http://www.idf-lic2004.org/
זה מאורגן ע"י צה"ל, רוב החברות הגדולות בתחום מציגות שם, הרצאות של אנשים כמו הרמטכ"ל אלוף מז"י, אנשים מהמשטרה, מנהלי חברות בטחוניות ועוד'...
yinchu, אתה יודע אם תעודת לוחם תופס או שחובה מדים? :/
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yinchu שמתחילה ב "תערוכת האמל"ח השנתית בגני התערוכה"
עד עכשיו אני רואה כמה וכמה טעויות בעניין הכנס, אז הנה הפרטים הנכונים:
הכנס נקרא "כנס לחימה בעימות המוגבל 2005", והוא השני ברציפות - הכנס מתקיים ביוזמת מפקדת זרוע היבשה של צה"ל, וכולל שני חלקים: הרצאות ותצוגת אמל"ח. הכנס מתקיים בגני התערוכה, ועוסק במרכיבים השונים של שדה הקרב בעימות המוגבל (כלומר - עימותים שאינם מלחמה מלאה, שלרוב נוטים להיות מורכבים וסבוכים להתמודדות). בין הנושאים שיידונו ויוצגו: פיקוד שליטה ובקרה, אמל"ח וטכנולוגיה, פיתוחים חדשים ועוד.
הרצאות - מתקיים בחלל סגור, ובו יתקיימו הרצאות מפי קצינים בכירים בצה"ל ובמשטרה (השנה גם מרצים-אורחים מארה"ב וגרמניה). בלוח הזמנים מפורטים המרצים השונים - שימו לב שרוב ההרצאות מתקיימות במקביל.
תצוגת אמל"ח וטכנולוגיה - מתקיימת בשני חלקים: ביתני תצוגה בחלל סגור, ותצוגת רק"מ ואמל"ח כבד בחצר שמחוץ לבניין. בתצוגה הסגורה מציגים כל יצרני ומשווקי הנשק, האמל"ח והציוד שבשימוש קיים או עתידי וכן ביתני תצוגה של מז"י. השנה צפויים להיחשף לציבור לראשונה מספר מערכות חדישות ומעניינות, ובכלל מדובר בתצוגה מרהיבה ומעניינת ביותר.
כפי שכתב yinchu, הכניסה ביום האחרון (שבו כבר לא יתקיימו הרצאות) מותרת לכל לובש מדים בסדיר ובמילואים והיא ללא תשלום. RP, למיטב זכרוני אין צורך במדים - אבדוק ואעדכן אותך בפרטים באשכול זה. Angry_Howitzer, לצערי אאלץ לאכזב אותך - אין כניסה למלש"בים.
חיילים בסדיר - עדיף לבוא ללא נשק, אם אפשר (נברר על הפקדה במקום, ונעדכן כאן).
כמובן שאנו נהיה שם, ונדאג לעדכן אתכם בכל פרט מעניין.
בקו התמיכה של חברת סיגמא-טים שמפיקה את האירוע - 6489336 - טוענים ש
א. אין כניסה לחיילים מילואים בכלל, בשמ"פ או שלא, ללא קשר עם הם על מדים או שלא
ב. אין כניסה גם לחיילים בסדיר או בקבע ללא הזמנה, ללא קשר אם הם על מדים או שלא
ג. היום האחרון של התערוכה אינו שונה משאר הימים מבחינת הרשאות כניסה וגם בו לא תהיה כניסה לחיילי מילואים או לחיילים בסדיר / קבע ללא הזמנה.
לי נשמע לא הגיוני כי לתערוכות דומות לא הייתה הגבלת כניסה אבל אני ממליץ לך לבדוק שוב את הנושא מולם.
אי אפשר לקנות הזמנה - זה לא כנס פתוח.
ביום חמישי התערוכה פתוחה למבקרים מצה"ל - לא מצויין באתר אם צריך הזמנה או לא.
מומלץ בחום למי שיכול להשיג הזמנה - התערוכה הכי מקצועית שיש בארץ בתחום (לא שזה קשה במיוחד).
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קוגר שמתחילה ב "ממליץ לכולם להסתכל בעמוד המצורף"
אח שלי עכשיו בסדיר, והתמונה שלו ( והוא בכלל) דומים לי שתי טיפות מים, יש מצב אני בא לשם עם החוגר שלו ונותנים לי להיכנס?
אם לא צריך מדים, ורק להציג את החוגר חצי שנייה בכניסה, לא נראה לי שמישהו ישים לב...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Angry_Howitzer שמתחילה ב "להתפלח עם חוגר של אח שלי אפשרי?"
