לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-12-2005, 20:03
  יוסי בכינור יוסי בכינור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.06.05
הודעות: 1,637
ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף

טיסות הניסוי של המערכת למיגון מטוסים אזרחיים כנגד טילי כתף ה- "פלייט גארד", שנערכו השבוע במטוס אל על, הסתיימו בהצלחה. כך טוען שר התחבורה, מאיר שטרית
http://www.a7.org/news.php?id=132633

מדובר במערכת הגנה מיוחדת כנגד טילים, יחידה מסוגה בעולם, המסוגלת לזהות ירי של טילים לעבר המטוס ולהסיט אותם ממסלולם. המערכת החדשנית פותחה על ידי התעשייה האווירית ואלתא בשיתוף משרד הביטחון ושרות הביטחון הכללי. משרד התחבורה הוביל את הפרוייקט ומימן את עלות הפיתוח.

"המערכת, שתהליך הפיתוח והרישוי האזרחי שלה הסתיים, הוכיחה את אמינותה וביצועיה טובים והיא מהווה חידוש חשוב והכרחי בהגנת הנוסעים בתעופה האזרחית, כנגד גורמי הטרור" טען שטרית.

שר התחבורה הוסיף כי בכוונת רשות התעופה האזרחית לפנות בימים הקרובים למנהלי תעופה בעולם ולקבל את אישורם לנחיתת מטוסי אל על המצויידים במערכת ה- "פלייט גארד", בשדות התעופה שלהם.

יצויין כי בימים הקרובים יוחל בפיתוחה של מערכת שיבוש אלקטרו – אופטית מתקדמת שאמורה להסיט ממסלולם טילים הנורים לעבר המטוס, באמצעות קרן לייזר. מערכת זו צפוייה להשלים את מערכת ה- "פלייט גארד".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 11-12-2005, 00:26
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
אין חדש תחת השמש....
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "המערכת כבר קיימת זמן רב..."

לא זו בלבד שלפני שבועיים הופיעה כתבה גדולה (וראה זה פלא - ודי מדויקת !!) במוסף "ידיעות אחרונות" של סוף השבוע, אלא שהמערכת הזאת הינה ישנה במקורה ומבוססת על טכנולוגיות צבאיות שאינן ברות השמה במטוסים אזרחיים הטסים ליעדים במדינות הנתונות להשגחת רשות התעופה FAA.

בארה"ב נבחנו בשנתיים החולפות שלוש טכנולוגיות שאחת מהן זהה לזו הישראלית (הוצעה ע"י קונסורציום שכלל את חברת התעופה - United ) וזו האחרונה נפסלה על הסף. לפי חוקי התעופה הבינלאומיים, אין מטוס אזרחי רשאי לשחרר או להטיל שום חפץ או אמצעי בזמן טיסתו. אין זה משנה אם אלה נורים או מוץ או כל מסה אחרת (לבד מדלק בזמן חרום ורק מעל הים...) אפילו אם אינה דולקת בהגיעה לקרקע.... יש לכך סיבות טובות ורבות. עמדת ה- FAA הינה - אם חשוב להגן על נוסעים, על התעשיות למצוא פתרונות אחרים מאלה....

גם מערכות אופטיות קורנות מהוות בעייה אולם סבורים שזו בעייה שימצא לה פתרון. המדובר בבטיחות עין לקרינה חזקה מסוימת.

שוב - מומלץ לקרוא את המאמר במוסף "ידיעות אחרונות" ומכך אולי להבין מדוע פורסם דבר "ההצלחה" עתה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 11-12-2005, 00:57
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
תגובה ל- Amos
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "תגובה..."

א. בעיית הבהלת הנוסעים קיימת אולם היא מישנית. ולא אציין כאן את אופן התיפעול של המערכת.

ב. נורים הם מסה שנופלת ועלולה לפגוע בבני אדם גם אם אין בה להבה.

ג. אין ביטחון שהנור אכן יכבה לפני הגיעו לקרקע (או על לתחנת דלק, או למיכלי דלק בסביבות שדות התעופה, או סתם על ביתו של עו"ד בעל מרץ ואתגר...)

ד. אין מדובר בהטלת נורים מעל..."מסלול" כפי שכתבת (לא ברור לי מהיכן לקחת את התרחיש הזה דווקא...)

ה. למערכות מבוססות לייזר יש בעיות משלהן והתנגדות רבה מצד הציבור וה- FAA

ו. מדוע הזכרת את הטיל הספציפי הזה...?

ככלל - הנושא הזה מסובך הרבה יותר מאשר דיון בפיתרון טכני גרידא. יש בעיות רבות ואמיתיות של לוגיסטיקה עולמית, תחזוקה בשדות תעופה שונים ומשונים, של ייתרונות מערכת זו או אחרת וההשפעה של ההבדלים על בחירת הנוסע לטוס בחברה זו או אחרת, ושל המחיר הכבד של המערכת. מדובר בלפחות מיליון דולר למטוס.....!!! קיימות גם בעיות אטיות וחוקיות לא פשוטות - האם למשל תחויב חברת התעופה להודיע לנוסעים כי המערכת מקולקלת לפני עלייתם למטוס.... והאם אי הודעתה על כך, הינה עילה לתביעות עתק שבעקבותיהן עלולה החברה להתמוטט כליל....

בארה"ב דנים על כך, ועד שיימצאו פתרונות מניחים את הדעת וחוקיים כאחד, לא נראה מערכות רבות כאלה על מטוסי נוסעים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 11-12-2005, 01:08
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.08.05
הודעות: 4,021
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
למיקי...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "תגובה ל- Amos"

תשובה לד' בחרתי בתרחיש הזה מכיוון שהוא הכי הגיוני,חשוב על כך שיכולותיו של טיל כתף מבוססות על יכולת יירוט בגובה נמוך.אם כן ,המחבלים לא מטומטמים, וישגרו לעבר השמיים על מטוס בגובה 10000 רגל אלא יחפשו מטוס ממריא או נוחת שגובהו נמוך ,וכך יגדילו את סיכויי הפגיעה.כמובן שהמטוס איננו נוחת על האוויר, אלא נוחת על המסלול ,ולכן סביר להניח שניסיון ההפלה יהיה בתחום הקרוב ביותר לשדה התעופה,מה שנקרא "הפרצה קוראת לגנב".

אני לא יודע איך נראה נור אבל הייתי רוצה לראות אם יש לך תמונה אשמח לראות על מה אתה מדבר כאשר הוא נופל מן השמיים.

נתתי כדוגמה טיל סובייטי נייח אבל הסבירות הגבוהה היא לטילי כתף מסוג סטרלה אם כי זו יכולה להיות מענ"ש אמריקנית כדוגמת הסטינגר.
הסקרנות שלי היא לגבי מצב שבו משתלטים מחבלים על סוללה נייחת ועושים ניסיון להפיל מטוס אזרחי, ואז האם המערכת מסוגלת לתת מענה לסוג כזה של טיל.

אני מבין את הבעיות שבדבר אך ביטחון וחיי נוסעים הוא לדעתי גורם רם מעלה שאין להקל בו ראש!.

ומה ההתנגדות של אזרחים למערכות הלייזר מה הבעיה איתן?.
_____________________________________
"בגבורה ובענוווה"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 11-12-2005, 07:20
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
התרחיש שהבאת...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "למיקי..."

התרחיש שציירת הינו בסיסי כוללני ופשטני לגמרי. בחלקו אגב לא הגיוני...! -

נכון שהאיום העיקרי הינו בקרבת שדות התעופה בהמראה ובנחיתה. בזה מסתיים ההגיון שהצגת.

קרבת שדה איננה "על המסלול" כפי שציירת אלא במרחק של כמה ק"מ ממנו, באזורים שהתצפית עליהם ממגדל הפיקוח וכן מהרשויות השומרות על השדה קשות יותר. וזהו גם האזור שבו יש להיות מוכנים, לזהות ולהפעיל אמצעי נגד במידת הצורך. האזורים הללו בדרך כלל מאוכלסים, או חקלאיים או אף מלאים בירק או בעשב יבש. הטלת מאסות מהמטוס קרות או לוהטות, ברדיוסים הללו הינה בעייה ציבורית גדולה שמי שמתמצא בנושא יודע היטב שלא תתקבל בשום ממשל תקין - ולא משנה מה התרוצים הביטחוניים... בארץ - ייתכן שכן לציבור גישה שונה לגמרי בנושא זכויות אזרח לעומת בטחון...!!!

