אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.05.05
הודעות: 171
לגבי ההסכמה הגורפת באשכול שהזלדות סיימו את תפקידן -
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אני חושב שדעתי מוכרת וידועה,..."

1. איך מעבירים נגמ"ש כבר בהרקולסים?
2. לזלדה יתרונות עבירות במצבים מסוימים (לא פעם טנק מרכבה נוסע על שביל עפר במדרון צד וגורם לו לקרוס)
3. כפי שצוין, נושא הכסף. מספר הזלדות בצה"ל הוא כל כך גדול, שבחלומות הכי ורודים לעולם לא ירכשו מספר כזה של נגמשי"ם כבדים,לא חצי, לא רבע, וכנראה גם לא קרוב לרבע. (בלי להכנס למספרים).
4. אם בשנות ה-90 הוחלט שההאמר הקל והפתוח מספיק טוב כדי להוביל את חטיבת הצנחנים במתארים מסוימים, למה הזלדה נופלת בהרבה ממנו?
5. קשת האיומים כיום מסכנת את הנגמשי"ם הכבדים במידה רבה. טילים בעלי פגיעה עילית, מטעני גחון של 100 ק"ג וצפונה, טילים מתקדמים כמו קורנט ומטיס. ההתמודדות עם איומים כאלו היא בעיקרה תולי"ת, ע"י שימוש זהיר יותר בנגמ"ש, ואם כבר נזהרים, אפשר להזהר גם על זלדה.
6. כשהתפישה היא שהנגמ"ש הוא המונית של החי"ר, זלדה היא מונית לא רעה. מהבחינה הזו גם זחל"ד יכול להיות לא רע. וגם משאית. כשהחי"ר נלחם על היעד הוא לא עושה את זה מתוך הנגמ"ש, ואם יש צורך בחיפוי, לשם כך יש טנקים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 22-09-2006, 14:18
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,565
1. לא מעבירים.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי -I_E- שמתחילה ב "לגבי ההסכמה הגורפת באשכול שהזלדות סיימו את תפקידן -"

אבל אני מתקשה לראות את התסריט שבו צה"ל יטיס עשרות נגמ"שים אם לא למעלה מזה.
2. הוזכר כבר - נכון.
3. גם נכון. אלא שאם אתה לא משתמש בכלים כי הם פגיעים מדי, מספרם הופך לחסר משמעות.
4. הזלדה לא נופלת מהאמר פתוח, אבל ההחלטה להוביל את חטיבת הצנחנים על האמרים - שאינם ממוגנים בכלל מארטילריה ואינם ניתנים להסקה ביסעור - היא החלטה די גרועה לטעמי, ואין להביא ממנה ראיה לכלום.
5. זהירות עובדת חלק מהזמן. לא תמיד. מגבלות הכלים מונעות הפעלתם בשטח שיש בו סיכון שיהיה סביר עבור נגמ"שים כבדים, אבל לא עבור זלדה. נפגעו בלבנון אכזריות ופומות; תוצאות אותה פגיעה בזלדה תהיה איומה.
6. מונית לאן? אם לא לשטחי הלחימה, אל תפעיל נגמ"שים בכלל - אוטובוס יותר זול. אם בשטח מוכה ארטילריה - כיום, לא זחל"ד ולא זלדה ממוגנים מספיק. ואם עד קרוב ליעד, בשטח שחלקו עלול להיות חשוף - נגמ"ש כבד יעשה את העבודה, זלדה לא.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 14-09-2006, 15:36
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נכון, עופר"

עניינית היה כאן אשכול מאוד מפורט על נגמש"ים ואני בהחלט חשוב שכדאי ללמוד ממנו. ניתנה שם אבחה ברורה בין נגמשי הובלת לוחמים שאמורים להיות קלים וניידים לעומת נגמשים כבדים שאמורים להיות ממוגנים יותר ובעלי עוצמת אש רבה. השאלה ששאלתי את עצמי גם אז האם ההפרדה הזו נכונה מהבחינה המעשית. האם נוכל לצייד חטיבה X בנגמשים מסוג אחד והאם בדרך זו נגזור את ייעודה להיות "ניידת" או "לוחמת". אני חשוב שבמרבית המקרים המשימות מוטלות על הכוחות לפי נוכחותם בשטח ולכן האבחנה הזו לא ריאלית. המשמעות שיהיה צורך לצייד את החיר כולו בנגמשים כבדים בעלי כוח אש ומיגון ראויים. היום העבירות גם של הכלים הכבדים טובה ואין סיבה (להוציא כספית) להקל בעניין המיגון.

נ.ב. אתרת את הנגמש שלי?
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 14-09-2006, 15:49
  gm4450 gm4450 אינו מחובר  
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
 
חבר מתאריך: 26.01.02
הודעות: 1,389
היי עופר..
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "עניינית היה כאן אשכול מאוד..."

זה בדיוק מה שרציתי להעלות לדיון..

1. כן, נגמשים כבדים יעודיים (נכון, יקרים) המתבססים על משפחת כלים, למיתארי לחימה עם איום רווי.
2. התנתקות מאימפרוביזציה בט"שית כתוצאה משיקולי אינוונטר פלטפורמות.
3. יצירת צי קדומני לנגמ"כי איכות.
4. השארת נגמ"שים מאיכות שניה לדרג מסייע ותומך לחימה.
5. מיגון , עבירות, הפעלה ומערכות התערבות (נשק כמו תותח 25 מ"מ בצריח נושא טילי נ"ט) מהקידמה
האחרונה. קיימים כ"כ הרבה צריחים קלים בעולם שמדהים שצה"ל לא מצטייד בקונצפט כזה ממקורותינו.
6. כחול לבן.
7. מודולריות בתכנון המבנה והמיגון.
8. ורסטיליות.

(נב- לא מצאתי)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 14-09-2006, 16:00
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "היי עופר.."

מיכאל

לפני הדיון עצמו, אם אני מתבונן בתהליכים שעברנו עם המרכבה ואם שונאי נפשה שקמו עליה לכלותה והמאמצים האדירים שהשקיעו ומשקיעים אנשים טובים כדי שהפרוייט הזה ימשך אני שואל את עצמי האם מישהו (ובלי קשר לצדק או חוסר צדק) יתן להכנס לפיתוח ישראלי של מוצר כזה (גם כאשר אב טיפוס שלו יוצר על בסיס תובת המרכבה).
אם התשובה היא שלילית כיוון החשיבה צריך להיות בדיקת המצאי בעולם ובחירה של מוצר קיים
אם התשובה חיובית בודאי שאפשר להכנס לדיון עמוק של הגדרת צרכים, אפיון וכו' כפי שאנו עושים בכל מערכת, נשק, מחשב וכו'.
השאלה היא האם עברנו את המשוכה הראשונה ואם כן, האם זה המקום לדון בשנייה.
כתשובה קצרה לשאלתך מדוע צהל נמנע מצריחים קלים עם תותחים קלים הסיבה לדעתי פשוטה. לאורך השנים היה ברור לצהל ובצדק כי כאשר כוח ידרש להשיג מטרה בטווחים האלו תמיד יהיה לידו טנק שיבצע את העבודה פשוט יותר , מדוייק יותר וזול יותר. לכן נגמשים נועדו ללחימת חיר ולמטרות הכבדות יותר יועדו הטנקים.
נקודה אחרונה שלצערי ממש מוזנחת בצבא וגם אותה כבר כתבתי באשכול "ההוא" - צריך להיות שינוי תפיסתי של הטיפול ואחזקת הנגמ"ש. לטעמי השיטה שהיתה נהוגה בחרמ"ש בזמני בדומה לשיטה בטנקים היא הנכונה. הלוחם צריך להכיר את הרקם שלו בדיוק כפי שהוא מכיר את הנשק שלו. אי אפשר שכל תקלה הכי קטנה תחייב קריאה לחימוש. בבית יש לנו פנצ'ר אנחנו מתקנים לבד ולא קוראים לשרות. כנ"ל...
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 14-09-2006, 15:57
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,356
תגדיר מה בדיוק מטרת הכלי..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

כפי שאמרת נכון, כיום יש נגמ"כ:
א. כשצריך מיגון מירבי אך לא בהכרח כח אש של טנק (כלי הבט"ש, אכזרית)
ב. כשצריך מיגון מסויים וניידות של טנק (פומ")

תיאורטית, נגמ"כ מביא את החי"ר עד ליעד תחת מיגון. הברדלס נותן הגנה מנק"ל וארטילריה, ואמור להוביל את החי"ר לנק' היערכות, ממנה ינועו רגלית ליעד (בחיפוי טנקים וארטילריה). הבעיה היא שכיום, בלבנון, אי אפשר לאבטח צירי תנועה לנק' היערכות ממארבי טילי נ"ט. אני לא בטוח שזה המצב גם בזירות אחרות.

בלבנון, בפרט, אף כלי לא יוכל להביא את החי"ר עד ליעד בגלל בעיות ניידות, ומנגד פני השטח מקשים על אבטחת הצירים.
אולי אפשר להוריד מהכמות הענקית והמרתיעה של נגמ"שים להסבה ע"י הסבת רק חלק מחטיבות/גדודי החי"ר לנגמ"כ, כשהיתר נעים על ברדלס ומתאמנים פחות בעבודה איתו, ויותר על לוחמה רגלית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 14-09-2006, 16:36
  desertowl desertowl אינו מחובר  
מומחה טכנולוגיות צבאיות חיישנים ומערכות תצפית
 
חבר מתאריך: 18.10.03
הודעות: 3,749
כמו שאמר יוסיפון...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "יש משהו בדבריך.."

באם לא יהיה תו"ל ,מערכות מיגון מתאימות והרבה שעות אימונים משולבים חבל בכלל להזכיר הצטיידות בנגמ"כים חדשים - כי הם באמת יהיו "בשר טילים".
מחקירות אנשי החזבאללה מסתבר כי ירי הנ"ט שבוצע היה על מטרות סטטיות וחשופות והמטרה העיקרית הייתה טנקי מרכבה בעדיפות גבוהה בהרבה משאר הרק"מים.
במתאר סוריה אנו צפויים לראות נ"ט בכמויות דומות (בטח לאחר העימות הנוכחי) והדגש העיקרי ייאלץ להיות תו"ל ואימונים.
הבעיה היא שלהרים מערך שכזה ואח"כ להפנות לו את הכ"א המתאמן לאורך זמן במציאות הנוכחית תדרוש הרבה מאד תקציבים ,נחישות וחזון של המפקדים ע"מ להגשימו.
_____________________________________
===========================
If the radiance of a thousand suns
were to burst at once into the sky
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 14-09-2006, 17:25
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
צודק. יש צורך בהגדרות חדשות לחי"ר
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "תגדיר מה בדיוק מטרת הכלי.."

הלחימה בלבנון הוכיחה (שוב) את הקושי בשילוב עם לחימת החי"ר עם השריון. יש להכיר בכך שבשדה מערכה מודרני, רצוף אש ואיומי נ"ט, רוב תפקידי החי"ר משולבים יש ביד עם השריון. להערכתי הצנועה, לפחות 2 חטיבות חי"ר סדירות (נאמר, גולני והנח"ל) צריכות לעבור הסבה לחטיבות חרמ"ש קלאסיות. חטיבות כאלו יכשירו את לוחמיהם בתו"ל לחימה משולבת עם השריון ועל בסיס השימוש בנגמ"ש לחימה כבד (על חשבון הכשרות בתחומים בלתי רלבנטיים למתאר כזה). מבחינה מבצעית, כל גדוד (או שניים) יהיה כפוף לחטיבת שריון וגם יתאמן איתה באופן שוטף. שאר יחידות החי"ר יוכשרו או למשימות בט"ש ברמות לחימה שונות (כפיר, קרק"ל וכו') או למשימות חי"ר וצנחנות קלאסיים (לש"ב, איגוף אנכי, פשיטות וכו').הבעיה היא שכמו שכל ישראלי רוצה להיות מנהל, ככה הוא רוצה גם להיות לוחם קומנדו. אני מדבר כמובן על אותם אלה שבכלל עוד יש להם ערכים ואחריות חברתית. לא על האייזנברגים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 14-09-2006, 17:22
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית
 
חבר מתאריך: 30.03.04
הודעות: 416
ומצד שני...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

אם כולם כאן בעד יצור כמויות גדולות של נגמ"שים כבדים, אז אאלץ להציג את הטיעונים נגד.

הטיעון הכבד ביותר נגד הרכש הוא כמובן כסף. מדובר לא רק על רכש המנועים והממסרות שבאמת ניתן להיעשות בכסף אמריקאי, אלא גם על יצור הכלים, רכש האמצעים שיותקנו עליהם (הזכירו כאן עמדות נשק למיניהן, היה נחמד לראות גם אמצעי תצפית שמותקנים על תרנים טלסקופיים), אימון המפעילים והיחידות, אחזקת הכלים בהחסנה והפעלתם השוטפת.

בנוגע לאימון המפעילים, אימון נהג טנק (ונגמ"ש כבד הוא בעצם טנק מבחינת הנהג) ארוך ויקר הרבה יותר מאימון נהג זלדה או האמר. הכנסת מאות עמדות נשק תצריך אימון מאות מפעילים. כאשר פגז תרגול 25 - 30 מ"מ עולה 15 - 25 דולר בהשוואה לחצי דולר של כדור 7.62, גם זה שיקול.

מחיר אימון היחידות והפעלתן יזנק בהשוואה למצב היום (במיוחד בגלל שהיום לא מתאמנים). בחישוב מחיר ההפעלה השוטפת, למשל, צריך להכניס גורמים כמו צריכת הדלק הגבוהה באופן משמעותי, מחיר המכלולים והחלפים (מנוע חדיש ומשוכלל של 1200 - 1500 כ"ס לעומת מנוע פשוט ואמין יחסית של 200 - 300 כ"ס, וההבדל במחיר בהתאם) והמספר הגדול יותר של מכונאי רכב א' בקבע ואמצעים משרתים אחרים (טנקי חילוץ, רכבי סדנא, מיכליות דלק) שצריך פר-כלי.