לא נראה לי שזה יעבוד - יש שם אבטחה טובה.
חיילים במילואים אינם רשאים להיכנס ביום חמישי מסיבות עומס, אך כל חייל סדיר יכול להגיע ולהיכנס (אין בעיה להביא נשק אישי).
ככלל, סבב ההרצאות של היום הראשון מעניין למדי - למרות שחלק מההרצאות נדחו או בוטלו. תצוגת הרק"מ בחוץ נראית מעניינת ומבטיחה למדי, למרות שהיא מעט קטנה בהשוואה לשנה שעברה (צפו לכמה מוצגים מעניינים...). נקודה שאולי תעניין חובשים/רופאים צבאיים: בנוסף להרצאות הרגילות, מתקיים כנס פתוח בנושא רפואה קרבית בעימו"ג - גם שם יש מספר הרצאות מעניינות למדי (למרות שלפעמים המונחים המקצועיים עשויים לבלבל מעט).
בדוכן התעשייה האוירירית הוצג דגם של ורסיית המודיעין של המטוס כשהוא מאפשר "הצצה" אל תוכו.
ברור למדי כי התצורה המבצעית תראה קצת שונה אבל בכל זאת...
שימו לב לעמדות ומיקום אנשי צוות המטוס אל מול צגים שטוחים וכן לצג הטקטי הגדול שממוקם במדור שמאחורי הקוקפיט.
בתמונות הבאות מוצג ה"סטרייקר" עליו מותקנת מערכת המיגון \ יירוט שעליה נכתב והוסבר ע"י "סרפד"
מיגון כנגד אמל"ח נ"ט/חלול עבור ה D 9 (שבעבר התיחסתי לאופן פעולתו והרעיון שעמד מאחורי פיתוחו בפורום).
מבט נוסף לעבר המיגון האופייני לטנקי ה"מרכבה" (בתמונה - "מרכבה 4" ) עליו דובר באשכול הנ"ל
וכן צילום של מדוכות העשן מיידי כפי שמותקנות על ה"מרכבה 4" (שאת מיקומן ואופן הסידור שלהן ממש אהבתי...).
להנאתכם - לבני.
נ.ב - תמונות נוספות...... בקרוב !
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 10-03-2005 בשעה 19:50.
סיבה: נערך לבקשת הגולש
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "עם כל הכבוד הרכב הכי מגניב בתערוכה זה"
אז ה"סטרייקר" הוא בהחלט רק"ם יפה ומיוחד מבחינה חיצונית.
אגב - מעניין מה יהיה כינויו בצה"ל...
והנה עוד "חבר"...
נגמ"ש "בראדלי" עליו מותקנת מערכת תותח מתבססת על צריח חשמלי הנשלט מתוך הכלי , תותח 30 מ"מ בעל קצב אש גבוה, וזוג טילי נ"ט (מצד ימין של הקנה).
צריח התותח ניתן להנמכה כשהוא למעשה מתכנס חלקית אל תוך הכלי ובכך מנמיך את צלליתו ואת סיכויי הפגיעה בו.
על הרק"ם מותקנת מערכת חיישנים אקוסטיים לאיתור מהיר של ירי צלפים\נק"ל כשאת מערכת החיישנים ניתן לראות בירכתי הנגמ"ש מצד ימין.
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 10-03-2005 בשעה 19:49.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "עם כל הכבוד הרכב הכי מגניב בתערוכה זה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי FiReBall
למרות שגם ל-D9 יש נוכחות.. השאלה אם המיגון הזה שווה משהו..
מיגון הרשת סביב תא הנהג מיועד נגד טילי נ"ט דוגמת RPG המהווים את האיום המשמעותי (והיחיד?) לכלי הזה. הסורגים האלה - בעלות מינימלית, לא מוסיפים משקל, ולמעשה חוץ מפגיע בשדה הראיה של הנהג (לא שרואים הרבה בלי הסורגים) אני לא רואה שום חיסרון בהם.
טיל הנ"ט פוגע בסורגים ומטען החלול שבו ניזם למעשה במרחק מהכלי עצמו וכך מאבד לגמרי מיעילותו.
מוזר שחשבו על הרעיון הזה רק עכשיו..
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי boris2k4 שמתחילה ב "[QUOTE=FiReBall]למרות שגם..."
מיגון שכזה כבר מותקן על רק"מ אמריקאי ופולני בעיראק זמן רב.