נתת כדוגמא לא טובה השתלטות על בסיס טילים..... אינני יודע מהיכן הדמיון הזה וכמה בסיסי טילים נ"מ ראית בסביבת פאריס,ניו יורק, לונדון, בריסל, ורומא...........

וככלל - התרחיש הזה הינו בלתי מציאותי לגמרי וככזה לא בדאי לבזבז זמן לדיון סרק עליו !

בטחון נוסעים אכן חשוב, אולם עלייך להבין שהעולם איננו סובב סביב ביטחון בלבד. יש חוקים אזרחיים שלא קל לשום ממשל ל"נפנפם" כרצונו. אתן לך דוגמא קצת מוגזמת אולם כחומר למחשבה - אם בטחון נוסעים כה חשוב, מדוע אין מחלקים לכל נוסע מצנח אוטומאטי כך שבהתנגשות מטוסים באויר חלק מהנוסעים יוכלו להחליט לקפוץ ולהנצל בהנתן האות....??? - זה מצחיק? אבל בקבוצות דיון של אנשי מקצוע אני מעלה את הנקודה כחומר למחשבה ובדרך כלל לאחר פסק זמן מסוים אנשים מתחילים להבין את משמעות הגישה הכללית לנושא.

הנושא הרבה יותר רציני ומורכב מהכרזה "ביטחוניסטית" פשטנית.

בעיית הלייזרים ? - מי שמכיר את הנושא מקרוב יודע היטב. ועד הדיון הפומבי בנושא - אני לפחות יורד ממנו. ברשותך.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 11-12-2005 בשעה 07:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 11-12-2005, 00:38
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "אין חדש תחת השמש...."

הנושא בהחלט חוזר לכותרות. ראיתי גם משהו בערוץ 2 אם אני לא טועה לא מזמן. בכל מקרה הטכנולוגיה הזאת רחוקה מלהיות חדשה כפי שנאמר, אפילו אנחנו פרסמנו אותה לפני יותר משנה:

http://www.isracast.com/tech_news/a...rcraft_tech.htm

הכותרת שנתנו אז הייתה קצת מוקדמת מידי ככל הנראה אבל התוכן די סביר אם אני זוכר נכון (לא עמדנו אז בקשר עם התעשיות הצבאיות כשכתבנו את הכתבה - זמנים אחרים).

לעצם העניין היינו שמחים לאיזו כתבת המשך אפילו קצרה בהנחה שיש איזושהי התקדמות ביישום אם וכאשר יהיו לאנשים פרטים שניתן לחשוף מעבר למה שכתבנו נשמח לשמוע.

עידו
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 11-12-2005, 06:57
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
טל - לא כך הוא....
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כשארה"ב תרצה לצייד מטוסיה במערכת , יוסרו מיגבלות FAA"

אני מבין את גישתך והנחותיך לאור מעשיה והתנהגותה של ארה"ב בזירות העולמיות וכן בארה"ב עצמה לאחר 9/11. להערכתי אתה טועה בגישתך הפסקנית.

ה- FAA הינה זרוע פדראלית. זוהי ארה"ב אליה אתה מתכוון בדבריך. הרשות הזאת אינה בהכרח פוליטית. למרות שאין כמעט גוף לא בתל-אביב ולא בוושינגטון שאיננו מושפע מפוליטיקה ברמה זו או אחרת... אני מעורב בנושא הספציפי הזה מזה כשנתיים. גם בהיבט הטכנולוגי, הן בהיבט העיסקי, הן בהיבט המבצעי והלוגיסטי והן המשפטי. נפגשתי לדיונים ולסקירות עם הרשויות באירופה ובארה"ב. אינני נביא ולא "מומחה" למה שיקרה. מכל הדיונים והשיחות הללו - אני מסיק שהבעיות סביב ה-Deployment וה- Fielding הן כה רציניות בהיבטים הציבוריים והלוגיסטיים השונים והמורכבים הרבה יותר מאשר אנו ב"מיקרו שלנו" בארץ רוצים להודות... שיעברו שנים, או חלילה אסון ישיר, עד שמישהו יכריח (בחוק !!) שעל חברת טיסה זו או אחרת להשתמש באופן מנדטורי במערכות מסוג זה. זוהי המציאות.

ארה"ב השקיעה מיליונים רבים בפיתוח והוחות ייתכנות של מערכות מייצור Northtop Grumman ומתחרתה BAE. אולם בין הוכחות וטיסות אלה או אחרות לבין הצטידות רבתי קיים הבדל רב מאד.

בסופו של דבר אכן תהינה מערכות כאלה, אולם הן חייבות להיות זולות, אמינות ו"שקופות" (פסיביות). ועד אז - אשרי המאמין....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 11-12-2005, 19:50
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
ה"שד בפרטים"....
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "לנורת'רופ יש מערכת פעילה ומותקנת על מטוס FEDEX"

200 ההתקנות שציינת אינן על מטוסים אזרחיים !!!!!

קיימות התקנות כאלה על מטוסים צבאיים ועל מסוקים צבאיים.

אין 200 התקנות על מטוסי נוסעים. (והצעירים כאן יאמרו "נקודה"....)

FEDEX השתתפה בניסויי הייתכנות וכן כמה מטוסים אזרחיים אחרים. ראוי לציין שהסבירות שמטוסי FEDEX יצוידו במערכות כאלה הינה נמוכה שכן הם מובילי מטען ואינם מהווים מטרה מועדפת לפגיעה. מחיר ההתקנה והתחזוקה כרגע עולה על מיליון דולר למטוס אין לשום חברה כרגע סיבה מספקת להשקיע בכך וולמרות שחיי הנוסעים חשובים, קיימים אילוצים כלכלים, ביצועים (לא הכל עובד כפי שמצגות מציגות...) ותיפעוליים.

הנושא הינו מורכב מאד. מורכב הרבה מעבר למוות אפשרי של כמה מאות נוסעים !!! (מוזר לומר זאת כך אבל הדיונים הללו מתמקדים בעשרות שאלות אחרות). אחד התרחישים הקשים ביותר לחיזוי הינו ההשפעה של הפלת מטוס נוסעים על הכלכלה האמריקאית ובשל כך העולמית כולה. אם אנשי עסקים יירתעו מלטוס, הצפי לפגיעה כלכלית הינו אדיר. ההשכלות על הבורסה על חברות התעופה שכבר כיום מצבן הכלכלי רע ביותר), על חברות התיירות, על מלונות, על עסקים נלווים, כל אלה מעסיקים את הגופים המנסים למצוא פתרונות הולמים לבעייה.

אין הפלת מטוס FEDEX כהפלת מטוס נוסעים.

אין הפלת מטוס נוסעים באסיה למשל כהפלת מטוס נוסעים בניו יורק. גם אם מספר ההרוגים זהה. אלה הם החיים - זו המציאות.

אין גם הפלת מטוס צבאי כהפלת מטוס אזרחי.

שים לב גם שמערכות Northrop Grumman וכן BAE אינן מבוססות נורים. למרות שלכאורה לנורים עדיפות טכנולוגית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 11-12-2005, 21:03
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
אהלן מיקיטל!
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "ה"שד בפרטים"...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיקיטל
200 ההתקנות שציינת אינן על מטוסים אזרחיים !!!!!


גם לא טענתי כך. מדובר על סה"כ של 200 התקנות, כאשר איני בטוח אם המערכת הותקנה על יותר מאשר מטוס בודד של FEDEX. כך גם כתבתי.

לגבי המצגת - היא התייחסה גם להתקנה על מטוסים של חברה נוספת, אבל גם שם לא ברור אם מדובר בהצעה, בחוזה, או בפרוייקט שבוצע.

אני חוזר שוב על שאלתי - מדוע לא להשתמש במערכת מדף כמו המערכת של נורת'רופ או רפא"ל?

האם הפיתוח של רפא"ל טרם הבשיל? האם יש חשש ממגבלת ייצוא טכנולוגיה מארה"ב?

ושוב אני שואל - האם ניתן לשבש מערכות בטיל א"א (IR) באמצעים אלקטרוניים?
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 11-12-2005, 21:43
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
200 המטוסים....
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "אהלן מיקיטל!"

נכון שלא טענת ל- 200 מטוסים אזרחיים אולם אפשר היה להסיק מההקשר באשכול שזה תאור המצב. לכן גם הערתי את הערתי לכך.