למשל, אם גדוד זלדות צריך X מיכליות דלק וגדוד נמרים צריך X כפול ארבע מיכליות, וכל מיכלית צריכה 1.5 נהגים שמהם Y אחוז הם אנשי קבע, ועל כל Z מיכליות צריך תוספת של N מכונאי רכב ב' בסדנא, שצריכים מצידם כמויות אסטרונומיות של מש"קיות ת"ש, שצריכות... וכן הלאה וכן הלאה.

תוספת של מאות עמדות נשק ובהן תותחים קלים, כשלכל תותח מחזיקים במלאי חירום, נניח, אלף פגזים שעולים 50 דולר כ"א, ושמשך החיים שלהם באחסנה מוגבל, נגיד, לעשר שנים, מוסיפה עלות של עוד כמה מיליוני דולרים לשנה על תחמושת.

על מוביל טנקים אפשר לסחוב שתי זלדות או נגמ"ש כבד אחד. זה אומר שצריך יהיה להכפיל את מספר המובילים ומספר הנהגים ומספר מש"קיות החינוך שלהם.

עוד מיליון פה ועוד מיליון שם, והסכומים מצטברים. ביסוס חלק נכבד מסד"כ החי"ר על נגמ"שים כבדים יהפוך את החזקת החי"ר קרובה במחירה להחזקת שריון, בעוד שכרגע ההפרשים במחירים הם בפער של סדר גודל.

אם פעם בעתיד באמת יגיעו למצב שיהיו אלפי נגמ"שים כבדים שבהם יצוידו כל יחידות הקו הראשון (הוצאה של מיליארדים שתארך שנים רבות ושתוביל את המדינה לפשיטת רגל), אז באמת אפשר יהיה להוציא משימוש את האכזריות והפומות ואז תהיה הקלה מסוימת בפשטות האחזקה. עד שיגיעו למצב הזה הנמר יבוא בנוסף לסוגים הקיימים ולכן רק יסבך את האחזקה ולא יתרום לאחידות.

בנוסף לעניין הכסף, צריך לזכור שלנגמ"שים הכבדים יש גם חסרונות מבצעיים בהשוואה לנגמ"שים קלים יותר, זחליים או גלגליים. יש הבדלים ניכרים בחתימה (צללית, רעש, טרמית), בכושר העבירות בדרכים צרות ועל גשרים (נכון, אין הרבה גשרים, אבל דרכים צרות וסמטאות יש לא מעט). השילוב של מהירות נמוכה וצללית גדולה הופכים את הנגמ"ש הכבד לפגיע יותר מאשר סופה או לנד-רובר כאשר האיום הוא טילי נ"ט ולא ארטילריה. ביחס למטעני גחון, הם פגיעים באותה מידה. הניידות האופרטיבית והאסטרטגית של עוצבה שמבוססת על נגמ"שים כבדים, עם הזנב הלוגיסטי הארוך שלה, תהיה נמוכה במידה ניכרת מזו של עוצבה קלה יותר.

כבר היום יש לצה"ל כמויות נכבדות של נגמ"שים כבדים. במהלך המלחמה האחרונה לא שמתי לב למחסור בנגמ"שים כבדים אלא דווקא בשימוש לא מושכל בקיימים. באחד מערבי המלחמה פתאום הקפיצו את הפלוגה שלי לאזור של ריכוז רק"מ שבו נמצאו, בין השאר, עשר אכזריות וערימה גדולה של זיווד. בבהילות התחלנו לזווד את האכזריות, כמיטב זכרונינו (מרבית הפלוגה מאויישת אמנם ביוצאי גולני, אבל בין הותיקים יש גם יוצאי חטיבות אחרות, וכולנו לא ראינו אכזריות מאז הסדיר). במהלך עבודת הזיווד התברר שרק לשבע מתוך העשר יש וילון ואין בנמצא אפילו מאג אחד (דווקא היו מותקנות שתי עמדות רפא"ל בכל אכזרית). אז הפלוגה נדחסה בשבע האכזריות ויצאנו לדרך, ואחרי כמה מאות מטרים נתקעו שתיים מתוך השבע. הסיפור עוד ממשיך והופך להיות דרמטי למדי, אבל אני מניח שהנקודה ברורה - מתוך עשר אכזריות קיימות יצאו לקרב חמש בלי מקלעים. מיצוי כוח במיטבו.

אין לי נתונים מדויקים (ואני מניח שמצבם של הרוב המכריע של הכותבים כאן דומה לשלי), ואני לא יכול לדעת בכמה מבין הנגמ"שים הכבדים של צה"ל נעשה שימוש במלחמה האחרונה.

בכל מקרה, כמו שיוסיפון כתב, לפני שמתחילים ביצור הכלים, כדאי מאוד לחשוב על התו"ל. צריך לחשוב לאיזה יעודים באמת צריך נגמ"שים כבדים, כמה כאלה באמת חיוניים, ואיפה המקום הנכון לשים אותם.

הרושם שלי הוא שכדאי שבבמלחמה אמיתית יש צורך בנגמ"שים כבדים שיעבדו בצמוד לטנקים - בכל מקום שיש טנקים צריך גם נגמ"שים כבדים. אולי זה אומר שמי שצריך לקבל את הנגמ"שים הכבדים בחירום זה החרמ"ש. אבל, החרמ"ש במילואים מאויש בכ"א סוג ב' (בלי להעליב), כך שמי שבסוף יפעילו את הנגמ"שים הכבדים יהיו אנשי הגדס"רים והחיר"מ, שלא יהיו מאומנים בשימוש בכלים. בכל מקרה, הנושא מצריך מחשבה.

אחרי שיחליטו על זה צריך לעשות את החישוב הכלכלי ולראות האם יש טעם להכנס ליצור הנמר. עושה רושם שעד היום התוצאה של החישובים העלתה שלא כדאי.

אם יפול על צה"ל המון כסף ולא ידעו מה לעשות איתו, הייתי מציע להתחיל להתאמן ולקלוט מש"קים בקבע ורק אחר כך לקנות עוד ברזלים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 15-09-2006, 14:15
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
נגמשים כבדים - חובה, נימוקים בהמשך
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "ומצד שני..."

אבל מכיון שאני מניח שאני מבין את ההרגשה ללא תגובה אנסה.

זה שהעליות של נגמשים כבדים יותר גדולות מנגמשים קלים זה ברור, אבל למה בכלל נכנסנו לדיון על נגמשים כבדים (לאו דוקא באשכול הזה ) ?
כי אחרי מלחמת יום הכיפורים, אף שהיו הרבה פגיעות נ"ט בנגמשים הקלים - ברדלס, הצבא לא הפנים את הסכנה. נשמע מוזר אבל עברתי יותר ממלחמה אחת על נגמשים, וקבלנו כאילו גזירת גורל שאנשים נפגעים, אפילו בלבנון נלחמנו בנגמשי ברדלס ללא שום מיגון חיצוני. לקח עוד כמה שנים עד שצהל התחיל למגן את הברדלסים בשלל תצורות והיה צריך ממש ששני נגמשים יתפוצצו ברצועה כדי שהצבא יפנים שהברדלס לא מתאים לאיומים הנוכחיים (אגב, שלא השתנו כבר 30 שנה) והרמטכל יתן פקודה אישית שלו שברדלסים לא נכנסים לרצועה.
אבל חיילים צריכים להכנס לשטחים מוכי אש אז צריך מיגון אחר. אם תשאל אותי, המצב שבו ראינו במלחמה האחרונה טורי חיילים הולכים ברגל קילומטרים ומתייבשים זה הזכיר לי סרטים רוסיים. כמה כבר הלכו ברגל 5, 10 ק"מ ואם היו רוצים להגיע לליטני ואחריו (בעדה בעדה ליטני) גם היו ממשיכים ברגל. גם ההליכה הזו "הצליחה" כי לחזבאללה אין ארטילריה, ביום כיפור היו גדודים מעטים שהלכו ברגל, חטפו אש ארטיליה לא ממש כבדה והפסיקו להתקיים.
המסקנה שלי, חיר יכול להלחם על יעדים אבל בדרך חייב לנסוע בכלים מוגנים. ואם יתקילו אותו בדרך חייב כלים שגם מסוגלים להלחם וצריך אותם גם כרתק בלחימה על היעד עצמו ועוד ולכן המסקנה שלי שצריך נגמשים כבדים. ועכשו לעניין המחיר.
צהל צריך לתת הגנה לשמי המדינה, נכון ? אז קונים F15 ו F16 ולא שואלים מחיר. וצהל צריך להגן על החופים אז קונים / מייצרים סער 5 ולא שואלים על המחיר. אבל כאשר צריך לחימה קרקעית, או יכולת להעביר את הלחימה לשטח האוייב אז עולה עניין כספי. והמוזר - שהטיעון הזה עולה רק בהקשר של כוחות החיר/שריון ומה עוד מקומם, שבדרך כלל לחימה קרקעית נסמכת על חיילים רבים לעומת הלחימה האווירת או הימית אבל כאשר מסכנים אלפי חיילים בחטיבה אחת עולה העניין הכספי, כאשר מסכנים חיילים בודדים במטוסים או עשרות בודדות בכלי שייט - אין בעיה.
זו התיזה שלי. הפסקה...
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 15-09-2006, 13:17
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית
 
חבר מתאריך: 30.03.04
הודעות: 416
אין תגובה?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

24 שעות, 300 צפיות, ואף אחד מהתומכים הנלהבים בהצטיידות בנגמ"שים כבדים לא רוצה להתמודד עם אף אחת מהטענות שלי?

אם אגיד (לצורך הויכוח, כמובן) שצריך לקנות במקום זה סטרייקר, זה יביא לתגובה?

או אולי, הכיוון שצריך לקחת את הדיון הוא מה צריך לעשות עם הנגמ"שים הקיימים: הקלים והכבדים. האם לא עדיף לרכז אותם במסגרות נפרדות מעוצבות החי"ר, ביחידות נפרדות שמאויישות על ידי נהגים ומכונאים, ואשר אותן אפשר יהיה להקצות בהתאם לצרכים?

יחידות כאלה, בשליטה מטכלית או פיקודית, יכולות לאפשר מיצוי טוב הרבה יותר של האמצעים הקיימים. אפשר יהיה לארגן צוותי קרב גדודיים, חטיבתיים או אוגדתיים בהתאם לצרכי המשימה.

אפשר יהיה למשל לקחת גדוד חי"ר לצרף אליו פלוגת טנקים, ולהסיע אחת מהפלוגות על אכזריות, אחת על M113 והשלישית תלך ברגל. כך יהיה ניצול טוב יותר של האמצעים מאשר במקרה ששלוש פלוגות הגדוד היו מראש רכובות על אכזריות (על המשמעויות הלוגיסטיות כבדות המשקל של העניין), אבל פלוגה אחת היתה הולכת ברגל ומשאירה את האכזריות בשטח הכינוס, ואחרת היתה פורקת מהאכזריות במרחק של 8 ק"מ מהיעד וכך לא מביאה את העדיפות של הנגמ"ש הכבד על הקל לידי ביטוי.

יחידות החי"ר, שישתחררו מהרכב א' האורגני (אותו קיבלו אחרי מלחמת יום כיפור), יהפכו לקלות מבחינה מנהלתית ולוגיסטית. פלוגות המפקדה יתפנו לטפל בפלוגות הלוחמות במקום בעצמן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 15-09-2006, 14:09
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.04.04
הודעות: 4,734
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "אין תגובה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי _el
24 שעות, 300 צפיות, ואף אחד מהתומכים הנלהבים בהצטיידות בנגמ"שים כבדים לא רוצה להתמודד עם אף אחת מהטענות שלי?

אם אגיד (לצורך הויכוח, כמובן) שצריך לקנות במקום זה סטרייקר, זה יביא לתגובה?

