הלילה תחל ההתמודדות לראשות המפלגה הרפובליקנית באמת כשבוחרי המפלגה במדינת איווה יצביעו למועמדים. באופן מסורתי, הכנס באיווה נחשב לפתיחת המירוץ עצמו שהפעם נראה צמוד ועצבני במיוחד. כל המועמדים מביעים אופטימיות... נראה מה יקרה מחר בבוקר.
אם אני הייתי צריך להמר, הייתי פורש... אבל למרות זאת, המועמד הכי פחות בלתי סביר הוא כנראה מיט רומני. למישל באקמן יש את יתרון הביתיות באיווה אבל יש לקוות שלא תהיה פה חזרה על מקרה כריסטין או'דונל בדלוואר
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "את מי זה בכלל מעניין ? בהתחשב..."
אבל, אל תדאג
אם במפלגה הרפובליקנית יחושו שיש לרומני סיכוי אמיתי לנצח את אובאמה, הם יבחרו ברון פול...
מדובר במפלגה שאיבוד עצמי לדעת ושמעון פרסיות היא שמה הנרדף מאז השתלטו עליה השמרנים הקיצוניים.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה לא חושב שרומני יכול לנצח את אובאמה?"
האנשים שהשתלטו על המפלגה הרפובליקנית הם לא שמרנים. שמרנות זו המפלגה הרפובליקנית הישנה, אנשים שמעדיפים את הוול סטריט ג׳ורנאל על פני הניו יורק טיימס ולמפלגה כזו הייתי מצביע בשמחה.
חבורת התמהונים שהשתלטה על המפלגה הרפובליקנית היא מין סוג של גרוטסקה ליבראלית, אנשים שמריצים תאוריות קצוניות ולא מוכחות אבל שמוכנים ליישם אותן באם חו״ח יגיעו לעמדות הכח ואין לך דבר רחוק יותר משמרנות מהבדיחה העצובה הזו.
האמת, ליד האנשים הללו אפילו אובמה יכול להחשב לשמרן.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אתה לא חושב שרומני יכול לנצח את אובמה?
אבל, אל תדאג
אם במפלגה הרפובליקנית יחושו שיש לרומני סיכוי אמיתי לנצח את אובאמה, הם יבחרו ברון פול...
מדובר במפלגה שאיבוד עצמי לדעת ושמעון פרסיות היא שמה הנרדף מאז השתלטו עליה השמרנים הקיצוניים.
נתחיל בכך שאני אישית לא חושב שרומני יכול לנצח את אובמה. רומני ליברלי מדי עבור חלק ממצביעי המפלגה הרפובליקנית, מורמוני מדי... מדוע שיצביעו למועמד רפובליקני שעשוי להפוך את התהליכים ההרסניים של אובמה אם הוא מורמוני ו - חרמנא ליצלן - מתיר הפלות....
לגבי ההתנהגות של המפלגה הרפובליקנית, יש את התחושה שהטירוף לנסות להשיג את המועמדות העביר אותם על דעתם. זה נראה כמו חבורה של גנרלים שמפציצה את המטכ"ל (ואת כוחות הצבא בדרך) בניסיון לקבוע מי יפקד על הצבא בקרב
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אתה יכול לתת רקע על איווה..."
איווה נמצאת בין שום מקום לאף מקום או בין אילינוי לנברסקה
מגדלים בה בעיקר תירס, מגבלת מהירות על ה80 היא 65 מייל/שעה (זה לאט) לחצות אותה ממזרח למערב לוקח בערך 4 שעות.
החיים מתנהלים בין שתי ערים דוונפורט ודה מויינס. בשני המקומות הרמזורים מדברים עם עצמם אחרי שבע וחצי בערב.
נחשבת למדינה ללא רוב מוצק מוצהר, יענו פעם זוכים בה הדמוקרטים ופעם זוכים פה הרפובליקאים.
בבחירות האחרונות לנשיאות אובאמה זכה שם לרוב אאל"ט
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אתה יכול לתת רקע על איווה..."