אכן המצגת הזאת הינה מצגת שווקית בעיקרה. במצגות הללו אין משקרים (בדרך כלל...!) אולם מגזימים או אף משתמשים במילים ובמשפטים באופן שיוצר אשלייה שווקית. זהו העולם העיסקי בארץ ובחו"ל. אחד ה"טריקים" השווקיים הינו שימוש בחצאי אמת. כך, כשחברה מטיס מוצר על פלטפורמה ניסויית גרידא, היא תציין שהמוצר הותקן על אותה הפלטפורמה ללא איזכור אופן וסיבת האינטגראציה (כמו הוכחת ייתכנות למשל. או אף כשלון בניסוי עצמו ...). כתבים צבאיים שאינם בקיאים בפרטים יתרגמו זאת ל: "חברת א.ב.ג. התקינה מערכת זו או אחרת על מטוסי XX..." ורבקה ומשה וינקלה במכולת יתרגמו ל"מטוסי אל-על (על דרך משל...) מצוידים ב... ("כי כתוב...")"

לשאלותייך -

מערכת רפא"ל איננה מערכת מדף. האם קראת את אותו מוסף "ידיעות" אותו ציינתי במסר אחר ?

מערכת NG למטוסים אזרחיים - איננה מערכת מדף !!

אין כיום בשוק מערכת מדף העונה על הבעיתיות בתעופה האזרחית עליה כתבתי. פתרונות טכניים אינם מערכות ישימות איתן ניתן לצאת לשוק התחבורה הציבורית. יש עשרות או מאות "משתנים" שמונעים זאת. חלקם ציינתי במסר קודם. פתרונות צבאיים יש כמה וכמה, אולם הקריטריונים שם פחותים, והשימוש ההפעלה הלוגיסטיקה התחזוקה ההשלכות לחוסר אמינות וקלקולי מערכת הינם שונים בתכלית. גם תקציבי הרכש שונים בתכלית מאלה שבחברות פרטיות....

ייצוא ומגבלותיו - יהיו בעיות מסוימות אולם הן פתירות. הבעייה המרכזית הינה השוק. עדיין אין מערכת טובה בארץ - כך שדיוני ייצוא הם ברמת שקפים, ובלה בלה..... למרות שרפא"ל בוודאי שואפת לייצא (אגב רפא"ל אינה היחידה המפתחת מערכות כאלה. אלביט ואלתא לא "שכחו" את הנושא...). יש לשים לב, שחברת תעופה כמו נניח Air France טסה ליעדים בארה"ב. אם ה- FAA לא יאשר את המערכת הישראלית מסיבות אלו או אחרות, האם לדעתך תרכוש החברה הצרפתית מערכות כה יקרות, ותתקין אותן על מטוסיה הטסים רק ליעדים מסוימים ?? - ומה זכות הנוסע לדעת האם הוא עולה על מטוס מוגן או לא ? ומה יקרה אם המטוס נוחת בלוס אנג'לס ושם נמצא שהמערכת בלתי תקינה ? - האם הטיסה הבאה תצא ? האם הנוסעים ייודעו על הבעייה ? מי יתקן אותה בשדה ? ואם מדובר בשדות קטנים יותר - היכן התחזוקה ? האם יושבת המטוס ? ואם ה- FAA לא מאשר מערכת כזו או אחרת, האם יוכל אותו המטוס לנחות בארה"ב ? ומה יקרה לחברות קטנות שאין בכוחן הכספי לרכוש מערכת ולתחזקה בשדות קטנים או גדולים" האם הציבור יימנע מלטוס בהן ? (והציבור יידע - ללא ספק אם הותקנו מערכות כאלה ואם הן עובדות - זו זכותו !!! זה תפקידה של עיתונות...).

שיבוש - ניתן. ניתן לשבש כל מערכת. שאלה של זמן, אמצעים, ויכולת טכנית. הכל נגיש כיום (לא רק בארצנו הקטנה...). האם זה ריאלי ? - תלוי באיזה תרחיש ובאיזה זמן מדובר.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 11-12-2005 בשעה 21:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 11-12-2005, 22:31
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
סיכוי לסקירה?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "200 המטוסים...."

באשר לעיתונות - אתה צודק, וזו בדיוק הסיבה שבגללה אני מגביל את חשיפתי לעיתונות - לימים שבהם אני מתדלק... (אין חכם כבעל ניסיון).

לצערי לא יצא לי לקרוא את הכתבה ההיא באופן מעמיק, אלא בעיקר את העובדה שהבטיחו שדברים יבוצעו - ולא קרה כלום (וכאן המקום להגיד שיועץ רוה"מ לטרור שאל את נציגי התעשיות הבטחוניות מדוע לא מבוצעת ההתקנה על המטוסים - והתשובה שקיבל היתה - אתה זה שאמור לענות על השאלה הזו וקצת מצחיק שאתה מפנה אותה אלינו...).

הרעיון עצמו - מרתק, וגם כל ההשלכות שסביבו - ואולי באמת תמצא את הזמן לסקור אותו בהרחבה?

נקודה אישית - את הרעיון הזה של DIRCM העליתי בפני המורה לפיזיקה שלי לפני בערך 20 שנים, והיא אמרה לי שאם זה היה מעשי - כבר היו מפתחים אותו.... לך תסמוך על מערכת החינוך (ואם הרעיון שלי מעניין אותך - צור קשר בפרטי).

ועוד ענייןם קטן - כאשר משאבת שמן במטוס אינה פועלת, ומדובר בתקלת GO - האם יש צורך ליידע את הנוסעים?

המצגת של נורת'רופ טוענת שניתן לבצע סבב החלפה למערכת תוך שעה, עפ"י התקן לתעופה אזרחית. אם כך - מה הבעייה?
האם תקלה במערכת ההגנה הזו היא בהכרח NO GO? האם ההחלטה הזו היא תלויית איום\מודיעין?
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 12-12-2005, 00:28
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
סיכוי לסקירה....
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "סיכוי לסקירה?"

לא ממני. הנושאים הללו רגישים ואינני רוצהו ראשאי לרדת לעומקם. ובלי עומק, סקירה כזאת תהייה ברמה נמוכה לטעמי. חבל על הזמן (במובן המקורי של המילה.... )

הכתבה ב"מוסף ידיעות" שיקפה את הקורה בארץ ולמעשה (ובלי משים דעתשל הכותב) גם בעולם. הרבה רעש ומעט תכל'ס.

מרבית הציבור (כך אני מניח שהרי לא בדקתי...) בארץ האמון על "בטחון" איננו מבין את ההשלכות האזרחיות של יישום כזה בקנה מידה רחב. מודל "בטחון עם ישראל" איננו ישים בעולם הרחב. אנשינו המקצועיים מבינים את הנושא אולם במקרים מסוימים נוטים להתעלם מנושאים שלדעתם אינם חשובים מול חיי בן אדם. ובכן חיי בן אדם חשובים בכל מקום בעולם אולם רמת המאמץ להגנה כזו, ההמחיר והשיטות שונים בתכלית ממדינה למדינה מחברה לחברה מדת לדת.

רעיון ה- DIRCM שציינת איננו חדש בארה"ב ואף באירופה. הוא גם איננו ייחודי לעם הסגולה....!!! גם במדינות אחרות פנו ילדים להוריהם, למורתם, לפרופסור באוניברסיטה למערכות מגזינים כמו ה- Popular Science לרשמי פטנטים למיניהם, למפקדי צבא וכו'. אינני מוריד חלילה מערך הרעיון שלך אבל ידיד - כך לא נכנסים לפיתוח שום מערכת רצינית. רעיונות יש למכביר. צורך, תקציב, ביצוע משאבים, שווקים, כל אלה יכולים ואף חייבים להלקח בחשבון. שאם לא כן היו התעשיות הצבאיות (ןהאזרחיות גם הן) מלאות בגאדג'טים של "ממציאים".

יתר על כן, האיומים משתנים. הטכנולוגיות המאימות משתפרות, הטכנולוגיות המגנות משתנות במהירות גם כן. מורתך צדקה בהנחתה. לא לגמרי, שהרי יש חדש תחת השמש.... אולם הסבירות שהיה לך רעיון שלא חשבו עליו במקומות שזה תפקידם - נמוכה. מה הכלים שהיו לך (ואני אומר זאת ברוח טובה !!!) להנחות היסוד שלך ? מה ידעת בבית הספר הטוב בירושלים - בויאר...?) על האיומים, על אופן פעולתם, על טכנולוגיות, על תקציבי פיתוח, על תחרות עולמית, על אופן פיתוח אמלח"ים .... ומה ידעה מורתך על אלה ?