או אולי, הכיוון שצריך לקחת את הדיון הוא מה צריך לעשות עם הנגמ"שים הקיימים: הקלים והכבדים. האם לא עדיף לרכז אותם במסגרות נפרדות מעוצבות החי"ר, ביחידות נפרדות שמאויישות על ידי נהגים ומכונאים, ואשר אותן אפשר יהיה להקצות בהתאם לצרכים?
כלומר אתה מציע להוסיף תקנים רק לנהגים ביחידות נפרדות? כאשר נהגי הרק"מ היום הם לוחמים ביחידה הלוחמת? (באופן אידיאלי, וגם היום זה לא קורה). עוד פיצול של האורגניות ברמת הצוות/ כיתה? אז הרק"מ יהיה פשוט מונית, עם נהג מנותק בכלל ממי שהוא עובד איתו? אז כנראה אתה גם מציע שזה לא יהיה לוחם? כי אם זה כן לוחם( כפי שהוא חייב להיות) איך בדיוק, ובאיזו מסגרת הוא יוכשר? ומי יסכים (במתכונת של הצבא הנוכחי) לעבור מסלול לחימה רק כדי לשבת בפול נהגי רק"מ?
הקצאת מכונאים? איך? הקצאת חט"פ לכל פלוגת רק"מ כבד שתימשך פיקודית? כלומר עוד הוצאת יכולות מהיחידה, הפיכתה לתלויית חבירה בבגורמים בשתיים-שלוש רמות פיקוד, חבירה בין כוחות שלא יודעים לתקשר? פלוגת מפקדה שלא שולטת,לא מבינה ולא ערוכה לצרכים שהיא אמורה לספק?
עבדת פעם על רכבים שנמשכו עם הנהגים? ביחוד נהגים שאינם לוחמים?
יחידות כאלה, בשליטה מטכלית או פיקודית, יכולות לאפשר מיצוי טוב הרבה יותר של האמצעים הקיימים. אפשר יהיה לארגן צוותי קרב גדודיים, חטיבתיים או אוגדתיים בהתאם לצרכי המשימה.
יכולות בשליטה מטכ"לית או פיקודית מאפשרות מיצוי טוב יותר? כן? מניסיוני הדל בעבר, ועל פי מה שנראה מלקחי המלחמה הזו, הדבר האחרון שמרכזים כאלו נותנים זה מיצוי טוב יותר. יצירת קשר, נסיעות, חבירות לא מתוכננות היטב, חוסר הבנת הצרכים ברמת הגדוד מהרמות העליונות. והכי קריטית שלמעשה אין אפשרות לדחיפה או חבירה בתוך/ליד שטח לחימה.
אפשר יהיה למשל לקחת גדוד חי"ר לצרף אליו פלוגת טנקים, ולהסיע אחת מהפלוגות על אכזריות, אחת על M113 והשלישית תלך ברגל. כך יהיה ניצול טוב יותר של האמצעים מאשר במקרה ששלוש פלוגות הגדוד היו מראש רכובות על אכזריות (על המשמעויות הלוגיסטיות כבדות המשקל של העניין), אבל פלוגה אחת היתה הולכת ברגל ומשאירה את האכזריות בשטח הכינוס, ואחרת היתה פורקת מהאכזריות במרחק של 8 ק"מ מהיעד וכך לא מביאה את העדיפות של הנגמ"ש הכבד על הקל לידי ביטוי. יש פה אשכול אחר שבו "צנחן1" כתב שמה שלא עליך בהתקלות לא שווה כלום, או אירוע שלא נגמר רק על סמך הצולבת כבר הסתבך מידי. גדוד שאין לו ביד את האנשים, הכלים והמערכת הלוגיסטית לא יהיה מוכן למשימות שיטילו עליו. ראית את התחקיר אתמול? הגדוד שיוצא בשש בבוקר מצאלים? (או בשמו השני: "מה? הוא לא יוצא מעמיעד?") את כל הבעיות הרגילות בתארגנות של גדוד מילואים, תכפיל פי שלוש כאשר הם יצטרכו להתחיל למשוך את הכלים הפלוגתיים שלהם ממקומות אחרים (ואל אפילו תתחיל עם "דחיפות"...) מה שאתה מציע זה פיזור הימ"ח... ביזור מאמץ במקום ריכוז מאמץ. אסון לוגיסטי.

יחידות החי"ר, שישתחררו מהרכב א' האורגני (אותו קיבלו אחרי מלחמת יום כיפור), יהפכו לקלות מבחינה מנהלתית ולוגיסטית. פלוגות המפקדה יתפנו לטפל בפלוגות הלוחמות במקום בעצמן.
לא יודע מאיפה צצה התגובה הזו,ואני לא ממש חושב שהיא ראויה לתשובה, אך אני משער שיש לך רעל בבטן בגלל היחידה שלך. אם תרחיב, אולי אוכל להשיב בצורה עניינית, אך טענה כזו היא בהמעטה - שגויה. אם המפקדה שלך לא מתפקדת, במיוחד במלחמה הזו, האחריות בלפחות שלושת הרמות הפיקודיות שמעליה.
נ"ב
ציטוט:
אני מניח שתסכים שצמצום משמעותי של מחלקת הרכב, וגם, יותר חשוב, האפשרות שכל הגדוד יהיה מרוכז, בלי שחצי מפלוגת המפקדה תהיה עם האכזריות בבסיס האם בזמן ששאר הגדוד נמצא בתע"מ, יקטין את המאמץ שנדרש לתחזוק פלוגת המפקדה וישפר את יכולתה לסייע לפלוגות האחרות.
אשמח לשמוע את דעתך. יכול להיות שמה שאני אומר על הפיצול בגדוד, שהיה נכון לתקופה ששרתתי בגדוד 12 (1992 - 1995), כבר לא נכון היום.

בהנתן התגובה בפרטי, יש לך בלבול קצת במונחים (גם בהודעה הקודמת) בין מחלקת רכב למחלקת חימוש, בין מכונאי רק"מ למכונאי רכב, ואולי גם בין אחזקה לתחזוקה. על פי הרעיון שלך אין שום השפעה על מחלקת הרכב. הרכבים הגלגלים במילא יהיו קיימים בגדוד, או שגרוע יותר, תאלץ למשוך אותם יחד עם פלוגות הרק"מ האורגני שלך. מה תעשה אם תמשוך פלוגת אכזריות? איך לך בטן לוגיסטית בגדוד, כי נפטרת ממנה. אז כמה מנות תחמושות אתה מושך? וממי? ומתי? אתה מקבל 4 מיכליות מהפיקוד? מתי? מי נוהג עליהם? (נהגים שלא קשורים לגדוד, אין להם אחוות יחידה, הם אוהבים לעמוד על זכויותיהם) ומה קורה אם משכת רק חצי פלוגה? או שליש? את מושך שלוש וחצי משאיות? אחת וחצי? מה לגבי התחמושת? הדלק? מה לגבי האופטיקה? והמכשירן לטפל בה שאין לך כי הוא כבר לא בתקן? רגע... קיבלת נהגי רק"מ/מכונאים/נהגי רכב שלא אורגניים לגדוד... יש להם בגדים? ציוד פרט? הם מתוקננים לאוכל? למים? לקליעית? או שעכשיו צריך למשוך גם את זה מה"מיצוי" הפיקודי?

כמו כן, אין מה להשוות עם סדיר. אז עשית בגולני קו ללא רק"מ וכל המכונאים לא איתכם, אז מה? איך זה השפיע עליך בכלל בקו? (והם היחידים שלא היו צריכים להיות אתכם) קודם כל, אפשר להוריד אותם לעזור בתחומים האחרים אם אין להם עבודה על הרק"מ (ביחוד אם הרק"מ לא יצא מאחסנה). אתה באמת חושב שפ"מ משקיעה מאמץ רציני בתחזוקה עצמית? במיוחד בתו"ל מלחמה שעל זה אנו מדברים? פ"מ שמתפקדת תחזוקתה היא משנית ונעשית תוך כדי עבודה ושגרת הגדוד. אתה חושב שבגדוד מילואים (ואני במילואים) החיילים עובדים על משימות פרטיות לפני הפלוגות הלוחמות? יש לך או חוסר הבנה של מפקדה או אחת שלא מתפקדת.
כל טיפולי הרכב/רק"מ אמל"ח מתוכננים תמיד שלא יפריעו לשגרת הגדוד, אם לפני או אחרי. דלק, אוכל, ציוד וכו' הם לא בעיה כי הם תמיד איתה.
העובדה שמכונאי הרק"מ לא יהיו עם הגדוד בתע"מ, לא אמורה לשנות לגדוד רגלי בכלל.
ואלעד מזכיר לי שלא נגעתי בתחום הטיפול והפינוי הרפואי? איזה כלים יש לך? הם כן אורגניים? יש למנות רפואה מתוכננות מראש לכוחות שתמשוך (או שלא) עם הכלים?
_____________________________________
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole


נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 15-09-2006 בשעה 14:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 16-09-2006, 11:26
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית
 
חבר מתאריך: 30.03.04
הודעות: 416
-
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "[QUOTE=_el]24 שעות, 300..."

גרים ריפר,

העלת הרבה בעיות בהצעה שלי ואני מסכים עם רובן, אבל עדיין, בחישוב כולל, אני חושב שהיא עדיפה עם המשך המצב הקיים. להלן כמה הסברים לטענה.

לגבי נהגים מקצועיים לנגמ"שים כבדים. תאונה אחת בה נהג לא מנוסה הופך אכזרית, או מקרה אחד שהטיפול לפני תנועה לא נעשה כראוי וגורם לנזק למנוע, יכול לעלות הרבה יותר מאשר תוספת של עשרה נהגים בקבע. אם החליטו שיש צורך בנהגי קבע להאמרים ממוגנים בגבול לבנון, אז אולי יש מקום לשקול את אימוץ הרעיון גם לגבי כלי רכב מורכבים מעט יותר, ששוקלים קצת יותר ואמורים לסוע בשטחים טיפה יותר קשים. נכון, יש בעיות ב"תפעול" נהגי בט"שית, אבל מסתבר שהתועלת עולה על המגבלות.

לגבי הבעיות בהקצאות שונות ליחידות הנגמ"שים, אני רואה אותן כיחידות מושלמות, שמורכבות מ"לבנות" פלוגתיות (נגמ"שים רגילים + חט"פ), ומלבנות מפג"ד (שכוללת נגמ"שי פיקוד, קשר ותאג"ד, + חט"פ). כל לבנה כוללת את כל מה שנחוץ להפעלת הכלים, כולל מכונאים וכולל דלק. היחידות האלה יהיו בנויות מראש, מאורגנות, מצוידות ומאומנות בדיוק בשביל לחבור לגדודי חי"ר. זה מה שהן יעשו בשגרה ולא צריכה להיות בעיה מיוחדת לעשות את זה גם בחירום. זה צריך לעבוד טוב יותר מאשר מה שהיה בסיבוב האחרון, כשהעברת רק"מ בין יחידות נעשתה גם כן - אבל בצורה מאולתרת.

אם הפלוגה שלי היתה מקבלת במלחמה, במקום 10 אכזריות, ערימה של זיווד וכמה נהגים שנאספו משלוש יחידות שונות, יחידת אכזריות אורגנית, מצוידת, מזוודת, מקצועית, שמאומנת ומתורגלת בחבירה לפלוגת חי"ר, המצב היה נראה הרבה יותר טוב. אולי אפילו היינו נכנסים ללבנון עם מא"גים על האכזריות.

לבנות הנגמ"שים האלה יכללו גם מיכליות דלק ומשאיות תחמושת, כך שמספר כלי הרכב האורגניים בגדוד חי"ר יקטן, מה שיאפשר להקטין את מחלקת הרכב. לגבי רפואה, יהיה צריך להשאיר אמבולנס לשגרה, אולי כזה שמבוסס על "זאב" או משהו דומה.

הפתרון שלי הוא ריכוז המאמץ, ולא פיזורו. המצב הנוכחי מפזר את הנגמ"שים בין כל היחידות, בזמן שרק חלק מהן משתמשות בהם. יש מחסור כללי בנגמ"שים כבדים, אבל האכזריות של יחידה X, שהפעם עובדת רגלית, עומדות באפס מעשה, בזמן שיחידה Y, שזקוקה לנגמ"שים כבדים כרגע, מצוידת דווקא בזלדות. הנגמ"שים הכבדים צריכים להיות מסוגלים לעבור במהירות בין יחידות.

גדודי החי"ר חייבים להשתחרר מהתלות בנגמ"שים, כך שיוכלו לפעול בלעדיהם, ולשמור על האפשרות להפעיל אותם במקרה הצורך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 15-09-2006, 14:26
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "אין תגובה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי _el
24אפשר יהיה למשל לקחת גדוד חי"ר לצרף אליו פלוגת טנקים, ולהסיע אחת מהפלוגות על אכזריות, אחת על M113 והשלישית תלך ברגל. כך יהיה ניצול טוב יותר של האמצעים מאשר במקרה ששלוש פלוגות הגדוד היו מראש רכובות על אכזריות (על המשמעויות הלוגיסטיות כבדות המשקל של העניין), אבל פלוגה אחת היתה הולכת ברגל ומשאירה את האכזריות בשטח הכינוס, ואחרת היתה פורקת מהאכזריות במרחק של 8 ק"מ מהיעד וכך לא מביאה את העדיפות של הנגמ"ש הכבד על הקל לידי ביטוי.


ומה קורה אם פתאום באמצע הקרב צריך פינוי? תפנה בברדלסים? אולי רגלית? האכזריות שבעתודה יאפשרו לבצע חילוץ בטוח תחת אש כבדה ותרחישים אחרים שבהם הכנסת ברדלסים לחילוץ כוח לכוד או לפינוי פצועים וחללים היה הופך לקרב הסתבכות בגלל הפגיעות של הברדלס לכל סוג אמל"ח כולל נק"ל.

מה אם מגלים שתמונת המודיעין לא נכונה (כמו שקרה הרבה במלחמה האחרונה) ורוצים לבצע איגוף רכוב? פלוגת אכזריות אחת כבר מרותקת ללחימה (והכלי כמובן גם מספק אש לאחר הפריקה בניגוד לנגמ"ש קל שהמיגון החלש שלו לא מאפשר לו לנהל קרב מתמשך) איך תאגף? שוב, עם ברדלסים?
לא, אתה תשלח את האכזריות לבצע דילוג רכוב של הכוח הרגלי תוך ניצול יכולת הלחימה מתוך הכלי והמיגון שלו. האכזרית תיתן למג"ד אופציה להשתמש בכוח ככוח חירמ"כ רגיל, כלומר תנועה אל היעד בכלי ממוגן ועל היעד ברגלי או שיתאפשר להשתמש בהם כחרמ"ש וללחום מתוך הכלי הממוגן גם על היעד במתארים ששיטה זו מתאימה להם. עם הברדלס יש לך רק את אופציה א' ואתה צריך להחליט לפני הקרב באיזו צורה אתה הולך להפעיל את הפלוגה כדי לדעת איזה רק"מ להזמין.