הרעיון שעומד מאחוריו הוא לגרום לרקטות מדגם RPG ואמל"ח הפועל באופן דומה להנעץ בין הסורגים ובכך להשיג מס' דברים:
1 - גרימת קצר בין שתי כיפות ההולכה (החיצונית והפנימית שברש"ק) כך שהפולס החשמלי שנוצר מן הגביש לא יגיע כלל למרעום שבבסיס הרש"ק - למרות שאם הרקטה ננעצה בין הסורגים קיימת סבירות שהגביש כלל לא יצור זרם...
2 - פגיעה במבנה הליינר ויצירת סדקים לחנ"ם שברש"ק עקב המכה והזעזוע - דבר שיפגע מאוד ביעילות הרש"ק החלול וכמובן המרחק שבינו לבין המטרה שגדל משמעותית.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי boris2k4 שמתחילה ב "[QUOTE=FiReBall]למרות שגם..."
והתקינו סביב חלק מהדיניינים מיגון רשתות תייל מאולתר.
דחפורי רשתות כאלה נראו בעיקר בפאלוג'ה. סוף סוף בישראל חיקו את הרעיון רק עם סורגים חזקים ולא תייל.
אגב, באתרים רשת (StrategyPage) מסתובבות תמונות של D9 שרקטת RPG פגעה בו ישירות בחלון. למרבה הפלא (או למרבה הגאווה של תע"א שפיתחו את המיגון), ה RPG לא הצליח לחדור את החלון. אני מתלבט אם לשים גם כאן את התמונות או לא, שצולמו חיילים אמריקנים בעיראק.
אך אם הרקטה פעלה במרחק גדול יחסית מהשמשה עקב "מעטפת המיגון" הדבר יתכן היות והג'ט שיצר המטען החלול שברש"ק איבד ממרכוזו .
בלי קשר - תמונה טובה כשלעצמה...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "חור הכניסה נראה באמת גדול מדי ..."
נראה לי שקוטר החור הגדול נובע מזרימה לאחור של הליינר לאחר שאיבד את מהירותו.
זו תופעה שקוראת בחדירה של חומרים פריכים כמו שכבות זכוכית או סלעים שונים.
הסבר:
אם הליינר לא חודר את המטרה הוא נהדף בחזרה לכיוון פתח הכניסה, כשבמרכז
החור הזרימה היא לכיוון המטרה ומסביב ישנה זרימה נגדית לכיוון היציאה.
הזרימה הנגדית מגדילה את קוטר החור ומתחפרת בין השכבות- יוצרת "ניפוח".
כמו שכבר ציינתי התופעה קוראת בחומרים פריכים. עבור חומרים קשים או קצת אלסטיים
הליינר לרוב נדחס ומקבלים את המריחות נחושת המקובלות.
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי הפ.ב. שמתחילה ב "נראה לי שלא מדובר בחור כניסה לא ממורכז"
למרות שזו הפעם הראשונה שאני שומע על כך.
אני אישית מכיר את האפקט על גבי פלדת שריון או מטרות דומות אך לא על גבי חמרים פריכים (כפי שנכתב...).
ורק לשם הדיוק ברשותך - ה"ליינר" הוא הכינוי של הציפוי (נחושת או חמרים אחרים) המצפה את הטבעת החרוט שבחנ"מ ולא מה שחודר את המטרה (ג'ט ) ...
לא לרגוז.....
===========================
If the radiance of a thousand suns
were to burst at once into the sky
כל יום, הם מעלים לכתובת זו מספר מצגות נבחרות ב Power Point והיום העלו סרט פרסומת למערכת ה Trophy (מומלץ ביותר!) וקובץ פלאש הסוקר את מגוון האמל"ח שיוצגו בתערוכה (העיצוב יפה, אך המוסיקה מעצבנת והקובץ רץ בקצב משלו שהיא אפשר לעצור או לנווט לכלים המעניינים אותך. מספר סרטים משולבים בסרט וכן תמונות של האמצעים).
אתר הכנס עצמו לקוני מאוד, ונועד בעיקר לאנשי מקצוע מחו"ל הרוצים להזמין מקום בכהס.
מישהו שם לא שם לב שבאנגלית כותבים GROUND עם "D" בסוף המילה....
הסירטון אכן באיכות ירודה. ראיתי אותו מוצג בביתן של GENERAL DYNAMICS בתערכות AUSA האחרונה בפברואר בפלורידה. האיכות שם היתה טובה יותר. לרפ"אל הסכם שת"פ עם GD למערכת זו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yinchu שמתחילה ב "תערוכת האמל"ח השנתית בגני התערוכה"
הייתי שם היום וזו תערוכה מצויינת.