אני נשמע נגטיבי. אני יודע. אבל דע לך שלקום עם רעיון טוב וישים בבוקר איננו עניין של מה בכך.

ולמרות זאת - כולנו בתעשייה מקשיבים קשב רב למה שקורה ומה שיכול לקרות....

משאבת השמן - שהבאת כדוגמא איננה משקפת את המציאות בשטח. משאבת שמן מקולקלת עם היתר GO איננה מסכנת את הטיסה. תקלות אקרעיות בטיסה אינן מובאות לידיעת הציבור וטוב שכך. אולם מערכת הגנה מפני טילים שאינה עובדת כאשר לנוסעים יש סיבה טובה להאמין שהמטוס מוגן, הינה כמו המראה עם מנוע מקולקל ביודעין. אין כאן מקום להתחכמות ופלפול תלמודי.... לא למשלים ולא לנמשלים. אחד הנושאים לדוגמא הינו נושא רציני ביותר של ביטוח הטיס ע"י חברות הביטוח הפרטיות בעולם. האם הטיסה מבוטחת ונוסעיה יהיו מבוטחים כאשר המערכת איננה אמינה דיו או אף מקולקלת ? האם נתת דעתך על המחיר הכבד שנוסע יתבשק לשלם עבור הביטוח הנוסף למשל ? האם חברות "עניות" (אבל ענקיות כמו Delta ) לא יוכלו להתקין מערכות כאלה בשל המחיר הגבוה ?

אתה יודע - בשיחות ודיונים כאשר עלה נושא הנורים אמרתי שהמערכת תעבוד עד הרגע שבו נור (קר או חם) ייפול על גג בית בקרבת השדה שבו גר עורך-דין או משפחתו בסביבות לונדון, או ניו יורק. זו תהיה תביעת עתק שתשתק את השימוש במערכות הללו שכן חברות התעופה טסות למטרות רווח... הן ייחשפו לתביעות ענקיות. ביטחון, טוען הציבור הוא עניין לבטחוניסטים - מי שנופל לו נור על התינוק בגינה לא חושב על בטחון האזרחים.... התובע אומר לחברות התעופה - יש לכם בעייה, תפתרו אותה בצורה שלא תפגע או תסכן אותי...

מי שייתן כאן דוגמאות של "גםן המטוס יכול ליפול לו על הילד..." צודק - אבל איננו מבין את מורכבות כלל הנושא.

לא בכדי אין ה- FAA שש להכנס לביצה הזאת.... יש כאן שדה מוקשים אמיתי וקשה למעבר. הפתרון - טכנולוגיה זולה ואמינה שאינה מסכנת אדם. לא על הקרקע ולא באויר. או לחילופין דרכים אחרות להגנה (למשל מבוססות התקנים קרקעיים).

החלפת מערכת - אליבא NG : לא משנה אם אפשר לבצע בשעה או שעתיים ( שום דבר לא מתבצע בשעה בשדה התעופה..... ובטח לא בדיקות תקינות שלאחר ההחלפה וכיוב). האם לדעתך יהיו מערכות זמינות להחלפה בכל שדה בו נוחתים בעולם? ומי ישלם על איחסון ותחזוקת המערכות? מדובר כאן במחירי עתק של מערכות ולא במכשירים אלה או אחרים שמאוכסנים בשדות ובמרכזי תחזוקה כיום.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 12-12-2005 בשעה 00:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 12-12-2005, 08:37
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "סיכוי לסקירה...."

ציטוט:
לא ממני. הנושאים הללו רגישים ואינני רוצה\רשאי לרדת לעומקם. ובלי עומק, סקירה כזאת תהייה ברמה נמוכה לטעמי. חבל על הזמן (במובן המקורי של המילה.... )


ואם נגיד PLEASE..... בטח אפשר להגיד משהו, או לפרט יותר בהיבטים שמסביב (עו"ד שגרים בקרבת השדה, תחנות דלק והיבטים אחרים הקשורים באישור מערכות).


ציטוט:
רעיון ה- DIRCM שציינת איננו חדש בארה"ב ואף באירופה. הוא גם איננו ייחודי לעם הסגולה....!!! גם במדינות אחרות פנו ילדים להוריהם, למורתם, לפרופסור באוניברסיטה למערכות מגזינים כמו ה- Popular Science לרשמי פטנטים למיניהם, למפקדי צבא וכו'. אינני מוריד חלילה מערך הרעיון שלך אבל ידיד - כך לא נכנסים לפיתוח שום מערכת רצינית. רעיונות יש למכביר. צורך, תקציב, ביצוע משאבים, שווקים, כל אלה יכולים ואף חייבים להלקח בחשבון. שאם לא כן היו התעשיות הצבאיות (ןהאזרחיות גם הן) מלאות בגאדג'טים של "ממציאים".


חלילה. איני מייחס לרעיון שלי סגולות מיוחדות, אבל אני חושב שהוא תוקף את הבעיה אחרת, ואין לי מושג עד כמה הוא ישים, או אם מישהו העלה אותו על דעתו. גם הידע שלי באלקרואופטיקה מוגבל משהו :-)

ציטוט:
משאבת השמן - שהבאת כדוגמא איננה משקפת את המציאות בשטח. משאבת שמן מקולקלת עם היתר GO איננה מסכנת את הטיסה. תקלות אקרעיות בטיסה אינן מובאות לידיעת הציבור וטוב שכך. אולם מערכת הגנה מפני טילים שאינה עובדת כאשר לנוסעים יש סיבה טובה להאמין שהמטוס מוגן, הינה כמו המראה עם מנוע מקולקל ביודעין. אין כאן מקום להתחכמות ופלפול תלמודי.... לא למשלים ולא לנמשלים. אחד הנושאים לדוגמא הינו נושא רציני ביותר של ביטוח הטיס ע"י חברות הביטוח הפרטיות בעולם. האם הטיסה מבוטחת ונוסעיה יהיו מבוטחים כאשר המערכת איננה אמינה דיו או אף מקולקלת ? האם נתת דעתך על המחיר הכבד שנוסע יתבשק לשלם עבור הביטוח הנוסף למשל ? האם חברות "עניות" (אבל ענקיות כמו Delta ) לא יוכלו להתקין מערכות כאלה בשל המחיר הגבוה ?


אני חושב שהבעיה כאן היא אחרת - התקנת מערכת "צבאית" על פלטפורמה אזרחית, והפעלתה מעל טריטוריה זרה....
הרי בהיבטים אחרים - אם המערכת לא יורה בהיעדר איומים (ואכן צריך לוודא שכך יהיה) - לא ימצא עו"ד שיפול לו נור "סתם" על הגג, ואם מדובר על אירוע בעת התקפת טילים על מטוס - הרי שהרקע שונה לחלוטין (ומה יגיד העו"ד שיפול לו טיל טועה על הגג? - ברוך שלא עשהו 'פטריוט'?)

האם חברת הביטוח תעדיף להתמודד עם תביעות על נורים שנופלים או על מטוסים שנופלים?

ציטוט:
מי שייתן כאן דוגמאות של "גםן המטוס יכול ליפול לו על הילד..." צודק - אבל איננו מבין את מורכבות כלל הנושא.


בתכנות - שורה כזו היתה מחזירה אותך להתחלת התגובה - אל הבקשה לסקירה.

ציטוט:
לא בכדי אין ה- FAA שש להכנס לביצה הזאת.... יש כאן שדה מוקשים אמיתי וקשה למעבר. הפתרון - טכנולוגיה זולה ואמינה שאינה מסכנת אדם. לא על הקרקע ולא באויר. או לחילופין דרכים אחרות להגנה (למשל מבוססות התקנים קרקעיים).


יש משהו שמפותח (בעולם) בתחום הזה? איזה "מיקרו חץ"?

ציטוט:
החלפת מערכת - אליבא NG : לא משנה אם אפשר לבצע בשעה או שעתיים ( שום דבר לא מתבצע בשעה בשדה התעופה..... ובטח לא בדיקות תקינות שלאחר ההחלפה וכיוב). האם לדעתך יהיו מערכות זמינות להחלפה בכל שדה בו נוחתים בעולם? ומי ישלם על איחסון ותחזוקת המערכות? מדובר כאן במחירי עתק של מערכות ולא במכשירים אלה או אחרים שמאוכסנים בשדות ובמרכזי תחזוקה כיום.


אני מניח שזה כבר דבר שיוכתב ע"י השוק - ככל שהמערכות יהיו נפוצות יותר - כך בסיס החלפים הזמין יהיה גדול יותר, ועד אז - מדינות מעוניינות - ידאגו לבסיס חלפים עפ"י הצורך (במקרה שלנו - האם הממשלה תקח זאת על עצמה - וזמינות החלפים תהיה באחריות השגרירות?)