מה לגבי הכרת הכלי? חי"רניקים ידועים בטנקאות גרועה (לא אני אמרתי, זו הדעה הרווחת בצבא) גם על הברדלסים והאכזריות המוכרים אז איך יחליפו זחל שנפרס או יעשו טפ"ש לכלי שהם בקושי מכירים ועל אחת כמה וכמה על מספר סוגים שונים של כלים כאלו שאותם הם פוגשים אחת להמון זמן באימונים או בקרב אמת?
בסוף החט"פ יהפוך למין צוות טכני בסגנון אלו שיש ב-Pit Stop בפורמולה 1 - כל בורג שצריך לחזק ידרוש קריאה לחימושניקים.

כשהכלי צמוד אליהם גם בקו הם יכירו אותו יותר טוב גם מבחינת הטיפול והאחזקה השוטפת של הכלי וגם מבחינת הבטחון והאמון שלהם ברק"מ שאותו הם מפעילים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 15-09-2006, 17:02
  gm4450 gm4450 אינו מחובר  
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
 
חבר מתאריך: 26.01.02
הודעות: 1,389
תשובה חלקית בלבד..
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "[QUOTE=_el]24אפשר יהיה למשל..."

לשם משתמש זמני,

לא רציתי לענות לך, כי , הנימה הינה מזלזלת ופוגעת. יכול להיות שלא הבנת כי אתה יודע כ"כ הרבה..
הצגתי גישה...העליתי צורך...אם לא הבנת , אל תגיב. אין צורך. עובדה היא שאנשים אחרים, מכובדים וידענים לא פחות, הגיבו ונמשכו לתוך הדיון. שבת שלום לך..

ל-EL
לא תמיד ניתן להיות "זמין" לצורך מתן תשובות. סטרייקר ? מיצינו כבר...לא מתאים לדעתי למרות ההתלהבות הקנדית והעובדה שיירכש בכספי סיוע. נושא המחיר הגבוה שהיצגת ממש מקומם אותי. חילות היבשה סובלים זמן רב מהעובדה ש-90 סנט מכל דולר סיוע המוקצב לרכש מוקצבים לחיל האוויר.(המיספרים הינם לצורך מתן תחושה בלבד) .יש מספיק משוריינים בשער הגיא שעיקרם היה אילתור של פלטפורמות קיימות. הגיע הזמן (מאוחר קצת לטעמי, אך לא מאוחר מידי) להפנות משאבים להצטיידות מסודרת בנגמ"ש כבד כפי שכבר ציינתי.

צודק אלעד..
לגבי נהיגת טנקיסטים ונהיגת נהגי פומה ואכזרית, הרי שביקרתי במספר יחידות לאחר הלחימה לאורך כביש הצפון. עובדה בולטת לעיין (ומתועדת בצילומים) הינה ההבדל הקיצוני בין מצבם של טנקי מרכבה 2,3 ו- 4 לבין מצב הפומות והנגמ"כים האחרים . מרבית הטנקים חזרו עם כל הכנפיים, פלטות בזוקה ומיתקונים, בעוד הפומות והאחרים חזרו כמעט ללא פלטות צד , ניזקי כנפיים עצומים וחוסרים מדאיגים. במעברים הכרחיים אין לנהג הנגמ"כ המצוי מיומניויות הנדרשות לצורך המעבר, עובדה שגרמה לכלים לעלות על בולדרים ולהתחכך בקירות. רוצים לראות ?

עופר,
כל מילה בסלע..
אין סרט יותר מצדד במה שכתבת, יותר מהסרט על גדוד 931 שפשט על הכפר חולא עם הכתב איתי אנגל. סרט מדהים לכשלעצמו (על המ"פ ביצ'ה וחייליו).

בדיוק כמו שבחיל האוויר הפלטפורמות המגוונות הינן המילה האחרונה , מסופה והרעם דרך הנחשון והשרף...בחיל הים הצוללות החדישות והסער 5 עד לדבורה ולשלדג , הרי שביבשה חייבת להיות רמה של STATE OF THE ART גם בקשת הפלטפורמות. אילוצי התקציב "חתכו" דווקא ביבשה (רכש ואימונים), והביאו למצב שבו צבא מודרני המגן על איומים קיצוניים המופנים למדינתו, מושתת בעיקרו על נגמ"שים מיושנים וחסרי הגנה, תוך נחמה שהאיום הרלוונטי אינו מצריך שיתופם בשדה הקרב.


שבת שלום
מיכאל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 16-09-2006, 01:31
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית
 
חבר מתאריך: 30.03.04
הודעות: 416
תודה לכל המגיבים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

רכישת האמצעי החדיש ביותר והמוצלח ביותר מבחינה טקטית אינה תמיד הדבר הנכון. נשמעו כאן השוואות לחיל האוויר שבו, לכאורה, לא חוסכים וקונים את המטוסים הטובים ביותר. הרושם שלי הוא שחיל האוויר דווקא החזיק במשך עשרות שנים מערכות ישנות למדי, עד שהחזקתן הפכה ללא כדאית. לדעתי, מה שצבא היבשה צריך ללמוד מחיל האוויר הוא שלא מספיק לקנות הרבה מערכות נשק חדישות, אלא שעדיף לקנות קצת פחות ולדאוג למיצוי המירבי של האמצעים הקיימים. שיפור המיצוי נעשה קודם כל בעזרת אימונים.

איזה אוגדה היתה מתפקדת יותר במלחמה האחרונה בלבנון: אחת שמצוידת בטנקי שרמן וזחל"מים, אבל מתאמנת באינטנסיביות, או אחת שמצוידת במרכבה סימן 4 ואכזריות ולא מתאמנת בכלל? יחידה שלא תוכל לסמוך על המיגון של הרק"מ תאלץ להפעיל קצת את הראש ולמצוא טקטיקה שתצמצם את סיכויי ההיפגעות.

כן, ברור לי שזו דמגוגיה זולה.

הטיעון הוא שהשקעה במאות כלי רק"מ חדישים מסוג שדורש זנב לוגיסטי ארוך פי 3 מהקיימים, תגזול משאבים עצומים ותבוא בהכרח על חשבון דברים חשובים יותר.

לגבי הגמישות הטקטית שמקנים נגמ"שים כבדים לפי הדוגמאות שהעלה אלעד, התשובה היא שהפתרון לבעיות הוא לא שימוש ברק"מ ממוגן יותר לשם חילוץ פצועים או איגוף, בהסתמך על הסיכוי הנמוך יותר של אכזרית להיחדר על ידי טיל נ"ט, אלא שימוש מושכל יותר ברק"מ הקיים, כך שלא יפגע בכלל. אתה חייב לצאת לאיגוף רכוב? תמצא את תוואי התנועה המוגן ביותר, תציב חיפויים, תדאג שהארטילריה תרד על שטחים שולטים, תשתמש בעשן, תארגן הטעיה, תפעיל את הראש. הפתרון לאיום טילים לא יכול להיות רכב משוריין עוד יותר שיקטין את סיכויי החדירה. במאבק בין הטילים לעובי השריון אין לשריון סיכוי. תקנה נמרים? הרעים יקנו קורנטים שיחדרו אותם.

ולא, מעיל רוח לא יעזור. הקורנט מהיר מדי בשבילו, ואם ימצאו פתרון אז הרוסים יבנו טיל עוד יותר מהיר.

הפתרון לפגיעות של הנגמ"שים הקיימים היא להפעיל אותם בחכמה. כמו שכולכם יודעים, בראשית מלחמת יום כיפור הטנקים סבלו אבדות משמעותיות מאמצעי נ"ט שונים, ובמהרה אומצו טכניקות וטקטיקות שצמצמו באופן משמעותי את האבדות - בלי שיפור טכני בטנקים. הברדלסים לא סבלו במיוחד מטילי נ"ט - להיפך - הם היו חלק מהפתרון (כמו שאפשר לקרוא יפה בספרו של ברן). בבקשה אל תענו לי עם דוגמאות כמו זו של פלס"ר 7.

נכון, במלחמה מול יריב רציני החי"ר יזדקק להגנה מארטילריה, אבל דווקא בתחום הזה ה- M113 נותן פתרון סביר.

הנקודה שהועלתה כאן לגבי התפעול הלקוי של רק"מ כבד בידי חי"ר מחזק, לדעתי, את הטיעון בעד הוצאת הכלים מהיחידות וריכוזם בידי מסגרת מקצועית שתדע לתחזקם ולהפעילם. בצבאות אחרים חרמ"ש עובד עם הנגמ"שים שלו כל הזמן ורוכש את המקצועיות הנדרשת. בצה"ל זה לא קורה וגם לא יקרה. חזון הבלהות של אלעד על הקריאה לחימושניק בכל מקרה של צורך בחיזוק בורג כבר קיים במציאות (כמו שראיתי למשל כשקיבלנו נגמ"שים בעזה בסוף 2002, אחרי שנים בלי אימוני נגמ"שים). אפשר להישאר בשיטה הקיימת, שלא עובדת, או לחפש דרך אחרת.

גרים-ריפר - קצת מאוחר עכשיו, אז אענה לטענות שלך נגד ריכוז הנגמ"שים בהזדמנות אחרת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 16-09-2006, 10:06
  eladg eladg אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.04.06
הודעות: 440
בוקר טוב
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "תודה לכל המגיבים"

השאלה טובה, אבל לא מתייחסת לסך האיומים הקיים בזירה.
בחיל האויר השתמשו בציוד ישן יחסית, אך לא מיושן ביחס לאיומים (לא טסו מוסטנגים ביום כיפור למרות שלחמו שרמנים).
אם אתה מעריך שהאיומים שעומדים מולך הם כאלה שהציוד לא מספיק טוב להתמודד עימם, גרוט אותו ותקנה משהו חדש (ואני לא מדבר על מצב שהסורים על הגדרות).
למה חיל האויר לא שלח טייסות סקייהוק ללבנון ? כי הוא לא היה חייב.
אני ממש לא מומחה לחיל האויר אבל האם לא התחיל השינוי התפיסתי אחרי מלחמת יום כיפור וטראומת טילי הק"א ?

לגבי שיקולים פיננסיים גרידא, הרי שאין לי נתונים (ואני מאמין שלא רבים יודעים אותם) לגבי עלויות אחזקה שוליות של M113 לעומת אכזרית לעומת נמר או מה שלא יהיה.
אני שאלתי בעבר מספר פעמים ולא קיבלתי תשובה מספקת - למה צה"ל נפטר מהמג"חים ?
האם רק משיקולים פיננסיים? ונכנסים כאן שיקולים כמו זמינות ומחיר חלפים, יכולת לשיפור ושימוש כפלטפורמה מודולרית לעתיד.

הצורך קיים (ואף ששימוש מושכל באמצעי החלצות יעזור לך כשעפים עליך טופאנים, עדיין היתרון היחסי בידי התוקף ולא המותקף) ועל כך יעיד כל מי שאי פעם שמע את התקתוקים על "שריון" האלומיניום של ה-M113.
האם יש או אין כסף, או יותר נכון - האם המאמץ שווה או לא שווה את הכסף ?
זו שאלת מיליון הדולר, ונראה לי שלטווח הארוך (בתוספת מספר שינויים בבנין הכח שמפאת קוצר זמן אני אפרט אח"כ) התשובה עליה תהיה חיובית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 16-09-2006, 10:54
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית
 
חבר מתאריך: 30.03.04
הודעות: 416
-
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי eladg שמתחילה ב "בוקר טוב"

אם לקחת את הדוגמא של חיל האוויר אחרי יום כיפור, הפתרון לאיום הטילים לא היתה לבוא ולהגיד "תנו לנו סקיהוקים ופנטומים משוריינים שעמידים בפני SA-6, וגם לא "תנו לנו מטוסים בלתי נראים", אלא פיתוח טקטיקה שתנטרל את האיום, בשילוב עם מציאת מספר פתרונות טכניים ורכש מספר קטן יחסית (100) של מטוסים מתקדמים יותר ( אף 15 ו- 16 דגמי A, שגם הם לא ממש משוריינים). במילים אחרות, חיל האוויר הפעיל את הראש.

אם להמשיך עם הדוגמא של חיל האוויר, אז הוא ידע איפה להפעיל את המספר הקטן יחסית של מטוסים מתקדמים שברשותו והמשיך להפעיל את עיקר המערך, המבוסס על מטוסים מהדור הקודם, למשימות שלא דרשו את היכולת של המטוסים המתקדמים.

באנלוגיה ליבשה, ה- F15A וה- F16A של 1982 הם האכזריות והפומות, בעוד הפנטומים, הסקיהוקים והכפירים זה ה- M113. יש מספיק עבודה לכל הסוגים, רק צריך לדעת לשים כל אמצעי במקום הנכון (מה שדורש שליטה מרכזית, כמו שיש בחיל האוויר). הפתרון ביבשה לא יכול להיות רכש מסיבי של נגמ"שים כבדים וזה גם לא ממש נחוץ. הפתרון צריך להיות קודם כל ארגוני, טקטי ומנטלי, כזה שיביא לניצול טוב יותר של האמצעים הקיימים.

אם אחרי שעשית רפורמה במערך ההדרכה, דאגת שכל סמלי המחלקות יהיו אנשי קבע ,ארגנת בצורה יעילה את העוצבות בסדיר ובמילואים, אימנת את המילואים שבועיים בשנה, ועדיין נשאר לך כסף (וזה אפשרי במידה ויהפכו את הגיוס ליותר סלקטיבי), אז נראה מה לעשות איתו.