איווה היא בעיקרה מדינה של לבנים ממעמד הביניים-נמוך ואחוז גבוה של אנשים פעילים מבחינה דתית. לאורך רוב ההיסטוריה איווה הייתה מדינה עם אחוזי תמיכה גבוהים במפלגההרפובליקנית אם כי זה התמתן משהו בעשורים האחרונים. החשיבות העיקרית של איווה היא זה שהיא תיתן את הטון. לאנשים יש נטייה טבעית להצביע למי שגם ככה מוביל, כך שלהתחיל עם ניצחון באיווה בהכרח נותן למועמד איזה קיקסטארט. לדמוקרטים יש דבר דומה עם מדינת ניו-המפשייר...
ועוד נקודת מבט על איווה.
אולי קצת פרובוקטיבית.
פרופסור סטפן בלום כתב בעיתון על איווה בה חי 20 שנה:
בימים האחרונים קמה סערה, בעקבות כתבה בעיתון האטלנטיק.
הכותב, פרופסור לעיתונאות באוניברסיטת איווה, שם הוא חי.
הכתבה Observations From 20 Years of Iowa Life
המשפטים שהכעיסו היו בעיקר הכללות על תושבי האזורים הכפריים שהם:
“the elderly waiting to die,
those too timid (or lacking in educated [sic])
to peer around the bend for better opportunities,
an assortment of waste-toids and meth addicts with pale skin and rotted teeth,
or those who quixotically believe, like Little Orphan Annie,
that ‘The sun’ll come out tomorrow.’”
אלו הנשארים באיזורים הכפריים באיווה, הם בד"כ המזדקנים שמחכים למותם.
אלו שלא השכילו והתקדמו להזדמנויות טובות יותר.
אוסף של שיכורים נרקומנים בעלי עור בהיר ושיניים רקובות,
אבל בכל זאת מאמינים, כמו
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. -
שהשמש תזרח מחר...
יש לאיווה מסורת של פוטבול מכללות- במיוחד לאוניברסיטה של איווה (U of Iowa Hawkeyes).
אבל המדינה עלתה לתודעת הציבור בעיקר בגלל הסרט "מגרש החלומות" (Field of Dreams) המבוסס על חקלאי "רגיל" שמתוך שדות התירס שלו יוצאת "בת קול" שאומרת לו שאם הוא "יבנה אותה, הוא יבוא" (מה שהפך לאחת מהמשפטים הכי מפורסמים מהוליווד), ובכך החקלאי (קוין קוסטנר) יוצא למסע לחפש אחר המשמעות של הקולות. אם אתם מתחילים להשתעמם מצפייה במועמדים, אני ממליץ לצפות בסרט
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Gevaldic Man שמתחילה ב "בנוסף למה שנאמר עד כה לגבי המדינה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gevaldic Man
יש לאיווה מסורת של פוטבול מכללות- במיוחד לאוניברסיטה של איווה (U of Iowa Hawkeyes).
שזו אמירה סתומה למדי... מה זה מסורת של פוטבול מכללות בדיוק? זה לא כאילו שUI Hawkeyes זו קבוצה מי יודע מה מרשימה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gevaldic Man
אבל המדינה עלתה לתודעת הציבור בעיקר בגלל הסרט "מגרש החלומות" (Field of Dreams) המבוסס על חקלאי "רגיל" שמתוך שדות התירס שלו יוצאת "בת קול" שאומרת לו שאם הוא "יבנה אותה, הוא יבוא" (מה שהפך לאחת מהמשפטים הכי מפורסמים מהוליווד), ובכך החקלאי (קוין קוסטנר) יוצא למסע לחפש אחר המשמעות של הקולות. אם אתם מתחילים להשתעמם מצפייה במועמדים, אני ממליץ לצפות בסרט
תשמע, אולי זה העלה את איווה לתודעת הציבור פה בארץ...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=Gevaldic Man]יש לאיווה..."
"..שזו אמירה סתומה למדי..."
אני רואה שמישהו התעורר הבוקר במצב רוח רע. טוב שיש פורומים שבו ניתן לדבר אל מישהו בצורה מגעילה. נותן לך את האופציה להוציא את העצבים שלך ולדבר בגסות על גולש אחר מבלי לעשות זאת פנים אל פנים.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "דיווחים כרגע מדברים על תיקו..."
סנטורום (מי?) צמוד אליו ורון פול קרוב לשניהם עד מאוד.