כפי שכבר ברור - אין לי המון ידע בנושא, והידע שלי - טוב כשל כולם, ולכן "תרומתך" המסגרת המגבלות - תועיל.
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 11-12-2005, 22:14
  desertowl desertowl אינו מחובר  
מומחה טכנולוגיות צבאיות חיישנים ומערכות תצפית
 
חבר מתאריך: 18.10.03
הודעות: 3,749
כמו שנאמר...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

אין שום דבר חדש , למעט ההתאמה למטוסים אזרחיים - שכן בתחום הצבאי קיימות מערכות מורכבות בהרבה ואיום הייחוס חמור בהרבה.
כאן האתגרים הם שונים לחלוטין והבעיה היא באמת תאימות לצרכים של שדות תעופה ומתארים אזרחיים.

גם נושא הלייזר הרי קיים -
http://www.globalsecurity.org/milit...s/an-aaq-24.htm
וסביר להניח שהפתרון עליו מדובר יהיה דומה מאד.
שוב, אני מניח שפה הדגש יהיה על EYE SAFE וכו'.

לגבי SA-2 , איום הייחוס למטוסים אזרחיים הינו טילי כתף מונחי א"א ושם גם הדגש בפתרונות.
_____________________________________
===========================
If the radiance of a thousand suns
were to burst at once into the sky
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 12-12-2005, 13:53
  מצוק מצוק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.10.05
הודעות: 994
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי desertowl שמתחילה ב "הרבה יותר מסובך טכנית."

ככל שאני חושב על זה - הרעיון שלי מוצא חן בעיניי...

1.ברגע שיוכנס כסטנדרט - כל שדה תעופה ששיך לאיגוד העולמי (או איך שלא קוראים לזה) יחוייב בהתקנת המערכת. בדיוק כמו שהוא מחויב למערכות מסויימות להנחיתה ו/או ציוד קשר בסטנדרט מסויים.
2.לדעתי - המטוס נכנס למעטפת ההרג של הטיל סמוך מאד למסלול. זה שהמטוס מתחיל בנחיתה 120 מייל בתוך הים - לא אומר שהוא כבר אז טס כברווז פצוע...
3.פריסת המשדרים,מערכת בנקודות מוגדרות מסביב לאזור הסטרילי תאפשר לדעתי כיסוי מספיק (תלוי כמובן בטופוגרפיה המקומית)

הרעיון שניסיתי להעביר - שינוי קבעון מחשבתי - לא בטוח שזו אחריות בלעדית של המטוס. אולי השדה,שמסביבתו משוגרים הטילים, גם נושא באחריות מסויימת ?

דעתכם?
_____________________________________
158 . מתחילים לראות את הסוף .

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 13-12-2005, 10:10
  מצוק מצוק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.10.05
הודעות: 994
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "אולי נגדיר קצת את האיום..."

סולו,

מבלי להכיר את העובדות והפרטים המדוייקים - לדעתי התשובה חד משמעית- כן
אין ספק שמטוס נוסעים כבד ,בעת המראתו , הוא מטרה מושלמת לטילי כתף א"א - איטי מאד ,חם מאד, נטול יכולת התחמקות, מסלול טיסה ישר וקבוע מראש = מטרה מושלמת.

אין לי ספק שארבעה מנועים העובדים במלוא תפוקתם (בהמראה) מספיקים בהחלט (understatement)
לגלאי הא"א של טילי הכתף .

********כרגיל.. פיספסתי כמה מילים בהודעה של סולו (אולי אבקש תוספת זמן בבגרויות??)
מתנצל.
ולעצם העניין - כן. לדעתי מטוס נוסעים בפיינל מהווה מטרה מצויינת לטילי כתף, אפילו שמנועיו קרובים לסרק. עדיין פתחי פליטת הסילון חמים בהרבה מהאויר בסביבת המטוס כך שאין בעיית נעילה. (שוב-לדעתי)**********
_____________________________________
158 . מתחילים לראות את הסוף .


נערך לאחרונה ע"י מצוק בתאריך 13-12-2005 בשעה 10:16. סיבה: תיקון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 14-12-2005, 03:25
  fezy fezy אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 09.12.05
הודעות: 115
מידע שאלה טובה מאוד
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי הפ.ב. שמתחילה ב "כנראה כן"

מנועי מטוסי הנוסעים הן בכל מקרה מטרות "קשות" יחסית לטילי כתף, במיוחד טילי הכתף הנפוצים יותר(ישנים מייצור רוסי), בוודאי במצבים כמו נחיתה, טווח הקליטה של טיל כזה יהיה רק בטווח
קרוב מאוד למטוס.
מיגון מטילי חום הוא רלוונטי (כמעט) אך ורק למצבים שבהם המטוס קרוב לשדה התעופה
(קצת לפני הנחיתה/קצת אחרי המראה) וזאת בשל השילוב של יכולות קליטת חום בינוניות של
טילי כתף יחד עם הקינמיטיקה שלהם (טווח מעוף שנגזר כמובן ממרחק/ מהירות/ גובה/ כיוון טיסה של המטוס שעליו הטיל משוגר).
שני נתונים אלה מביאים למצב שנכון להיום זה לא ממש אפשרי לפגוע עם טיל כתף במטוס נוסעים כשהוא סתם טס לו בגבהים של מעל 10000-15000 רגל ,מטוסי נוסעים טסים לרוב גבוה
יותר ויורדים מתחת לגובה זה רק בנחיתה/ המראה ולכן העניין רלוונטי רק למצבים אלה.
נקודה נוספת- (ומבלי לפגוע בכוונות הטובות מאוד של יצרני מערכות המיגון) כמעט כל טילי
הכתף הנ"ל לא יצליחו להפיל מטוס נוסעים גם אם יפגעו בו (אכן לא הייתי רוצה להיות על מטוס כזה שנפגע). אבל נקודת הפגיעה של טיל חום כזה היא מנוע המטוס (ובמנועים מותקנים מערכות כיבוי אש), וראשי הנפץ של הטילים הנ"ל הם קטנים, ולכן פגיעת טיל בודד כזה במנוע בסבירות די גבוהה שלא תגרום להפלתו, ובמידה ויבוצעו הפעולות הנדרשות המטוס ינחת עם המנועים/מנוע הנותרים.
האמת היא שגם סיכויי ההפלה של מטוס נוסעים כאשר 2 טילי כתף פוגעים במנועיו אינה ברורה ובכלל
לא בטוח שזה יפיל אותו (אבל זוהי כבר בעיה הרבה יותר גדולה ללא ספק).
אין הדבר נכון כמובן לטילי מכ"ם, פגיעת טיל מכ"ם במטוס נוסעים היא סיפור אחר לגמרי.(אבל להשיג טיל מכ"ם ולשגר אותו על מטוס נוסעים זו כבר בעיה לוגיסטית קשה לארגוני הטרור, בגלל שקצת קשה להבריח ולהסתיר מערכת בגודל של משאית, ונקוה שלעולם לא יצליחו..)
שורה תחתונה- כל עניין המיגון של מטוסי הנוסעים מטילי חום הוא כמעט לא רלווונטי (בזבוז זמן וכסף, וזאת מבלי להיכנס לסוגיות- המציל נפש אחת..) ומתבסס בעיקר על רצון החברות לעשות כסף מהיר ומהפחד הקולקטיבי שיש כיום בעולם המערבי מהעניין.
פתרונות מול טילי מכ"ם ופתרונות כוללים מול כל סוגי הטילים הם הפתרונות הרלוונטיים לעתיד והם הפתרונות המסובכים יותר.אני מקוה שהחברות שעוסקות בתחום ימצאו לכך פתרונות בקרוב(אולי כבר מצאו, בכך איני מתמצא).
פז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 14-12-2005, 13:58
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 12,141
סנה: העדר מיגון למטוסי נוסעים מסכן אותם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

לדברי ח"כ סנה, רפא"ל נאלצה להפסיק פיתוחם של אמצעי המיגון נגד טילי כתף, משום שהאוצר סירב להמשיך להקצות לכך את הכספים

יו"ר ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכח של צה"ל, ח"כ אפרים סנה, אמר היום שהעובדה ש"אין הגנה על מטוסי נוסעים ישראלים מירי של טילי כתף", היא "מחדל ביטחוני חמור". לדבריו, הסיבה לכך, היא שרפא"ל נאלצה להפסיק את ייצורם של אמצעי מיגון, שעלותם היא כמיליון דולר לכל מטוס.