אלעד, לגבי השאלות שלך על הוצאת סוגי רק"מ שונים מהשירות, גם לי כמובן אין נתונים. יש לי נתונים לגבי תקופות עתיקות, ואני מניח שהעקרונות, כמו ההבדל התהומי בין עלויות הפעלה של טנק לאלה של נגמ"ש, נשארו בלא שינוי מהותי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 16-09-2006, 16:55
  eladg eladg אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.04.06
הודעות: 440
לא לזה כיוונתי בדוגמא
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "-"

אבל אני באמת לא מבין גדול בחיה"א, ובהחלט מקבל את הנקודה שלך.
אישית אני לא מכיר (וקשה לי להאמין שאחרים כאן מכירים) את חלוקת תקציב הביטחון בין אויר ליבשה לים, אבל ההנחה שצריך להסתדר ולהתייעל במסגרת התקציב הקיים לפני שמרחיבים אותו היא תמיד נכונה (וכמעט אף פעם לא מיושמת...) .
השאלה שעלתה כאן לדיון (להבנתי) היא האם מערך החי"ר יכול להמשיך להשתמש בכלים הקיימים, או שהגיע הזמן לרפורמה.
אני מאמין שכן, ויש כאן מומחים (שאני מניח שיצטרפו אחרי צאת השבת) ויתנו את הסיבות הטכניות מדוע אין אפשרות להמשיך להשתמש באותן פלטפורמות מיושנות.

הטיעון העיקרי שלך (שוב, להבנתי) הוא העלות.
נשאלת שאלה ערכית - עלות לעומת תועלת. האם אתה מאמין שמול מגוון האיומים העומדים היום בפני חטיבת חי"ר (בכל המתארים האפשריים) ויתרה מכך, בפני איומים עתידיים (קיימים בשוק אך לא אצל המדינות הסובבות אותנו עדיין) ניתן להמשיך להשתמש בM113 ?

לגבי הדוגמא של חיה"א - F15 ו-F16 אכן אינם משוריינים אך פיתרון בעית הטילים בלבנון לא היה רק טקטיקה, אלא גם (בעיקר?) טכנולוגיה.
ואין דין מטוס כדין נגמ"ש, אין ספק שפגיעה באחרון תוביל לתוצאה טרגית לפחות פי 10 (כמות אנשי צוות) - והרי כבר די הובהר (זה דרך אגב נושא מעולה בעיני לאשכול חדש) שבמדינתנו חיי אדם חשובים יותר מהשלמת המשימה, החזרת הכלים הביתה וכמובן כסף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 19-09-2006, 07:48
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,565
יש פה כמה שאלות כבדות משקל,
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי _el שמתחילה ב "תודה לכל המגיבים"

אבל עדיין אני חושב שבסה"כ צריך נגמ"ש כבד.
בלחימה האחרונה *לא היו מספיק אכזריות*. גרדו אותם משם לפה ומפה לשם, הזיזו ימין ושמאל, והיו כמובן בעיות יעילות שנגזרו מהפעלה בעייתית וכל מה שציינת. אני לא יודע לציין אם יצאו אכזריות מימ"חים או משהו. מה שודאי, שלא היו מספיק לכל היחידות שהיו צריכות את זה. והנגמ"שים הקלים? אף אחד לא חלם להכניס אותם ללבנון. הדבר היחיד שיעשו איתם בתסריט מוכה אש הוא להביא אספקה בשטח מוכה ארטילריה אבל מאובטח נגד כל דבר אחר.

ועכשיו, לעניין הכסף וההכשרות. בעצם, נתחיל בהכשרות, כי פה אני לא כל-כך מסכים עם בעלי החזון שרואים בכל נגמ"ש בסיס אש פוטנציאלי. שיטה כזו אכן מצריכה צריכים לרוב, קורסי תותחן (אני עוד זוכר את דיוני החטיבה הקלה, כשמישהו הציג ברוב רושם את הרעיון לשים תותח 25 על האמר, לסיוע בטווחים של 2-2.5 ק"מ. איכשהו היה נדמה לי שהוא לא שם לב שאם לא יהיה לו תותח מיוצב, הוא לא יפגע בהרבה מדי דברים, ואם כן - הוא יצטרך קורס תותחנים, שהוא לא הכניס בחשבון), ומצמצמת את כח האדם המסתער. היא גם עלולה לגרום להידבקות מוגזמת לכלים (ראה תסמונת אפגניסטן), ולפגיעה בחיילים רבים שישארו בכלים במקום לזכור שהדבר הכי חשוב בהפעלת נגמ"ש הוא השאלה מתי יורדים ממנו. הרעיון של 'ארגז אש' וסואץ שניה רק עם נגמ"שים כבדים לא משמח אותי במיוחד.
אני חושב שלא כל נגמ"ש צריך תותח קל. רק כמה נגמ"שים של המסייעת. כמו שיש מחלקת גיל, אפשר ליצור מחלקת תותחים, וכו'. במצב כזה, צמצמת מניה וביה חלק גדול מהבעיה.

באשר לכסף, אני לא בטוח שהוצאות האחזקה למשהו חדיש יותר יהיו גבוהות יותר. מנוע אמין שסוחב תוספת מיגון שלא תוכנן לה מתאמץ יותר ומתקלקל יותר. גם ה-M-113 וגם האכזריות סוחבים יותר משקל ממה שהתובה שלהם תוכננה לסחוב, על כל ההשלכות של זה. דלק, אכן, הם יצטרכו יותר - אלא אם מישהו יחשוב דור וחצי קדימה ויבנה לנו מנוע היברידי...

מה שכן, ההשוואה שלך לסופה ולנדרובר - ולא לנגמ"ש - בהחלט במקום. כי ייתכן שנחליט שאנחנו רוצים לצייד חלק מהיחידות ברכב קל ממוגן רסיסים בלבד, וחלק מהיחידות בנגמ"ש כבד. זה כמובן אומר תפיסת הפעלה שונה לכל אחת מהיחידות; יחידות לנדרובר, נניח, לא יוצמדו לטנקים אף-פעם, ויחידות נמר"ה לא יישלחו לחלק מהצירים בלבנון, שבהם הגשרים קורסים תחת משקל טנק.

לגבי ההצעה ליחידות ניוד עצמאיות - אני עדיין צריך לחשוב על זה עוד.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 16-09-2006, 07:30
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
 
חבר מתאריך: 17.03.05
הודעות: 1,902
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

עוד בעבר הרחוק עם גמר פיתוחו של מרכבה 1

יצא לי לראות נגמ"ש מרכבה כנ"ל מודולרי שניתן בזמן קצר להפכו מנגמ"ש לוחמים, לנגמ"ש נושא מרגמה / עורב או אפילו נגמ"ש פינוי רפואי.

יסלחו לי הקוראים ששיריון אינו התמחותי - אך נראה לי שהנמרה שהוצגה בגני התערוכה לפני אי אלו שנים ספורות היא אפילו יותר מתקדמת.

אז 25 שנה בערך שוכב לו האב טיפוס הראשון מאחורי החלון של מקבל החלטות, ושום דבר לא זז.

לא שהאיומים לא היו ידועים !
לא שהנגמשי אלומיניום לא בערו ב 73 ו82 !
פשוט מי שהחליט על סדר העדיפויות כך החליט!

אז מה המסקנה היא שמיכאל לא מבין בשיריון?

או שמישהו חושב שהחי"ר הם סחבות (מילה יפה לסמרטוטים) שכל תפקידם הוא לשטוף את היעד.

בשביל זה לא צריך ועדת חקירה שעושה לי בחילה(יש למישהו פראמין פנוי) ומעשירה את עורכי הדין.
בשביל זה צריך................
לקרוא את מה שמיכאל כתב ולהתחיל ליישם.
(אגב מיכאל, זה נכון שעיקרי הדברים כבר הוגשו על ידך מס פעמים בעבר למערכת?)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 17-09-2006, 16:22
  gm4450 gm4450 אינו מחובר  
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
 
חבר מתאריך: 26.01.02
הודעות: 1,389
לאילן ידידי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

לא הגשתי השגות למערכת כי , המערכת הגישה בשנים החולפות חלופות רבות , ונדחתה בעיקר מסיבות תקציב. גם הגשת הנמרים למיניהם לא אושרה עד כה. אינני חושב שמישהו ב"מערכת" זקוק לי לצורך הצגת הנושא. אני מכיר את העוסקים במלאכה, ובמיקרה זה אני גם בטוח שהם יודעים להציג את הצרכים ואת הפתרונות.
לגבי הברדלי, עובדה בולטת היא שבניגוד לאברמס, לא ייצאו האמריקאים את הכלי כ-ICV. מדובר בכלי "רך" שאכן יועד לתת סיוע קרוב לאחר הפריקה. הצורך להשתמש בו גם בהובלה אווירית, הפך אותו לממוגן פחות מידי, אפילו עם חליפת ה-ERA של רפאל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 18-09-2006, 22:47
צלמית המשתמש של PD1
  PD1 PD1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.11.05
הודעות: 705
שלח הודעה דרך ICQ אל PD1 שלח הודעה דרך MSN אל PD1
בעניין הנגמשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

בעניין הנגמשים, לצהל יש זלדות בשפע, אבל הן כבר מיושנות, אי אפשר לקחת ולשפר ולשפר ולשפר כל פעם, זלדה תישאר זלדה, אותו כלי מרובע שלא מספק כבר את מה שהוא צריך לספק בקרב.
הנגמשים הכבדים של צה"ל הן אותו דבר פחות או יותר, יש את כל נגמשי הסנטוריון ואת האכזריות, אבל מה, סנטוריונים הם מיושנים ולא מי יודע מה נגמשים אלה רכב סיוע לכוחות הנדסה, וכדי לייצר אכזריות צריך תובות של T-55, שוב פעם לפנות לגורמי חוץ, לקנות טנקים ישנים ועשות להם קוסמטיקה.

צה"ל מתחיל להתיישן, וזה לא רק בגלל הנגמשים, השאלה שלי היא מה הוא הולך לעשות עכשיו?
יש לצה"ל כלי מצויין שנקרא נמרה, תוצרת כחול לבן, מבוסס על מרכבה שהוא טנק מיוצר עצמי, טנק שהוכיח את עצמו בקרבות אין ספור פעמים, למה לא להתחיל לזרז תהליכים ברכישה של הכלים האלה, להתחיל להיות צבא מודרני סוף סוף.
לצאת מהחפיפניקיות.

משהו מעניין לסיום, נגמש כבד מתוצרת אוקראינה מבוסס על הטי-64.
http://www.militaryphotos.net/forum...ead.php?t=91762
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 18-09-2006, 23:56
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.10.04
הודעות: 1,404
צריך לחשוב!!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

אני חייב להסכים עם EL!!!
צריך להפסיק להתבכיין על כך שיש לנו M113 ולא נמרה קומנדו מקוצררת אמריקאית ולהתחיל לחשוב, משהו שככל הנראה לא נעשה כבר הרבה זמן.
להחליף עכשיו את כל מערך הנגמשי"ם בנגמכי"ם הוא הרבה יותר מדי יקר ויכניס אותנו לעוד "עשור מבוזבז" כמו זה שבא אחרי מלחמת יום הכיפורים.
יש לנו חטיבת אחת עם נגמשים כבדים, עוד אחת שמאגפת אנכית ושתיים (או שלוש, מה יהיה עם חטיבה 900 בנושא הניוד הקרקעי?) שמנוידות ע"ג נגמשי"ם. בואו נראה איך מנצלים אותן בצורה נכונה.
(כמובן שהתיחסתי רק לסדיר ולא למילואים, אך אני מניח כי החלוקה הכמותית נשמרת גם במספרים הגדולים).
האוגדות צריכות להבנות בצורה מעורבת, כך שלכל אחת מהן יש חטיבה המסוגלת להגיע משורינת ממש עד ליעד, חטיבה נוספת שתאגף את היעד אנכית ועוד אחת שתגיע קרוב ומשם תנוע רגלית/תחסום צירים וכו'...
מי שחושב שעכשיו יתחילו להזרים מיליארדים על מנת להסב חטיבות חי"ר מנוגמשו"ת לחטיבות חי"ר מנוגמכו"ת טועה!
עדיף להשתמש בכסף הזה על מנת לאמן את חיילי המילואים - לפחות שבועיים בשנה.
גם לא צריך פלאטולון קומנדו לכל מילואימניק משופצר לשכפ"ץ קרמי - הכל צריך להיות מעורב, גם על מנת לשמור על היכולות השונות וגם על מנת לשמור על התקציב - אי אפשר לנהל דיונים מטורפים על מה צריך להיות אם רק היה לנו כסף. בואו נשאיר את הרגליים על הקרקע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 22-09-2006, 15:31
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
ממש לא מסכים
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי D62RPY שמתחילה ב "לגבי חטיבה 900 (כפיר)..."

בכל המלחמות עד היום הוטלו כוחות למשימות בגלל צורך ולא בגלל ייעוד מקורי. זה אולי לא טוב אבל זו המציאות ואליה צריך להערך. גם ההערכות צריכה לדעתי להיות למלחמה כוללת בהיקף גדול יותר בהרבה ממה שראינו במלחמת לבנון השנייה. אז להשאיר חטיבה מצויינת ללא מיגון רציני - זה לא רציני. אני מקבל שיש סדרי עדיפויות בהקצאות ובזמן אבל לא מקבל שניתן להחליט היום שכוח מסויים לא ילחם במלחמה הבאה בשטחים פתוחים. ועוד נקודה למחשבה, חיילי חטיבה 900 נוטים להשתחרר אחרי 3 שנים, מאות ויותר כבר שוחררו, להיכן הם משובצים ? לחטיבות החיר הרגילות ! ומה לגבי ההכשרה שלהם אז ? אולי יקבלו פטור מלחימה בגלל שבסדיר לא קיבלו הכשרה על נגמ"ש ?
שנה טובה
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 23-09-2006, 00:09
  D62RPY D62RPY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.08.06
הודעות: 87
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "ממש לא מסכים"

ציטוט:
בכל המלחמות עד היום הוטלו כוחות למשימות בגלל צורך ולא בגלל ייעוד מקורי. זה אולי לא טוב אבל זו המציאות ואליה צריך להערך. גם ההערכות צריכה לדעתי להיות למלחמה כוללת בהיקף גדול יותר בהרבה ממה שראינו במלחמת לבנון השנייה. אז להשאיר חטיבה מצויינת ללא מיגון רציני - זה לא רציני. אני מקבל שיש סדרי עדיפויות בהקצאות ובזמן אבל לא מקבל שניתן להחליט היום שכוח מסויים לא ילחם במלחמה הבאה בשטחים פתוחים.