יש שם תבורונים בשפע שניתן לתפעל (הכנסת מחסנית ריקה ופריקה), תצוגה של מפרולייט, רובה ה- CORNERSHOT, נמ"ר, סימן 4, תובת ברדלי עם צריח חשמלי בלתי מאוייש נשלט מבפנים, עמדת ירי למא"ג של אלביט על האמר, עמדת אלביט לטייפון על ברדלס, פומה עם קסמן, מיגון נגד רש"קים חלולים ל-D9, המטווח הוירטואלי הנייד (MEST), מזל"ט HERMES ועוד כל מיני דברים שקצרה היריעה מלהכיל.
מומלץ לבוא אם אפשרי, אני אישית אשתדל לחזור לשם גם ביום חמישי.
יותר מידי RPG-ים נורו וגרמו נזק לדחפורים בעזה (אם כי לא הרגו אף מפעיל - טפו טפו טפו). אני מקווה שהמערכת-מיגון לא נמצאת רק בתערוכה אלא גם בשטח.
אני רוצה להאמין שחליפת המיגון הזאת קיימת בשטח מאחר ומדובר בסוג פשוט ויעיל של שריון שיוזם את הרש"ק רחוק מהכלי דוגמת שריון המוטות שהורכב על הסטרייקרים בעיראק ועל טנקים עיראקיים מאידך או לחילופין לפריט מיגון פשוט ויעיל מהשטחים (עדיף לא להרחיב למרות שהנושא אינו מסווג).
קבלו את התנצלותנו על העיכוב - רק עכשיו הגעתי למחשב שאפשר לעבוד עליו. סקירה על טקס חשיפת מערכת "מעיל רוח" (Trophy) תעלה בשעה הקרובה, ואחריה (בלי נדר) עוד תמונות ורשמים.
אנחנו על הגל...
מחר אני מתכוון ליסוע לשם, וזה שעתיים נסיעה ככה שחבל לי ליפול על שטויות P:
א. האם צריך לבוא עם מדים או שמספיק חוגר/תעודת לוחם?
ב. איפה לעזאזל זה גני התערוכה?
כחלק מפריטי החימוש המתקדמים עבור מערכת ה"רפאים" מפיתוח תע"ש (רפאי"ם = רימון,פיצוץ,אויר,מתקדם) הוצג רימון רובה (הקיים גם בתצורת תחמושת 40 מ"מ למטול) אשר ייעודו הוא צילום יום\לילה.
הרימון הנו טלסקופי וזאת על מנת לחסוך במקום ולשפר את נוחות הנשיאה שלו וכשהוא "ננעץ" על קנה הנשק הוא בעצם נפתח במלא ארכו (בצילום הוא מופיע במצב פתוח ולא צבוע וכן צילום ממבט על לעבר עדשת המצלמה שבקצהו )
כשעצם הפתיחה נועדה להפעיל רכיבים אלקט' בתוכו.
הרימון משוגר במסלול קשתי\בליסטי אופטימאלי הנקבע ע"י הכוונת האלקט' של הרובה ומעביר לאחור שידור של רצף תמונות המוצגות ונשמרות על גבי צג של מחשב כף יד קטן מימדים.
כך למעשה מושגת יכולת לכח לוחם לקבל תמונה ON LINE של הזירה מבלי להסתכן בפגיעה !
ע"פ מה שנאמר לי וכפי שפורסם במצגת הפריט נועד לפעולה הן ביום והן בלילה כשכפי שציינתי קיים גם קונספט זהה אשר מותקן על גבי רימון\כדור בקוטר 40 מ"מ עבור מטול M 203 כפי שמופיע בתמונה התחתונה שצירפתי.
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 11-03-2005 בשעה 15:22.
עד כמה ששמתי לב לא היו יותר מדי חידושים, שוב הוצג שם ה"תבור" על שלל גירסאותיו ופרט אליו לא הבחנתי במשהוא יוצא דופן !
מבחינת הציוד הייעודי - לי אישית אין פרטים\תמונות הקשורים לנושא פרט למה שכבר העילתי היות ומה שאותי באופן אישי יותר עניין היו חימושים ותחמושות.
צר לי...
לבני.
הנה תמונה קצת יותר ברורה שלו כשניתן להבחין במימדיו הקטנים בהשוואה לידי הענוגה...
באופן כללי לטעמי התערוכה השנה די "ממחזרת" מוצגים שהוצגו בשנה שעברה (כולל החיילת שמסבירה על טיל ה"גיל" שנשבעה שזו הפעם האחרונה שהיא שם...)
אך בעלי העניין וחובבי התחום ימצאו בה עניין רב !!!
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "או כפי שהוא מכונה "זבוב האש"..."
גם פצמ"ר 120 נראה קטן.