ח"כ סנה סיפר בפגישה עם כתבים פרלמנטריים, כי רפא"ל החלה לפני כמה שנים בפרוייקט חדשני שמטרתו היתה לספק מענה לאיום הפגיעה במטוסי אל-על. לאחר שהושקעו בפיתוח הפרוייקט 50 מיליון שקלים, נאלצה רפא"ל לפני כשנה להפסיק את הפרוייקט משום שמשרד האוצר סירב להקצות לכך את הכספים. סנה הוסיף, כי חברת "אלתא" והתעשייה הצבאית הקימו מערכת נוספת להגנה על מטוסי נוסעים מפני טילי כתף, אולם עד היום הורכבה המערכת רק על מטוס נוסעים אחד.

סנה גילה שהקיצוץ בתקציב הביטחון פגע במענה של ישראל לאיום האיראני, משום שבשנים האחרונות חל פיחות בכל מרכיבי העוצמה של ישראל. הוא הזהיר כי אם תימשך הפגיעה במרכיב ההתעצמות של תקציב הביטחון, התעשיות הביטחוניות הן אלו שיפגעו ראשונות. לטענתו, דבר זה יביא לפיטוריהם של אלפי עובדים ולכך שהיתרון הטכנולוגי של ישראל יישחק. סנה האשים בכך את שר האוצר לשעבר, ח"כ בנימין נתניהו, ואמר כי בתקופת כהונתו כשר האוצר "הוא הוריד גרזן על תקציב הביטחון".

http://news.walla.co.il/?w=//825008
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 14-12-2005, 16:42
  fezy fezy אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 09.12.05
הודעות: 115
גם זה סוג של דמגוגיה
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "יחי הפופוליזם והדמגוגיה"

ארגון כמו צה"ל, שחרט על דגלו שהאנשים הם העיקר, טוב עושה שמשקיע בתנאי הקבע ובפנסיה.
זה נכון שתמיד אפשר לתת את הדוגמא של איש הקבע הגובניק בקריה ולהתלונן כמה מצבו טוב
ביחס למקבילו באזרחות.
אבל לא ניתן להשוות את ההקרבה האישית והמשפחתית והתנאים של אנשי הקבע הלוחמים- לשום מקביל באזרחות! לכן טוב שיש תנאים (סבירים בסה"כ) ופנסיה יפה לאנשים אלו (גם אם יש כמה אוכלי חינם גובניקים שזוכים בשל כך לתנאים טובים).
ולפני שאתם שופטים את איש הקבע מהקריה שמבלה בקניון עזריאליי במשך חצי שעה בזמן הפסקת צהריים, לפני שאתם מתעצבנים על הגובניק הנ"ל תזכרו שיש סיכוי טוב שרק לפני זמן קצר הוא היה בתפקיד שטח קשה, ויכול להיות שבסיום תפקידו בקריה הוא יחזור לתפקיד כזה.
דבר אחרון לעניין זה, חשבו על ההשלכות של תלונות מסוג זה. האם הייתם רוצים לשלוח את ילדיכם לצבא שאין לאנשי הקבע והקצינים שבו תנאים סבירים ופנסיה מכובדת? דמיינו לעצמכם את האיכות האנושית שתישאר בקבע בצבא מסוג זה. כאשר יצוצו המחדלים והכישלונות שיפגעו בנו ובילדנו נוכל להאשים רק עצמנו.
ישנם במשרד הביטחון דברים רבים שיש לשנות ולחסוך בהם, לפני שפוגעים בתנאי אנשי הקבע.
ואם רוצים להסתכל על כך בצורה יחסית רחבה, אזי משרד הביטחון הוא כנראה היעיל והנקי ביותר מכל משרדי הממשלה (כן כן, אולי פרט למשרד לאיכות הסביבה). לכן כדאי למצוא קודם "פרות קדושות" יעילות פחות ובזבניות יותר(באופן יחסי כמובן) על מנת להתנפל עליהן, לפני שעושים זאת על משרד הביטחון.
פז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #47  
ישן 14-12-2005, 16:54
  fezy fezy אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 09.12.05
הודעות: 115
כנראה שאתה צודק
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=fezy]משרד הביטחון הוא..."

יתכן מאוד שזוהי דוגמה טובה (אין לי מושג במיקרה הספציפי הזה) לבזבוז במשרד הביטחון.
לא טענתי שאין בזבוז (ואולי פינות שיש בהן גם שחיתות) בשרד כל כך גדול ושאיראי על כל כך הרבה כסף כמו משרד הביטחון, אכן המבצ בארגון זה (כמו בכל ארגון בגודל זה) רחוק מלהיות מושלם.
שים לב לטענתי (כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת) : זהו גם עניין יחסי ולא רק אבסולוטי, זאת אומרת : תמיד יהיה מצב לא מושלם בארגונים גדולים ובמשרדי ממשלה, אבל כאשר אתה בא להתלונן ולתקן כדאי שתתחיל באלו שמצבן גרוע יותר, ומשרד הביטחון הוא רחוק מלהיות הגרוע במשרדי הממשלה- ההפך הוא הנכון.
פרט לכך- הדוגמה שהבאת אין לה דבר וחצי דבר בעניין תנאי הקבע והפנסיה.
פז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 14-12-2005, 17:15
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי fezy שמתחילה ב "גם זה סוג של דמגוגיה"

ציטוט:
ארגון כמו צה"ל, שחרט על דגלו שהאנשים הם העיקר, טוב עושה שמשקיע בתנאי הקבע ובפנסיה.
הארגון גם חרט על דיגלו כנראה שאנשי המילואים הם הפועלים הזרים שלו...

ציטוט:
אבל לא ניתן להשוות את ההקרבה האישית והמשפחתית והתנאים של אנשי הקבע הלוחמים- לשום מקביל באזרחות! לכן טוב שיש תנאים (סבירים בסה"כ) ופנסיה יפה לאנשים אלו (גם אם יש כמה אוכלי חינם גובניקים שזוכים בשל כך לתנאים טובים).

טענה מופרכת לחלוטין. אני מבטיח לך שאבי עבד ועדיין עובד בתנאים קשים לאין ערוך מכל ג'ובניק כלשהו, וכנ"ל לגבי. אני גם רוצה להזכיר לך שבעוד אותו ג'ובניק יכול להיות יצרני פחות ועדיין לשרוד במערכת, אצל שכיר או עצמאי פחות ממקסימום פירושו איום על העבודה, הפסדים וכד'.
העובדה היא גם שעל מיעוט קטן של אנשי קבע בתנאים קרביים רוכבים המון אנשי קבע שתפקידם אינו קשה יותר מכל אחד אחר.

ציטוט:
ולפני שאתם שופטים את איש הקבע מהקריה שמבלה בקניון עזריאליי במשך חצי שעה בזמן הפסקת צהריים, לפני שאתם מתעצבנים על הגובניק הנ"ל תזכרו שיש סיכוי טוב שרק לפני זמן קצר הוא היה בתפקיד שטח קשה, ויכול להיות שבסיום תפקידו בקריה הוא יחזור לתפקיד כזה.

אני מוכן ללכת איתך מחר לקריה ולעצור אחד אחד ולבדוק את זה. אני מהמר על 1 ממאה במקרה הטוב. אפשר גם להמשיך לבסיסי עורף אחרים, אם אתה רוצה.

ציטוט:
דבר אחרון לעניין זה, חשבו על ההשלכות של תלונות מסוג זה. האם הייתם רוצים לשלוח את ילדיכם לצבא שאין לאנשי הקבע והקצינים שבו תנאים סבירים ופנסיה מכובדת? דמיינו לעצמכם את האיכות האנושית שתישאר בקבע בצבא מסוג זה. כאשר יצוצו המחדלים והכישלונות שיפגעו בנו ובילדנו נוכל להאשים רק עצמנו.

מצב החומר האנושי כבר היום הוא בינוני - הטובים באמת נמצאים בצבא בגלל תחושת שליחות (וכאלה אין הרבה) או בחוץ, היכן שהכסף הטוב באמת נמצא, והם מצליחים למרות הסיכונים המוגדלים.
המחדלים קיימים כבר היום: מערך המילואים כבר נמצא בשלבי קריסה אחרונים, הכסף מופנה לפרוייקטים בזבזניים במקום למיגון ואימון המערך הלוחם, ובניית המערך הלוגיסטי והמודיעיני. 13 הרוגי גדוד "נחשון" בג'נין הם תוצאה ישירה של הזנחה פושעת של אנשי המילואים.
אין לי בעיה לא עם תנאים סבירים ולא עם פנסיה מכובדת, להיפך, אני חושב שהם נדבך מאוד חשוב. אבל אני לא רואה סיבה למה אנשי העורף צריכים להשתחרר בגיל 55 ולא בגיל הפנסיה הרגיל. או למה צריכים המילואים להיות מופלים לרעה.