אז מה אתה מציע, שחיילי החטיבה יעשו את משימות הבט"ש עם נגמ"כים שלא תואמים את הצרכים?

כי הרי כמו שאתה בעצמך מודה, לא יקצו ציוד שישב במחסנים לאור ייעוד הכוח.

ציטוט:
ועוד נקודה למחשבה, חיילי חטיבה 900 נוטים להשתחרר אחרי 3 שנים, מאות ויותר כבר שוחררו, להיכן הם משובצים ? לחטיבות החיר הרגילות ! ומה לגבי ההכשרה שלהם אז ? אולי יקבלו פטור מלחימה בגלל שבסדיר לא קיבלו הכשרה על נגמ"ש ?


שיקבלו הכשרה על נגמ"ש כמו בכל חטיבת חי"ר אחרת וכך במקרה חירום או במילואים הם יידעו מה לעשות. אין זה אומר שצריך להקצות לחטיבה נגמ"כים או נגמ"שים כשאין צורך בכך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 19-09-2006, 00:12
  eladg eladg אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.04.06
הודעות: 440
Money Money Money
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "צריך לחשוב!!!"

כפי שנטען בעבר, כסף זהו הנושא הקרדינאלי.

השאלות שצריך לשאול ולא להתבלבל עם כל מיני תיאוריות של מה יהיה אם :
1. מהי רמת הסיכון הצפויה בשדה הקרב העתידי (ואני מתפלל שזה לא יהיה מהר כפי שצפוי) לכח הקיים ?
2. מהי עלות החזקת המלאי הקיים (ליין לוגיסטי, אימון, אופציה לגריטה) ?
3. מהי עלות ייצור נגמ"כ ?
4. האם נגמ"כ ייתן מענה טוב יותר (באחוזים) לאיומים העתידיים ?

שאלה - אני זוכר שדיברו על ייצור נמ"ר ממרכבות ישנות.
האם זה עדיין נכון או שהכוונה היא לייצר מאפס ?
אם התשובה היא כן, הרי עוד שאלות -

5. כמה מרכבות סימן 1 יש ?
6. כמה צריך וכמה עולה להחזיק אותן ?
7. האם ניתן להפנות משאבים אחרים למלא את החסר בטנקי קו שני (מחוסר הגדרה מתאימה יותר)
ולייצר לחי"ר כלי אמין ?


בבקשה - לא לענות על השאלות גם לא כספקולציה.
תחשבו עם עצמכם, ואני מאמין שהתשובה (כלכלית גרידא) נוטה לכיוון החלפת עיקר הכח בכלים חדשים.

אפילו אצלנו כבר לא מחזיקים טרקטורים משנת 68.... רק במוזיאון...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #66  
ישן 25-09-2007, 23:31
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
Namers should be deployed in separate transport units
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

I originally wrote this in the recent thread on the Namer going into production, but it should go here
Since gm4450, opened this important discussion, I have been meaning to add my thoughts on this topic.


Was there really a lack of Heavy Armored Personnel Carriers (HAPCs) in the IDF during the summer of 2006?
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



I’m not so sure.


In the photo above you can see a column of Achzariot parked on the road outside Kibbutz Malchia. I saw them there on Thursday evening Aug 10 before the “big offensive” at the end of the war. We exited from Lebanon the following Wednesday August 16 at the same point and the tightly-parked column of apparently unused Achzariot had grown even more to what I estimate to be more than enough for a battalion.




I saw some of these being trucked north (I assume from Gaza) on the highways when I drove back from a short visit home a few days beforehand.



So why were these precious HAPC left unutilized while the infantry walked and Merkava tanks were used as supply and evacuation vehicles?



Maybe because their owners, the only soldiers that knew how to operate them had moved north on foot beyond B’nt J’bel, and no one else knew what to do with them?



To paraphrase what OfferD once said:


in a war, the units that are deployed for a mission are those units that are available on the scene, not necessarily those specially trained for the mission.


ציטוט:
במקור נכתב על ידי [/color
[color=black]קגנס]אני מניח שעדיף לצייד 2 חטיבות באופן חלקי
(נאמר, בסד"כ המתאים ל-6 או 7 פלוגות) מאשר חטיבה אחת באופן מלא. בזמן עימות לא כלהכח החטיבתי יהיה תחת אותו סיכון.

</FONT>


ציטוט:
במקור נכתב על ידי [/color
[color=black]סמבוסק]מבלי לפגוע באף גולנצ'יק, רמת אחזקת הכלים
והטיפולים לאכזריות בהם נתקלתי במהלך השנים היו מזעזעים!!!

הייתי עד למקרים רבים של כלים שהושבתו רגע לפני פעילותמבצעית (מארבים בלבנון, פעילות ביו"ש בחומת מגן ובכלל) או תרגיל גדול רק בגלל הזנחהואי טיפול.



חינוך של חייל חי"ר לחיבור לכלי שלו, לטפולים שוטפיםולאחזקה נכונה לוקח חודשים רבים.


זה תלוי מאוד אם יהיו לכל יחידה כלים קבועים שלה או שאלהיהיו נגמ"שי "זונה" שעוברים מיחידה ליחידה ואף אחד לאבאמתאחראילהם.

</FONT>
I also agree with the above two statements.


I think that the answer to these issues and the best way to utilize the Namer and Achzarit HAPCs is in separate armored transport units that will not belong to any of the Infantry brigades. These units will provide the Namer vehicle with the driver and the vehicle commander/gunner crew only. The crew are the specialists with this vehicle and know how to properly operate and maintain the it. (Of course manpower to help maintaining the HAPC should come from the infantry, but the Namer is their “baby



The HAPC unit should also have its own organic maintenance/logistic support team familiar with the vehicle. The idea is to treat a Namer HAPC in the same way has you would treat a Blackhawk helicopter or an armored Safari truck used for infantry transport. This way the limited number of HAPC could be moved and utilized wherever they are most needed.



The basic Organic combat vehicle of all the IDF infantry units should remain the M113, which despite various complaints, is relatively easy to maintain and reliable even when neglected, and allows the infantry soldiers to focus on being infantry, while providing all the Infantry units with its own capability for tactical mobility with protection against small arms and artillery fragments.



Some additional advantages of this setup:




--Namer crews train and are familiar with all the different infantry units and well experienced in combined-arms exercises with tanks, etc.



--Namer crews build and maintain a vast experience of armored infantry tactics and combined-arms tactics and can pass this useful knowledge-base to whoever the current “clients” are, whether they be Golani, Paratroopers, Engineers, reservists, etc.



--Rather than lose 2 infantry soldiers from each squad to stay behind with the vehicle when the infantry disembarks, the organic crew stays with the vehicle and can continue to operate independently, to be utilized by other units or in other sectors, if necessary.
I believe that the US Marine Corp operates their tracked AAA7 amphibious vehicles in this way with one “amphibious transport” battalion per infantry division.



Whether the HAPC units should belong to the armored corp. or to the infantry corp., I don’t know. Ego problems can be fulfilled by giving them red boots, a flat-top mini-mekutrarararXL, a spotted beret, a sikat lochem bigger then any else’s, etc.





One more comment: I very much hope that they increase the size of the back door/ramp of the Namer in the production models. The large rear ramp of the M113 is one of its best features as an APC, making it such a flexible and useful vehicle. It makes it possible for the infantry to quickly exit two at a time, as well as to easily load/unload wounded and supplies safely from the back. I think that the current back door of the Namer is inadequate



Finally, I added some photos of my own:


Thursday Aug10
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


Friday Morning Aug11
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

and that night

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


Weds.Aug16
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 25-09-2007 בשעה 23:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 28-09-2007, 23:18
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
Jordanian AB14 Temsah (Crocodile) HAPC
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "Namers should be deployed in separate transport units"

ציטוט:
I very much hope that they increase the size of the back door/ramp of the Namer in the production models. The large rear ramp of the M113 is one of its best features as an APC, making it such a flexible and useful vehicle. It makes it possible for the infantry to quickly exit two at a time, as well as to easily load/unload wounded and supplies safely from the back. I think that the current back door of the Namer is inadequate


Look at the back ramp of the Namer:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

^ דלת המסדרון סגורה. שימו לב לחלונית וחרך הירי וכן לעינית המצלמה בצד השמאלי של התמונה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
^ הדלת פתוחה

Now compare this with how wide the back ramp of the Jordanian AB14 Temsah (Crocodile) HAPC is


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
For those that aren't familiar, this vehicle is made out of Centurion tank hulls with the engine moved to the front like the Merkava.


I wonder why we didn't adopt this configuration when the Achzarit (or the various Nagmashot vehicles) was developed instead of only going half-way and moving the engine to the side just enough to make way for the narrow clam-shell corridor?




ציטוט:


The AB14 can carry a crew of two (driver and commander/weapons systems operator) and a dismount section of up to 10 personnel plus combat supplies. Compartments located above the track sponsons provide additional external stowage. The high internal capacity means the AB14 can carry out other roles, such as command post or tracked-ambulance, in addition to its ICV role.


The AB14's crew compartment and engine bay will have tank levels of protection and can accommodate the mounting of enhanced reactive armour packs. Massive side-skirts provide additional 'stand-off' protection to the lower hull. The AB14 will be fitted with a nuclear, biological and chemical filtration and air-conditioning system.


_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 28-09-2007 בשעה 23:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 29-09-2007, 23:08
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "Namers should be deployed in separate transport units"

מה יש לדבר ... צודק.

זו הזדמנות לחזור על עקרונות נכונים כבר כמה מלחמות
ולמען ההברה אצרף דוגמאות (אינפנטיליות)
האם ניתן שטייס יטוס בשגרה ויתאמן על פנטום ובמלחמה יטיס F16 ?
האם ניתן שחיל חיר יתאמן בשגרה על גליל ובמלחמה יקבל M16 ?
האם ניתן שטנקיסט יתאמן על מג"ח ובמלחמה יוקפץ למרכבה 4 ?

כך אי אפשר שאיש חיר יתאמן רגלית ובמלחמה יקבל בגדר אכזרית / נמר / ברדלס / ....
הפעם האחרונה שנגמשים היו חלק אורגני ובלתי נפרד מלוחמי חיר היתה בחרמש של שנות השבעים ובגלל זה הנגמשים לא נתקעו, הלוחמים לא היו תלויים בנהגי מפקדה והיו עוד כמה יתרונות

גם בגולני שצייד לפני שנים את הכוחות באכזריות הם לא הפכו לחלק בלתי נפרד מהגדודים באימונים ובשגרה - אשמח לתיקון הדברים בצרוף דוגמאות.

בצבא משום מה חושבים אחרת כבר יותר משני עשורים והתוצאות ? ניכרות לעיין...

אם בתפיסה החדשה לא יציידו את חטיבות החיר בנגמשים שיהוו חלק בלתי נפרד מציוד הלחימה של החיילים, הם לא ישרתו אותם במלחמה, זו מציאות ואינה שונה במאומה מהדוגמאות הילדותיות שכתבתי למעלה.
עיקר הבעיה אינה סוג הנגמש אאל הפיכתו לחלק מהיחידה.

חג שמח
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 30-09-2007, 14:21
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "מה יש לדבר ... צודק. זו..."

ציטוט:
מה יש לדבר ... צודק.

זו הזדמנות לחזור על עקרונות נכונים כברכמה מלחמות
ולמען ההברה אצרף דוגמאות (אינפנטיליות)
האם ניתן שטייס יטוסבשגרה ויתאמן על פנטום ובמלחמה יטיס F16 ?
האם ניתן שחיל חיר יתאמן בשגרה עלגליל ובמלחמה יקבל M16 ?
האם ניתן שטנקיסט יתאמן על מג"ח ובמלחמה יוקפץ למרכבה 4 ?

כך אי אפשר שאיש חיר יתאמן רגלית ובמלחמה יקבל בגדר אכזרית / נמר / ברדלס / ....
הפעם האחרונה שנגמשים היו חלק אורגני ובלתי נפרד מלוחמי חיר היתה בחרמששל שנות השבעים ובגלל זה הנגמשים לא נתקעו, הלוחמים לא היו תלויים בנהגי מפקדה והיועוד כמה יתרונות

גם בגולני שצייד לפני שנים את הכוחות באכזריות הם לא הפכולחלק בלתי נפרד מהגדודים באימונים ובשגרה - אשמח לתיקון הדברים בצרוףדוגמאות.

בצבא משום מה חושבים אחרת כבר יותר משני עשורים והתוצאות ? ניכרותלעיין...

אם בתפיסה החדשה לא יציידו את חטיבות החיר בנגמשים שיהוו חלק בלתינפרד מציוד הלחימה של החיילים, הם לא ישרתו אותם במלחמה, זו מציאות ואינה שונהבמאומה מהדוגמאות הילדותיות שכתבתי למעלה.
עיקר הבעיה אינה סוג הנגמש אאל הפיכתולחלק מהיחידה.

חג שמח





Hi Offer,

I agree of course with your arguments that all soldiers need to train routinely with the equipment that the will use in war. However I am NOT in favor of returning to a dedicated Armored Infantry configuration as was in the 70s.



From reading about the 73 and 82 wars, it seems that infantry operations where the soldiers fought mounted from APCs were disastrous while the more successful ones were where the soldiers fought on foot. For example, on the Golan, I compare the successful dismounted actions of the reserve paratrooper battalion at Tel Shams and Um Butna, versus the disastrous incidents involving Palsar7 with M113s, and Moshe Egozi’s reserve hermesh battalion, that replaced the paratrooper battalion in Um Butna on 19.10.73.



From a book about Ugda Hamapatz (for which I am very very grateful to b.a), I later read other examples of hermesh battalions that were unable to capture their objectives such as

מוצב ציידה



I don’t know if this was due to an inappropriate doctrine of these units or the older manpower or lower training level, as was discussed in the excellent discussion: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=318242 . Or perhaps the too-close association of the hermesh soldiers with their armored vehicles made them reluctant to fight dismounted?



For whatever reasons, it seems that following the 73 war, the IDF concluded to convert the existing hermesh and infantry units (as well as create new ones) into what is formally called “hiram” rather than “hermesh”, but is infact just regular infantry equipped with M113 APCs for armored mobility. The equipment is the same, but the main difference seems to be that in the “hiram” organization, the focus of the infantry soldiers on their primary role which is dismounted fighting.



From looking also at the experiences of other armies, and a little experience of my own with M113s in the IDF, I have to also agree with the IDF’s APC “armored taxi” concept typified by vehicles like the M113s, or the heavier Achzarit and Namer, versus the “Infantry Fighting Vehicle” concept as typified by BMP or Bradley vehicles.



Thus I am in favor of equipping the IDF with the Namer, however like I wrote previously, the best way to implement this is to organize the Namer in “armored assault” transport units with dedicated driver & gunner crew, while the infantry “passengers” are from separate standard infantry units.



Like you pointed out, the current concentration of Achzariot in specific infantry units such as Golani has many flaws and has not produced units that know how to properly utilize these valuable vehicles. This could be widely been seen in Lebanon2. The stories I heard and read from reserve Alexandroni soldiers were similar, and for a number of reasons, they also did not make much use of the Achzarit.



To make an analogy, no General would dare allow helicopters be permanently assigned to a paratrooper unit and sit in rows, unused during a war, because the paratroop soldiers were deployed somewhere else. So why is/was this the situation with the Achzariot?



The soldiers who need to be well-trained and practiced in operating and maintaining an APC or HAPC are the organic driver/gunner—and the organic logistic/maintenance units. In the battle-taxi role, it is enough for the infantry passengers to receive a minimal familiarization with the HAPC vehicle. Optimally this could be a week or more of routine joint exercises per year or a few days reorientation training like with my reserve battalion got with M113s before going into Kalkilya in 2002, or in a worst-case emergency—just a few hours (like I got before the first time I flew in a Yasur helicopter in the sadir).



I don’t see how the infantry passengers need to be much more experienced with the vehicle than say with a Merkava tank or a Blackhawk helicopter that might be carrying them into battle. In fact I doubt that non-Achzarit infantry soldiers assigned to ride on an Achzarit would have performed any differently in a war than soldiers from Golani/Alexandroni.



By its nature, the “armored assault” battalion crews would get a lot of training time with various infantry units in joint exercises with tanks and other ground forces. In fact, I would expect that the Namer units would also be quite busy in batash with infantry in Gaza.



If done right, a Namer battalion (which, after later consideration, should probably belong to the Armored Corp.) might even become the long-lost “bridge” to better infantry-armor unit cooperation.







_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 30-09-2007, 17:42
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "לא הצעתי לחזור דוקא לחרמש של..."

Hi Offer,

Maybe I misunderstood and thought that you proposed to create dedicated hermesh infantry battalion/companies equipped with Namers. I already explained why I think it would be better to deploy them in seperate units with only dedicated drivers and gunners.

Of course only a few hours of training for the infantry before riding an armored vehicle in
combat war isn't a good plan, but unfortunately seems to be something that occured more than once in IDF history.

BTW, Before going to Kalkilya in 2002 where most of our operations consisted of armored patrols, we only got a few hours--not days as I had incorrectly written before-- of refresher training. This did not even include driving the vehicles, just running in and out of the back of a parked vehicle in the lashabia. Luckily there were enough people who remembered how to operate them, although I admit that I can't remember which oil goes where. It was amusing to watch the soldiers from the siur that normally train only with jeeps trying to close the top hatch by pulling the chain






Even during the golden period between Lebanon1 and Intifada1, when I was in the sadir, a rifle company in the battalion would usually not train with M113s for more than 2 weeks a year. Of course, we did use the M113 a lot in Lebanon.
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #74  
ישן 30-09-2007, 17:57
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,125
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "[left]Hi Offer, Maybe I..."

אתה הבנת אותי, אני חוזר וטוען זה צריך להיות חלק מהאימון של כל החיר בצבא

כמו שעושים לש"ב ועושים שטח פתוח ועושים קשר כך צריך להתאמן על תנועה ולחימה עם רק"מ. לטעמי צריך אפילו יותר אבל זה סיפור אחר

גם הדוגמאות שהשתמשת בהם אינם לטעמי מודל לחיקוי
גם לנו נתנו טלי נ"ט אישיים (לאו) עם הסבר של חצי שעה! זה אומר שככה צריך צבא מקצועי להכין את עצמו למלחמה ?
אישית קבלתי קורס צניחה של חצי שעה, זה אומר שככה זה צריך להיות ?
אני מקוה שעכשו אני ברור לגמרי
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #75  
ישן 30-09-2007, 18:47
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "אתה הבנת אותי, אני חוזר וטוען..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי offerd
גם לנו נתנו טלי נ"ט אישיים (לאו) עם הסבר של חצי שעה!




Same with us last summer and the instructor even mistakenly told us that once you open the tube, it cannot be closed! Isn't it nice to know how some things in the IDF have stayed exactly the same even after 33 years!

Lucky for my friends they had a nut like me to update them with the correct information


I will just add that even if the HAPC belongs to a seperate unit as I propose, all the regular infantry units would still regularily train using them, (and together with tank units). After all, I can't help but agree with the following wise words that you wrote:
בכל המלחמות עד היום הוטלו כוחות למשימות בגלל צורך ולא בגלל ייעוד מקורי


הגישה שרחווה עד לפני זמן לא רב שמציידים בסוג מסויים של נגמש חטיבה מסויימת לא עומדת
במבחן המציאות. תנאי הקרב מחייבים לעיתים נגמשים מסויימים לכוח שאין לו אותם ומה עושים ? מתחילים להעביר נגמשים מחטיבה לחטיבה, ללמד מהר וחפיף תרגולות ועוד - זה לא רציני !
That's why I see the main advantages of "sharing" the HAPC as allowing the infantry to use more of its training time, which will always be limited, for the many other forms of battle needed, while ensuring that the HAPC, with its own experienced driver, gunner and maintenance team will still be available for supporting other infantry units wherever they are needed, rather than stuck unemployed when its organic infantry happens to be deployed dismounted.

I guess that I'll just have to agree to disagree with you about which organazation configuration is best for employing the HAPC vehicles.
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 30-09-2007 בשעה 18:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 04-10-2007, 23:15
צלמית המשתמש של דוד שמואל
  דוד שמואל דוד שמואל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.01.07
הודעות: 1,583
נחיצות נגמ"ש כבד
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "[left]Hi Offer, Maybe I..."

רק עכשיו התאפשר לי להגיב לדיון המעניין שלכם.

כפי ש Zragon13 ציין בצדק, כמעט אין דוגמאות ללחימה רכובה מוצלחת של כוחות חי"ר בסיוע טנקים. יש דוגמאות רבות לפעולות רגליות מוצלחות כשההגעה היא בהסתר (בד"כ בלילה).

לאור האמור, לא נראה לי שחטיבות החי"ר זקוקות לנגמ"ש כבד, אם כל מה שהן צריכות הוא להגיע למרחק קילומטרים מהיעד, ואח"כ לפעול רגלית. לכך יש להוסיף את חוסר יכולתן של מסגרות החי"ר לתחזק כלי שריון, ואת העדיפות הנמוכה הניתנת לאימון על כלים כאלה (אני כבר למעלה מ10 שנים לא בצה"ל כך שאני לא באמת יודע). עושה רושם שהשידוך לא מוצלח.

כנראה שמה שהחי"ר צריך הוא M113 משופר (אם לא רוצים להשקיע הרבה) או רכב בסגנון ה סטרייקר (רצוי עם הפחתת רעש). כמונית לפאתי הקרב זה אמור להספיק.

לגבי שימוש ככלי חרמ"ש.

מלחמת יום הכיפורים הוכיחה שהשריון זקוק לחרמ"ש צמוד. והחרמ"ש זקוק לכלי שיוכל לנוע עם הטנקים ויהיה ממוגן כמוהם (באשכול על חמוטל והסביבה, צויין שטנקים הצליחו לכבוש יעדים מצריים אך לא להחזיק בהם). אם נחזור לשורשים, הטנקים במלחמת העולם הראשונה היו מדגם זכר ונקבה, כאשר הנקבות חמושות במקלעים בלבד. גם איום טילי הנ"ט דורש יכולות תצפית (המינימום הוא עוד כמה זוגות עיניים) והפעלת נשק אוטומטי (גם ארוך טווח). דרישה זו יכולה להענות ע"י נגמ"ש כבד.

לגבי החרמש בסדיר. הפעלתו במלחמת יוה"כ היתה לדעתי הצלחה (היכן שהוא היה).
לחרמ"ש היה נגמ"ש טוב, וחיילים מצויינים. כמה שנים לפני המלחמה ניתנה עדיפות בכ"א לחרמ"ש (על חשבון הטנקים) והחיילים יכלו להתחרות עם כל כח חי"ר צה"לי.

פיצול החרמ"ש לפלוגות היה לדעתי מוטעה (בזמן רגיעה), ופגע בהכשרתם. המבנה הישן של 2 גדודי טנקים וגדוד חרמ"ש, איפשר יעילות גבוהה יותר באימונים, וגמישות גדולה יותר בקרב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 04-10-2007, 23:33
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "המבנה הישן היה של גדוד טנקים..."

בין השאר כתוצאה מליקויים בסיסיים בהרכב החי"ר בחטיבה הממוכנת - לחטיבה ממוכנת תפקיד של הגנה או הבקעה (ששם החי"ר מהווה את הסדן, ואילו השריון מנצל הזדמנויות). החולשה של החי"ר הישראלי באותה תקופה היתה היעדר כמעט מוחלט של אמצעי נ"ט יעילים ומרגמות בכמות משמעותית - שני אמצעים חיוניים להבקעה והגנה. כתוצאה מכך, החי"ר כמעט תמיד היה תלוי בסיוע שריון וארטילרי חיצוני.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #80  
ישן 04-10-2007, 23:26
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי דוד שמואל שמתחילה ב "נחיצות נגמ"ש כבד"

אני אתחיל עם הדוגמה שלך ממלחמת העולם הראשונה - שם הגנרל האוסטראלי מונאש השתמש בטנקים שהכילו בתוכם צוותי מקלע (שהיו חיוניים להגנה מוצלחת על שטח שנכבש). כוח זה סייע באופן חשוב מאוד ליחידות התוקפות, ככה ששימוש נכון בחרמ"ש קיים עוד מהולדת הטנק.

עכשיו - לדון את החרמ"ש דאז (והיום) עם כלים רכים וקלים לעומת חרמ"ש מנויד נגמ"כ לא בר השוואה. היכולות של נגמ"כ בכל הקשור להסתערות רכובה וסיוע צמוד לשריון עולות עשרות מונים על הזלדה הוותיקה, ולו רק מעצם העובדה שהסיכוי להגיע לקו הסיום עם הכלים גבוה בהרבה.

נחזור לחרמ"ש - לטעמי יש צורך גם בפלוגות החרמ"ש הגדודיות וגם בגדוד חרמ"ש חטיבתי, פשוט מעצם העובדה שהראשונים מסייעים לגדוד ואילו האחרון הוא גוף חי"רי הנתון למרות החטיבה. אני חושב שברור שהנגמ"כ חייב להיות משולב בצורה אורגנית בפלוגות אלה, כי זהו למעשה הסיבה לקיומן.
בונוס נוסף שיהיה מכך, יהיה הגדלת הסד"כ של גדודי השריון לכוח בסד"כ אפקטיבי לבט"ש וביטול הניפוח המטופש של כמות צוותי השריון בכל מחזור.

לטעמי, שאר יחידות החי"ר צריכות לשאוב את צרכי הניוד שלהן מגדודי תובלת סער כבדים שאנשיהם מיומנים ומאומנים בהובלת כוחות בקרב ע"י נגמ"כ ולא להיות תלוי באופיו וחשיבתו של מג"ד חי"ר זה או אחר, שהדרישות ממנו לכשירויות השונות הן רבות ואילו התקציב והזמן מועטים. זה גם יפתור את בעיית האחזקה והמיומנות.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #81  
ישן 04-10-2007, 23:52
צלמית המשתמש של דוד שמואל
  דוד שמואל דוד שמואל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.01.07
הודעות: 1,583
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני אתחיל עם הדוגמה שלך..."

הטענה של Zragon13 היתה שהפעלת חי"ר רכוב לא הוכחה את עצמה בניגוד להפעלה "קלאסית" של חי"ר.
אני נוטה להסכים עם הטענה כשהמדובר בפעולה בדגש חי"ר. השאלה היא מהי סיבת הכשלון.
האם הבעייה מובנית, עדיף לחי"ר להגיע לקרב רגלית ובהסתר. או שהכשלון נובע מכלים לא נכונים ואימון לקוי.

אני לא מומחה לחי"ר (גם המומחיות שלי בשריון קרובה מדי לפיית הגריזר), אבל אני נוטה לחשוב שעדיף לחי"ר לפעול רגלית. נגמ"שים יכולים לנייד אותו לקרבת היעד ואף לפאתיו אבל (כמו שציינת בעבר) הסתערות חי"ר רכובה לא נראית כדבר נכון.

