14-04-2007, 01:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.05
|
|
אני לא בטוח שאנשים מבינים עד כמה המצב חמור :
ציטוט:
חברי המועצה קיימו לאחרונה דיון ראשון בו קבעו את יעדיהם והמטרות שהם רוצים להשיג. מנתונים שהוצגו בפניהם עולה כי בשלוש השנים האחרונות, מכלל אזרחי מדינת ישראל, רק קצת יותר מאחוז אחד מבצע שירות מילואים משמעותי (למעלה משמונה ימי מילואים בשנה), כך שלמעשה על כתפיהם מוטל כל הנטל.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3387191,00.html
|
לטעמי, מכיוון שמדובר בוועדה שתפקידה הוא בעצם הפקת "יום הוקרה למילואימניק" הרכב הועדה הוא מאד הגיוני :
ציטוט:
לראש הוועדה מונה, ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי (אחראי לתרועת הכבוד) , חברים במועצה בין היתר מנכ"ל בית החולים איכילוב, פרופ' גבי ברבש (אחראי לצוות הרפואי באירוע) , אלוף (מיל') יוסי פלד, אל"מ (מיל') אשי אליצור (שני אנשי הצבא ינאמו את נאומי "כל הכבוד חבר'ה") , המפיק חיים סלוצקי (אחראי לחלק האמנותי) , השרים לשעבר יוסי שריד ועו"ד משה שחל (אחראים על נאומי "המדינה מודה לכם") וכן אנשי העסקים, נוחי דנקנר ועפרה שטראוס (נוחי אחראי למימון האולם ועופרה לכיבוד) "
|
למילואימניקים 3 בעיות עיקריות :
1. כלכלית - מה יותר פשוט מאשר תגמול כלכלי אמיתי לאנשי המילואים ? זה יכול לכלול לדוג' מתן ש"ע לתעודות לוחם גם למילואימניקים קרביים (מקנות הנחות למיניהם), הנחות בארנונה או נקודת זיכוי במס הכנסה, והאפשרויות עוד רבות.
2. מקצועית - אנשי המילואים רוצים להרגיש שזמנם מוקדש לדברים חשובים ולא לגירוז נגמ"שים. יש ליעל את מערך ההדרכה לאנשי המילואים, לעבות את נושא הסדירים העוסקים המנהלה (אני לא צריך להעביר את הגפ"ס יום טיפול בסוף האימון, תן לי גפ"ס מזווד בתחילת המילואים וקח אותו ממני בסופם), ליעל את מערכי השיעור, לוודא שיש מספיק הקצאות תחמושת ושטחי אש, ועוד.
3. אופרטיבית - הימ"חים צריכים להיות מצויידים בכל הציוד הנדרש, יש להתאמן במתארים אמיתיים ובשטחי אימון מתאימים, לכל חייל צריכים להיות מדים נעליים וציוד אישי תקינים.
זהו, תן לי את השלישיה הזו ואני מאושר.