ציטוט:
ישנם במשרד הביטחון דברים רבים שיש לשנות ולחסוך בהם, לפני שפוגעים בתנאי אנשי הקבע.

understatement of the year.... אני מסכים בהחלט, אבל הבעיה העיקרית עם אנשי הקבע היא לא עם התנאים, אלא עם הכמות המופרזת שלהם.


ציטוט:
ואם רוצים להסתכל על כך בצורה יחסית רחבה, אזי משרד הביטחון הוא כנראה היעיל והנקי ביותר מכל משרדי הממשלה (כן כן, אולי פרט למשרד לאיכות הסביבה). לכן כדאי למצוא קודם "פרות קדושות" יעילות פחות ובזבניות יותר(באופן יחסי כמובן) על מנת להתנפל עליהן, לפני שעושים זאת על משרד הביטחון.

תעשה לי טובה - משרד שהתקציב שלו לא פתוח לביקורת ציבורית, הוא מושחת מטבעו. כמות הכספים המתבזבזים במשרד הביטחון ובצה"ל בפרט יכולים לעשות לרו"ח האדיש ביותר, צרבת קשה. את המחיר משלמים הפיונים - הלוחמים ותושבי המדינה. כל מי שמכיר את משהב"ט כולל אלופי המטכ"ל בעבר ובהווה מודה בפה מלא שהוא יכול לספוג "גירזונים" נוספים ללא השפעה על תפקודו אם יפסיקו לקצץ בבשר במקום בשומן.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 14-12-2005, 17:36
  fezy fezy אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 09.12.05
הודעות: 115
בהחלט מסכים לעניין הגודל
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "[QUOTE]ארגון כמו צה"ל, שחרט..."

אנו מסכימים על רוב הנקודות:
1. הגודל הוא המצריך קיצוץ- מסכימים.
2. הפנסיה והתנאים אינם המקודה הבעיתית- מסכימים.
3. טיפול במילואים- מסכים בהחלט (זו לא בעיה רק של משרד הביטחון- זוהי בעיה רחבה בהרבה).
4. לגגבי ההערה על אביך ומבלי לפגוע- שים לב למה שכתבתי :"אנשי הקבע הלוחמים" אין לי ספק שאביך עובד בתנאים קשים יותר משל כל הגובניקים בצבא, ואין לי גם ספק שהוא לא עובד קשה ולא מקריב כמו כל אנשי הקבע הלוחמים בצבא.
5. לגבי התקציב- לא מדויק לומר שהתקציב אינו כפוף לביקורת, הוא מותקף בכל שנה מחדש ע"י האוצר, העיתונות וכותבי פורומים וכו' לכן עובדתית הוא נתון לביקורת.
גם ההכרזה על הבזבוז והקיצוץ בבשר ולא בשומן כבר אינה תופסת במקרים רבים.
בדוק מה קרה בשנתיים האחרונות בחיל האויר (שואב הכספים הגדול ביותר בצה"ל), ומבלי להיכנס לפרטים שגובלים בבש"ח, ותגלה כמה קוצץ בכל האספקטים (מהורדת משכורות ועד סגירת מסגרות רבות ופיטורים).
פז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 14-12-2005, 17:06
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
טל ענבר על סנה....
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "יחי הפופוליזם והדמגוגיה"

לכשעצמי נתתי לך הרבה יותר קרדיט. מה עניין שמיטה להר סיני...?

לכאורה תקציב הביטחון הינו קופה אחת שכל מערכת הביטחון שווה בפניה. אין זה כך כלל. באותה מידה יכולת לדרוש קיצוצים בנספחי צה"ל במקומות רבים בעולם, קיצוצים בהוצאות והטבות אלו או אחרות שאינן ישימות באופן ישיר לביטחון השותף, וכהנה וכהנה... ותפסת מרובה לא תפסת....

תפקידו של סנה, ותפקיד המערכת הביקורתית ( ואני רואה את העיתונות כחלק חשוב ונכבד מכך גם כן !) הינו להתריע ולזעוק. התחושה בציבור היתה שאנו מוגנים באיזה פלא פלאים תוצרת כחול-לבן ("שלנו הכי טוף.... ) שנותן מענה לאיומים הללו. והיה צורך להעיר את המערכת ולזעוק כי המלך ערום. שאם לא כך יום יבוא - ועל יום כזה אינני רוצה לחשוב כלל. או אז כל הטיעונים כגון "מה עם שכר אנשי הקבע ומה עם מכוניות השרד ומה עם, ומה עם.... ומה עם... יתגמדו לעומת גודל האסון והשפעתו העולמית.

הבעייה הינה במישור שונה לגמרי. ועל כך כבר כתבתי באשכול הזה.

אין עדיין מענה חד משמעי ואמין לאיום. לא בטכנולוגיה ולא ביישומה לתעופה האזרחית !!

עלויות הפיתוח (להבדיל מהעלות למטוס - שהיא כאמור למעלה ממיליון דולר למטוס), עלויות התחזוקה, מגבלות ה- FAA ועל כן מגבלות ייצוא ושווק, סרובן של חברות ביטוח לבטח טיסות שלכאורה הינן מוגנות, סרובן של חברות התעופה להציע בטחון בלתי אמין לנוסעיהן, למעשה - התנגדות סמויה של המערכת כולה ("מערכת" במובן הלא טכני..). ועוד ועוד .... כל אלה וגורמים אחרים יוצרים בעייה לאיש שעל הקופה.

לא נביא אני ולא חוזה. אבל ראייתי (ואני גם טועה מדי פעם....) הינה שהנושא יתפוס תאוצה בארץ רק לאחר שהמערכות יהפכו למנדטוריות ע"י ה- FAA או לחילופין, ווזה קשה לומר כך - לאחר שייפגע מטוס....

בכל מקרה, האיום הינו עולמי ולווא דווקא מכוון כלפינו. על כן - אני אף סבור שאין מה למהר בלהשקיע סכומי עתק בפיתוח, ניסויים, אישורים תעופתיים ומשפטיים וכו' כאשר השוק המקומי מוגבל מאד ואילו השוק העולמי יהיה חסום באופן טבעי ע"י חברות אמריקאיות (ואולי אירופאיות גם כן) שתקבלנה את האישורים הנדרשים. לא יהיה כאן חשש עתידי של אמברגו לדעתי, ונוכל לרכוש (ואולי לשדרג) מערכות מארה"ב.

או בלשון העממית: "למה לקפוץ...?" ה"ראשוניות" כאן אינה מענינינו.... בטחון הנוסעים חשוב. וזו בדיוק הסיבה שאין למהר לפתרונות שאינם ברמה מספקת. מכל בחינה.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 14-12-2005 בשעה 17:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 27-08-2012, 15:32
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מידע נוסף על האיום של טילי כתף למטוסי נוסעים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

בפרק מעניין בסדרה AIR CRASH INVESTIGATION המשודרת בערוץ דיסקוברי וזמינה ברובה לצפיה ב YOUUTUBE. הסרט מתאר את אירוע הפגיעה של טיל SA-14 במטוס A300 של חברת המשלוחים DHL אחרי שהמריא משד"ת של בגדד בנובמבר 2003 (החברה זכתה במכרז הובלת הדואר של צבא ארה"ב) ומתאר את רצף האירועים הן מנקודת הראייה של צוות המטוס (הנלחם על חיי המטוס ולמעשה על חייו שלו) והן מנקודת הראייה של עיתונאים צרפתים שהתלוו אל חוליית השיגור על הקרקע. הטיל פגע בכנף שמאל תוך השבתת שלשת המערכות ההידראוליות של המטוס כך שהצוות נאלץ לתמרן ולהנחית את המטוס תוך עבודה עם המנועים בלבד. תמונות מדהימות של המטוס הפגוע מדדה לנחיתת הריסוק מבעד לעדשות מסק"רי האפאצ'י המפטרלים דרך קבע סביב נמל התעופה של בגדד.