חרמ"ש צמוד לטנקים לעומת זאת, חיוני. קיימות בעיות שרק חרמ"ש בלחימה רגלית יכול לפתור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 04-10-2007, 23:55
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי דוד שמואל שמתחילה ב "הטענה של Zragon13 היתה שהפעלת..."

מה ההבדל בין חי"ר לחרמ"ש? הכלים והתו"ל שסביבו!

אני אומר שוב - לקחת דוגמה ממלחמות אחרות זה נכון במגבלות - צריך להבין שלהסתער עם זלדה על יעד מוגן היטב זה לא נכון לא לחרמ"ש ולא חי"ר.
אלא מה? שהחי"ר חופשי לבחור בד"כ (ויבחר את הרגלי בהעדר מיגון), ואילו החרמ"ש כבול ליחידת השריון שלו, ולתו"ל לפיו אומן. הכנסת אמצעי תובלה חדש שהינו ממוגן יותר בצורה משמעותית, תאפשר בחירה של לחימה "אל היעד" שהיא רכובה (ולעיתים זה נכון יותר מאשר רגלי) ואילו החרמ"ש יפסיקו להיות שהידים...
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 07-10-2007, 01:25
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "מה ההבדל בין חי"ר לחרמ"ש?..."

David/Betis,
Sorry for my late reply, but it took me some time to think about a good answer. I hope you don't mind me combining my answers to some of the issues you both raised.
מה ההבדל בין חי"ר לחרמ"ש? הכלים והתו"ל שסביבו
The above definition is accurate however I believe that should only be one type of infantry soldier in the IDF. I see hermesh as just another role that the regular infantry trains to perform, just like urban, trench, mountain, helicopter assault etc.
Infantry fighting (i.e. firing) mounted has historically proven mostly ineffective, and frequently even disastrous. Thus the infantry armored vehicle should only be for getting to the objective safely (the battle-taxi role). A vehicle like the Namer simply lets you dismount closer than with an M113.


The best way to utilize the HAPC is like I, and others before me like EL, suggested, in separate units that will ensure that the scarce HAPC are utilized wherever they are needed, complete with a well-skilled crew and organic logistics support.


And of course I fully agree with what Betis nicely expresses here:
ציטוט:
יחידות החי"ר צריכות לשאוב את צרכי הניוד שלהן מגדודי תובלת סער כבדיםשאנשיהם מיומנים ומאומנים בהובלת כוחות בקרב ע"י נגמ"כ ולא להיות תלוי באופיווחשיבתו של מג"ד חי"ר זה או אחר, שהדרישות ממנו לכשירויות השונות הן רבות ואילוהתקציב והזמן מועטים. זה גם יפתור את בעיית האחזקה והמיומנות.

That was the short answer. Now for the rest (I apologize in advance for the length and the foreign language).





Let me first explain that my perspective comes from reading in books and online about the IDF hermesh in 67/73, as well as reading about experiences in Afghanistan, Chechnya, and Iraq and especially about American mech units, together with my own experience as a soldier in IDF M113-based units


I could even argue that the Golani battalion (pre Achzarit) and later reserve battalion that I served in could actually be considered hermesh or mech infantry units. However, while benefiting from the (limited) armor protection and mobility provided by the vehicles, there was no doubt that our role is/was primarily as dismounted infantry soldiers. The way I see it, all the IDF infantry brigades, at least in the 80s and 90s when they trained primarily for conventional war, were defacto hermesh units.


I think that the main trouble with "hermesh" units was that they thought that they were tank soldiers, meant to fight from their vehicles, rather than dismounted. Whether for protecting tanks against AT teams or for making an assault, infantry fire from a vehicle, especially one in motion, is quite in effective and only something that you should do if the enemy ambushes you from very close. It can be compared to a tank loader firing his machine gun.


While firing mounted, the infantry squad looses its main advantage of being spread out, with 10 pairs of eyes looking around and difficult for the enemy to locate. The best way for the infantry to protect the tanks is to be deployed scattered between them to protect against close fire or positioned on vantage point on the flanks to protect against longer range ATGM teams.


APC vs. IFV; Heavy Light and Medium Infantry Units


The only difference that I can see with the effectiveness of using a BMP or Bradley-type IFV vehicle compared to a Merkava tank stuffed with four infantry soldiers is that the IFVs carry another two soldiers, but lack the firepower, mobility and armor of the tank.


The US Army had "heavy divisions that consisted of Abrams tank battalions and mech infantry battalions with M2 Bradley, and "light" divisions consisting of infantry, deployed by parachute, helicopters, trucks or by foot. The light infantry wert considered good infantry fighters but suffered from not having any armored mobility. Meanwhile the "heavy" units are severely short on infantry (a mech platoon of 4 Bradley provides no more than 24 dismounts (less in practice and leaves 12 crew onboard) and in these units the infantry fighting skills were considered inferior to those of the "light" units.


So what do they do next? The come up with Stryker brigades which are basically "medium" infantry units that use a wheeled light armored vehicle to bring 9 soldiers that are trained to fight dismounted. This is basically what we already have with the M113.


[And I don't see any advantage to the IDF for using Strykers (nice for driving quickly from Jenin to Hebron) over M113s (better suited for general warfare)]




Successful Accounts of Mounted Warfare


About the only successful accounts of mounted warfare by infantry that I can recall is the usage of the M113 in Vietnam as an Armored Cavalry Assault Vehicle (ACAV)--sort of like a light tank with 3 machineguns. This was originally done by the South Vietnamese army (against the advice of their American advisors), and later adopted by the Americans themselves. However the success of this usage could be specific to the wet terrain or maybe lack of sufficient effective AT weapons by the communist forces...
ציטוט:


Dunstan quotes from a US Army report that M113's sustained approximately, one penetration for every seven RPG hits. Hits in themselves averaged about one in eight to ten rounds fired due to the inherent inaccuracy of the weapon. Statistical analysis reveals that only one vehicle was destroyed for every seven penetrations and casualties were 0.8 per penetration.
I don't know if this success can be accredited to mounted tactics or because the enemy mostly used the less powerful RPG-2 and not the later RPG7


Mixed versus Pure Infantry and Tank Units


I thought about why after 1973, the IDF did away with the remaining mixed infantry/tank units and converted all brigades to either pure infantry "chiram" or pure tank brigades. Could it be that this is the best organization to produce soldiers that are the most professional in their primary role?


In any case, in combat, units will be mixed into task forces, adhoc per the mission requirements (or availability). This happenned even in the pre-mixed brigades of the IDF in 1967 and even in the US in 2003 with a tank company put under an infantry battalion and vice versa. The Arab armies are organized in mixed units and I don't think that their "combined-arms" coordination was better than ours.

Having hermesh infantry companies or battalions that belong to the Armored Corps make as much sense to me as creating tank companies for fire-support, say out of Merkava2 tanks, that will belong to the Infantry Corps.



Let me put it another way, which tank battalion do you think would contain the more skilled tank crews, a battalion that belonged to a mixed mech infantry brigade or one that belonged to a pure tank brigade?



To illustrate my point, I remember once in the sadir participating as a mounted infantry platoon in a Hativa7 tank company exercise in the Golan. It was lots of fun and very impressive to drive after the Merkavas and watch them in action. After the tanks had finished raining fire over some pita, their commander told us to capture it. I just drove the M113 to the side of the pita, dropped the ramp and a few soldiers got out and after climbing over the side, sat down in the middle of the pita. Over the radio, the tank company commander said "mission accomplished" and kept on going. As far as he was concerned we had performed well and completed our mission. Can you imagine what the level of an infantry unit permanently stationed in this environment would be?


For an example from the other side, during our battalion exercise in Tsaylim last June, a tank company was assigned for support. I admit that I am no tank expert, but while watching them firing long suppressive machine gun bursts that lasted for minutes on the objective from positions on the opposite hilltop, I couldn't help wondering why they weren't moving back and forth from the firing positions to avoid AT fire (and this was a unit that had participated in the war). I commented about this to one of my officers and he told me that others had also noticed this and were going to report this in the final review. But as infantry, what do we know about proper tank tactics? Maybe they had orders to conserve engine hours?





Improved coordination between tanks and infantry is achieved through constant joint exercises, but first of all each has to be profficient in their own role. In the 80s/90s almost every company exercise that I participated in included tanks. And for anyone who fell asleep and didn't read a newspaper over the last year, if we don't train nothing will work anyway.
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 07-10-2007 בשעה 01:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #84  
ישן 07-10-2007, 08:44
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "..."

אני אגע בקצרה בשתי נקודות:

1. מגבלות ההכשרה בצה"ל מונעות ממך לבנות חייל חי"ר שהוא אומן בכל המקצועות. גם בצבא ארה"ב או בריטניה, ישנה הבדלה ברורה בין חרמ"ש (וחירמ"כ) לבין חי"ר קל וסער אויר. במגבלות ההכשרה והאימון, שקיימות היום ויהיו גם בעתיד לא ניתן יהיה לדרוש מקצועיות טובה בכל תחומי החי"ר. יהיו תמיד יחידות שמומחיותן בשימוש במסוקים תעלה על אחרות, ואחרות שיהיו מקצועיות יותר בשימוש בנגמ"כים.

2. לשאלת יחידה מעורבת אל מול חד חיילית - אני חושב שצורה זו חשיבה היא די אופיינית לצבא אבל לא נכונה בעליל. לפתור את הבעיה ע"י העלמתה, הוא פתרון שגוי ואת התוצאות ראינו לא רק במלחמה האחרונה, אלא גם במלחמות ומבצעים קודמים. איש חי"ר שרואה טנק פעם ב-4 חודשים (ולהפך) לא נקרא מאומן. בשביל לפתור את בעית המקצועיות צריך לנקוט בשלל מהלכים פיקודיים והדרכתיים, שכן ניתן לעשות במגבלות כיום. אגב, את בעיית הכרת היכולות ולחימה אני רואה בתחום של החי"ר דווקא, אבל תחום שרחוק מאנשי החי"ר בצורה קיצונית - צליפה. קציני חי"ר לא יודעים להפעיל צלפים - וחלק מהבעיה זה המרחק המקצועי מהאמצעי הזה - הבעיה הטמונה כאן היא אותה בעיה שיש לשריון עם החי"ר - חשיפה נמוכה מדי ליכולות וחוסר אימונים משותפים.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 08-10-2007, 08:53
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני אגע בקצרה בשתי..."

1Even in a perfect world, training time will always be limited. Specialization comes at a price. The more time spent training on a specific delivery, the less time available for core infantry fighting skills. An army like the IDF with a limited budget and that needs to be able to fight intensive wars during brief periods cannot afford to have various very-specialized infantry brigades. As I keep quoting Offer, the units that will usually be deployed in war are the one that are closest and available, rather than the one specially trained for the mission

Even a large nation like the US which can afford various "specialized" amphibious, parachute, helicopter and mechanized varieties of infantry ends up in war using them in a manner far different than their specialty. Think of the 1st Marine Division and the 101 (or was it 82?) Airborne units that were deployed as mechinized infantry during the 2003 invasion of Iraq and both lacked sufficient armored mobility (the Marines employing their Amphibious AAA7 as large APCs hundreds of miles from any beachfront

I would much rather have infantry units which are primarily excellent at general fighting skills (urban, trench, etc) and only have some experience with various delivery methods (helicoptor, APC, amphibious) than the other way around

2Actually I think that a more severe problem that we saw in the last war was the tanks soldiers who hadn't seen a tank even once in 4 months
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #87  
ישן 04-10-2007, 23:59
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אני מניח שיש בעיה אם אתה..."

כן, אבל כאן הכוונה היא בפירוש לגדוד שריון. במקרה הזה השריון הוא הכוח העיקרי ואילו החי"ר הוא מסייע.
המקרה של אביך שונה, מכיוון שמטרת הגדוד היא בפירוש סיור, ולכן היה לו מבנה יחודי.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #94  
ישן 05-10-2007, 00:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "גדודי הסיור ביו"כ, היו גדודים..."

גדס"ר 87, לפני שפורק ביצע מספר פעילויות ראויות לציון ככוח סיור ובראשן - סיור של התפר בין הארמיות.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #96  
ישן 05-10-2007, 09:12
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "אכן גדוד 87 סייר את התפר. פרט..."

נכון ולא נכון. מצד אחד, זו הייתה שטות לחשוב שהחזית לא השתנתה (ואולי בגלל זה, גדוד 87 יצא בראש האוגדה על מנת לסייר שוב את התפר). מצד שני ברמה הארמיונית, אין הרבה מה שניתן לעשות, חוץ מלהזיז את גבולות הגזרה.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 30-09-2007, 17:12
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "נגמ"ש זחלי כבד אחיד – צורך מיידי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gm4450
.
נגמ"שי M113
גם הסבת התצורה האוטומטיבית לדגם A3 לא תרמה באופן משמעותי ליכולות הוספת מיגון הולם המתאים לאיומים הקיימים הן בעימות המוגבל והן במתארי נ"ט רוויים כמו בלחימה האחרונה.





Can you please explain why?













[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.defense-update.com/images/M113-View-03.jpg]






ציטוט:
The improved modernized M113 will receive the engine designed for the A3 version (275 hp) a new steering wheel and torsion bars that will add to the weight carrying capability of the vehicle. The additional weight of the new suite will total 3.25 tons, and include full protection against multiple hits of heavy automatic, improvised explosive devices (IED) and RPGs. as well as improved floor protection.






According to my calculations, this gives it a 18HP per ton power ratio, about the same as for a "slick" combat loaded M113A1or A2 (about 12tons ) with the 212 HP engine, and even better than for the models with the Vayzata armor




BTW, when driving, I never noticed a difference in acceleration between the A1 with Vayzata armor and the slick A2 models.
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 30-09-2007 בשעה 17:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:01

הדף נוצר ב 0.21 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר