04-04-2009, 21:09
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.08
|
|
לבני, תודה רבה על העזרה הזריזה.
ב-99 אחוז, אני בטוח שאם לא הייתי מבקר על בסיס יומיומי בפורום הזה - הייתי בטוח שמצאתי כדור חלוד של קלאץ' (הרי המקום נמצא בין שני בסיסים מאוד ותיקים) לא מעיף עליו מבט נוסף, והוא היה נזרק בקשת לתוך השיחים. אני בכלל לא חובב ברזלים וכדורים, ובדרך כלל הראש שלי מכוון לשמיים, לכל מה שמתעופף מעלינו.
כך שבזכות האשכולות על התרמילים, בכלל חשבתי להפוך את הכדור, לנקות אותו ולבחון מה כתוב. כך הרווחתי שעת הסטוריה לבנים שלי, שהוקסמו לשמוע שממש ליד הבית שלהם רבצו לפני פחות ממאה שנים חיילים טורקיים.
הזכרתי קודם את העמדות הטורקיות שנמצאות במצוקי הכורכר ליד סידנא עלי וארסוף בהרצליה. אני זוכר שהייתי שם פעם בסיור מודרך, ונאמר לנו שהעמדות נחפרו ונמצאו בהם נעליים, מימיות חגורים ושאר פריטים של חיילים. האם הנקודה בתל-ברוך שבה נתקלתי (שכנראה נחשפה בעקבות הגשמים האחרונים) שווה בדיקה מקצועית? יש גוף שצריך לפנות אליו, נניח רשות העתיקות? או שההסטוריה הקרובה לא מעניינת אותם.
בכל מקרה, למי שרוצה ללכת לנבור שם - אני מצרף תצ"א מגוגל ארת'. להתמצאות: הכבישים בדרום תא השטח הםרחוב פרופס, שמתמזלג מצפון עם רחוב 2040, וממשיך מערבה לחניון של חוף תל ברוך.
עדיף לבקר שם בסופי שבוע, כי בימי חול עלולים להיתקל בין הגבעות בנערות עובדות ובלקוחות המעוצבנים שלהם.
נערך לאחרונה ע"י oxcart בתאריך 04-04-2009 בשעה 21:12.
|