Air Crash Investigation - Attack Over Baghdad


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 25-02-2013, 22:26
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
כתבה מעניינת על מערכות ההגנה השונות למטוסי נוסעים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

מתוך GUARDIAN, מגזין ה CT של המטות המשולבים

Raising the focus in man portable defensive systems
http://www.jcs.mil//content/files/2...ring _2011.pdf

אנקדוטות מעניינות

An estimated 500,000–700,000 MANPADs exist throughout the world, most commonly
the American Stinger and the Russian Strela and Igla The Strela’s most common variants are the SA-7 Grail and SA-14 Gremlin.[/B] Russian SA-7s and other missiles were found in Taliban caves during US operations in Afghanistan. Because of the number of sites that manufacture cheap copies, the SA-7 is the most prevalent threat: An SA-7 can be bought for as little as $5,000. Bulgaria, China, Egypt, Hungary, North Korea, and Pakistan all manufacture SA-7s. MANPADs stored in factory conditions have long shelf lives (some 22 years or more), although the launcher’s battery requires frequent replacement. With proper missile storage, replacement batteries, and training, any of the more than 30 groups thought to have MANPADs could successfully strike an airliner

In Baghdad, on 22 November 2003, two SA-14 Gremlin missiles were fired on a German DHL A300B4 aircraft that was flying at around 8,000 feet

Three methods will lower the chance of a successful MANPAD attack: (1) Minimize weapon availability, (2) isolate potential attack areas, and (3) take missile countermeasures. A comprehensive defense requires each of these methods to be addressed, although only postlaunch missile countermeasures, or counterMANPADs (C-MANPADs), could save lives once a missile is fired

Examining these patterns at Los Angeles International Airport, an SA-7 could be fired
from anywhere inside 870 square miles, a range that increases to 4,600 square miles for an SA-18.
One bright spot is that many airports are near bodies of water (to make use of regular wind patterns, to mitigate flight noise, and to reduce potential crash damage). Although water also aids terrorists by providing a clear line of sight, a water exclusion zone can be invoked. This zone can then be patrolled and monitored for suspicious activity to reduce attacks

Countermeasures fall into three categories: flares, laser jammers, and high-energy lasers (HELs).
Flares defend against first- and second-generation missiles by producing a heat signature that overwhelms the missile’s infrared guidance sensor. The main benefits
of flares are their immediate availability and strong performance against older (and more widely proliferated) missiles such as the SA-7. Laser jammers, also known as directed infrared countermeasures (DIRCMs), work well against early missiles by using a directed beam to overwhelm and then divert a missile. Laser jammers are a more appropriate defense because commercial aircraft cannot be expected to perform the highly evasive maneuvers needed to maximize the effectiveness of flares; however, because under mounted laser jammers fire downward, they require strong warning systems to avoid damage to personnel on the ground. Jammers are also unable to protect against command-guided missiles

Northrop Grumman’s Hornet HEL is palletized but has a limited range of around five
kilometers; multiple Hornets would be required to cover flight paths. HELs have two major drawbacks: (1) they are still in development (estimated to be at least 3 years from production) and (2) they involve classified systems, which would constrain them to limited deployments, especially to high-threat foreign airports

Of these options, laser jammers provide the best overall defense. They are designed to protect against the most likely type of missile. Although their ability to engage multiple missiles is not instant because of slew time, it is unlikely that terrorists would be able to fire multiple shots simultaneously; such a complex barrage would only occur from an advanced multiple-missile launcher system. Two leading laser jammer systems are BAE’s JETEYE and Northrop Grumman’s Guardian, both of which have been tested onboard commercial airliners. The 2008 testing involved attaching these systems to actual passenger aircraft to determine operational and cost impacts. American Airlines, which tested them on its Boeing 767-200s, is “not in favor” of these C-MANPAD systems due to the expected costs and lost profits


Cost is the biggest detraction of C-MANPADs. Commercial airlines are struggling financially, and adding more costs may increase burdens unnecessarily for a rare threat. It would cost an estimated $11 billion to install laser jammers on the approximately 6,800
commercial aircraft, including research and development and manufacturing costs.
The life cycle costs are estimated to be $40 billion over 10 years (including $2.1 billion per year for operations and support)
The airline industry denounces these programs as a “vendor intent in selling C-MANPADs” and estimates the added operating cost at $365 per flight, subtracted from their claimed best-case profit of $600 per flight
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 19-05-2013, 21:40
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
חליפת ההגנה החדשה של ה AIR FORCE ONE
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

Air Force One Has New Defensive Systems, Antennas

http://www.defensemedianetwork.com/...stems-antennas/

Not new to the VC-25A:

About five AN/ALQ-204 Matador infrared (IR) countermeasures devices are located at the tail and behind the four engines, Previously used on the VC-137C (Boeing 707-320B) presidential aircraft and on airliners and executive aircraft, the device emits pulsed IR signals to foil attacks by heat-seeking missiles.

Thought to be new or recent additions to the VC-25A:

An AN/AAR-54(V) missile launch warning receiver located at the tail is intended to report and track missile threats by zeroing in on their ultraviolet exhaust signature.
The receiver is also in use on special-operations warplanes like the MC-130H Combat Talon II.
The AN/AAQ-24 Nemesis Directional Infra-Red Counter Measures (DIRCM) system, which can be directed by the AAR-54, fires pulsating flashes of IR energy that confuse a missile’s guidance system.
Conformal antennas: the VC-25As have been retrofitted with multi-purpose conformal antennas adaptable to satellite communications systems and other purposes. They resemble Band-Aids or patches but are, in fact, antennas that appear to have no effect on the aerodynamic performance of the 747.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 08-06-2013, 10:58
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
?MANPADS - A Terrorist Threat to Civilian Aviation
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"

BICC הוא מכון מחקר עצמאי היושב בבון בגרמניה ועוסק בתחומים רבים במגוון דיסיפלינות ובהם צמצום תפוצת נשק והשכנת שלום. מצ"ב מחקר מקיף ביותר שפורסם בתחילת 2013 על ידי צוות בינלאומי של 5 חוקרים בראשות ד"ר מיכאל אשכנזי, שעל פי הביוגרפיה שלו הרצה בעבר באונ' ב"ג והעברית ואף בילה כמה שנים כעמית מחקר בנאס"א. למרות היותו של BICC מכון עצמאי, מחקר ספציפי זה נתמך כספית על ידי משרד החוץ הגרמני.

על מיכאל אשכנזי
http://www.bicc.de/about/staff/staf...r/48-ashkenazi/

המחקר עצמו

http://www.bicc.de/publications/pub...n-aviation-382/

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שימו לב...
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קצת מידע על האמצעים עצמם
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שימושים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עסקאות והעברות - רשמיות ושוק שחור
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שימוש במלחמת האזרחים בסוריה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 24-12-2013, 15:00
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
IRCM TIMELINE
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "ניסוי ישראלי מוצלח למיגון מטוסים מטילי כתף"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.northropgrumman.com/Capabilities/DIRCM/PublishingImages/pageImages/timeline_large.jpg]


מתוך דף היצרן של ה AN/AAQ-24


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.northropgrumman.com/Capabilities/DIRCM/PublishingImages/pageImages/hero_AN-10064.jpg]


וזה דף היצרן של ה GUARDIAN


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.northropgrumman.com/Photos/pgM_GU-10040_001.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.northropgrumman.com/Photos/pgM_GU-10040_002.jpg]


כתבה על ניסויים שבוצעו במערכת בשנה שעברה על מיכלית KC-135R של המשמר הלאומי האווירי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 30-05-2014, 11:14
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
ראה תגובתי לקודמך
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "בהנחה שהטיל תקין אחרי 30 שנה..."

זכור שאספקת הטילים האלה לא נעשתה בצורה מסודרת אלא על גב סוסים וחמורים - מכה או נפילה של מארז טיל כזה או סתם הטלטולים הכרוכים בשינועו מאות ק"מ בתנאי הובלה גרועים יכולים לגרום נזקים שבטווח הקצר לא יורגשו (סדקים באיטום האריזה, התרופפות הברגה/הלחמה, שבירת דבקים, תפוגת תוקף חומרים כימיים שונים וכו') אך בטווח זמן של שנים ועשורים הנזק המצטבר יכול להיות קריטי.

להשוואה, התחמושת של צה"ל (אמורה להיות) מאוחסנת בתנאים אופטימליים ועדיין כבר ראיתי לפני כמה שנים שיגור טיל עורב ממסוק קוברה בתצוגת סיום קורס טיס שבאמצע הדרך נגמר לו הסוס של המנוע.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:55

הדף נוצר ב 0.15 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר