05-04-2012, 21:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.07
|
|
אתה חצי צודק. אכן בויקיפדיה רשום שצבע הכומתה של המ"צ הבריטית הוא אדום, אבל צבע כומתת הצנחנים היה ונשאר בבריטניה Maroon שהינו גוון אחר של אדום. אגב, בצה"ל לכומתת הצנחנים יש מספר גלגולים, ולא כולם ידועים לי, אבל כיום ישנה בצנחנים כומתה בצבע בורדו (משום שבעקבות הסכמי אוסלו נבחר הגוון, ששימש את כומתות הצנחנים, לצבע הכומתה של השוטרים הפםלשתינאים) ואכן כומתות שו"פים ואדומות (לא בורדו) נחשבו כפריטים קשים להשגה ויפים יותר. הכי "נחשבת" בין שלל גווני הכומתות הנ"ל בצנחנים היא כומתת הצנחנים הצרפתית (דומני שהיתה בצבע בורדו ובתוכה רקום ציור ציור של צנחנים צונחים) שחולקה בשנות השישים והשבעים, ועברה בירושה.
אני לא אשכח איך כשהייתי בן 5 רציתי את הציור הרקום הנ"ל אז לקחתי מספרים וגזרתי את הכומתה של אבי לגזרים, כשהוא נכנס לחדר וראה זאת הוא רק צחק. למדתי מזה שצריך לקחת כל דבר בפרופורציות ושמה שחשוב בצבא הוא הזיכרונות שנוצרים ומדי הב' שאיתם עושים את העבודה! הכומתה שלי למשל, עברה לאחי.
בכל מקרה בין אם הלכת בשבילה 90 ו80 כמו פעם (ויש מי שעשו 120 ו150 בצנחנים בפלוגות מסוימות), 70 כמו לא מזמן, או 40 ששמעתי שעושים היום, יש כבוד!
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
נערך לאחרונה ע"י marloweperelab89035 בתאריך 05-04-2012 בשעה 21:39.
|