24-08-2008, 23:44
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.07
|
|
זה די מביך להסביר את עצמי
אבל כנראה שאני צריך.- בי.איי - אין לי שום שמץ של ביקורת עליך או על כתוביך. ממש לא. אם השתמע אחרת, אני מתנצל.
- יש נכבה ויש נכבה. יש ישובים שנלחמו בנו, ולאחר שוך הקרבות אוכלוסייתם נמוגה. אין לי שום בעיה עם זה. אני גם לא ממש מזדעזע מכך שבמקומות כאלה עזרנו להם להחליט. אני גם חושב, מצד שני, שכך יצרנו את בעיית הפליטים, ואת התוצאה של בעיית הפליטים נאכל עוד הרבה זמן.
- יש לי בעיה, ובעיה גדולה, עם איקרית, ובירעם, וכנראה אום חאלד. ישובים שלא היה לנו ריב איתם, ולא להם איתנו, וביקשנו מהם יפה לזוז הצידה, כי מייד מייד נרשה להם לחזור - הבטחנו ולא קיימנו. וזה בכלל לא קשור לנכבה ולא לערבים. סתם - כבוד פולני מולד. זה מה שהקפיץ אותי.
- ולגבי בושה: נכון, עירית נתניה צריכה להתבייש. רק הצעתי שגם אנחנו, קצת, בפינה, כשלא רואים - צריכים להתבייש קצת על הפרת הבטחות, ועל כך שיצרנו במקרים מסויימים טרגדיות נוראיות לאנשים פרטיים, עם שם ופנים, שלא עשו לנו מאומה. עם תוצאת המעשים הללו נצטרך להמשיך ולחיות.
- יש לי כמה עקרונות מוסריים מטופשים: אל תדון אדם עד שתגיע למקומו, אל תיידה אבנים כשאתה גר בבית מזכוכית, ואל תעשה לחברך מה ששנוא עליך. אני קודם כל בודק אם אני טהור, לפני שאני זורק רפש על אחרים - בין אם הם האחראים על הסדר והנקיון, או אם הם השלטונות הבריטיים בתקופת המנדט שלא כיבדו הבטחות. במקרה דנן - טענתי שיש לי, ולכולנו, בעיית בושה גדולה יותר מזו שניתן לטפול על עירית נתניה.
|