רון פול זאת בהחלט תופעה. הוא קפיטליסט קיצוני על גבול האנרכיה, בדלן קיצוני, נחשד (בצדק, לדעתי) כאנטי מיעוטים ואנטי ישראלי ומבוגר מאוד (כרגע הוא כבר בן 76). ועדיין, יש לו עדת תומכים גדלה והולכת ןנלהבת עד מאוד שמורכבת בעיקר ממצביעים שהיו יכולים להיות נכדים שלו. הדיבורים שלו בהחלט יכולים להתפס כמבריקים אצל מי שהאינטליגנציה שלו לא הכי מפותחת. לצערי הרב, את המילה האחרונה טרם אמר.
על סנטורום אני יודע רק שהוא תומך ישראל נלהב ושמרן לוהט שתומך באיסור על הפלות בכל תנאי, ובעל איבה יוצאת דופן (לימינו) להומוסקסואלים שמתחרה רק בתהנגדותו לאבולוציה. בקיצור, לא מישהו שיכול לזכות בבחירות הכלליות אפילו מול אובאמה. ולו משום שלאור עמדותיו אלו התיקשורת כבר תימצא שלל דרכים להגחיך אותו.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "המילה הנכונה לתאר את רון פול..."
וכמובן, ניתן גם לכנות אותו:
הפוליטיקאי מהסרט של סשה ברון כהן "ברונו", מהסצנה שברונו ההומו שרוצה להתפרסם, ואחת מהאופציות היא שערוריית סקס עם פוליטיקאי, מזמין את רון פול לראיון ומנסה לפתות אותו.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "תופעה ליברטריאנית.
בתכלס אבל..."
אבל מה שעצוב זה שמי שתומכים בו לא מבינים שאם, by some off chance out of shadow הוא ממש יצליח להיכנס לבית הלבן, יקרו אחד משני דברים - או שהוא ימתן בחריפות את האידיאולוגיה שלו בשם הפרגמטיות, או, מה שלדעתי סביר יותר, הוא יהפוך לנשיא האמריקני הראשון שהודח.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אבל מה שעצוב זה שמי שתומכים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
מה שלדעתי סביר יותר, הוא יהפוך לנשיא האמריקני הראשון שהודח.
מדוע ולמה (לובשת הזברה פיג'מה)?
נ.ב.
זה לא ממש קשור, אבל סלח לי בבקשה על שאני לא מגיב בדיון על מה שאלי ישי אמר... כמה ימים אני לא פה וכבר הדיון הופך לארוך שהיה פה הרבה זמן
נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 04-01-2012 בשעה 17:07.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE=MS_Rogue]מה שלדעתי..."
מכיוון שבנושאי הליבה הוא קיצוני מדי וחורה לכולם כמעט. ניסיון להפוך את ארה"ב, היום "מנהיגת העולם המערבי" לבדלנית כפי שהייתה בעבר (רק להזכיר שני מקרי קיצון - בשתי מלחמות העולם נדרש הרבה כדי שארה"ב תחליט שמזיז לה מספיק כדי להתערב. היום זה בדיוק להיפך) למשל או ניסיון להתנתק מישראל (שהיא בבחינת כמעט קונצנזוס במפלגה הרפובליקנית) בנוסף על מצב כלכלי מחורבן (בלי קשר לעובדה שהוא קיבל את המצב ככה).
ואל תיבהל לגבי אותו אשכול, גם לי קצת נמאס ממנו (כיוון שחזרתי על עצמי יותר מדי ולא ממש קיבלתי תשובות ישירות ודוגרי זה לא וויכוח בעל טעם).
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס]הוא קפיטליסט..."
לא כל הליביריטאנים הם רון פול...למעשה רבים מהם ממש לא מתים עליו. הם לא חושבים למשל שליבריטאניות משמעה שכל דיכפין יעשה כרצונו מבחינת שימוש בסמים או שצריך להשליך את בעלות בריתה של ארה"ב לכלבים.
ליברטיזם מדבר על התערבות המדינה בחיי הפרט. אין הבדל עקרוני בין התערבות המדינה בפולחן הדתי האישי,בניהול העיסקי האישי או בהרגלי צריכת הסמים האישית שלו ולכן קיצונים כמו רון פול מתנגדים להכל. ליברטנים מתונים יותר (מבחינת קדושת אי התערבות המדינה, כמובן) כמו ביל אוריילי כן בעד התערבות המדינה בחיי הפרט כשמדובר בנושאים מוסריים מסיומים.
לעניין פול- הוא רואה זאת כתקיפה כי הוא דתי, לו הוא לא היה דתי, לא היה רואה את העובר כבנאדם, ולכן היה מותר לפגוע בו- לבצע הפלה.
ליברטריאן יילך עם הרפובליקנים השמרנים בעניין קיצוץ הממשל וההתערבות, ועם הדמוקרטים הליברלים לגבי הפחתת הפגיעה בזכויות, למשל הלגליזציה, וגם זה לא בטוח, כי זה גם תלוי אם הוא דתי או לא.
או בקיצור:אדם שטוב לאמריקה(רון פול).
אבל למרות זאת אני מעדיף שהוא לא יבחר,מעצמה כמו אמריקה יכולה להתגאות בתפקיד שהטילה עליה האל - להיות השוטר של העולם,זה לא מדינה קטנה שאין לה מספיק משאבים לקחת עליה את צרות האנושות.
נערך לאחרונה ע"י תבור - tar 21 בתאריך 04-01-2012 בשעה 18:09.
רון פול הוא טוב למי שהוא בעל אמצעים, מי שאיננו בן מיעוטים, מי שלא נזקקים להפלה, ומי שמאמינים שאם ארה"ב תסיר ידה מהתערבות בעולם אז סחר החוץ שלה לא רק שלא ייפגע אלא אף יפרח. בקיצור, לחלק לא גדול מהאמריקאים...
הקרובים שלי לא יודעים מה לעשות עם עצמם:
מצד אחד הם אוהבים את הרעיונות שהוא משמיע, להחזיר סופסוף את ארה"ב למה שהיא צריכה להיות, עם ממשל קטן, ובלי פגיעה בזכויות המדינות והפרט על ידי השטן הפדרלי.
מצד שני הם שונאים את הרעיונות שהוא משמיע, לשנוא מיעוטים ולנטוש את ישראל ושאר בנות בריתה הקרובות כחלק ממדיניות חוץ של אידיוט. כלומר, הבנאדם אשכרה אמר שהוא לא רואה בגרעין איראני דבר רע.
נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 04-01-2012 בשעה 21:35.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "דיווחים כרגע מדברים על תיקו..."
פול מרוויח בגלל שההצבעה בשיטת הכנס (caucas), והשיטה הזו מעדיפה את המתמודדים עם הפעילים הנלהבים והנחושים. בהצבעה כללית הוא כנראה היה מפסיד הרבה יותר... המרוויח (במקצת) כרגע הוא רומני, בגלל שהוא לא הפסיד, ובעיקר בגלל המתמודדים שקיבלו רוח בעצם גונבים קולות מגינגריץ' (למרות שסנטורום אפילו לא נרשם בבחירות בחלק מהמדינות). המדינה הבאה היא ניו המפשייר, חילונית ברובה עם נטייה לליברטאניות, אבל המדינה החשובה באמת היא דרום קרוליינה, איפה שתקבע האלטרנטיבה לרומני (שתמודד איתו בכל שאר המדינות), או שרומני יבחר מעשית.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "|אויש|
אני כל-כך מתגעגע להרמן..."
ניו-המפשייר אאל"ט.
לדעתי הסיבה שמועמדים רציניים כמו רודי גי'וליאני ומייק האקבי נמנעו מלהכנס למירוץ הזה הייתה שהם צפו מראש שהמפלגה תירה לעצמה בראש (ותסלחו לי אם אינני קורה להתנהלות של הרפובליקנים במהלך השנה האחרונה "ירייה ברגל"). זה כבר לא כל כך משנה מי יינצח בפריימריז כיוון שכפי שהדברים נראים כעת המפלגה הרפובליקנית תעשה כל שביכולתה להכשיל אותו עוד לפני שיגיע למירוץ לנשיאות.
ארבע שנים נוספות של אוסאמה לפנינו, כך נראית התחזית להיום, והיא תחזית מעוננת מאוד